- 20 Şubat 2007
- 7.296
- 347
- 198
- 40
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #37.101
Canim benimki epeydir günde 1defa yapıyor ve cok yapıyor o tek yapmada benimkide dün az yaptı bi kere ama azdo ikindi. .d vitamini marivit bizim ki bebekler 4 güne kadar kaka yapmamasi normalKizlar bebegim dunden beridir kakasini yapmadi. Yemesi iyi cisi de guzel yapiyo ama kaka yok bi kac gundur de gunde sadece 1 defa yapiyordu neden olabilir acaba. Su d vitaminini uzun zamandir duzenli kullanmiyordum dr kizinca son bikac gundur duzenli veriyorum o yapmis olabilir mi. Bizimkinin adi monovit sizler neler kullaniyorsunuz var mi boyle bi sorunu olan? Dr a goturmeli miyim sizce?
inşallah. geçer canım gerçekten nereye yetişeceğini bilmeyınce stres oluyorum aklımda sürekli yapılacak işler var soyle iki saat uyusa rahatlayacağim ama yok en fazla bir saat o da nadir.mamayi almiyor bu aralar zaten emince kusuyor üç dört biberon mama hazirladim hepsini döktüm içmiyor.misafirde evime ilk kez gelecek iş arkadaşlarım doktor ve hemsire arkadaşlar gelecek o yüzden hazırlık yapmam şart annem gelecek yardıma[/QUOTES
Iki hafta var kontrole iki gündür böyle anlamadım...çok emen bir bebek değildi şimdiye kadar 5-10 dk arası emdi..birde sol memede süt üretimi durdu sanırım orası yumuşuyor geri sertleşmesi baya saat alıyor sag meme tas gibi oluyor bubsefer onu veriyorum genelde. .Nasıl emziriyorsun ben her emzirmede tek memeyi veriyorum hoş çok emmiyordu..Yeni doğduğunda doktor 25dk bir memeni ver sonra diğerine geç emsin bes dk emdi bıraktı bidahakine o memeden başla dedi. .Bu şekilde yapıyorum yanlış mi bilmiyorum. .kilo almasına aldı ama 2.ayda 1 kilo alır mı bilmem ..1.ayda 5040 gr.di şimdi evde dijital tartiyla ben tartiliyorum sonra bebisi kucağıma alıp tartiliyorum farkı alıyorum 5600 gr. Çıkıyor ama tabi bundan eksilmeler ne kadar olmalı bilmiyorum. .
inşallah canım.mama almiyor bu aralar ışte oğürüyor.birde anne sütünden sonra da çok kusuyor midesinde birşey kalmıyor herhaldeIyi bari annenin geliyor olmasina sevindim. Mamayi almamasi kötü olmus, o zaman uyumuyorlar cidden. Benimki de sadece anne sütünü alinca uyumuyor. 120ml anne sütü icti ona ragmen 1 saat sonra cin gibiydi. Mamayi 50 60 icse hemen agirlasip uyuyor. Bizimki de bazen mamayi almamazlik ediyor henüz cözebilmis degilim neden bazen icip bazen icmeyi reddediyor. Umarim misafirlerinle güzel vakit gecirirsin ve hersey yavas yavas rayina oturur.
Tamam canım deneyeceğim emerken gaz oluyor aslında emmeyi reddediyor ilk emip ağzından çıkarınca gaz alıyorum cok şiddetli gaz çıkarıp kusuyor.sonra memeyi almıyor dik durunca ağlama yok memeye yatınca var uyuyor 1 saat olunca uyanıyor ama gece öyle değil..dün en son aksam 8 Buck gibi emdi huyusuz oldu filan sonra uykuya daldı kalkmadi 1i geçerken uyandırdim iki gibi emdi uyudu 6 da uyandı anlamıyorum ac olsa o şeyle uyur mu yinede derin derin. .aslında emer uyurdu hep çok gazlı olmasına rağmen cok huysuz değildi uyandırmak zordu şimdi böyle olunca insan anlamakts güçlük çekiyorDaha varmis da kontrole bebek huysuz olunca cok zor geciyor zaman ya.. Benim sütüm az oldugu icin ben iki memeyi de veriyorum ama sütüm cokken bir memede 30dk tutup sonra digerine geciyordum doymadiysa. Genelde doyuyordu o ilk zamanlar, bir sonraki icisine diger memeyi veriyordum dedigin gibi. Ama simdi sütüm az, saginca bile 10dk da bir meme bosaliyor neredeyse.
Gayet iyi görünüyor kilosu. Ben napiyorum biliyor musun, dijital tartinin üzerine tepsi koyuyorum icine de yumusak bir havlu koyuyorum icine kizimi koyup tartiyorum. Tepsiyle de havlunun farkini aliyorum tabi. Bir de öyle dene istersen. Hala yüksekse rakam ufak oynamalar olsa da kilosu yerindedir.
Eger öyleyse huzursuzlugunun baska bir nedeni var demek ki..
Anladim canim cok sagol icimi rahatlattin benimki de tek seferde baya yapiyodu hatta cogu zaman bezden tasiyodu ama dunden beri tik yok bekliyorum bakalim...Canim benimki epeydir günde 1defa yapıyor ve cok yapıyor o tek yapmada benimkide dün az yaptı bi kere ama azdo ikindi. .d vitamini marivit bizim ki bebekler 4 güne kadar kaka yapmamasi normal
aynı sorun bızdede var 1.5 gun oldu yapmadı ıkınıyor habıre..mama verıyorum gunde bır defa ondan sanırım..Anladim canim cok sagol icimi rahatlattin benimki de tek seferde baya yapiyodu hatta cogu zaman bezden tasiyodu ama dunden beri tik yok bekliyorum bakalim...
aynı sorun bızdede var 1.5 gun oldu yapmadı ıkınıyor habıre..mama verıyorum gunde bır defa ondan sanırım..
Yok canim, iki uc satte bi veriorum, agladikca o gun emziedim, emdikce daha da agladi, meger gazdan catlicakmis,Canim neden saat başı emdi kendi mi istedi
Benimki bugün öyle ama vermiyorum.
Seninki normalde saat başı değildi değil mi
Ah canim ya biz de gecen hafta bi kavga ettik ki, nerdeyse ayrilacaktik, simdi dusununce sasiyorum yasadiklarima, stresten hep, geciyo zamanla, ama yipraniyo insan,,kızlar bugün çok kötü bir gün geçirdim.oğlum sabahtan beri uyumadi öyle ki saat beşe geliyordu kahvalti bulaşıklari mutfaktaydı.üstelik salı misafir gelecek her yer berbat. aglamasina o kadar bunaldım ki bebeği eşime bırakıp süpürgeyi çalıştırdım başladım ağlamaya ama öyle sesli ağlayıp konuşuyormusum ki farkında değilim.eşimde o halimi kameraya çekip bana izltecekmis onu görünce resmen sinir krizi geçirdim başladım çığlık atmaya ama kendimi kaybettim.beni öyle görünce eşimde sinirlenip süpürge borularıni kırdı.ben senden yemek mi temizlik mi istedim diye.ne o beni o şekilde görmüştür iki bucuk yıldır ne ben onu.bir saat sonra sarılıp barisik ama çok üzüldüm aglamaktan gözlerim bulanik görüyor şimdi :-(
Canım dediğin gibi dijital tartiya tepsi koyup tarttim 5.7 çıktı peki bu tepsi ve üzerindeki örtünun farkı nasıl alacağız tartida bunların ağırlığı çıkmıyor ..15 eylülde 5 kilo 40 gr. Çıkmışti..Daha varmis da kontrole bebek huysuz olunca cok zor geciyor zaman ya.. Benim sütüm az oldugu icin ben iki memeyi de veriyorum ama sütüm cokken bir memede 30dk tutup sonra digerine geciyordum doymadiysa. Genelde doyuyordu o ilk zamanlar, bir sonraki icisine diger memeyi veriyordum dedigin gibi. Ama simdi sütüm az, saginca bile 10dk da bir meme bosaliyor neredeyse.
Gayet iyi görünüyor kilosu. Ben napiyorum biliyor musun, dijital tartinin üzerine tepsi koyuyorum icine de yumusak bir havlu koyuyorum icine kizimi koyup tartiyorum. Tepsiyle de havlunun farkini aliyorum tabi. Bir de öyle dene istersen. Hala yüksekse rakam ufak oynamalar olsa da kilosu yerindedir.
Eger öyleyse huzursuzlugunun baska bir nedeni var demek ki..
Canım oluyor bizde daha bebek 10 günlükken öyle olmuştu..insanın hayatı tamamen değişiyor Üstüm temiz gezmiyorum hep gaz çıkarken kusuyor azda olsa, iki güne Bir bazen hergün bebeğin çamaşırı yıkanıyor.annem gitti afalladim hayırlısı olsun. .Ah canim ya biz de gecen hafta bi kavga ettik ki, nerdeyse ayrilacaktik, simdi dusununce sasiyorum yasadiklarima, stresten hep, geciyo zamanla, ama yipraniyo insan,,
Kendikendine kalmak iyi geldi bana da, bebek bile sakinlesdi, benimki de daha 22 gunluk, qCanım oluyor bizde daha bebek 10 günlükken öyle olmuştu..insanın hayatı tamamen değişiyor Üstüm temiz gezmiyorum hep gaz çıkarken kusuyor azda olsa, iki güne Bir bazen hergün bebeğin çamaşırı yıkanıyor.annem gitti afalladim hayırlısı olsun. .
Canim iki gun once bizimki de saat basi emdi, emdikce gazdan öldü, simdi 2-3 satte emziriom gaz azaldi
Kızlar benim dikiş yerimin sonunda aczık iltihap oldu
Kizlar bebeginize gunde 3 kere 3 er cay kasigi ihlamur verebilirskniz, uykuya tuvaletine ok iyi geliyo, 6 aydan kucuklere bole veriliormus, 6 aydan sonra bi cay bardagi icebiliomus, dr soledi, bi de kakasini 7 gune kadar yapmamasi normal dedi, sabak aksam bi ay kasii saf zeyinyagi icir dedi, kakasi icin ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?