2014 eylül anneleri geyik formatı :))

Çok geçmiş olsun canımm
Ilaç kullanıyor mu?
Yok canım şükür o aşamayı atlattık. Lakin ilaç da olmadığı için hep risk var.
Eşinin de doğumgünü güzel geçer inşallah. Aman insanın ağız tadı olsun zehir yese bile bal.geliyor hiç dert etme telafi edersin sonra

rezene cok içiyorum canım günde en az 3 -4 kupa içiyorumdur.. normal çay içmiyorum atık..
evi anlatayım canım tam istediğimiz gibi.. harika bir site içinde güvenlikli, kapalı otoparkı , havuzu var... ev dublex daire altta 3 oda bir salon üstte 2 odası var.. ben zaten çocuk odaları ile yatak odası aynı katta olsun istiyordum ama bulamadık öylesini bu daire cuk oturdu.. metrekaresini bilmiyorum ama cok geniş odalar.. gereksiz balkon teras vs yok.. normal değeri 450 bin ama biz eşimin akrabasından alıyoruz 385 bine.. arabamızı sattık , biraz birikmişimiz vardı.. kredi çekicez bi de..
ben de rapor almak istiyorum iznim bitince ama benim dr hastanesinde sgk anlaşması yok ..başka yerden bakıcam artık.. bizim başhekimilk de gıcıktır inş sorun çıkarmazlar..
bizim gecikmeli olacak halvetimiz maalesef eşim grip ..bi de bu hafta acayip yoğun cok gec geliyor eve.. belki haftasonu hihihihhiii

cok geçmiş olsun canım zor zamanlar geçirmişsiniz ama atlatmışsınız cok şükür..

bursada nilüfer özlücede oturuyoruz yine burdan aldık evi..sen nerde çalıştın canım..
geçmiş olsun cnm..epilepsi için ilaç kullanıyor musunuz.. çoğu 5 yaşından sonra düzeliyor..benim kızkardeşimde 20 yaşından sonra çıktı epilepsi..çocukken hiçbirşeyi yoktu..

sago canım.. valla bebek çoğunlukla uyuyor oluyor evde bırakıp inyorum aşağıya.. uyanıksa sarıp sarmalıyorum beraer inyoruz mecburen.. bizimkini aldıkalrı site kapısı bizim bloğa uzakta.. mecburen biri inmek zorunda yanında.
eşine de seninle geçireceği nice mutlu yıllar dilerim.. pasta yeter zaten.. biz onu da yapmıyoruz artık...ne hediye ne pasta ne kutlama.. hiçbiri yok bizim özel günlerimizde ..başka türlü kutluyoruz bizzzz hihiihihiihii :KK66:
Biliyorum canım ozluce yi şimdi daha da.gelismistir oralar terminalin yanındaki meslek lisesiydi okul herkes biliyor zaten bursa da o okulu :-) bi ihtimal 2 sene sonra bursa da yazabiliriz tayine. Hala yenisehirde akrabalar var.

bsba ve buyuk kuzumdan sonra minigim de hastalandi :KK43:( geceden beri burun tıkanıklığı hapsirma kusma...off yaa kolay atlatiriz insallah...
Çok.geçmiş. olsun canım Ben de hala burun tıkalı geziyorum :-(

Ben ktü d kayittaydim hemen dondurdum bile. Hak.da gitmesin o 8 aylık halimle kalktım günübirlik ankaraya gittim geldim daha yapamam öyle. Seneye yahut 2. Dönem başlarım. Bu sene tez senesi daha birşey de yapmadım kafamda takvim hazır ama birileriyle gidip konuşmam gerekiyor fikir alıp dizayn yapmak. Yavaş Yavaş dışarı çıkayım o da olur inşallah. Bu seneyi teze ayiracagim seneye de mühendislik olur ancak az buz değil 15 ders ve 10 kadarı ıngilizce derslerin ancak çalışmaya fırsat bulurum bebelerden.
Bugün salıncak da kargodan geldi hemen 10 dk da kurdum büyük tam sığmadı boydan dolayı ama sallıyor onu da çok şükür. Küçük de başta sevdi sonra 3 kere huysuzlandi en son yine yattı. İnşallah verimli olur yoksa yandım tek care onu görüyorum çünkü su an.
Haftasonu eşimin iş arkadaşlarıyla beraber pazar kahvaltisina gidecektik. Bugün birini aradı başka şey için meğer bize gelmeye karar vermişler bizim haberimiz yok. O da genelde organize eder onun da dışarıda olunacagindan haberi yok. En son dedim ki iki kere bi haftasonu bulusmayalim siz gelin bizde kahvaltı edelim. Sonra da pişman oldum aslında çünkü gelecek grup bebek görmesi olursa karı koca dahil 10 kişiyi bulacak çocuklar hariç bir de biz varız. Ev 80 m2 ve 2 oda 1 salon. Hadi onu da geç oturacak yer çok da ikram için yere sofra kurmam gerekir ya erkeklere ya bayanlara. Ama en büyük sıkıntı nasılsa gelenin olmaz diye tüm yemek takimlarimin yarısını annemde bıraktım. En fazla 6 kişilik çıkar yani. Bize gelmeleri avantaj çünkü hem çocuklar gündüz rahat eder hem de benim düzenim bozulmaz usutme riski olmaz. Eşimin yeğeni de gümüşhane den gelecek o da yardım eder. Bakalım kuruldan karar ne çıkacak. Sonra da menüye burada karar veririz. 7 aylık hamileyken iftara geldiler 8 çeşit yemek ev yapımı içecekler çıkartmıştım kendimi egale etmem lazım :-)

Ya kızlar çılgın a ev için bana araba için dua edin ya. Araba arıyoruz ama eşim çok titiz tanımadığı adamdan 2.el almıyor. İki çocukla 18 saatlik yollara gideceğiz bagajı büyük araba lazım sedan ıstiyor. Alternatifler daralıyor yani böyle olunca. Yıl sonunda güzel kampanya olursa 0 faizli onu bekliyoruz. Olmazsa mecbur bankaya bulasacagiz :-( bugün eşimin arkadaşı geldi aldı üniversiteye götürdü ta şehrin öteki ucunda sonra nüfusa kayda sonra eve bıraktı daha adam ise gidecekti 4 gb falan. Kimbilir kaçta çıktı işten bizim yuzumizden :-( hep taksi de olmuyor bugün gittiğimiz yer 50 den aşağı tutmazdi. Dua edin de bir an önce alalım hayırlısıyla. Otobüs kültürü yok burada bebek arabasıyla binmek yasak. Minibüsler de çok dar araba katlı halde bile sığmıyor elle tutmak gerek. Mecbur kaldık artık başka şehirde olsam hiç dert etmem gezerim inanın burada böyle çaresiz kalmak zoruma gidiyor :-(

Jang canim kasma kendini bosver bu sefer de hazir olsun ne var..ilerde telafi edersin nasılsa. Ben de senin gibiydim , dun arkadas geldi kek yaptim cayin yanina.uc cocukla anca o kadar ..ilerde yaparim artik, hazir veryrm artik bi de yapiyosun bazen hic yenmiyo bile .ugrastigin sana kar kaliyo.ben de cok cesit yapardim .jangcim bizim arabayi satalim size:) ne kadarlik bisey ariyorsunuz.araba sart yaa.en buyuk rahatlik valla.ben arabasiz yapamam elim kolum o.bizim gibi zamani cok onemli insan için en buyuk ihtiyac.Allah gonlumuze gore versin ins.senin bu seneyine yogun ssanirim.biraz toparlan hepsinin üstesinden gelirsin alimallah .

Günaydın . Bugun misafirim var yine ogleden sonra ..dünkü kurabiyeden var.bi de esim bimden sigara boregi almis onu kizartiyorum.tadina bakayim önce nasilmis. Hic bana yakismiyor boyle seyler ama ne yapayim artik bi sure böyle. .

Jang canim kasma kendini bosver bu sefer de hazir olsun ne var..ilerde telafi edersin nasılsa. Ben de senin gibiydim , dun arkadas geldi kek yaptim cayin yanina.uc cocukla anca o kadar ..ilerde yaparim artik, hazir veryrm artik bi de yapiyosun bazen hic yenmiyo bile .ugrastigin sana kar kaliyo.ben de cok cesit yapardim .jangcim bizim arabayi satalim size:) ne kadarlik bisey ariyorsunuz.araba sart yaa.en buyuk rahatlik valla.ben arabasiz yapamam elim kolum o.bizim gibi zamani cok onemli insan için en buyuk ihtiyac.Allah gonlumuze gore versin ins.senin bu seneyine yogun ssanirim.biraz toparlan hepsinin üstesinden gelirsin alimallah .
Ya zaten kibar insanlar muhakkak birseyler alır gelir herbiri ortalama 4 çeşit onlardan gelir zaten yüzden benimkiler ev yapımı olsun istiyorum. Eşim azıcık ilgilenirse 1 saatte hazırlık tamam hele ki kahvaltiysa daha rahat olur. Koy tabaklara çıkar sofraya. Bakalım bugün haberi gelir. Ya başak burcuyuz ya bence ondan duramiyorum ille kendim yapicam artınca da dolaba atıyorum başka zaman çocukla yiyoruz.
Araba için su an 45 birikim var bizimkine yetmiyor bana kalsa bi broadway e razıyım yeter ki ayağım yerden kesilsin. Arkadaşları ve statüye uygun oto kullanacakmis hatchback ler olmazmış. Ben ne bulsam onu kullanırım böyle sürekli birinden ricacı olmak daha zor. Sana da kolay gelsin misafir varmış. Benimkiler çok huysuzdu dünden beri. Büyük neredeyse 11 de uyudu çünkü öğle uykusuna 5 te yattı dün mecburen disaridaydik. Küçük 12 den sabah 6ya kadar ağladı. Babasıyla ne yapacağımızı şaştık masaj emzirme alt değişme sallama gürültü yok yok yok hiçbirşey sakinlestirmedi bi ara burnu tıkalı diye hem tuzlu su hem süt damlattim. Sütü de emmedi gece zaten iki çekiyor yatıyor gaz çıkar yatir salla uyusun derken tam kafayı yastığa koyuyoruz hadi sil baştan. Sabah 9 buçuk t uyandım herhalde çocuklu hayatımda bir ilk. Büyük babayla kahvaltı yapmış eşim gitmiş. Bir iki şey konustugumuzu hayal meyal hatırlıyorum. Bu saat oldu bi bardak emzirme sütünden başka birşey geçmedi bogazimdan. Ikisi de şimdi uyudu daha bebek mikmik halde uyutmuyor anca bi ağrı kesici paklar beni başım çatlıyor. Eşim daha beterdir hiç uykuya dayanamaz vatandaş. . Akşam banyo yaptırıp uyutmayi düşünüyorum bundan sonra ama yatak odasının petegimiz bozuk tüm lojmanin kimsenin de umrunda değil tam 1 sene oluyor eşim soyleyeli. Tüm binanın sisteminin değişmesi lazimmis öyle olunca da mecbur başka yerde yatiracagim birkaç saat bebeği :-( bakalım inşallah bu gece uyur

Jang esin ne is yapiyo bürokrat .mi da bu kadar statükocu:]]] hangi marka dusunuyo.valla banada kullanisli olsun yeter.20, 000tl bizimki mis gibi de isimizi goruyo.arabaya cok yuksek meblağ verilmesi taraftarı degilim.ben de ucunu bir uyutmaya çalışıyorum genelde.gece benimki de cok az emiyo uyumak istiyor .nedenki acaba .gunduz iyui doydugundan acikmiyor desem el kadar bebek .ya beninki emerken kaka yapiyo hep sizdede oylemi.ufo alsaniza bizde var cok ise yariyo.cocuklara haftasonu banyoda bisaat küvet keyfi yaptiriyoruz.ufoyuda aciyoruz sicacik oluyo

Jang esin ne is yapiyo bürokrat .mi da bu kadar statükocu:]]] hangi marka dusunuyo.valla banada kullanisli olsun yeter.20, 000tl bizimki mis gibi de isimizi goruyo.arabaya cok yuksek meblağ verilmesi taraftarı degilim.ben de ucunu bir uyutmaya çalışıyorum genelde.gece benimki de cok az emiyo uyumak istiyor .nedenki acaba .gunduz iyui doydugundan acikmiyor desem el kadar bebek .ya beninki emerken kaka yapiyo hep sizdede oylemi.ufo alsaniza bizde var cok ise yariyo.cocuklara haftasonu banyoda bisaat küvet keyfi yaptiriyoruz.ufoyuda aciyoruz sicacik oluyo
Eşim öyle bürokrat değil de arkadaşları hep 60 binden başlayan 0 arabalara biniyor hatta daha lüksü. İkinci el alan yok. Üstelik karıları da çalışmıyor. Kendileri maliyede müfettiş olurlar hasmetmeap :-) biz kredisiz ev aldık düğünü kendimiz yaptık bi de sağ sol sıkıştı borç verdik ben bi senedir ücretsiz izindeyim. Öyle olunca anca bu zamanı buldu. Alsak da biran önce rahatlasak çok zor gerçekten.
Bebiş gündüz iyi emiyorsa gece sadece anne istemek için kalkabilir bizimki 2 güne bir yapıyor kaka bugün kaka günümüz mesela her bez kakali dün hiç yapmadı. Ufo bile girecek.yer yok bırak onu hali serecek yer yok yatak odasında. Bi isiticimiz var fan şeklinde o yetiyor aynanın önüne koyuyorum bazen. şimdilik ev de sıcak. Banyo bile öyle dar ki hiç alışkın değilim küçük eve şimdiye kadar en küçük 120 m2 de oturdum annemlerin evi 260 m2lik dublex kv lerin müstakil 2 katlı. Burası küçücük geliyor. Bi de inatla 4 kişi yatıyoruz yatak odasında. 4 yaşından önce ayirmayacagim. Ondan kapı onu ardı her yer bebe odada :-)

Öyle canım bütün hamileliğim ve doğumumda hep yanında olan insanlar bunlar artık kimseye güvenip her Şeyimi sonuna kadar açmamam gerektiğini öğrenmem lazım en sevmediğim huylarımdan biridir aşırı güvenirim insanlara sonra yerle bir oluyor işte böyle ..
Canım sen bence mükemmel bir eş ve annesin her şeyi gayet güzel idare edebilirsin maşallah Rabbim hiç kuvvet versin çok sevindim eşinle aranızın düzelmesine.
Her şey zamanla daha iyi oturacaktır inşallah.
Çocukları kreşe vermek bencede daha mantıklı en azından bu sürede sakin sakin ev konusu hallolur..
Canım senin ana kucağı dediğin şu bebek Arabasına takılan ana kucağımı??
Benim sıpayı gece yanıma Alınca mamadan sonra eğer uyumazsa memede yanıma yatırıp uyutuyorum bende uyuyorum ama kötü alıştı bu duruma hala bir düzene giremedi bizim uykular ve gaz durumu

Eşim öyle bürokrat değil de arkadaşları hep 60 binden başlayan 0 arabalara biniyor hatta daha lüksü. İkinci el alan yok. Üstelik karıları da çalışmıyor. Kendileri maliyede müfettiş olurlar hasmetmeap :-) biz kredisiz ev aldık düğünü kendimiz yaptık bi de sağ sol sıkıştı borç verdik ben bi senedir ücretsiz izindeyim. Öyle olunca anca bu zamanı buldu. Alsak da biran önce rahatlasak çok zor gerçekten.
Bebiş gündüz iyi emiyorsa gece sadece anne istemek için kalkabilir bizimki 2 güne bir yapıyor kaka bugün kaka günümüz mesela her bez kakali dün hiç yapmadı. Ufo bile girecek.yer yok bırak onu hali serecek yer yok yatak odasında. Bi isiticimiz var fan şeklinde o yetiyor aynanın önüne koyuyorum bazen. şimdilik ev de sıcak. Banyo bile öyle dar ki hiç alışkın değilim küçük eve şimdiye kadar en küçük 120 m2 de oturdum annemlerin evi 260 m2lik dublex kv lerin müstakil 2 katlı. Burası küçücük geliyor. Bi de inatla 4 kişi yatıyoruz yatak odasında. 4 yaşından önce ayirmayacagim. Ondan kapı onu ardı her yer bebe odada :-)
arabanin luksunu anlamiyrm ben araba arabadir yaa hani daha buyuk olur da cok para vermek niyeki.erkekler de arabayla tatmin oluyo demekki:]] valla biz de ev almasak 3senede 250.000hayatta biriktiremezdik gezer tozardik:]] bi de bi suru borc da odedik sen onu 300.000de .senede 100.000 de sen ona yada hadi 75, 000olsun , iyi sıkmışiz valla .canim bizim oglan her emmeden sonra kaka yapiyo yani gunde en az 5-6.bagirsaklari iyi calisiyo.genetik bizde ben de oyleyim ikizler de oyle.Allahtan babaya cekmemisler yoksa yanmistik.niye 4yasta ayircaksin cok gec degilmi

BUGÜN NETTEN kendime kaban aldım ,ne zamandır bordo bir kaban alasım vardı umarım beden olur ,göğüslerim bi yere sığmıyor 42 beden aldım ,aşağısı kesin olur da memeler sığcak mı bakalım olmazsa iade ederim artık

aha da kabanım b_46870006-09092014111616.jpg

arabanin luksunu anlamiyrm ben araba arabadir yaa hani daha buyuk olur da cok para vermek niyeki.erkekler de arabayla tatmin oluyo demekki:]] valla biz de ev almasak 3senede 250.000hayatta biriktiremezdik gezer tozardik:]] bi de bi suru borc da odedik sen onu 300.000de .senede 100.000 de sen ona yada hadi 75, 000olsun , iyi sıkmışiz valla .canim bizim oglan her emmeden sonra kaka yapiyo yani gunde en az 5-6.bagirsaklari iyi calisiyo.genetik bizde ben de oyleyim ikizler de oyle.Allahtan babaya cekmemisler yoksa yanmistik.niye 4yasta ayircaksin cok gec degilmi
Maşallah canım hakikaten iyi biriktirmissiniz. Boz de gelir o kadar olmadı çünkü 2 sene çalıştım. Bekarliktaki gb ders alsaydım ayda 4 e yakın gelirdi bana da. O zaman biz de rahat ederdik ama oğlan için 3 gün yarım gün yaptık dersleri minimum yani. Eşim süper biriktirir ona rağmen o kadar çok gezdik ki. Birkaç balayı oldu ama bebeyle :-) bitek kudüs hayalim vardı o kaldı şimdilik. Gene de vazgecmedim yaza umre düşünüyoruz eşim çocukları bırak gidelim dedi hayatta onlar olmadan gitmem dedim ondan askıda kaldı. Orada çocuklar sıkıntı olmuyor insanlara genelde ama bakalım.
Büyük de öyle canım kaka yönünden. Ben de emzirirken çok sık gitmem çocuk da genelde kabiz oluyor. Süt yarar derler vücut anne sütünü uzun süre işler geç atarmis posasını. İlkinde de böyleydi ayda hep 1 kg aldı surunene kadar. Bakalim bu ne olacak. Küçüğü yikadim yatirdim büyüğü yatirdim uyuttum. Bakalım bu gece nasıl uyuyacaklar

Maşallah canım hakikaten iyi biriktirmissiniz. Boz de gelir o kadar olmadı çünkü 2 sene çalıştım. Bekarliktaki gb ders alsaydım ayda 4 e yakın gelirdi bana da. O zaman biz de rahat ederdik ama oğlan için 3 gün yarım gün yaptık dersleri minimum yani. Eşim süper biriktirir ona rağmen o kadar çok gezdik ki. Birkaç balayı oldu ama bebeyle :-) bitek kudüs hayalim vardı o kaldı şimdilik. Gene de vazgecmedim yaza umre düşünüyoruz eşim çocukları bırak gidelim dedi hayatta onlar olmadan gitmem dedim ondan askıda kaldı. Orada çocuklar sıkıntı olmuyor insanlara genelde ama bakalım.
Büyük de öyle canım kaka yönünden. Ben de emzirirken çok sık gitmem çocuk da genelde kabiz oluyor. Süt yarar derler vücut anne sütünü uzun süre işler geç atarmis posasını. İlkinde de böyleydi ayda hep 1 kg aldı surunene kadar. Bakalim bu ne olacak. Küçüğü yikadim yatirdim büyüğü yatirdim uyuttum. Bakalım bu gece nasıl uyuyacaklar
biz de gezdik çocuklar yokken , ikizlerle de gezdim gerçi ..valla iyiki biriktirmişiz yoksa şimdi benim maaşım sadece çocukların kreş ve bakıcı parasına yetiyor düşün ..çalışan insana 3 çocuk çok ,RABBİM yardım etsin ,gerçi veren O, elbet kolaylığını da verecektir ..inş. umreye de gidersiniz ben daha ileriki yaşlarda çocuklarla düşünüyorum inş. şöyle bi 7-8 yaşına gelsinler hep beraber gideriz inş. biz de asla çocuklarsız gitmeyiz biyere ..seneye yurt dışı bile düşüncemiz var :)))) delimiyiz neyiz ayol :))) görümcem hollandada ,senelerdir gelin diyo ,hatta on yıllık pasaport çıkardım duruyo kenarda 5 yılı geçti :)))))))))))) benim ikizler de hep 1 kg aldılar ilk 3 ay .3.aylarında hareket başladı bizimkilerde ,dönüyorlardı 3 aylıkken sağa sola :)))))))))) kabızlık zor iş yaa ,ben kabızlık hiç yaşamadım ikizlerde ,aksine cırcır oluyorlardı ..:)))))))) ne yeseler anında çıkarıyorlar ,azıcık kabız olsalar belki kilolarına yarardı ama doktorların hangisine gittiysem daha ne istiyorsun en güzel şey bağırsakların iyi çalışması boşver kiloyu sen dediler ,o kadar hızlı kaka yapmalarına rağmen yine iyi kilo alıyorlar aslında ,bi de iştahları çok açık ,onların yediğini başka çocuk yese iki katı olurdu kesin ama bizimkiler yiyip de kilo almayanlardan ,manken olucaklar galiba :))) benim ikizlerde okurdum netten hep ,banyo yapıp uyutan güzel uyuyan bebekleri .anacım bizimkilere banyo manyo işlemezdi ,uykuları varsa uyur yoksa iki kere banyoya soksan nafile ,bu ufaklık ise ne zaman yıkasam tössss mışıl mışıl uyuyor ,banyo yoruyo bunu uykuya yardım ediyor ,sonunda banyodan sonra uyuyan bir bebem oldu :)

selam kizlar amma kaynatmussiniz ben yokken. .
jangcim insallah alirsiniz arabs..erkeklerin araba konusunda bizim anlayamayacagimiz bur manyakliklari var..
biz de sattik arabayi ev alicaz diye..esim nevkadar ve nasil dayanacak bilmuyirum..eve cikarabilse tuvalete bile arabasıyla gider :)
bizim mink iyice sifayi kapti kizlar..surekli burnunu aciyirum sutumu enjektöre cekip sıkıyorum aspieatorle cekiyorum..yarim saat sonra ayni..
cilgincim benim ki de gece az emiyor..uykuya yenik düşüyorlar herhalde. .

kabanin cok guzel bu arada...gule gule kullan..
biz tasarruf planlari yapiyoruz..uzun sure bisey almam zaten kilo vermeden hayatta almam. ..

jangcim insallah alirsiniz arabs..erkeklerin araba konusunda bizim anlayamayacagimiz bur manyakliklari var..
biz de sattik arabayi ev alicaz diye..esim nevkadar ve nasil dayanacak bilmuyirum..eve cikarabilse tuvalete bile arabasıyla gider :)
bizim mink iyice sifayi kapti kizlar..surekli burnunu aciyirum sutumu enjektöre cekip sıkıyorum aspieatorle cekiyorum..yarim saat sonra ayni..
Tuh nasil nerden kapti sifayi .ins cabucak aatlatir.benim ifaklik da miktari az ama her emmeden sonra az bisey gazla kusuyo .bi de pipisi kocaman bi cis yapiyo sizdiriyo.gunde 2-3 kere ustunu cikartiyorun.ins.bizimki de hasta olmaz .demekki gece tum bebekler uyumak istiyo:]]]
kabanin cok guzel bu arada...gule gule kullan..
biz tasarruf planlari yapiyoruz..uzun sure bisey almam zaten kilo vermeden hayatta almam. ..
sagol canim.biz beter durumdayiz ama uygun fiyata guzel sey bulursam kacirmam o da tasarruf cunku.ihtiyacim da cardi.59, 90a aldim cok bisey degil.benim kilo sorunum yok ondan aliyrm.pantolon buyuk gelirse ilerde belini yaptiririm.
Gunayddin herkese. Yagmurlu bir gun ve ben böyle günlere bayılırım

Esime bi sure çocuklara ben bakayim diyorum asla kabul etmiyo, hem cok yipranirsin hem cocuklardan birine bisey olsa en basiti hastaneye gitcek olsan ne yapicaksin olmaz ayin 3unde vericez diyo, bebegi emzir altini al bi seans yarim saat suruyo, o esnada cocuklari oyun odalarina kitliyorum, biraz agliyorlar ama ne yapayim , yalniz biraksam salonumla mutfagin kapisi yok italyan tarz , gecen iki dakika kitlemedim zirladilar cunku, iki saniyede mutfaga gitmisler, domestosu ve yag cozucuyu almislar, kiz domestosu sandalyeye boca etmis, anne anne diye brbegin ofasinin kapisinda agliyo, actim kapiyi , domestos sisrsi bi elinde kapak bi elinde, Allahtan az cok anliyo yrnmiycegini, anne ben doktum anne ben onu doktum diye agliyo.yaptiginin farkinda yani.bebegi nasil yataga attim nasil kostum hatirlamyrm.oglanin elindede yagcoz bayilcaktim korkudan, agzini kokladim bisey yoktu sadece dokmusler

Ben de tam tersi canım küçüğü odaya kapatıyorum sadece wc ye gideceksem kilitliyorum. Onun dışında abi aniden girerse diye telsiz hep açık. Emzirirken falan yanımda duruyor gitme oğlum diyorum gitmiyor sağolsun. Ya da falanca şeyi al getir diye Bi dolanıp hava almasını ama gelmesini sağlıyorum. İki çocukla ancak böyle olur zaten. Canım deterjan şişelerini artık yukarılara al. Benimkine ben bile sandalyeye çıkıp alıyorum. Özel dolap yaptırdık banyoyada bi de orada var. Olmadı üzerine kilit koy çok tehlikeli. Bence verilmiş sadakaniz varmış.

biz de gezdik çocuklar yokken , ikizlerle de gezdim gerçi ..valla iyiki biriktirmişiz yoksa şimdi benim maaşım sadece çocukların kreş ve bakıcı parasına yetiyor düşün ..çalışan insana 3 çocuk çok ,RABBİM yardım etsin ,gerçi veren O, elbet kolaylığını da verecektir ..inş. umreye de gidersiniz ben daha ileriki yaşlarda çocuklarla düşünüyorum inş. şöyle bi 7-8 yaşına gelsinler hep beraber gideriz inş. biz de asla çocuklarsız gitmeyiz biyere ..seneye yurt dışı bile düşüncemiz var :)))) delimiyiz neyiz ayol :))) görümcem hollandada ,senelerdir gelin diyo ,hatta on yıllık pasaport çıkardım duruyo kenarda 5 yılı geçti :)))))))))))) benim ikizler de hep 1 kg aldılar ilk 3 ay .3.aylarında hareket başladı bizimkilerde ,dönüyorlardı 3 aylıkken sağa sola :)))))))))) kabızlık zor iş yaa ,ben kabızlık hiç yaşamadım ikizlerde ,aksine cırcır oluyorlardı ..:)))))))) ne yeseler anında çıkarıyorlar ,azıcık kabız olsalar belki kilolarına yarardı ama doktorların hangisine gittiysem daha ne istiyorsun en güzel şey bağırsakların iyi çalışması boşver kiloyu sen dediler ,o kadar hızlı kaka yapmalarına rağmen yine iyi kilo alıyorlar aslında ,bi de iştahları çok açık ,onların yediğini başka çocuk yese iki katı olurdu kesin ama bizimkiler yiyip de kilo almayanlardan ,manken olucaklar galiba :))) benim ikizlerde okurdum netten hep ,banyo yapıp uyutan güzel uyuyan bebekleri .anacım bizimkilere banyo manyo işlemezdi ,uykuları varsa uyur yoksa iki kere banyoya soksan nafile ,bu ufaklık ise ne zaman yıkasam tössss mışıl mışıl uyuyor ,banyo yoruyo bunu uykuya yardım ediyor ,sonunda banyodan sonra uyuyan bir bebem oldu :)
Benimkiler aşırı istahsiz. Köyde yok Sen zorluyorsundur bak burada çoluk çocuk nasıl yiyecek dediler ki hayatta zorlamam annem beni zorladığı için biliyorum o duyguyu. Herkes yerken bizimki etrafımızda oyun oynuyordu oradaki ler bile pes etti. Küçük desen Memeyi bile almıyor zorunca tikiyorum resmen daha 7 dk yi geçen emmemiz olmadı. Gece de gündüz de bu yüzden sürekli uyanık çabuk acikiyor iyi doymadığı için. Birşeyler düşüneceğim bakalım uyanık olsa da memeyi ağzına soksam ağlıyor istemiyorum diye :-( ben iki kere yurt dışı yaptım pasaport süre doldu. Yeni lazım buralarda gürcistan a falan gideriz. Ramazanda gidiyorduk da adama acıdım oruç oruç :-) umre de olur inş ama eşime hangisini versem onu kaybeder :-)

Ayy ilahi canım :-) tuvalete ha :-) :-) bizde genelde yürüme taraftarıyız ama mecburen iki bebeyle el mahkum hele biri bizim İbrahim olunca :-) alacağız artık hissediyorum oğlumla geceleri dua saati yapmaya başladık orada dua ediyorum.

Son düzenleme:
Ya kızlar akşam eşime çok kızdım. Sabaha börek yapayım diye yufka istedim. Küçüğü banyo yaptır uyut. Büyüğü yanıma aldım yattım uyutmak için. Salonun ışığını açtı hadi onu kapattirdim aradan 15 dk geçti mutfağın ışığını açtı ışık direkt çocuğun gözüne geldi tam dalmadigi uykudan kalktı çocuk. 6 kere kapıyı açıp kapatır msn diye seslendim arası 4 m öyle uzak da değil hiç duymadı bile. Cikamiyorum pesimden gelir diye iyice kızdım bağırdım avaz avaz ancak duydu apt da duymuştur tam duyurmuştuk ikimiz de halbuki. O kadar bağırınca benimde oğlanın da uykusu kaçtı. Hadi oğlanı yarım saat sonra uyuttum da ben 3 saat uyuyamadim saatim sasinca. 12de çocuğu emzirdim yattım 2 de bi daha kalktı sağolsun. Gene aynı işler sonra bi daha kalktı eşime şimdi yatirdim dedim halbuki saat 5 buçuk olmuş eşim öyle deyince kalktım emzirmeye dedim Sen de namaz kıl ki beşiği salla ben namaz kilayim yattı uyudu. Çocuğu da uyuttum kalktım abdest aldım ama gözüm açılmıyor. Kaç kere yüzümü yikadim iyice uykumu açtım ki 6 olmuştur saat böreği anca yaparım diye. Ayy bi odaya girdim saat daha 4 buçuk =-O Şok oldum daha imsaga 40 dk var yatsam bi daha kalkamam yatmasam hiçbir ise yaramaz börek sogur olmaz. Zaten gece de işgüzarlıgi tuttu kaç saat uykumu kaçırdı walla bi başladım siteme. Hayır ya gece ya gündüz birinde yardımcı olsa hadi bugunluk de böyle olsun diyeceğim. Bi de ne var yanlış gormusum deyip uyumaya devam ediyor. Saati 5 bucuga kurulu ve yanında insan demez mi 5 buçuk olsa yanımdaki saat çalardı ben de duymadım kapattı sanıyorum. Grip oldum ben de hastayım bana da çay yap diye benden önce yataklara girdi çocuklar yine bana kaldı o halimle Allah yardım etti de hafta dolmadan ayağa kalktım. 15 gündür uyumuyorum ne gece ne gündüz. Akşam gelince de gündüz bu kadar enerjikler mi beni çok yoruyorlar diye daha da söyleniyor. Nasıl uyutuyorum avutuyorum bütün gün onları haberi yok. Nelerden ne oyunlar ne oyuncaklar uyduruyorum. Yarım saat bulaşık toplarken bakıyor hemen sizlaniyor. Çok kızdım patladım resmen öyle olunca da sabah hiç konuşmadan gitti. Büyüğün karnını doyurmus kendi de yemiş çorba vardı. Gece ben nasıl börek yapicam deyince zaten gönlün yoktu diyo ona da kırıldım gönlüm olmasa niye yufka aldirayim akşam çocuklara bakmadığı için akşamdan hazirlayamadim bunu da biliyor çünkü bjk maçı vardı ben idare ederim dedim. Ona rağmen afra tafra yapıyor ya diyecek birşey kalmadı artık. Oyy ben nerelere gideyim? ? Neyse sabah annemle konuştuk babamın semineri varmış 2 3 hafta sonra sen evde kalma kıza git demiş zaten birsürü esyamiz kaldı onlarda onları yollayacaklardi babam tembelliğe vuruyordu bari onlar gelir :-) babam da haftasonu gelip kalacakmis belki biraz dinlenecek fırsat bulurum gerçi çocuk konusunda anneme de guvenemiyorum ama gezer tozariz hiç yoktan :-)

Back