Ben 1 ay harcarım o parayı sonra 2.ay harcayacak yer bulamam tükenmişlik sendromuna yakalanırım kesinKız bende doğurursum valla 3 5 tane:) kız o 2 milyonu nası harcıyolar acaba:) kıyamam kuzuya emmeye düşkün mü peki
Erkek ismi bence ben hiç kızda duymadım.Kızlar burası yeri değil biliyorum ama çok minnak bir sorum olacak sizesizce miraç ismi unisex bir isim mi. Miraç diyince gözünüzde kız mı erkek mi canlanıyor. Miraç ismi hoşuma gidiyor ama eşim kesinlikle unisex isimlere karşı gerçi bende pek sevmiyorum ama o çok katı kuralcı bu konuda o yğzden araştırıyorum
Bencede erkek ismi ya. Gerçi henüz miraça da karar vermiş değilim ama araştırmalarım devam ediyorErkek ismi bence bana hiç kızda duymadım.
Nasıl bi isim arıyosun mesela ben baş harfi a olsun ve saliha bi hanım ismi olsun istemiştim seçenek çok yoktu tabi :) ismim kv aynı olmasa ayşe koyardımBencede erkek ismi ya. Gerçi henüz miraça da karar vermiş değilim ama araştırmalarım devam ediyor
Öncelikle müslümana yakışan bir isim olmasını istiyorum. Oğlumda çok dikkat etmedik bu konuya ama 2 ismi var biri kayınpederim ismi o yüzden 2.ismini kendi kafamıza estiği gibi koyduk. Ayrıca söylenmesi zor bir isim olmamalı malum genellikle yaşlılar zor isimleri söyleyemiyorlar ortaya tuhaf isimler çıkıyor :) ben oğlum da yusuf ismini çok istemiştim. Son 1 ay kala kayınpederim kırılmasın diye yusuf isminden vazgeçtim. Ama doktor oğlumun göbeğini keserken göbek adı ne olsun dedi bende yusuf olsun dedim. Şimdi buna mı koysak yusufu bilmiyorum. Yine 2 isim olur muhtemelen kayınvalidem çok sevapmış 2 isim diyor kafamı karıştırıyorNasıl bi isim arıyosun mesela ben baş harfi a olsun ve saliha bi hanım ismi olsun istemiştim seçenek çok yoktu tabi :) ismim kv aynı olmasa ayşe koyardım
canım ben bi erkek çpcugunda durdum.hatta geçen bayramdı:) unisex oldgunu sanmıyorum.ama kıza da yakışır bence.çok yaygın olmadıgından çok abes gelmez.gerçi seninki erkek olcak niye kızı açıklıyosam hahaha ilahi benKızlar burası yeri değil biliyorum ama çok minnak bir sorum olacak sizesizce miraç ismi unisex bir isim mi. Miraç diyince gözünüzde kız mı erkek mi canlanıyor. Miraç ismi hoşuma gidiyor ama eşim kesinlikle unisex isimlere karşı gerçi bende pek sevmiyorum ama o çok katı kuralcı bu konuda o yğzden araştırıyorum
2 isimin sevap olduğunu sanmıyorum canım ya.bize karışan olmamıştı isimde.ama beklemişlerdir bi kp nin adını koyalım.valla hiçde niyetim yoktu.sen yine iyi kırmamak istemişin, düşünceli gelin işte :) bizimkinin adı esmalarda zaten, burdada paylaşmıştım pek olumlu tepkiler olmamıştı:) ama eşim hocama sordum illede Melik Vasi olcak demişti.hatta koştura koştura kimlik aldıÖncelikle müslümana yakışan bir isim olmasını istiyorum. Oğlumda çok dikkat etmedik bu konuya ama 2 ismi var biri kayınpederim ismi o yüzden 2.ismini kendi kafamıza estiği gibi koyduk. Ayrıca söylenmesi zor bir isim olmamalı malum genellikle yaşlılar zor isimleri söyleyemiyorlar ortaya tuhaf isimler çıkıyor :) ben oğlum da yusuf ismini çok istemiştim. Son 1 ay kala kayınpederim kırılmasın diye yusuf isminden vazgeçtim. Ama doktor oğlumun göbeğini keserken göbek adı ne olsun dedi bende yusuf olsun dedim. Şimdi buna mı koysak yusufu bilmiyorum. Yine 2 isim olur muhtemelen kayınvalidem çok sevapmış 2 isim diyor kafamı karıştırıyor
Kıııızzz benim kayınpederimde hiç teklif dahi etmedi. Eşim bikaç kere sordu bana koyalım mı diye. Bende üzülmesin yaşlı adamı sevindireyim diye koydum. Hatta kp doğum yaptığımda gelince dedi ki sen koymak istemesen oğlum koyamazdı çok mutlu ettin bizi dedi2 isimin sevap olduğunu sanmıyorum canım ya.bize karışan olmamıştı isimde.ama beklemişlerdir bi kp nin adını koyalım.valla hiçde niyetim yoktu.sen yine iyi kırmamak istemişin, düşünceli gelin işte :) bizimkinin adı esmalarda zaten, burdada paylaşmıştım pek olumlu tepkiler olmamıştı:) ama eşim hocama sordum illede Melik Vasi olcak demişti.hatta koştura koştura kimlik aldıben 2.çocuğuma ya esmalardan yada sahabrlerden isim bulmaya çalışırdım.Yusuf ismini bnde beğenirim hep.söylemesi de hoş bu arada etrafımızda okadar çok esmadan isim var ama kanıksamışız.Kerim, Latif,Nur mesela.bixim bi akraba var oğluma Abdülmelik diyo
Ay beni isim konusuyla eskilere götürdün nişanlıyken kaan istyoduk biz kv nin yanında şakasına kp adınıda koyacaz işte mehmet kaan diye dolanıyodu dilimde neyse ben hamile kaldım 7 ayda falan baktılar bende tık yok kerem istyorm ben eşim kv ye gitti geldi oturuyorz işte babam ortalıkta nehir ismimi koyacak diye dolanıyomuş haberin olsun artık koyarız nehir bana söz verdi diyomui ki bikere yüzüne demedim şakayla konuşuyoduk çeneme tükürüyüm eşimde mehmet kerem olsun o zaman dedi ki baba ismi hiç konulmaz onlarda çok karşıydı kv doldurmuş benimkini sinirim tepeme çıktı bu sadece sana söylenecek bişey değil annen ikimizin olduğu biyerde söylemeliydi koymuyorm dedim istemiyorm arkamdan iş çeviteceğine gelip yüzüme kızım baban bekliyo deseydi ben koyardım sana gaz vermekle olmuyo dedim eşim ne alakası var ben sordum annemde söyledi desede inanmadım ne inanacam safmıyım tek isim olcak dedim sonra eşim yusuf çol güzel hz yusufa benzesin inş ahlakıyla dedi bizde yusuf kerem koyduk doğumda kulağına okutacaz kp bize sormadılar diye bozulmuş kimseye sormadım sormamda benim çocuğum ne zorla büyüttümKıııızzz benim kayınpederimde hiç teklif dahi etmedi. Eşim bikaç kere sordu bana koyalım mı diye. Bende üzülmesin yaşlı adamı sevindireyim diye koydum. Hatta kp doğum yaptığımda gelince dedi ki sen koymak istemesen oğlum koyamazdı çok mutlu ettin bizi dedikple birkaç anlaşmazlığımız oldu zamanında ama sever beni oğlundan çok beni arar hal hatır sorar. Hatta bazı bayramlarda kandillerde falan benden önce arar benim için büyük küçğk önemli değil ben sevdiğimi ararım der sağolsun. Ha bi de kendisi çok adaletli bir adamdır asla hak yemez o yüzden koydum birazda onun adını.
Ben esmaları çok seviyorum ama ağır gelebilirmiş bu tarz isimler çocuklara. O yüzden başına abd- ekinin eklenmesi gerekirmiş. Tanıdığınız o yüzden abdülmelik diyordur.
Bu arada ismi de kendi gibi karizmatik veletin
Bizimkide erkek olursa babamın adını koycam diyodu çok güldüm benim babamın adınıda koyalım tam olsun dedim bende cevdet sezai haha sizinkiler yine iymiş güzel bi isim olsa koyarım ama bunlar olmaz yani büyük konuşmayımda :)Kıııızzz benim kayınpederimde hiç teklif dahi etmedi. Eşim bikaç kere sordu bana koyalım mı diye. Bende üzülmesin yaşlı adamı sevindireyim diye koydum. Hatta kp doğum yaptığımda gelince dedi ki sen koymak istemesen oğlum koyamazdı çok mutlu ettin bizi dedikple birkaç anlaşmazlığımız oldu zamanında ama sever beni oğlundan çok beni arar hal hatır sorar. Hatta bazı bayramlarda kandillerde falan benden önce arar benim için büyük küçğk önemli değil ben sevdiğimi ararım der sağolsun. Ha bi de kendisi çok adaletli bir adamdır asla hak yemez o yüzden koydum birazda onun adını.
Ben esmaları çok seviyorum ama ağır gelebilirmiş bu tarz isimler çocuklara. O yüzden başına abd- ekinin eklenmesi gerekirmiş. Tanıdığınız o yüzden abdülmelik diyordur.
diyorum ya düşünceli gelinsin kız.senin gibi kp önce benş arar diye sevinen, buna bi artı puan veren çok yoktur.mesela ben:) .kp ne kadar iyi, o kadar anlayışlı deriz hatta:) bahane yaratırız.şuan anladımki,benim eski tüm geleneklere alışkanlıklara acayip bi önyargım var.bebek bakımı, isim koyma mesela, kesinlikle denilen herşeye önce bi o eskidenmiş diyorum :) ay valla yok öyle, kv ne kavgalarla gitmiş kendi babasının adını eşime vermiş.kp daha adıyla seslenmemiş koca adam olmuş da.ama bana gelince yine kendi istedikleri olsun ister tabiki.ay sabah sabah beynime kan hücum etti bak.bu arada abdül kelimesini, Allahın kulu olduğu ayrımı olsun diye canım kullanıuolahttp://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2012/02/uyku-egitimi.html?r.ağırlıktan kurtarırmı bilmiyorum, duymadım hiç.zaten artık çok geç.isminin hüddamları her daim korusun inşallah diyorum :) ay bu arada teşekkür ederiz tezeeeecikimiz :)Kıııızzz benim kayınpederimde hiç teklif dahi etmedi. Eşim bikaç kere sordu bana koyalım mı diye. Bende üzülmesin yaşlı adamı sevindireyim diye koydum. Hatta kp doğum yaptığımda gelince dedi ki sen koymak istemesen oğlum koyamazdı çok mutlu ettin bizi dedikple birkaç anlaşmazlığımız oldu zamanında ama sever beni oğlundan çok beni arar hal hatır sorar. Hatta bazı bayramlarda kandillerde falan benden önce arar benim için büyük küçğk önemli değil ben sevdiğimi ararım der sağolsun. Ha bi de kendisi çok adaletli bir adamdır asla hak yemez o yüzden koydum birazda onun adını.
canım sen hamileyken sölemeseyfin bile demekki kp kv isim vermeni isteyen tiplermiş.oyüzden şaka yapsanda demeseydinde bunu yaşıcaktın eminim.valla eşimin taraf çocugu büyüklerin yanında sevmenin hala saygısızlık oldugunu düşünen insanlardan.şiddetle karşıyım böyle saygıyaAy beni isim konusuyla eskilere götürdün nişanlıyken kaan istyoduk biz kv nin yanında şakasına kp adınıda koyacaz işte mehmet kaan diye dolanıyodu dilimde neyse ben hamile kaldım 7 ayda falan baktılar bende tık yok kerem istyorm ben eşim kv ye gitti geldi oturuyorz işte babam ortalıkta nehir ismimi koyacak diye dolanıyomuş haberin olsun artık koyarız nehir bana söz verdi diyomui ki bikere yüzüne demedim şakayla konuşuyoduk çeneme tükürüyüm eşimde mehmet kerem olsun o zaman dedi ki baba ismi hiç konulmaz onlarda çok karşıydı kv doldurmuş benimkini sinirim tepeme çıktı bu sadece sana söylenecek bişey değil annen ikimizin olduğu biyerde söylemeliydi koymuyorm dedim istemiyorm arkamdan iş çeviteceğine gelip yüzüme kızım baban bekliyo deseydi ben koyardım sana gaz vermekle olmuyo dedim eşim ne alakası var ben sordum annemde söyledi desede inanmadım ne inanacam safmıyım tek isim olcak dedim sonra eşim yusuf çol güzel hz yusufa benzesin inş ahlakıyla dedi bizde yusuf kerem koyduk doğumda kulağına okutacaz kp bize sormadılar diye bozulmuş kimseye sormadım sormamda benim çocuğum ne zorla büyüttüm
kız nerden geliyo bu takıntı valla metak ettim heeBizimkide erkek olursa babamın adını koycam diyodu çok güldüm benim babamın adınıda koyalım tam olsun dedim bende cevdet sezai haha sizinkiler yine iymiş güzel bi isim olsa koyarım ama bunlar olmaz yani büyük konuşmayımda :)
Bende ömer ismini severim ama kardeşimin adı erkek olsaydı Emin koycaktım ben yada Abdullah :)
Bizim bi A harfi takıntımız varda :)
Bana yanlışlıkla cevap veriyosun yani öylemicanım sen hamileyken sölemeseyfin bile demekki kp kv isim vermeni isteyen tiplermiş.oyüzden şaka yapsanda demeseydinde bunu yaşıcaktın eminim.valla eşimin taraf çocugu büyüklerin yanında sevmenin hala saygısızlık oldugunu düşünen insanlardan.şiddetle karşıyım böyle saygıya
kız nerden geliyo bu takıntı valla metak ettim heebu arada yazdıgım bi iletinin arasına link sıkışmış yanlışlama ahahahaa
yok sana isteyerek cevap verdim de önceki yazdıklarımın arasına sıkıştı diyorum.aşkolsun yaniBana yanlışlıkla cevap veriyosun yani öylemi
Nese sordun madem söyleyimeşinle ikimizibkide a harfiyle başlıyoda bebelerde a olsun a ailesi olalım dedik
He ya gördüm sonra :)yok sana isteyerek cevap verdim de önceki yazdıklarımın arasına sıkıştı diyorum.aşkolsun yania ailesi oldunuz demek hee.biz de 2li isimiz diye, 2 tane taktık.hehe dmekki herkes bi kendine göre uyarlıyo.e illaki tabi kızz senin bebişin adı neyki
he tamam şimdi hatırladım.profilden görmüştümHe ya gördüm sonra :)
Amine Zeynep :) daha bulsak ekicektik yeterince uzun olmadı diye ama bu kadar