2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Mama takviyesine gecmeden önce bizimki de bir ara köpüklüydü. asiri gazdan oluyor o köpüklü, bebek icerken cok hava yuttuysa demek ki.

Nehneh acliktan degilse o zaman cok gazi var ki uyumuyor. Ben bir memeyi emzirdikten sonra omzuma alip sirtina pit pit vurarak gazini cikartiyorum, sivazlamadan kesinlikle daha iyi gaz cikariyor. Bir de direk yapman gerekiyor, en azindan benim bebekte böyle isliyor. Mesela emdi, hemen omzuma almadiysam o sirada yuttugu havayi cikarmasi zorlasiyor. Hatta bazen hizli icince 10dk sonra hemen omzuma aliyorum. Gögüs ucu yaralari icin ben silikon gögüs ucu almistim. Öyle iyilesti benim memelerim, simdi yine tahris olunca tekrar onlara geciyorum bir iki gün. Bir de bebek emdikten sonra sütünü cikar azcik gögüs etrafina sür öyle acikta kurusun. En önemlisi memelerin acikta kurumalari. :)

benim ki iki saat felan hiç uyumuyor gunduzleri en fazla bir saat bak üç saattir de uyumuyor 180 ml ilk defa dün icti yarısı mama onun zaten benim dün tek göğsümden 60 çıktı az ışte doymuyor çocuk mama vermek istemiyorum ama akşam çatlayacak gibi ağlıyor

Canim senin bebek kac cc iciyo bi ogunde bi de kac saat araliklarla
Canım ben kaç cc içtiğini bilmiyorum
Ben uyanıyor emziriyorum bazen 5 dk emiyor bazen 15 emiyor tek memeyi emiyor uyuyakaliyor bazen ,bazen gazi alındıktan sonra almıyor.
Uyuduktan sonra en az 1 saat uyuyor bazen ağlıyor uyanıyor gazıni alıyorum çıkarip uykuya devam ediyor bazen uyanık bekliyor ama emzirmiyorum iki saati bekliyorum emzik veriyorum bekliyor. .ama genelde 2 -3saat uyuyor,yalnız akşam 5saat ve üstü uyuyor o zaman uyandırıyorum emzirip ne kadar alırsa yatırıyorum sonrası kendi 2-3saate kendi uyanıyor. .valla kaç cc bilmiyorum ilk doğduğunda 3- 6ve 10. Gün kontrole götürdük ilk 3100 gr.ma düşmüştü doğumdan sonra 10.gunde 3740gr.di az emiyordu uyuyordu saatlerce uyandırmaya çalışıyorduk babasıyla doktora dedik demek ki çekişi iyi dedi, doktor bana bir memeyi 25dk emzir diğerini ver beş dk emzir devam ederse etsin dedi ama hiç olmadı yağlı süt geç gelir dedi ama benimki ilk alırken sütün rengi açık renk su gibi kıvami beş dk sonra koyu ve beyaz o yüzden belki çekişi iyidir diyoruz. .bakmadim o yuzden ksc cc

Kızlar yarın 40 kimiz çıkacak ama bende dün hafif pembemsi kan geldi şimdide oldu Karnımda az ağrı oluyor geliyor çarşamba doktora gidecem zaten yarın çıktığı için ya korktum kötü birsey mi bide daha devam ederse bu kanama ne olabilir acaba 40 bitip böyle olan var mı acaba canim cok sıkıldı

Nerde indirime inmiş ki?
Canım bebeğin gazdan dolayi mı uyumuyor..birde karbonat ağır değil mi azda olsa bebislerin midesi zaten küçük bilmiyorum yinede
kızlar e-bebek mağazasında ev tipi ana kucağı 130 yada 140dan 70küsüre düşmüş.titreşimli ve çok memnunum benim kolik oğlum bile biraz sakinledi titreşimiyle uyuyakalıyor.tavsiye ederim.evde her odaya götürürsünüz hatta ben annemlere vs.giderkende götürmeyi düşünüyorum.1yaşına kadar kullanabilirmiş

gazdan arkadaşım ya hertürlü şeyi denedik ama nafile.
karbonatı oğlunu sünnet yaptıran arkadaş kullanıyor heralde

benim sezeryan oldu.60.günüm hala çamaşırımda bezelye büyüklüğünde dış dikişlerden dolayı kan görüyorum doktor olabilir dedi bi sıkıntı gözükmüyor dikişlerinde dedi.çamaşırın oraya denk geliyorsa sürtünmeden dolayı oluyordur dedi.bilmiyorum artık.senindemi sezeryan kanaman nasıl

maşallah barekallah onu içebiliyorsa bak biz 60.günümüzdeyiz doktor 3 saatte bir 90cc vereceksiniz dedi.günlük 720 cc almış olacak dedi seninki bana haliyle baya fazla geldi ama tabi doktorun öyle dediyse doğrudur

Sezeryan yerinde kan olmadı hiç, seninkide yapıştirma mi? Yalniz doğumdan sonra nasıl anlatayım bu yanlara doğru sol taraf sis doktor düğümler bi tarafta yapılır ondandir dedi ama bilmiyorum. ..bendeki kanama işte normal sezeryandan dolayı değil yani. .

slm kızlar bizim bebeğimiz 27 günlük kucağımda uyumayı çok seviyor. emerken uyuyor yerine yatırınca hemen uyanıyor bende kucağımda uyumasına izin veriyorum. ama öyle yaparsan alışır hep öyle ister diyorlar. uyuyunca yerine koy uyanınca emzir kucağında çok durmasın yerine yatır diyorlar. şimdi kucağımda uyuması sorun değil ama ilerde de böyle olmasından endişe ediyorum. benim durumumda olan var mı siz neler yapıyorsunuz yerinde uyutmak için?

maşallah barekallah onu içebiliyorsa bak biz 60.günümüzdeyiz doktor 3 saatte bir 90cc vereceksiniz dedi.günlük 720 cc almış olacak dedi seninki bana haliyle baya fazla geldi ama tabi doktorun öyle dediyse doğrudur
canım doktor demedi sürekli araniyor o yüzden verdim icti birazinı kustu o kadar ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama niye böyle yaptı her akşam benim onun yarısı kadar bile sutum olmuyor biberona alışmasından korkuyorum

kızlar yarın eşimın öğretmen arkadaşları okul çıkışı bebek görmeye geleceklermiş pratik ne yapabilirim buzlukta sarma ve sigara böreği var

bende de aynı yerine yatınca ağlıyor. gündüz böyle. birde sabaha karşı eşimle aramızda yatıyor kendi yataginda ağlıyor

kızlar yarın eşimın öğretmen arkadaşları okul çıkışı bebek görmeye geleceklermiş pratik ne yapabilirim buzlukta sarma ve sigara böreği var
ben makarna salatası yapıyorum genelde buzlukta pişmeye hazır böreğide ihmal etmem. revani yapmakta çok pratik geliyor...

kızlaaarrrr çok sevinçliyim ilk defa buzluğa süt attım 100cc çok mutluyum.bana ısırgan otuyağı kapsülü çok işe yaradı ama 3.günde başladı anca(buarada şakır şakır değil tabi ama benim az sütümü normal seviyeye çekti)
bide bişey sorucam bi teselli oldu geçen yazdıklarınız sütün akmaması çamaşırınızın ıslanmaması göğüs ucuyla alakalı sütün az veya çok olması bunla alakalı değil demiştiniz?öyledir dimi

bende geçen hafta 40 oldum normalde bi on gün öncesinde temizlenmiştim bitmişti ama o gün adet oldum. hala devam ediyor. Sordum ablamda küçük kızında 40tan sonra hemen adet olmuş. Normal sanırım.

kızlar benim bebeğim çok küçük daha iki haftalık ama sabahları derin derin uyurken gece 3 7 arası oturuyor kucağımda etrafı inceliyor mutlu mutlu... ağlamıyor sızlamıyor şaşkın şaşkın ışıklara bakıyor bana bakıyor gezdirilirse evin içinde çok seviniyor görebildiği ne varsa bakmaya çalışıyor henüz çok uzağı göremese de o hallerine bayılıyorum çok şaşkın:)) ee çocuk devamlı uyumayacak tabi etrafıda keşfedecek ama saati biraz ters oldu.
ama gel gör ki benim uykum terse döndü işe başlayınca ne yapacağım şimdiden bi düzen oturtmak için erken gibi ama böyle de alışmamalı.. sabahları zorla uyandırmalımıyım içim çok yanar öylede güzel güzel uyuyan cocuğu uyandırmakta garip geliyor ne yapayım sizce siz ne yapıyorsunuz??

Benim bebeğimde öyleydi uyumasa bile memeden ayrılmıyordu hep kucağımdaydı şimdi çok şükür daha iyi uyumasa bile ana kucağında kendi halinde kalıyor biraz. Yaklaşık iki ay böyle canım merak etme ilk üç aybize ihtiyaçları var boşver sen söylenenleri ilk üç ay birşeye alışmıyorlarmış zaten ama sana ihtiyaç duyuyor kokunu istiyor yavrucak böylece güvende olduğunu hissediyor.

hapmı canım ne o 49 tl olan..adı ne

bende öyle olduğunu düşünüyorum ama kırkında belledini kırk yıl unutmazmış diyorlar ne yapacağımı şaşırdım. ben büyük insanken bile karnımda olmamasına yeni yeni alışıyorum küçücük yavrucağın hemen anneden uzaklaşacağını nasıl düşünüyorlar anlamıyorum. o kendini güvende hissetsin de yapacak birşey yok bu dönemde en önemli şey güven duygusu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…