• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Alıntı yapamadım ama evet bizim çocuk doktorumuz da d vitamini gaz yaptığı için biraz ara verin dedi biz de daha 2 gündür içiriyorduk gerçi Ama çocuk o kadar çok sancılanıyorki bir daha da vermedim d vitamini bugün 23 günlük olduk.. Inşallah bi sorun olmaz..

Gaz yuzunden kıvranan melklrn melk anneleri bn kızıma rezene ıçırmeye basldm humananın galiba ıyı geldi şukurler olsun cok kıvranmıyo artık bı deneyın ıstersenız

anne sütüyle beslenen bebeklerin dili beyaz olurmuş zaten.doktor bize böyle söyledi.bizimki de beyaz ama pamukçuk değilmiş.sen emin misin canım pamukçuk olduğuna
Ewet cnm pmkçuuk mlsf bebeğim beni çok emmiyo mama yıyo:(

sezaryan yerim iyileşti derken 2 gündür sağ bitiş noktası ve kasığım acıyor.şişmiş gibi.benim gibi olan var mı
ayy ben varım son 2-3 gündür benim de aynı.kuşak takıyorum göbeğim küçülsün diye ona yordum ama baştan beri takıyorum olmamıştı.ağrı ve şişlik var gibi.korkumdan kuşağı bıraktım

bu benim ikinci bebeğim bu kız ilki oğlan.oğlumda lohusalığımda tek kalmış depresyonun dibini boylamış bir anneyim ben de.eşim her eve geldiğinde ikimizi de ağlıyor olarak bulurdu.gaz,uyku,süt..vs biliyosunuz.
40 ının çıkmasını bekleyenlere üzülerek söylüyorum ki bi bok olduğu yok.3 aylıkken biraz,6 aylıkken biraz daha kolaylaşıyo.e en zor büyüyen yavru insan yavrusuymuş derler ya..öyle
neyse kızımda çok daha iyiyim bunun ilk sebebi erkek bebek kesinlikle bir tık daha zor ve gazlı oluyor
diğeri ise rahatlık.. aman ağlamasın güvende hissetsin diye her bağırdığında koşturmuyorum.üstüne başına üşüdü mü terledi mi diye delirmiyorum.ve oğlumda yapamadığım şeyi yapıyorum;kızımı kucağıma alıp seviyorum! izleyip inceliyorum.çok kafa yormuyorum acıkmıştır diyip önce memeyi sonra mamayı dayıyorum.
eski rahatlığa ne zaman mı kavuşulur? 2 yaşında! elinizden çıkıyor bebek.o yüzden size tavsiyem üzülüm vicdan yapmadan bırakabildiğiniz her fırsatta bebeğinizi annenize kv ye bırakıp kaçamak yapın! bişeycik olmaz psikolojiniz için çok gerekli.boş gezseniz bile yalnızlığın tadını çıkarın.

ayy ben varım son 2-3 gündür benim de aynı.kuşak takıyorum göbeğim küçülsün diye ona yordum ama baştan beri takıyorum olmamıştı.ağrı ve şişlik var gibi.korkumdan kuşağı bıraktım
ben bugün doktora gittim.şöyle göz ucuyla baktı.bişey yok dedi.karnımdan ultrasonla baktı sıkı sıkı sarmayı ihmal ettin galiba bundan sonra sar dedi.

bu benim ikinci bebeğim bu kız ilki oğlan.oğlumda lohusalığımda tek kalmış depresyonun dibini boylamış bir anneyim ben de.eşim her eve geldiğinde ikimizi de ağlıyor olarak bulurdu.gaz,uyku,süt..vs biliyosunuz.
40 ının çıkmasını bekleyenlere üzülerek söylüyorum ki bi bok olduğu yok.3 aylıkken biraz,6 aylıkken biraz daha kolaylaşıyo.e en zor büyüyen yavru insan yavrusuymuş derler ya..öyle
neyse kızımda çok daha iyiyim bunun ilk sebebi erkek bebek kesinlikle bir tık daha zor ve gazlı oluyor
diğeri ise rahatlık.. aman ağlamasın güvende hissetsin diye her bağırdığında koşturmuyorum.üstüne başına üşüdü mü terledi mi diye delirmiyorum.ve oğlumda yapamadığım şeyi yapıyorum;kızımı kucağıma alıp seviyorum! izleyip inceliyorum.çok kafa yormuyorum acıkmıştır diyip önce memeyi sonra mamayı dayıyorum.
eski rahatlığa ne zaman mı kavuşulur? 2 yaşında! elinizden çıkıyor bebek.o yüzden size tavsiyem üzülüm vicdan yapmadan bırakabildiğiniz her fırsatta bebeğinizi annenize kv ye bırakıp kaçamak yapın! bişeycik olmaz psikolojiniz için çok gerekli.boş gezseniz bile yalnızlığın tadını çıkarın.
alemsin.çok güldüm.tecrübe olayı katılıyorum.benim de ikinci ikisi de kız.ilkinde çok pimpirikliydim bir daha doğurursam böylee olmam diyordum ama maalesef bunda da çok pimpirikliyim.

:)maşallah,ozendım,durumumuz aynı amma ben dışarı çıkmaya cesaret edemiyorum,bebek genelde ağlıyor,arabasıyla gezerken o ağlamalara kayıtsız kalamıyorum,hopp hadı bakalım donelım oluyrz,sizin gezmeler daım olsun,darısı bıze

bizimkide aksine bebek arabasına koyduğumuzda beş dakkayı bulmuyo uyuması ve on günlükten beride çıkıyoruz iyi geliyodu lohusalıktayken.

kızlar, dun babanneme gitmiştim midem ağrıyı diye konuşurken anason çayı içiyorum ben sanada yapayım mideyi rahatlatıyor dedi, sanki dun sutum eskiye göre çoğaldı gibi geldi. Diğer yediğim içtiğimi düşündüm farklı bişey olmayınca anason çayına bağladım çoğalmayı. Anason iyi gelirmi acaba gerçekten??

[QUOTEdoktorlar01606, member: 451859"]Kizlar bebeği kaka yapamayan warmi ulk zamanlar normaldi bizim gunde 4 dega felan gecen 5 gun yapmadi dr u aradım kulak çubuğuyla uyarın poposundan dedi oule yapti 3 gundur yine yok yarin dr a cikarcam bakim[/QUOTE]
Canim doktorlar 10 gune kadar normal diyo.bizimde önceden ilk baslarda 4 kere yapardi günde giderek azaldi.simdi günde 1 sefer o da az yapiyo.rezene icirebikursin 5-6 cay kaşifi.birde aguline diye bitkisel gaz giderici şurup var o da rahatlatiyo.

uzunn bir aradan sonra yazmaya fırsat budum bende, kızım küçük doğdu aman kolik mi aman üşüttümü derken korkularımı kaygılarımı azıcık atlatmaya başlamışken, bugün dr kontrolümüz yine beni elden ayaktan düşürdü :( bebeğimin kalbinde üfürüm varmış, çok üzgünüm ,kızıma hamileliğim bi ayrı sorundu şimdi de bu çıktı, yarın eko çektirmeye götüreceğiz...allaha dua ediyorum küçük meleğimle sınamasın beni,kimseyi....bu durumu bilen duyan varmı? nedir ne olur,düzeen bebekler varmı? morale ihtiyacım var arkadaşlar

Çok gerçekçi harika bir yazı.. Yani evet 41. Gün het şey birdenbire değişecek değil ama ben kendi adıma en çok aile büyüklerimin 40 çıkmadan yapamayacaklarım listesinden kurtulacağıma seviniyorum ve bunun için bekliyorum 40ımın çıkmasını. Mesela 40 çıkmadan bebek de ben de ancak sabahları ya da en geç saat3 e kadar banyo yapabiliriz. Yine 40 çıkmadan bebeği akşam dışarı çıkaramazmışım, hatta bebeği banyoya da sokamazmışım. Bebeğin tüm eşyaları odaya geliyor bebiş odada yıkanıyor.. İşte bunun gibi birsürü şeyden kurtulmam için kritik eşik 40 günü devirmek kızlar:)

Kızım 2 gündür ikiniyor kakasini yapiyor zarzor gazi var sanirim.gaz damlasi yazdiricam kulkannip memnun kaldiginiz bir damla varmi

Kesinlikle bir yolunu bulup arada kafa dinlemek gerekli, baska caresi yok gibi toparlanmak ve nefes almak icin. Baslarda ben de her agladiginda kosturuyordum ama baktim ki suyumu bile bogazimda kalircasina iciyorum, birazcik ipleri gevsettim, o koltukta aglarken bir süre, sakin sakin suyumu iciyorum, sonra gidip caresine bakiyorum. Uslu oldugu zamanlarda dedigin gibi ben de seviyorum, böylece sevgi birazcik bana kuvvet veriyor bir süreligine. Onun disinda uzun süre emzirmeyi de düsünmüyorum ama biberona alistirmam gerek önce, kesinlikle kabul etmiyor.

4 ay emziririm herhalde sonra birakmayi planliyorum.

Çok gerçekçi harika bir yazı.. Yani evet 41. Gün het şey birdenbire değişecek değil ama ben kendi adıma en çok aile büyüklerimin 40 çıkmadan yapamayacaklarım listesinden kurtulacağıma seviniyorum ve bunun için bekliyorum 40ımın çıkmasını. Mesela 40 çıkmadan bebek de ben de ancak sabahları ya da en geç saat3 e kadar banyo yapabiliriz. Yine 40 çıkmadan bebeği akşam dışarı çıkaramazmışım, hatta bebeği banyoya da sokamazmışım. Bebeğin tüm eşyaları odaya geliyor bebiş odada yıkanıyor.. İşte bunun gibi birsürü şeyden kurtulmam için kritik eşik 40 günü devirmek kızlar:)

Ayy bir de aile büyüklerinin baskisi olsaydi üstümde feci patlardim ben. Aile büyüklerine cok net tavrimi koydum, kalpleri kirildi gibi ama umrumda degil. Bebegi disari da cikardim 4-5 kere aksam saat 4-6 arasi...Ona bakarsan 40 i cikmadan disari cikma diyorlarmis ya eskiden, kadini iyice depresyona sokmak icin birebir bence. :) Ben daha 7 günlükken disari cikardim.

sezeryan olan arkadaşlar korse takıyor musunuz ben sarmiyorum karnımi henüz 35 günlük olduk

Back