- 2 Nisan 2013
- 427
- 36
- 73
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #3.241
Canım yazdım bir önceki msjda bütün kullandığımız ilaçlarıS
Aynen oyle sen ilac kullaniomusun kullanip ise yaramayanlar ney?
Tamamen gecmesini beklemmiorum zaten azalsa Yarabbi şükür dicem. Ama nursede gelişme var gibi gibi geldi bana sencede ole sanırım su kullandığın 2ci ilacın amacı yararı ney canm ?Canım yazdım bir önceki msjda bütün kullandığımız ilaçları
Nurse harvey's ve flatuben işe yarıyor rahatlatıyor ama hiç biriside kesin çözüm olmadı şu aralar daha rahat gibi ama tamamen geçmedi hala
Canım merkezdeyiz esim polis okulunda. Gezecek yer söyle tatlım ama ondan önce gezecek insan lazımherkes gitmiş ben gelişim yinekafam bozuk bu gece sabaha kadar oturcağım hala ödev yapıyorum yaaaa.. makalenin dergide yayınlanması için gerekli düzenlemeler falan fişmekan.. çılgın ahlakımı bozdun alacağın olsun benim de bir blog vardı hamileyken açmıştım onu bi bulsam devam edicem dün gece çok dolmuştum yazmaya çok ihtiyacım vardı ama net paketi bitmişti eşimin tel den nete bağlandım ödev için fırsat bu fırsat sizi okudum. genel olarak yazayım çılgın geçmiş olsun esma canım hoşgeldin tekrar iyi oldu özlemiştik. cumbo canım iltifat için tşkler.. whisper sana da tşk ederim canım ben hala elazığda ylisans tayım tez sunmaya gelince uğrarım yanına ona göre neresindesin bi yaz gezecek mekan atarım sana :) edsofi hoşgeldin canım seni diğer başlıktan hatırlıyorum sayfalar ilerlesin diye çok çaba harcadın ama asıl muhabbet burada chat gb yazışıyoz walla :)
eveeettt anam babam gitti yeniden düzen kurma telaşı başladı bizde malum evde biri olunca ona bırakıyorsun hiç değilse o an krizde olmayan birini. anam da bugün dolandırılmış 738 tl kartından çekmişler onunla uğraştık biraz biz trabzonda sipariş istanbulda kadın malatyada.. sağlık ocağına gittim okula gittim pazara gittim parkta oynadık akşama da pazı sarması yaptım öğlene kısır. kocam geldi öğlen. bu ara en az kavga ettiğimiz dönemlerden biri :) çok seviyom adamı da huyum kurusun laf söylemeden duramıyom. o da çok alıngan dün aklıma birşey geldi gülmeye başladım benimle dalga geçiyon diye yarım saat tavır yaptı zor ikna ettim adamı hayır gülmekten anlatamıyorum ki aklıma geleni :) şükür inş ayın 15 inde izinde olacağım. ev perme perişan oluyo. pratik yaptım artık 15 dk da ortalığı topluyoum ama günde bi oda tamamen toplu kalabiliyor yattığımda. birini sabah kalkınca kimse uyanmadan topluyorum illa biri ööle kalıyor. alınmasınlar diye sıraya koydum :) :)
bu ara doğal yaşama merak sardım söyledim mi hatırlamıyorum ama "can boğazdan çıkar "diye bi kitap ödünç verdi eşimin iş arkadaşının eşi. onu okuyorum mahvoldum yaa.. okuduktan sonra hiçbirşey yiyemiyorsunuz o kadar özenli hazırlanmış bir kitap ki.. kesinlikle şehir yaşamında 4 4 lük uygulayamam ben onu. ama ne kadar yapabilsem kardır bana. aidin salihle yakından tanıştım kitaplarıyla yine bir iki insan vesilesiyle o da çok farklı bir ekol. evde başladım zeytin peynir turşu konserve yapımına. her pazara gidişte zeytin alıp farklı bi tarifle yapıyorum yeşili ayrı siyahı ayrı. burası biraz pahalı evet ama çoğu doğal şeyler. fındık eşimin arkadaşından geldi yine. ceviz bi tanıdığın bahçesi ürünü. fıstık badem baba taraf dedemizden dolmalık lar sarımsak pul biber salça hepsi eltilerden ev yapımı Allahtan. şimdi tek hayalim antepe tayin olduğumuzda köyde yaşamak her sabah işe gidip gelme hayali kuruyorum. kafam atarsa meslekten istifa edip özel kurum bile açarım. bizim sülalenin bebeleri adam başı 100 tl alsam aylık tükkanı döndürür nasılsa he he :) neyse kızlar eşim geldi biraz da onunla dertleştik bu tez,okul,onun 3 aylık iş gezisi nasıl yapıcaz diye. şimdi derse geçicem sanırsam yarından sonra net paketim geliyor. o zaman bol bol girerim.. kendinize ve bebişlerinize iyi bakın..
Tşk ederim canım kendimce kurtarabildigim kadar kurtariyorum ışte. Cip hazar gölü güzeldir. Mesire yeri var üniversitenin içinde hala var mi bilmem de tabii. .gelsem de günübirlik gelirim ancakCanım merkezdeyiz esim polis okulunda. Gezecek yer söyle tatlım ama ondan önce gezecek insan lazımgel bekliyorum seni. Ayrıca doğal yaşam arayisini takdir ettim.
Hazar Gölü'ne gitmiştik canım hamileyken güzel. Mesire yeri de duruyo esim izimliyken bebisi alıp orada turluyoruz oksijen için :) geldiğinde vaktin olursa beklerim canımTşk ederim canım kendimce kurtarabildigim kadar kurtariyorum ışte. Cip hazar gölü güzeldir. Mesire yeri var üniversitenin içinde hala var mi bilmem de tabii. .gelsem de günübirlik gelirim ancak
kafan ne zaman düzgün oldu ki benden beter:) hep dolu hep dolu kafamız :)) benim de başka bir bloğum daha var ama duruyo öyle :)) ayy geçmiş olsun canım nasıl çekmişler karttan ALLAHım yaa beterinden korusun ..maşallah diyelim ozaman ALLAH muhabbetinizi arttırsın ne güzel ..aman bozuşmayın yoksa senin kafan kocana çok bozuluyor :) vaaaayyy otomatiğe takıyorsun yavaş yavaş desene .bak başka konuları bilmemde o konuda iddialıyım .ev nasıl 5 dakikada toplanır toz alınır silinir vs o konularda ordinaryüs olucam yakında :) hatta tipik başak burcu oluşumdan gece çocuklar uyuyunca heryeri topluyorum ,eşim diyoki sabaha bizim çıkınca yap ,yok görünce asabım bozuluyor illa düzenli olucak ,tertipli düzenli oldumu ev psikolojim bi ferah oluyo sorma .mesela 3 çocukla dışarı çıkacağız diyelim ,ben bi yandan çocukları hazırlayıp bi yandan ev topluyorum ,eşim sanki eve kırk sene gelmiycez gelince yine dağılcak bi de şununla uğraşma diyo ama nafile ,eve geri geldiğimde yorgun oluyorum takatim kalmıyor hiç değilse gitmeden düzenli dursun hesabı :) aayyyy çok kasıntıyım dimi :) bazen saldığım da oluyor canım ,mesela hasta olunca :) canım evde yapma işine ben eğilmiyorum çünkü hiçbirşey doğal değil ,tohumlarımız bile İsrail tohumu içinde ne olduğu belli değil ,köydekilerin tohumu da aynı tohum ,köyde ekilse de farketmiyor yani ,ha içindeki koruyucu maddelerden arındırırsın o ayrı mesele .bi de el emeği bambaşka bir şey ..ben de ilerde ciddi anlamda ya kreş ya da butik pasta dükkanı açıcam inş. etrafımdakiler de bir eğitim bir de yaratıcılık konusunda beni çok yetenekli bulur ve bu iki konuda da mutlaka kendini değerlendir diyorlar ama ya nasip hele şu bebeler azıcık byüsün de çıkıcam sahneye .hee bi de edebiyatım var ,şiir yazıp okuyorum ,bi ara yerel bi tvde bile çalışmıştm programım vardı , 13 yaşındaydın :) sesim de güzeldir söylemesi ayıp,anam ne çok maharetim çıktı ortaya iyimi :) şuan hepsi duraksamada ,tek işim full time ev hanımlığı ,bebek bakımı ,yemek yapımı :))herkes gitmiş ben gelişim yinekafam bozuk bu gece sabaha kadar oturcağım hala ödev yapıyorum yaaaa.. makalenin dergide yayınlanması için gerekli düzenlemeler falan fişmekan.. çılgın ahlakımı bozdun alacağın olsun benim de bir blog vardı hamileyken açmıştım onu bi bulsam devam edicem dün gece çok dolmuştum yazmaya çok ihtiyacım vardı ama net paketi bitmişti eşimin tel den nete bağlandım ödev için fırsat bu fırsat sizi okudum. genel olarak yazayım çılgın geçmiş olsun esma canım hoşgeldin tekrar iyi oldu özlemiştik. cumbo canım iltifat için tşkler.. whisper sana da tşk ederim canım ben hala elazığda ylisans tayım tez sunmaya gelince uğrarım yanına ona göre neresindesin bi yaz gezecek mekan atarım sana :) edsofi hoşgeldin canım seni diğer başlıktan hatırlıyorum sayfalar ilerlesin diye çok çaba harcadın ama asıl muhabbet burada chat gb yazışıyoz walla :)
eveeettt anam babam gitti yeniden düzen kurma telaşı başladı bizde malum evde biri olunca ona bırakıyorsun hiç değilse o an krizde olmayan birini. anam da bugün dolandırılmış 738 tl kartından çekmişler onunla uğraştık biraz biz trabzonda sipariş istanbulda kadın malatyada.. sağlık ocağına gittim okula gittim pazara gittim parkta oynadık akşama da pazı sarması yaptım öğlene kısır. kocam geldi öğlen. bu ara en az kavga ettiğimiz dönemlerden biri :) çok seviyom adamı da huyum kurusun laf söylemeden duramıyom. o da çok alıngan dün aklıma birşey geldi gülmeye başladım benimle dalga geçiyon diye yarım saat tavır yaptı zor ikna ettim adamı hayır gülmekten anlatamıyorum ki aklıma geleni :) şükür inş ayın 15 inde izinde olacağım. ev perme perişan oluyo. pratik yaptım artık 15 dk da ortalığı topluyoum ama günde bi oda tamamen toplu kalabiliyor yattığımda. birini sabah kalkınca kimse uyanmadan topluyorum illa biri ööle kalıyor. alınmasınlar diye sıraya koydum :) :)
bu ara doğal yaşama merak sardım söyledim mi hatırlamıyorum ama "can boğazdan çıkar "diye bi kitap ödünç verdi eşimin iş arkadaşının eşi. onu okuyorum mahvoldum yaa.. okuduktan sonra hiçbirşey yiyemiyorsunuz o kadar özenli hazırlanmış bir kitap ki.. kesinlikle şehir yaşamında 4 4 lük uygulayamam ben onu. ama ne kadar yapabilsem kardır bana. aidin salihle yakından tanıştım kitaplarıyla yine bir iki insan vesilesiyle o da çok farklı bir ekol. evde başladım zeytin peynir turşu konserve yapımına. her pazara gidişte zeytin alıp farklı bi tarifle yapıyorum yeşili ayrı siyahı ayrı. burası biraz pahalı evet ama çoğu doğal şeyler. fındık eşimin arkadaşından geldi yine. ceviz bi tanıdığın bahçesi ürünü. fıstık badem baba taraf dedemizden dolmalık lar sarımsak pul biber salça hepsi eltilerden ev yapımı Allahtan. şimdi tek hayalim antepe tayin olduğumuzda köyde yaşamak her sabah işe gidip gelme hayali kuruyorum. kafam atarsa meslekten istifa edip özel kurum bile açarım. bizim sülalenin bebeleri adam başı 100 tl alsam aylık tükkanı döndürür nasılsa he he :) neyse kızlar eşim geldi biraz da onunla dertleştik bu tez,okul,onun 3 aylık iş gezisi nasıl yapıcaz diye. şimdi derse geçicem sanırsam yarından sonra net paketim geliyor. o zaman bol bol girerim.. kendinize ve bebişlerinize iyi bakın..
Ahh canm dediklerinin hepsini yaptim ilaclarda cabasi.ama malsef olmadi. He bide bisi diyim ve ben buna gercekten inaniorumm doktorumuz anneden gaz gecmez asla dedi sutten gaz aktarimi olmasinin mumkun olmadigini sande seyrek yani 3 saatte bi emzirmemiz gerektigini soledi cnku emerken cok gaz yutuomused sofi canım benim ilk oğlum da çok çektiğimiz için bu hafif geldi bize belki de hazırlıklıydık. en önemlisi senin yiyip içtiklerin ve ayağında çorap sırtında yelek olması. en ufak üşütsen bebeğe direkt gaz oluyor. üşütmediysen de fön sesi gb beyaz gürültü çıkaran sesleri tavsiye ederim. biz onları dinleterek 3 ay devirdik gazın sancısını unutuyor m canmeleğim :) ılık havlu z.yağı masaj iyi geliyor. ben bi de havluya büyot sarıp öyle sabaha kadar yatırıyordum. itiraf edeyim rezene kimyon çayı da içirdim dediğin gb çaresizce ve çığlık çığlığa ağlayan bir çocuk insana her seyi yaptırıyor. Allah kolaylık versin. bizimki de uyumuyor ama gaz sancısı o kadar uzun sürmüyor uykusu çok bölündüğü için sinir olup uyyamıyor maalesef
Hep görmek istediğimiz çılgın gelmiş genekafan ne zaman düzgün oldu ki benden beter:) hep dolu hep dolu kafamız :)) benim de başka bir bloğum daha var ama duruyo öyle :)) ayy geçmiş olsun canım nasıl çekmişler karttan ALLAHım yaa beterinden korusun ..maşallah diyelim ozaman ALLAH muhabbetinizi arttırsın ne güzel ..aman bozuşmayın yoksa senin kafan kocana çok bozuluyor :) vaaaayyy otomatiğe takıyorsun yavaş yavaş desene .bak başka konuları bilmemde o konuda iddialıyım .ev nasıl 5 dakikada toplanır toz alınır silinir vs o konularda ordinaryüs olucam yakında :) hatta tipik başak burcu oluşumdan gece çocuklar uyuyunca heryeri topluyorum ,eşim diyoki sabaha bizim çıkınca yap ,yok görünce asabım bozuluyor illa düzenli olucak ,tertipli düzenli oldumu ev psikolojim bi ferah oluyo sorma .mesela 3 çocukla dışarı çıkacağız diyelim ,ben bi yandan çocukları hazırlayıp bi yandan ev topluyorum ,eşim sanki eve kırk sene gelmiycez gelince yine dağılcak bi de şununla uğraşma diyo ama nafile ,eve geri geldiğimde yorgun oluyorum takatim kalmıyor hiç değilse gitmeden düzenli dursun hesabı :) aayyyy çok kasıntıyım dimi :) bazen saldığım da oluyor canım ,mesela hasta olunca :) canım evde yapma işine ben eğilmiyorum çünkü hiçbirşey doğal değil ,tohumlarımız bile İsrail tohumu içinde ne olduğu belli değil ,köydekilerin tohumu da aynı tohum ,köyde ekilse de farketmiyor yani ,ha içindeki koruyucu maddelerden arındırırsın o ayrı mesele .bi de el emeği bambaşka bir şey ..ben de ilerde ciddi anlamda ya kreş ya da butik pasta dükkanı açıcam inş. etrafımdakiler de bir eğitim bir de yaratıcılık konusunda beni çok yetenekli bulur ve bu iki konuda da mutlaka kendini değerlendir diyorlar ama ya nasip hele şu bebeler azıcık byüsün de çıkıcam sahneye .hee bi de edebiyatım var ,şiir yazıp okuyorum ,bi ara yerel bi tvde bile çalışmıştm programım vardı , 13 yaşındaydın :) sesim de güzeldir söylemesi ayıp,anam ne çok maharetim çıktı ortaya iyimi :) şuan hepsi duraksamada ,tek işim full time ev hanımlığı ,bebek bakımı ,yemek yapımı :))
ayy son cümleme çok güldüm yaaa ALLAH beni emi :) ayy eşin 3 ay yok mu abooo sen nerde kalıcaksın nasıl olucak.
ya bizimki de geçen sene gidiyordu arada mecburen ,ben ikizlere bakıp hamile hamile işe gidiyordum :) RABBİM çabuk kavuştursun inş. akşama köfte yapıcam dünden çorbam var ,soğan salatası ,turşu da var ohh yeter ..dünden muffin yapmıştım tatlı niyetine .ayy anacım onu diycem dün muffin kalıplarına çok koymuşum hep dağıldı muffinler :) yamuk yumuk bişi oldular :) sinirim bozuldu ama tadı güzel :) hiç böyle beceriksizliğim yoktur ama arada oluyo :) muffinlerimin içi Hindistan cevizli dışı kakaolu ,şu koko star gibi :) ayy çenem açıldı ben gidiyorum :))
Ben öncekini de bunu da en az 2.5 saatte bir emziriyorum ama gazi olan oluyor işte. Dün gece uyumayip ödev yapicam.diye kahve içtim o yaptı bebisimi bence bu kadar huysuz :-( gaz geçmez belki ama besin içerikleri rahatsız ediyor çocuğuAhh canm dediklerinin hepsini yaptim ilaclarda cabasi.ama malsef olmadi. He bide bisi diyim ve ben buna gercekten inaniorumm doktorumuz anneden gaz gecmez asla dedi sutten gaz aktarimi olmasinin mumkun olmadigini sande seyrek yani 3 saatte bi emzirmemiz gerektigini soledi cnku emerken cok gaz yutuomus
Hem kariyer hem bebe yaniBen öncekini de bunu da en az 2.5 saatte bir emziriyorum ama gazi olan oluyor işte. Dün gece uyumayip ödev yapicam.diye kahve içtim o yaptı bebisimi bence bu kadar huysuz :-( gaz geçmez belki ama besin içerikleri rahatsız ediyor çocuğu
Sorma canım hangi akla hizmetse?Hem kariyer hem bebe yani
Kac yas var aralarindaki[/QUOTE]Kaç yaOTE="jang_bogo, post: 38245348, member: 260727"]Bugün küçüğüm de Ben de çok.dayak.yedik buykten. Küçük daha 1 saat uyumadı sabahtan beri yazık.yavruma kaç kere uyandırdı çocuğu. Emzirirken vurdu yahut yanlışlıkla çarptı çocuk.Memeyi de reddetti saatlerce :-( sagdigim sutu vereyim dedim onu da kabul etmedi. Yemek falan hak getire namazı kucuk le kendimi odaya kilitleyip küçük bağırırken büyük kapının camını tekmelerken kıldım Allah kabul ederse. Bugün şimdiye kadar ki en zor gündü. Ananeye alisan oğlum şimdi bebekle ilgilenirken beni de bebeği de.mahvediyor :-(
Günaydın canim. Nasıl bıdık iyi mi?Gunaydin
inş. çabucak geçer canım bu durum .zamanla alışır merak etme .benimkiler bile alışıyor yavaş yavaş .Bugün küçüğüm de Ben de çok.dayak.yedik buykten. Küçük daha 1 saat uyumadı sabahtan beri yazık.yavruma kaç kere uyandırdı çocuğu. Emzirirken vurdu yahut yanlışlıkla çarptı çocuk.Memeyi de reddetti saatlerce :-( sagdigim sutu vereyim dedim onu da kabul etmedi. Yemek falan hak getire namazı kucuk le kendimi odaya kilitleyip küçük bağırırken büyük kapının camını tekmelerken kıldım Allah kabul ederse. Bugün şimdiye kadar ki en zor gündü. Ananeye alisan oğlum şimdi bebekle ilgilenirken beni de bebeği de.mahvediyor :-(
gaz besinle alakalı değil bence çocuğun bağırsak yapısıyla alakalı .mesela bizde de öyledir ,her gazlı yiyecek hepimizi rahatsız etmez ,ben mesela ne yersem yiyeyim çok kolay gaz çıkartırım ama eşime ağır geliyor gaz sancısı oluyo .bebekler de öyle ,ben ikizlerde herşeyi yedim ,gazları oluyordu ama rahat çıkarttıklarından sorun olmuyordu ,çok şükür bu ufaklığım da öyle pır pırt gak gak :) bana çekmiş üçü de ALLAHtan .RABBİM çok şükür dualarımı kabul etti bu konuda ,hep gazsız ve gamzeli bebek istemiştim .kızımın yanaklarında her bir yanağında ikişer gamze ,gözünün altında da bi tane gamzesi var ağzı yüzü gamze dolu ,bu ufaklığımın da kızımla aynı yerinde gözünün altında gamzesi var ...bi de oğlum olursa kız güzeli olsun istemiştim ,büyük danam sarışın zaten tam kız güzeli ,ufaklığım da öyle ..RABBİM sesimi duymuş şükürler olsun .haa bi de hareketli olsunlar ama yaramaz olmasınlar demiştim o da çok şükür kabul oldu ,şu 2 yaş sendormunu da atlatırlarsa tamamdır ALİMALLAH.Ben öncekini de bunu da en az 2.5 saatte bir emziriyorum ama gazi olan oluyor işte. Dün gece uyumayip ödev yapicam.diye kahve içtim o yaptı bebisimi bence bu kadar huysuz :-( gaz geçmez belki ama besin içerikleri rahatsız ediyor çocuğu
günaydınn..Gunaydin
Cok sukuriyi geciyor valla gunler..su kis birte gecse daha iyi olcak..:) buyuk oglum cok kiskanc oldu besik aldim kucuge bende uyuyucam diyor ...benide salla diyorr off off :)Günaydın canim. Nasıl bıdık iyi mi?
ben buyuge 18 ay anne sutu ve emzik verdim 2 sinideayni gun biraktirdik sukur ...gogsume siyah bant yapistirdim bak uff oldu dedim geceleri sirin uykuda sadece 3 gece verdim..sonra birakti oek zorlanmadim darisi bu kucugume olsun :) rahattim buyuk oglumda ama bu biraz daha yaramaz olcak gibi sinirlendigi zmn meme tutmuyor yuzume baki aguluyor agliyor tatli bir yorgunluk binlerce sukur :)inş. çabucak geçer canım bu durum .zamanla alışır merak etme .benimkiler bile alışıyor yavaş yavaş .
gaz besinle alakalı değil bence çocuğun bağırsak yapısıyla alakalı .mesela bizde de öyledir ,her gazlı yiyecek hepimizi rahatsız etmez ,ben mesela ne yersem yiyeyim çok kolay gaz çıkartırım ama eşime ağır geliyor gaz sancısı oluyo .bebekler de öyle ,ben ikizlerde herşeyi yedim ,gazları oluyordu ama rahat çıkarttıklarından sorun olmuyordu ,çok şükür bu ufaklığım da öyle pır pırt gak gak :) bana çekmiş üçü de ALLAHtan .RABBİM çok şükür dualarımı kabul etti bu konuda ,hep gazsız ve gamzeli bebek istemiştim .kızımın yanaklarında her bir yanağında ikişer gamze ,gözünün altında da bi tane gamzesi var ağzı yüzü gamze dolu ,bu ufaklığımın da kızımla aynı yerinde gözünün altında gamzesi var ...bi de oğlum olursa kız güzeli olsun istemiştim ,büyük danam sarışın zaten tam kız güzeli ,ufaklığım da öyle ..RABBİM sesimi duymuş şükürler olsun .haa bi de hareketli olsunlar ama yaramaz olmasınlar demiştim o da çok şükür kabul oldu ,şu 2 yaş sendormunu da atlatırlarsa tamamdır ALİMALLAH.
günaydınn..
ufaklığım öksürmeye de başladı valla hadi hayırlısı ,eşim de elleme kendi kendine atlatsın diyor bekliycem bi süre ilaç milaç yok ..
öğleden sonra markete gidicem ,market kreşe çok yakın gitmişken kuzuları ziyarete gidicem ,kamera sistemi var ,onlar beni görmeden ben onları izliycem ,dün akşam kreş sahibin kızı öğretmenleri bırakırken diyorki kreşin gözdesi sizinkiler , o kadar şirin ve akıllılar ki milleti mest ediyorlar ,kreş sahibiyle arkadaş olduk yani ilişkilerimiz samimi sürekli her gün konuşluyoruz resim atar whatuspptan çocukların resimlerini ,kızı kızıma çok düşkün,evlenip ankara dışına taşınıcak ,ben onlarsız napıcam diyo dün ,gelin arada diyor ,dedim geliriz neden olmasın ,, kızım da ona düşkün birisi o benim dese hayır o benim diyormuş:)
oğluma biberonu bıraktırdık bu hafta ama anamızı ağlatıyor ,gece uyumuyor sabaha kadar ,uyuturken de bi saat ağlıyo zırlıyor sonra ağlamaktan yorulup uyuyo ,oğlanın alışkanlıkları çok daha baskın ,kıza emziği bıraktırırken daha zor olur sanıyorduk 2 günde bıraktı maşallah,oğlan uğraştırırcak gibi bizi ,hayır bi de akşam olmuş yorgun bitkiniz sabrımızı deniyo sıpa ,anamız olsa iki tane yapıştırmıştı bize :) o derece zorluyo yani .umarım çabucak geçer bu süreç de ..eşim yanına aldı oğlanı beraber uyuyorlar gece ama nafile kıpraşıp duruyormuş yatakta ,mama mama diyormuş ,derdi mama değil biberon ,bi nevi onunla emzik gibi rahatlıyor işte ..bakalım ne zaman düzene girircek ,çocuk gündüz sevimli afacan gece ise canavara dönüyo ,oğlanın gece halin igören bu ne biçim çocuk der :))
belki de öyledir gaz durumu.. ama iki bebek olup biri gazlı biri nispeten gazsız olunca daha iyi farkediyorum bazı şyleri. ben de hep yaramaz ama bıktırmayan yaramaz istemiştim. yaramazlık değil çoğu zaman merak yüzünden başımıza geliyor herşey.. montessori yaptırmadığım zamanlar o kendi kendine ileri uygulamalarını kendi keşfediyor bi işler beceriyor tabii evi düzenlemek bana düşüyor sonra :) ben de küçükken hep deneyler yapardım evde odamda neler yaktım neler patlattım ev bile yanıyordu 14 yaşıma kadar evde yalnız asla bırakmadılar beni :) anasına çekti benimki de yalnız bıraksam 20. dk da olay çıkıyor. neyse ilk iki gün zordu ama şimdi alışıyor gibi. Allah herkesin gönlüne göre yahut dağına göre kar veriyor.inş. çabucak geçer canım bu durum .zamanla alışır merak etme .benimkiler bile alışıyor yavaş yavaş .
gaz besinle alakalı değil bence çocuğun bağırsak yapısıyla alakalı .mesela bizde de öyledir ,her gazlı yiyecek hepimizi rahatsız etmez ,ben mesela ne yersem yiyeyim çok kolay gaz çıkartırım ama eşime ağır geliyor gaz sancısı oluyo .bebekler de öyle ,ben ikizlerde herşeyi yedim ,gazları oluyordu ama rahat çıkarttıklarından sorun olmuyordu ,çok şükür bu ufaklığım da öyle pır pırt gak gak :) bana çekmiş üçü de ALLAHtan .RABBİM çok şükür dualarımı kabul etti bu konuda ,hep gazsız ve gamzeli bebek istemiştim .kızımın yanaklarında her bir yanağında ikişer gamze ,gözünün altında da bi tane gamzesi var ağzı yüzü gamze dolu ,bu ufaklığımın da kızımla aynı yerinde gözünün altında gamzesi var ...bi de oğlum olursa kız güzeli olsun istemiştim ,büyük danam sarışın zaten tam kız güzeli ,ufaklığım da öyle ..RABBİM sesimi duymuş şükürler olsun .haa bi de hareketli olsunlar ama yaramaz olmasınlar demiştim o da çok şükür kabul oldu ,şu 2 yaş sendormunu da atlatırlarsa tamamdır ALİMALLAH.
günaydınn..
ufaklığım öksürmeye de başladı valla hadi hayırlısı ,eşim de elleme kendi kendine atlatsın diyor bekliycem bi süre ilaç milaç yok ..
öğleden sonra markete gidicem ,market kreşe çok yakın gitmişken kuzuları ziyarete gidicem ,kamera sistemi var ,onlar beni görmeden ben onları izliycem ,dün akşam kreş sahibin kızı öğretmenleri bırakırken diyorki kreşin gözdesi sizinkiler , o kadar şirin ve akıllılar ki milleti mest ediyorlar ,kreş sahibiyle arkadaş olduk yani ilişkilerimiz samimi sürekli her gün konuşluyoruz resim atar whatuspptan çocukların resimlerini ,kızı kızıma çok düşkün,evlenip ankara dışına taşınıcak ,ben onlarsız napıcam diyo dün ,gelin arada diyor ,dedim geliriz neden olmasın ,, kızım da ona düşkün birisi o benim dese hayır o benim diyormuş:)
oğluma biberonu bıraktırdık bu hafta ama anamızı ağlatıyor ,gece uyumuyor sabaha kadar ,uyuturken de bi saat ağlıyo zırlıyor sonra ağlamaktan yorulup uyuyo ,oğlanın alışkanlıkları çok daha baskın ,kıza emziği bıraktırırken daha zor olur sanıyorduk 2 günde bıraktı maşallah,oğlan uğraştırırcak gibi bizi ,hayır bi de akşam olmuş yorgun bitkiniz sabrımızı deniyo sıpa ,anamız olsa iki tane yapıştırmıştı bize :) o derece zorluyo yani .umarım çabucak geçer bu süreç de ..eşim yanına aldı oğlanı beraber uyuyorlar gece ama nafile kıpraşıp duruyormuş yatakta ,mama mama diyormuş ,derdi mama değil biberon ,bi nevi onunla emzik gibi rahatlıyor işte ..bakalım ne zaman düzene girircek ,çocuk gündüz sevimli afacan gece ise canavara dönüyo ,oğlanın gece halin igören bu ne biçim çocuk der :))
senin büyük dediğin de benimki kadar falandı di mi yanlış hatırlamıyorum? 30. aya kadar emme refleksi devam ettiği için ben hala emziği kullanıyorum azıcık tv bile baksa hemen parmak ağzına giriyor. parmak emmeye başlarsa hiç durduramam mecbur azıcık daha devam edicez. bi de küçüğün emziğine musallat oluyor arada. ikisini birden kesicem galiba ama küçük nasıl uyur bilmiyorum ki?Cok sukuriyi geciyor valla gunler..su kis birte gecse daha iyi olcak..:) buyuk oglum cok kiskanc oldu besik aldim kucuge bende uyuyucam diyor ...benide salla diyorr off off :)
ben buyuge 18 ay anne sutu ve emzik verdim 2 sinideayni gun biraktirdik sukur ...gogsume siyah bant yapistirdim bak uff oldu dedim geceleri sirin uykuda sadece 3 gece verdim..sonra birakti oek zorlanmadim darisi bu kucugume olsun :) rahattim buyuk oglumda ama bu biraz daha yaramaz olcak gibi sinirlendigi zmn meme tutmuyor yuzume baki aguluyor agliyor tatli bir yorgunluk binlerce sukur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?