- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #36.741
Canım benim bebeğim doğdugundan beri böyle ilk zamanlar hirpala hirpala uyandırıyorduk iki saate bir sonra kendi uyanmaya başladı. .ve benimki 5-10dk emiyordu kilo alımıda iyi bu ara sabah pek uyumuyor öğleden sonra uyuyor ama yine kalkıyor ben doktora sorduğumda olur dedi..yalnız benimki akşam emiyor atıyorum 8 de emiyor en fazla 4 saat bekliyorum genelde 3 saate başlıyorum uyanmayinca anca iki saat uğraşıyorum uyandırıyorum emip yatıyor sonra illaki 2 buçuk- 3 saat sonra uyanıyor ama önce perişan oluyorum. ..doktor artik kan şekeri düşmez dedi yani ilk doğduğu gibi ama insan endişe ediyor. .
36 günlük acaba artık kac saat olursa kendi kalkmasını mi beklesem..
kizlar sl gogsumde elime nohut kadar bisi geldi sutle alakalimidr yoksa kotu biseymidir
Benim bebegim de 28 gunluk ayni seyi bende soracaktim uyurken sesler çıkarıyor hep bi ikinmasi var kabizda degil kakasi civik niye böyle oluyo anlamadim gazdan diyolar zinco kullaniyorum bu ikinmanin altindan kötü bisey cikicak diye korkuyormMrb agustos annelero bebegim 29 gunluk ve emerken surekli tikaniyor nefesi kesiliyor onceden kisa sureli oluyor panik yapmadan hallediyordum ama iki gun once iki dakika boyunca nefes almadi benim icinhayatimin cok kotu dakikalariydi beyni etkilenmis midir korkuyorum, emzirmeye hiç cesaretim kalmadi mama vermeye mi baslasam acaba .ayrica uyurken surekli bogazini temizliyor gibi ikiniyo gibi ses cikariyor dr.a dun gittim ve biseyi yok dedi hafif gobek fitigi var dedi bi arada :-( beni en cok korkutan bu nefessiz kalislar. Ne yapacagimi bilemiyorum artik
O sesleri benim kizimda cikariyor babasi teke kizim diye seviyor..nedenini bilniyorum tabiiBenim bebegim de 28 gunluk ayni seyi bende soracaktim uyurken sesler çıkarıyor hep bi ikinmasi var kabizda degil kakasi civik niye böyle oluyo anlamadim gazdan diyolar zinco kullaniyorum bu ikinmanin altindan kötü bisey cikicak diye korkuyorm
benim de tam tersi oldu.40 güne kadar güzel uyuyan kız gitti dört beş gündür az uyuyor.akşam 5 ten beri uyutmaya çalışıyorum saat 01:30 yeni uyudu.bence problem edecek bir şey yok ben defalarca sordum doktora besleniyorsa bir sıkıntısı yoksa bu aylaarda bol bol uyumsaını bekliyoruz zaten dedi doktorkızlar bebeklerınız kac saat uyuyor.kızım 2 gundur cok uyuyor..hasta degıl cok huzurlu uyuyor..zorla kadırıyorum emıyor azıcık yıne uyuyor.25 gunluk sarılık olamaz artık.havalar serınleyınce rahatladımı acaba bılemedım..gece gunduz uyuyor saat 2 oldu aksam 11den berı uyuyor..endıselenmelımıyım bılemedım..öncesınde zorla uyutuyordum.2 gunde cocuk degıstı.
Canim gec bir cevap oldu kusura bakma ayrica cok tesekkur ederim cok sukur simdi kilomuz iyi dogdugunda 2,800'du simdi 4,800 iyi kilo aldi toparladi biraz,zaten kiGözün Aydın kübracım seni takip eden biri olarak çok sevindim Rabbim bebeğine sağlıkla huzurla mutlulukla hayırlı bi ömür biçsin dört gözden ayırmasın inş :) sana da çok geçmiş olsun.. Bebeğin 2800 diye üzülme bizim ailede de bebekler hep 2500 kedi gibi doğarlar ama çabuk toparlıyorlar.. O büyük gelen çorapların ne hale geldiğine şaşıracaksın :))
Doğumunu yaptıran doktor ve çocuk doktorun kimdi acaba . Bir de onu paylaşırsan sevinirim..
Canim gec bir cevap oldu kusura bakma ayrica cok tesekkur ederim cok sukur simdi kilomuz iyi dogdugunda 2,800'du simdi 4,800 iyi kilo aldi toparladi biraz,zaten kiyafetleri kucuk gelmeye basladi artik ben amerika da yasiyorum haliyle dogumum da burada oldu burada ki dr lazim olur mu bilmemGözün Aydın kübracım seni takip eden biri olarak çok sevindim Rabbim bebeğine sağlıkla huzurla mutlulukla hayırlı bi ömür biçsin dört gözden ayırmasın inş :) sana da çok geçmiş olsun.. Bebeğin 2800 diye üzülme bizim ailede de bebekler hep 2500 kedi gibi doğarlar ama çabuk toparlıyorlar.. O büyük gelen çorapların ne hale geldiğine şaşıracaksın :))
Doğumunu yaptıran doktor ve çocuk doktorun kimdi acaba . Bir de onu paylaşırsan sevinirim..
Oyyyyyy yerim ben senin tipini çok tatlı maşallah subanallah Allahım nazardan saklasınKizlar nasilsiniz ? Uzun zaman oldu foruma girmeyeli , bugun 40'imiz cikti ne cabuk gecti zaman,sikayetler baslamis ufakliklar uyumuyor yemiyor gazli vs , allah hepinizin yardimcisi olsun cok sukur bizim hicbir sorunumuz yok bebegim gazli degil kucaga alismadi yattigi yerde hemen uyuyor annem beni oyle alistirmis cok uslu bir bebekmisim onun tavsiyesiyle bende bebegimi oyle alistiriyorum bizimki de uslu masallah aglayan bir bebek degil cok sukur tek sikintimiz benim gogus ucum cikmadigindan dolayi pompa yapip sutumu biberonla veriyorum yetmiyor ustelik mama takviyesi yapiyorum sut yapsin diye sacma sapan seyleri yemedim yedikleriniz sut yapmaz hanimlar sadece SU sut yapar bunu aklinizdan cikarmayin bol bol sivi tuketin
Bu da bizim sipa Eki Görüntüle 1248694
Sagol canim aminOyyyyyy yerim ben senin tipini çok tatlı maşallah subanallah Allahım nazardan saklasın
canim benim ki fışkıran bi kusma doktor oek onemsemedi. dun gece 11 gibi kustu en son şimdilik yok. gozum sürekli bebek uzerinde kusat boğulur diye cooook korkuyorum. Süt meselesine gelince doktor bana demis ti ki bebek kaka ve cis yapıp kilo aliyorsa sütü emerken yutkunuyorsa sorunyok.:) Sorunyok beni sipacikta haz çıkarırken kusuyor iki gündür her gaz çıkarma işleminden sonra önce gaz çıkıyor sonra kusuyor. ..doktor reflü dedi ilac yazdı ama ben inanmadim almadım fışkırmiyor eczacı zararı yok ilacın dedi şimdi almayi düşünüyorum belki vermem bilmiyorum ...kilo alımı iyi 1ayda 1300gr aldı iki gün annem yoktu sütüm azaldı yemek yemeyi sevmiyorum tek başıma., yemeyle alakası yok diyenler sadece suyla sütleri çoksa ne mutlu ben çok su içmeme rağmen tek suyla olmuyor..
Birde dün süt azdı sabaha kadar ikiside dolmuş belki yan yattım baskı yaptı süt çamaşıra çıkmış agizna verirken fışkıriyordu sertti o zaman emdi sanki hepsi bitti öyle olabilir mi, şimdide sag memem çok sertti hatta beze gibi vardı emdi 15dk meme hemen yumuşadı sertlik gitti şimdi süt azaldı mi...anlamıyorum hep süt hesabımi yapacaz
emzirdikten sonra 5-10 dak.gazını çıkarmayı deneyebilirsiniz birde yattığı yerde biraz eğimli olursa faydası olabilir doktor bize öyle demişti bizim kusmalarımız azaldı.Selam kızlar. bizim bir sıkıntımız var. oglum nerdeyse hergun 1 yada 2 defa cik aşırı kusuyo. .. burnundan geliyo yavrumun :-(. .. doktora götürdüm kilo alimi iyi besleniyor altına yapıyo normal 1 yaşına kadar olabilir dedi. dun 1 saat arayla e kez cok kustu aklim çıktı. bi de arastirmaya mi görürsem bebeği ne dersiniz
Evet canım o meme ucuyla alakaliymis :) yutkundugunu hissediyorum dün işte emzik emer givr yoktu ses.. cis her açmada var ama kakasi günde 1 ya da ikiye düştü 37 günlüğüz, canım bana ankarada Yenidoğan doktoru fışkıran tip reflü dedi. Benimki 5 günlükten beri kusuyor bizede kusmadan boğulma filan dedi dr. Cok hareketli bebeğim doktor yan yatır dedi ama on günlüktu döndü yandan yan yatış yastığı alın dedi onu aldık rahatladım hiç kusmadi yatarken ama olsun en azından içim rahat etti. .Allah Esirgesin yavrularımizi korusun inşallahcanim benim ki fışkıran bi kusma doktor oek onemsemedi. dun gece 11 gibi kustu en son şimdilik yok. gozum sürekli bebek uzerinde kusat boğulur diye cooook korkuyorum. Süt meselesine gelince doktor bana demis ti ki bebek kaka ve cis yapıp kilo aliyorsa sütü emerken yutkunuyorsa sorunyok.benimde göğsümde n sut akiyo ve bende tekim evde yemek yiyenesem bile kayısı kurusu ceviz fındık atıştırmalık olatak yiyorum iyu geliyor. sutun akmasi meme ucuyla alakali cok sutum olduğunu göstermez. ama sunu test ettim oğluma şarkılar soykeyip sevince daha cok süt oluyor. ..
Canim bizimki gaz çıkarıyor ama cok sesli ard arda iki defa oluyor sonra kusuyor kuzuma yazık azalmıştı olmuyordu iki gündür oluyor bebisi usuttum mu yoksa bilemedimemzirdikten sonra 5-10 dak.gazını çıkarmayı deneyebilirsiniz birde yattığı yerde biraz eğimli olursa faydası olabilir doktor bize öyle demişti bizim kusmalarımız azaldı.
Bu arada bende süt fakiriyim sutum yetmiyor malesef dun 3 saat arayla 3kez sagdim iki memeden 100cc anca cikti meme mama seklinde besleniyor kuzum.ama cok bilen misafirlerim geliyo kucuk bebeklere disardan bisey verilmesine karsiymis anne sütü şöyle faydali böyle yararli anne sutu alan cocuk hasta olmazmis olsada ayakta gecirirmis (bunu diyende nerdeyse 2 senedir emziriyo cocuk disardan bisey yemiyo ve sonuc kansiz kalmis dunyanin ilacini vermisler)ben bilmiyorum sanki anne sutunun onemini.sutum cok varda cocuga vermiyorum sutcuye satıyorum sanki ya insanlara laf anlatmak cok zor.sifa niyetine verebildigim kadar verecem napiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?