1.sorundaaa bacım sayıları pratikmen ayır 16 nedir 4x4 vede 144 nedir=4x4x3x3
demekki aşağıdaki sayılarda muhakkak 3x3 olmalıııı ve bakıyoz a şıkkına 9 da 3x3
13 yine öyle 3x3x2
72=3x3x2x2x2
böyleceee 24=2x2x2x3( burada ikinci bir 3 olmadığından cvp 24 oluyor)
2.sorunda bacım x ve y obebi 3 ise demekki her ikiside 3ün katıdır.x=3a diyelim y=3b dersek
x+y=36 ya demekki 3a+3b=36 ordan 3 parantezne alırsak 3(a+b)=36
burdan a+b=12 olmalı
okekk en çok kaç olmalı derse en yakın sayıları alırızzz hangi iki sayınınnn toplamı 12dir aynı olamaz aynı olursaa 6+6 o zaman obebbb 3 değilde daha büyük bir sayı olur o yüzden bir sayı 5 diğeri 7 dir yani
x=3x5denn 15 olur
y=3x7den 21 olur
alınca obebbb 3dür okekleride en fazla 105 olur....
acaba burdan açıklayabiliyormuyum bacımmm
x ve y doğal sayılardır.
OBEB(x,y) = 3
x+y = 36
olduğuna göre, OKEK(x,y) en çok kaç olabilir? (Cevap: 105)
OBEB(x,y) = 3 ise
x = 3.a , y = 3.b
a ve b aralarında asal olmalıdır.
3a+3b = 36
a+b = 12
a ve b aralarında asal olduğuna göre en büyük olarak 7 ve 5 olabilirler.
OKEK(x,y) = 3.a.b
OKEK(x,y) = 3.7.5 = 105
hoşgeldin :)
kpss mantığına pek yakın sayılmaz canım. İkisine birden hazırlanacağım için şu an ki başlığı seçtim. İki üyemizde "kpss fatihi" yazmasının sebebi, kpss ile atanmış olmaları :) Dgs'ye hazırlanacakları için buradalar.
obebleri 3 yaa a ve b aralarında asal olucakki (yani a ve b nin ortak bir böleni olmayacakkk bu soru gereği öyle olmalı)cevaplar için teşekkür ederim canım. İlk sayfaya da hukuk yazdım tabloda, bakabilirsin, insan hedefini görünce duygulanıyor
Bu arada 2. soru ile ilgili bir şey soracağım. Sorunun cevabını başka bir sitede gördüm. Alta kopyaladım, burada "a ve b aralarında asal olmalıdır" diyor, bunu demesinin sebebi nedir sence?
maşallahhhhNihayet Obeb-Okek konusunu bitirdim ve bugün baştan bir tekrar yaptım. Malum 1 aydır kitap yüzü açtığım yok.
Sadece 2 konum kaldı, onları da yarın tamamlamayı ve yeni konuya geçmeyi düşünüyorum inşallah.
60 tane de soru çözmüşüm, kim bilir kaç yıldır bu kadar çözmemiştim
Nihayet Obeb-Okek konusunu bitirdim ve bugün baştan bir tekrar yaptım. Malum 1 aydır kitap yüzü açtığım yok.
Sadece 2 konum kaldı, onları da yarın tamamlamayı ve yeni konuya geçmeyi düşünüyorum inşallah.
60 tane de soru çözmüşüm, kim bilir kaç yıldır bu kadar çözmemiştim
maşALLAh maşALLAh
inşALLAH daha iyi tempoyla devam eder:)
ben henüz kitap almadım
konu anlatımı için tasarı tavsiye etmişlerdi. arkadaşımda yargı alcak öyle düşünüyoruz bakalım
siz ne tavsiye edersiniz
bidamı gircen kpss ye
ne işin var burda
asıl amacım dgs ile bilgisayar mühendisliği okumak
kpss giriveririm bidahasizin standart sapmalar için
ciddimisin ne zaman aldın bu kararı :26:
ıı şeeeymühendis olunca memırlığııdaa bana ver bari
Bol bol kıtap okuyorum turkce paragraf sorularıyla baska turlu basa çıkılmaz yenı yılın kıtapları cıksın alıp ders calışmaya baslıycam bakalım
yinemi beraberiz
Her yola birlite bas koyuyoruz sen evlenmeden bende dogurmuycm ayni ay hamile kalip dogurucam cocuklarimiz yasit olsun
ozaman evlenince benim hemen çocuk yapmam lazım
Zaten 2 yil esim yok gorevde gelincede hemen isyemiyoruz 3 yil sonra fln nasipse sende ozamana kadar evlenirsin
bendeee hiçççç kitap araştırmıyorummmmmaşallah maşallah
inşallah daha iyi tempoyla devam eder:)
ben henüz kitap almadım
konu anlatımı için tasarı tavsiye etmişlerdi. Arkadaşımda yargı alcak öyle düşünüyoruz bakalım
siz ne tavsiye edersiniz
ewet benimde türkçeye odaklanmmam gerek hatta kitap okurdum amaa yaz sezonunda yavaşladım yeniden hız gerek...hatta onu bile burdan takip ediyorummm kitap topicmiz bile varr amaa ruhhh şarttt azim şartttbol bol kıtap okuyorum turkce paragraf sorularıyla baska turlu basa çıkılmaz yenı yılın kıtapları cıksın alıp ders calışmaya baslıycam bakalım
hakkımızda hayırlısı inşallah iyi puanlar alıp güzel yerlerde okumak nasip olur
benimkinin yanına da kpss fatihi alalım
hoşgeldin lalasko. İstanbul Üniversitesi'nde mi okuyorsun Adalat bölümünü?
Evet İstanbul üniv de okudum bitti mezunumşimdi kurs araştırmasındayım tasarı ve karacan arasında kaldım ikisi arasında ders saati aynı fakat fiyat konusunda uçurum var doğrusu karar veremedim.Bilgisi olan var mı ?
obebleri 3 yaa a ve b aralarında asal olucakki (yani a ve b nin ortak bir böleni olmayacakkk bu soru gereği öyle olmalı)
3a+3b=36dan
a+b=12 olunca a ve b yi bulurkennnn birincilikle ikisi farklı olucakkk ve a ve be ninn ortakkk bir katı olmayacakkkk ona göreee ayırcazz mesela 6 ile 6 toplmaıda 12 ama aynı sayı ve aynı katlar
bunun yanısıra 4+8 de olabilir amaa bunlarda kendisinn katı yani ortak çarpanları varsa aralarında asal olmuyor böyle yapan aralarındaa asal eden sayı
11+1 olabilir ama buda sorudaki en büyük değeri sağlamazzz bu yüzden sayılar aralarında asal olurken birbirine yakın olucak 7ve 5 bu sayılarda......
not: aralarında asal demek iki sayının ortak bir böleninin olmaması demek
örneğin
7 ve 5
7 ve 8
10- 11
3 -17
4- 9
mesela bu sayılar aralarında asaldır.....
maşALLAh maşALLAh
inşALLAH daha iyi tempoyla devam eder:)
ben henüz kitap almadım
konu anlatımı için tasarı tavsiye etmişlerdi. arkadaşımda yargı alcak öyle düşünüyoruz bakalım
siz ne tavsiye edersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?