Canım her yolu denedim ama o kadar küçük ki emdikçe iyice sönüyor. Emzirme şeklimi görsen gülersin. eğiliyorum memeyi iyice sıkıyorum ki kahverengi kısmını iyice ağzına alsın diye ama her zaman alamıyor. Benim de eğilmekten sırtım tutuluyor iki büklüm.
Ama hiç yoktan iyidir. En azından her gün anne sütü verebiliyorum, hiç verememekten iyidir.
Benim ameliyatta miyomumu ve kistlerimi de aldılar. Göbeği tuttuğumda içinden sesler geliyor
bademellaaaa :)
canım en son 25 kg almıştım sonra tartılmadım moralim bozulduğu için. 50 kg lik bir insanım hayatımda hiç 55 kg olmadım ama hamilelikte sağlıklı beslenmeme rağmen aşırı kilo aldım. Dr östrojen fazlalığı bu duruma sebep olmuş olabilir dedi en son.
doğumda 5 kg gitti ama sonradan baya gitti çünkü eski kıyafetlerim oluyor üstüme ama göbek yüzünden kapanmıyor düğmeler. O da 3-4 ay içinde gidrmiş diyorlar, bakalım.
doğumdan bir kaç gün önce aşırı bir şişlik vardı bende. göz kapağıma kadar şiştim. doğumdan iki gün sonra indi o şişliklerde
hımm bende aynı baya kilo aldım ilk doğumda 4 ayda 100/80 ni gimişti emzirerek birazda dikat spor hiç dert deill şimdi ikinci gelior iki çocukla eririm bunda 10 kg aldım geçen hafta 9 du bakalımm dikkat ediorumm biraz ama taratı ole demior :)benimde şişliğim oldu çokk aciodu her yerimm tuzu kestim hamuru bol suu ındıler allaha sukurr inşallah giderr birazda dikkat inşallah hamur işi abur cubur fazla şeker süt yapmior güzel bir psikolojı bol bol su bitki çayları güzel düzenli bebekle uyumak bende mama verdim benim kızım kiloda almadı triodleri çok çalişiodu mamam verildi ve sütüm 12 satte 30 cc di enfazla 50 cc oldu dahada artmadıı[/QUOTE]
Hiç yoktan iyidir. Ben sağlık ocağına gittim, oradaki hemşire gıcık etti. Zorla emzireceksin, mama kesinlikle vermemelisin ilk 6 ay dedi. Sanki ben emzirebiliyorum da mamayı tercih ediyormuşum gibi ama takmıyorum artık.
Ben de mamayla büyüdüm gayet sağlıklı ve zekiyim
[/QUOTE]
Merhaba canım
Bebeğini güle güle sağlıkla sıhhatle büyüt inşallah.
Bende seninle aynı durumdayım
Ne denediysem ne yiyip içtiysem artmıyor sütüm ama emzirmeye devam ediyorum .
İnşallah en az 6-7 ay bu şekilde de olsa Emer yavrum .
Seninde Allah yardımcın olsun .
Inşallah bollaşır sütümüzde cuk cuk Emer meleklerimiz.
Sağlık ocağındakinin değil kimsenin dediğini takma kafana .
Kim ister süt varken mama vermeyi .
Ilk hafta biz çocuk doktoruna gittik beni odada emzirmemi görmek için emzittirdi canımın çok acıdığını görünce bu böyle olmaz dedi ve mama bana vitamin bebeğe de mama takviyesine başladı .
Evde annem ve kv dem var sürekli kv dem mama vermeye karşıyım yemek ye gelir sütün diyordu ki ilk çocuğumda 3 ay emdi sadece onda da olmamıştı sütüm .
Birde o can acısıyla emziriyordum bebek göğsümde uyuyordu uyuyan bebeği alıp gazını çıkarmadan uyutma diyerek gaz çıkarmaya çalışıyordu
Sonra bebek uyanıyordu hadi daha göğüs acısı geçmeden ni daha emzir vs vs.
Doktora sorduk gazı Olan bebek zaten uyumaz uyuyan bebeğe dokunmaya gerek yok dedi eşimde eve gelince annesine söyledi kv başladı ağlamaya bi daha dokunmam odasına bile girmem bebeği almam diye 2 gün konuşmadı benimle
Sonra alıştılar mama vermemede bişey demiyorlar uyuduysa eğer bebek onada dokunmuyorlar .
Ama ilk haftalar ne olursa olsun zor geçiyor