• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

uzunn bir aradan sonra yazmaya fırsat budum bende, kızım küçük doğdu aman kolik mi aman üşüttümü derken korkularımı kaygılarımı azıcık atlatmaya başlamışken, bugün dr kontrolümüz yine beni elden ayaktan düşürdü :KK43: bebeğimin kalbinde üfürüm varmış, çok üzgünüm ,kızıma hamileliğim bi ayrı sorundu şimdi de bu çıktı, yarın eko çektirmeye götüreceğiz...allaha dua ediyorum küçük meleğimle sınamasın beni,kimseyi....bu durumu bilen duyan varmı? nedir ne olur,düzeen bebekler varmı? morale ihtiyacım var arkadaşlar

Canım Merhaba öncelikle bebeğin kac günlük bilmiyorum ama bende 10 günlükken kontrole gittiğimde dr. Kalbinde üfürme duydum ama yeni doğanlarda kalp kapağı tam kapanmadigindn olabilir o yüzden 4.ayda kontrol ettirin dedi ki ben öyle duydum ama olmayabilir dedi çoğunda duyuluyor dedi..ben o dr.uma çok güveniyorum o yüzden endişe etme. .Bugün dr.a götürdüm başka dinledi ama birşey duymadı..

arkadaslar sagdiginiz sutleri nerde sakliyorsunuz buzdllbn altndami ustndemi bide nekadar suresi acba yardm lutfenn

Kızlar sizin doktorunuz bebeği tartarken kıyafetleriyle mi tartiyor..Kürşad Mete min poposunda pisik oldu bugün dr.a götürdüm 26gunluguz kilosu 4.600gr olmuş boyu 53cm geçen hafta Salı günü kilosu 4150gr. Giysiyle boyu 52 cmdi..
Onlar giysiyi düşüyorlar ama tam mi kilosu bilmiyorum. Doktora beş dk emip bırakıyor dedim demek ki yetiyor dedi..doktorda tek beğenmediğim bebeğim kusuyor diye reflü dedi bunun teşhisi bu kadar kolay olmamali şurup verdi ama almadim..Pazartesi aylık kontrolu var başka bir hastaneye götürecem..oradaki doktor ne diyecek bakalım

sezeryan olan arkadaşlar korse takıyor musunuz ben sarmiyorum karnımi henüz 35 günlük olduk
Bende sarmadım doktorum korse kullanabilirsin ama bir işe yaramaz dedi ben yinede aldım taktım ilk gün terden kaşıntıdan öldüm bide eczacı günde en azından bir kere çıkart kan dolaşımı olsun demişti o kafama çok takıldı sonra kan dolaşımı olmadan nasıl gidecekti ki o göbek oyüzden takmadım bidaha boşa verdiğim para ile kaldım göbeğimin çoğuda gitti dahada gitcek inş

Kesinlikle bir yolunu bulup arada kafa dinlemek gerekli, baska caresi yok gibi toparlanmak ve nefes almak icin. Baslarda ben de her agladiginda kosturuyordum ama baktim ki suyumu bile bogazimda kalircasina iciyorum, birazcik ipleri gevsettim, o koltukta aglarken bir süre, sakin sakin suyumu iciyorum, sonra gidip caresine bakiyorum. Uslu oldugu zamanlarda dedigin gibi ben de seviyorum, böylece sevgi birazcik bana kuvvet veriyor bir süreligine. Onun disinda uzun süre emzirmeyi de düsünmüyorum ama biberona alistirmam gerek önce, kesinlikle kabul etmiyor.

4 ay emziririm herhalde sonra birakmayi planliyorum.
Canım neden emzirmeyi bırakmayı düşünüyorsun üzüldüm açıkcası eğer sütün varsa bırakma bence :KK61:

Bende sarmadım doktorum korse kullanabilirsin ama bir işe yaramaz dedi ben yinede aldım taktım ilk gün terden kaşıntıdan öldüm bide eczacı günde en azından bir kere çıkart kan dolaşımı olsun demişti o kafama çok takıldı sonra kan dolaşımı olmadan nasıl gidecekti ki o göbek oyüzden takmadım bidaha boşa verdiğim para ile kaldım göbeğimin çoğuda gitti dahada gitcek inş
bende bir haftalıkken sardım ama çok ağrıttı çıkardım çok az göbeğim var oda gider heralde emzirirken kilo olmuyor önemli olan emzirmeyi bırakınca dikkat etmekte çünkü bünyemiz çok yemeye alışıyor.buna dikkat etmek lazım ben şimdiden 10 kg verdim hamilelikte 6 kilo almıştım zaten ama vucud orantım değişti eteklerime zor giriyorum :(

sezeryan olan arkadaşlar korse takıyor musunuz ben sarmiyorum karnımi heda 35 günlük olduk
Ben de bunu sorcaktim senbenden once davranmissin. Ben taa 15 gunlukken dr a gitmistim agrilarimdan. Korse takabilir miyim dedim tabi takabilirsin hic sorun olmaz dedi ama benbaska bi yerde hava sicak oldugundan korsenin icerdeki dikislere zarar verdigini okumustum korkumdan takmadim zaten dikis agrim cok coktu. 40 imin cikmasini bekleyeyim dedim bugun 32. Gun hala tirsiyorum acikcasi. Bi arkadas da korseyi takinca daha cok rahatladim demisti sabit tuttugu icin demisti ama bilmiyorum ben de baya kilo verdim hamile kaldigim kiloya 2.5 kilo kaldi ama ayva gobegim var ve ondan kurtulmak istiyorum. Ama hala dikis agrilarim devam ediyo ya da ben psikolijikmen agritiyorum orayi bilmiyorumm.. ya bi de canim senin dikis yerin hangi renk benimki kahverwngi ve tam ortadaki kismi katlanmis gibi duruyo bi de cizgi boyunca sert o kisim normal mi acaba bunlar?

Zuzu doğum yaptın mı yapmışsındir illaki nasılsın bebeğin nasıl dünden beri soracağım unuttum...sen nasılsın

Çok gerçekçi harika bir yazı.. Yani evet 41. Gün het şey birdenbire değişecek değil ama ben kendi adıma en çok aile büyüklerimin 40 çıkmadan yapamayacaklarım listesinden kurtulacağıma seviniyorum ve bunun için bekliyorum 40ımın çıkmasını. Mesela 40 çıkmadan bebek de ben de ancak sabahları ya da en geç saat3 e kadar banyo yapabiliriz. Yine 40 çıkmadan bebeği akşam dışarı çıkaramazmışım, hatta bebeği banyoya da sokamazmışım. Bebeğin tüm eşyaları odaya geliyor bebiş odada yıkanıyor.. İşte bunun gibi birsürü şeyden kurtulmam için kritik eşik 40 günü devirmek kızlar:)
canım çok merak ettim nerelisin?bu gelenekler çok farklı geldi bana.gerçi bizde de var benzer şeyler ama sizinkiler daha katılarmış

Ben de bunu sorcaktim senbenden once davranmissin. Ben taa 15 gunlukken dr a gitmistim agrilarimdan. Korse takabilir miyim dedim tabi takabilirsin hic sorun olmaz dedi ama benbaska bi yerde hava sicak oldugundan korsenin icerdeki dikislere zarar verdigini okumustum korkumdan takmadim zaten dikis agrim cok coktu. 40 imin cikmasini bekleyeyim dedim bugun 32. Gun hala tirsiyorum acikcasi. Bi arkadas da korseyi takinca daha cok rahatladim demisti sabit tuttugu icin demisti ama bilmiyorum ben de baya kilo verdim hamile kaldigim kiloya 2.5 kilo kaldi ama ayva gobegim var ve ondan kurtulmak istiyorum. Ama hala dikis agrilarim devam ediyo ya da ben psikolijikmen agritiyorum orayi bilmiyorumm.. ya bi de canim senin dikis yerin hangi renk benimki kahverwngi ve tam ortadaki kismi katlanmis gibi duruyo bi de cizgi boyunca sert o kisim normal mi acaba bunlar?
benim de sert ve uyusuk o bölge çok az kahverengi çizgi gibi açıkçası ben sezeryandan memnun kaldım ilk hafta hariç öyle şiddetli bir ağrım olmadı arada bazen oluyor üşutürsem.benim normalde de göbek vardı şimdi biraz daha fazla korse de takmadim çok terliyorum onu da taksam çok kötü olurum.birde kan dolaşımini yavaşlatarak iyileşmesini yavaşlatıyormus

kızlar, dun babanneme gitmiştim midem ağrıyı diye konuşurken anason çayı içiyorum ben sanada yapayım mideyi rahatlatıyor dedi, sanki dun sutum eskiye göre çoğaldı gibi geldi. Diğer yediğim içtiğimi düşündüm farklı bişey olmayınca anason çayına bağladım çoğalmayı. Anason iyi gelirmi acaba gerçekten??
anason hem sütü çoğaltıyormuş hem de gaza iyi geliyormuş canım :) doğru tespit :)

ben bugün doktora gittim.şöyle göz ucuyla baktı.bişey yok dedi.karnımdan ultrasonla baktı sıkı sıkı sarmayı ihmal ettin galiba bundan sonra sar dedi.

tatlım sende sezeryanlamı doğum yaptın ben sezeryanlıyım bişey sarmadım bugüne kadar dikişlere bişey olur diye..

Bu sütüme ne oluyor anlamıyorum sag mememde yeterince süt yok sanırım, dün oldu daha öncede öyle hissetmistim sağlık ocağına gittiğimde en son 10 günlükken 3740 di 18.gun 4150 gr. Oldu ama bilmiyorum süt yetiyor mu yetmiyor mu me oluyor sol mememe birşey oldu ne yapayım moralim bozuluyor mama vermek istemiyorum kendimi suçluyorum,sezeryanla doğum yaptım ilk gün çabaladik sürekli emzirdim ertesi gün doktor kontrol ettiğinde sütüm gelmişti bebeğimde dil bağı var doktor maşallah çeke çeke ilk günden sütünü getirdi demişti, şimdi herkes o bebek bir günlükken sütünü getirdi sen ne yaptın diyorlar üzülüyorum. .çok canım sıkılıyor humana still tea aldım başka ne yapayım rezene aldım onuda icsem zararı olur mu humanayla icsem
doktor bana lactamalt önerdi, kafeinsiz malt kahvesiymiş, süt yapıyor dedi, dene istersen...

benim de sert ve uyusuk o bölge çok az kahverengi çizgi gibi açıkçası ben sezeryandan memnun kaldım ilk hafta hariç öyle şiddetli bir ağrım olmadı arada bazen oluyor üşutürsem.benim normalde de göbek vardı şimdi biraz daha fazla korse de takmadim çok terliyorum onu da taksam çok kötü olurum.birde kan dolaşımini yavaşlatarak iyileşmesini yavaşlatıyormus
Ne guzell bi ben iyilesemedim heralde. Umudum da kalmadi ben hep boyle kalcam heralde. Ben de simdi dustan cikinca korse giydim bakalim dayanabilirsem tutcam yoksa cikaririm ben de

bebeklerinizın altını kaç saate değiştiriyorsunuz arkadaşlar.bir günde toplam kaç bez oluyor

Psikolojik degil canim benim de agriyo 33 gun oldu bana da.hic gecmeyecek gibi geliyo. Karnim sert biraz ve gobegim var canim sikiliyo.bu göbek korse sarmadan falan gecermi acaba yaa.bi erise su gobek sinir oluyorum

Ayca senin ikinci sezeryandi demi ilkinde uyusukluk ne kadar surdu bide sertlik varmiydi.korse takmadan gobek gidiyo mu

tatlım uzun sürdü diye hatırlıyorum ama tam ne kadar hatırlamıyorum..
ilk doğumda minnacık göbeğim vardı doğumdan çıktım karnım dümdüzdü..
hiç ağrım olmadı..
bundaa göbeğim var, 1 ayı geçti hala uyuşukluk hissim.

Back