• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Süt süt diye kafayi yicez yakinda...allahim ya nezaman taşacak bu sütler bilmiyorumki..multiplus diye bir icecrk aldim 3 gun sabah aksam icicem.sonuclari yazarim size bakalim ise yarayacakmi..

kızlar sütümun azaldigini anladım bugün sürekli ağlayan en fazla bir saat uyuyan ogluma emzirme sonrası 80 cc mama verdim iki saat uyudu sonra tekrar emzirdim bir saattir uyuyor.iki saat emzirmedıgim göğsümden 30 cc çıktı sadece çok üzgünüm sanırım nazar değdi hafta sonu köye gitmiştik orada mi oldu bilmiyorum.yarından itibaren emzirme kampına giriyorum iki günlük inşallah duzene girer.siz sağınca ne kadar çıkıyor.paylaşırsanız çok sevinirim
malesef nazar degiyo herkeze dememek lazim bnm kizimda 2900 dogdu simdi 5 kilo oldu sadece anne sutumu dediler evet dedim simdi bildigin azaldi bnm sutumde iki gundrde cicuk emiyo kusuyo emuyo kusuyo

bnde bundan sonra sorana yok mamada veriyorum diycem dinlenme uyku en coj arttiran sey bnm masallh cok guzel sutum var duzenli yemek yiyiyorum kahvaltida illa domates dereotu yiyiyorum bol su iciyorum ozellikle emzirirken icmek gerekiyomus ole yapiyorum bide hipp in sut yapici cayini iciyorum dus ve uyku sonrasi cok oluyo bide kizlar kizim durmuyodu dun nette bisey okudum iki gundr deniyprum ise yriyo tebbet suresinini keseb e kadar 6 kere oku sonra 7. yi tam oju cocuk uyuyo

kızlar benim sütümün taşmasını bırakın ben sütten çamaşırımın ıslandığını hiç görmedim çocuga vermeden önce sıkıyorum hangisinde daha çok diye oda fışkırmıyor damla damla çıkıyor.bana diyolarki sütütn geldiğini göğsün sızlar anlarsın benim öyle çok sızlama falan yok.sizdede sızlama oluyormu çamaşırınız ıslanıyormu
bnm sizliyo cnm bakiyorum hemen bakiyprum akiyo ovaliyorum duruyo pesinden kizim uyaniyo sizladimi tmm uyanack diyorum :) sikar sikmaz fiskirmaz zaten cnm makimeyle sagarken biel 1 dk sonra akmaya badliyo sonra fiskiriyo bebek emerken cikarinca bi suk dene o zaman belli olur

vay be arkadaşım hayal gibi birini emzirirken diğerinden kendiliğinden okadar süt akacak he...geçen rüyamda görüyorum süt sağıyorum 1 saniyede biberon doluyor bide taşıyor.ahh ahh allah bana ve diğer arkadaşlarada nasip etsin.bide günlük yiyip içtiğimin haddi hesabı yok düşün yani.nasip işte
bnm oyleydi sadece damlayanlari toplayip 100 ml sut topluyodum gunde agzindan cikarinca birden fiskiriyodu simdi bmmde artik oyle degil azaldi malesef bir kac gun inat edin iki saat memede kalsun gerejiyosa sadece emzr sut emdikce aetiyo buna inaniyorum ben iki gun ark larim grldi mevlut gln derkn biberonla verdik bi soneaku gun daha azdi sutum sonraki gun inat ettim emzrdim o birakana kadar tekrar artti bide yetmiyi die dusundukce azaliyo malesef

Süt sagma ve saklama hakkinda bilgi verebilir misiniz kızlar emdikten donea mi sagiyorsunuz benim oglum ilk 5 gun mama takviyesi aldı guya pek icmedi.sonra cabalarimla artti şükür sutum simdi sadece emziriyom. fakat kaç ml süt var bebegim ne kadar iciyor bilmiyorum... ustelik calisan anneyim aralikta bi ihtimal ikinci donem ise baslayacagim sanırım sagmak iyi olacak ama hic bir bilgim yok. sagma makinalari uygun olanindan ve sagma saatleri????

sutunu sagan annelrr 3 saatte bir saginca kac ml cikiyor sutunuz bide kac gunluksunuz

Benimki 34 günlük, 2.5 saat sonra sagdigimda iki gögüsten toplam
evet canım ikisini aynı anda verme sırayla ver demişti. İki saatte bir olayını bende uygulayamadım zaten çünkü bazen yediğinin tamamını kusuyodu bazen çok az yiyodu.ama kilo aldırcam diye hırslanınca elimde biberonla geziyorum, napıyım.

Anladim, deneyeyim bir de öyle. Gerci benim sütüm sanirim cok doyurucu degil, bu sefer uyumayacak uzun süre, mamayi verinceye kadar yine acikmis olacak. :) Döngüye girecegiz :-):-):-):-) Evet cok verirsem de kusuyor, bazen de az yiyip hemen uyuya kaliyor, uyanmiyor. Cok zorlar valla :p:p:p:p:p:p:p:p

Süt sagma ve saklama hakkinda bilgi verebilir misiniz kızlar emdikten sonra mi sagiyorsunuz benim oglum ilk 5 gun mama takviyesi aldı guya pek icmedi.sonra cabalarimla artti şükür sutum simdi sadece emziriyom. fakat kaç ml süt var bebegim ne kadar iciyor bilmiyorum... ustelik calisan anneyim aralikta bi ihtimal ikinci donem ise baslayacagim sanırım sagmak iyi olacak ama hic bir bilgim yok. sagma makinalari uygun olanindan ve sagma saatleri????
bana cevap verecek kimse yok mu? :-(

kızlar bebeklerınız kac saat uyuyor.kızım 2 gundur cok uyuyor..hasta degıl cok huzurlu uyuyor..zorla kadırıyorum emıyor azıcık yıne uyuyor.25 gunluk sarılık olamaz artık.havalar serınleyınce rahatladımı acaba bılemedım..gece gunduz uyuyor saat 2 oldu aksam 11den berı uyuyor..endıselenmelımıyım bılemedım..öncesınde zorla uyutuyordum.2 gunde cocuk degıstı.

bana cevap verecek kimse yok mu? :-(
canim ben lansinoh un manuel pompasini kullaniyorum.kizim ilk once beni emmedi 15gun kadar.hep onunla sagdim.makine hic kullanmadim.iki saate bir sagdim kendimi.simdi memeye gectik kademeki olarak once emziriyorum sonra sagiyirum.o sekilde sut uretimi artiyor cunku.

Kizlar bayadir yazamadim.benim sutum de cok azdi mama ile destekliyodum.dr um bana kalsiyum sandoz verdi ve sutum artti.artti dediysem kuzuma yetiyor arti sut biriktiremedim henuz.

Saklama konusunu da 24saate kadar buz dolabinda, 4-8saat kadar oda sicakliginda,6ay kadar derin dondurucuda saklaniyo canim.ben hic buzluga atamadim.

kızlar bebeklerınız kac saat uyuyor.kızım 2 gundur cok uyuyor..hasta degıl cok huzurlu uyuyor..zorla kadırıyorum emıyor azıcık yıne uyuyor.25 gunluk sarılık olamaz artık.havalar serınleyınce rahatladımı acaba bılemedım..gece gunduz uyuyor saat 2 oldu aksam 11den berı uyuyor..endıselenmelımıyım bılemedım..öncesınde zorla uyutuyordum.2 gunde cocuk degıstı.
Canım benim bebeğim doğdugundan beri böyle ilk zamanlar hirpala hirpala uyandırıyorduk iki saate bir sonra kendi uyanmaya başladı. .ve benimki 5-10dk emiyordu kilo alımıda iyi bu ara sabah pek uyumuyor öğleden sonra uyuyor ama yine kalkıyor ben doktora sorduğumda olur dedi..yalnız benimki akşam emiyor atıyorum 8 de emiyor en fazla 4 saat bekliyorum genelde 3 saate başlıyorum uyanmayinca anca iki saat uğraşıyorum uyandırıyorum emip yatıyor sonra illaki 2 buçuk- 3 saat sonra uyanıyor ama önce perişan oluyorum. ..doktor artik kan şekeri düşmez dedi yani ilk doğduğu gibi ama insan endişe ediyor. .
36 günlük acaba artık kac saat olursa kendi kalkmasını mi beklesem..

Benim göğüslerimde cok sizliyordu am bugün yok dün gece çamaşırlar tshirt hep battı tabiki çok mükemmel emmedigi için sanırım bend gece boşaltma gibi yaptım simdi çok yok..o emzirirken fışkırma göğüs ucuyla alakaliymis..benimki cok sert olursa alttan kaldırinca fışkıriyor birde emip sündürürse ucu o zamanda hiç ağzını açmıyor sadece yüzüne sicriyor..Bugün az bakalım ne olacak

Canım benim bebeğim doğdugundan beri böyle ilk zamanlar hirpala hirpala uyandırıyorduk iki saate bir sonra kendi uyanmaya başladı. .ve benimki 5-10dk emiyordu kilo alımıda iyi bu ara sabah pek uyumuyor öğleden sonra uyuyor ama yine kalkıyor ben doktora sorduğumda olur dedi..yalnız benimki akşam emiyor atıyorum 8 de emiyor en fazla 4 saat bekliyorum genelde 3 saate başlıyorum uyanmayinca anca iki saat uğraşıyorum uyandırıyorum emip yatıyor sonra illaki 2 buçuk- 3 saat sonra uyanıyor ama önce perişan oluyorum. ..doktor artik kan şekeri düşmez dedi yani ilk doğduğu gibi ama insan endişe ediyor. .
36 günlük acaba artık kac saat olursa kendi kalkmasını mi beklesem..
Bekleyince uyanmiyor ki :) normali bu belkide aslinda hosuma ggidiyor gece uykumu aldim 2 gundur...ac olsa aglar diyorum.

merhaba arkadaşlar bende agustos annesiyim aranızayeni katıldm.47 günlük bi kızım var.benimde sütümde azalma olmuştu humana stell tea içiyorum günde 2 bardak.birde bugün lactamilin emziren anneler için sütünü ve meyve çayını aldım.humana baya arttırdı sütümü deneyin derim baya faydası oldu.tabi bunun yanında sürekli rezene ve kimyon demleyip içiyorum günde 3 bardak

oğlum sürekli emmek istiyor sağacak süt yok bir kere emzirdikten sonra sağdim 30cc çıktı toplamda sütüm azaldı benim ya ne yapacağım
humana çayını denedin mi çok fayda ediyor gerçekten benimkini acayip arttırıyor içince bide üstüne tahin helvası yersem süt akıyo gögüslerimden bence bi dene arkadaşım

arkadaşım benim çocuğum kolik bir bebek kaç defa ağlama kriziyle acile gittim 55 gün içinde hatırlamıyorum.doktorlara bu çocuk ya gaz sancısından çatlayacak yada bişey yapın diyerek gittim.eczaneye gittiğimde bebekler için çeşit çeşit rezene çaylarının içinden seçtim çayı.tabiki çok iyi bişey değil yavrum şuan bile kıvranıyor önümde.süt ise benim sütüm yok denecek kadardı 55gün oldu hala yetmiyor ve kaldıki 24 saatin çoğunu emerek geçirdiğimiz halde...senin gibi çok ısrarcıydım asla başka bişey vermiycem sadece anne sütü diye birincisinde sarılık oldu açlıktan hastaneye yatıyorduk.ikincisinde doktor ver artık dediği halde vermedim ısrar ettim mama vermem diye bihafta sonra bi gittik bırak kilo almayı kilo vermiş çocukcağızım.işte bu sebepten dolayı mama verdim yada vermek zorunda kaldım
ben de aynı sorunları yaşıyorum benim sütüm ilk 2 hafta hiç yoktu hastane pompasıyla bile bir damla çıkmıyordu mama verdik yine de yalancı meme gibi kendi mememi emzirmeye dikkat ettim denemediğim şey kalmadı sonra dr emzirin çok az mama verin su vermeyin dedi çocuğum 1 aylık aç kaldı kilo alamadı sarılığı hastanelik olacak kadar değil ama hala geçmedi o da ben dr dinlemeyip su verdiğim için hastaneye yatmaktan kurtuldu dün ağlama katılma kriziyle acildeydik dr reddedene kadar mama meme hepsini verin aç kalmış dedi bir dr un dediği diğerini tutmuyor ben hislerimin hep doğru çıktığını gördüm artık hiç bir dr a güvenmem sorarım giderim ama bir kaç dr doğrulayıp hislerimde evet diyene kadar dinlemem bu mutlaka anne sütü aaa neden mama veriyorsun tüh tühler beni delirtti çocuğum aç kaldı herkesin çok bilmişliği bize çok zarar verdi neyse çok dolmuştum :) bu arada gaz için araştırmalarım ve dr olan akrabalarımda dahil sorduğum dr lar relaktz damlayı önerdiler bize iyi geldi rezene çayı hem beni hem bebeği rahatsız etmişti bir dene istersen relaktaz bitkisel bir damla

Bizim gaz sancımız çok, erkek bebeklerin klasik sıkıntısıymış, sizlerin ürettiği çözüm var mıdır arkadaşlar?
Ne yediğimizde gaz sorunu daha çok oluyor? Nasıl geçiriyorsunuz?[/QU
arkadaşlar benimde bebeğimde gaz sorunu vardı.biogaia diye bi damla kullanıyorum çok şükür gaz sorunumuz azaldı.kimi bebege 1 günde etki ediyomuş kimisine 3 günde kimisine 1 haftada.biz kullanmaya başladıktan 3 gün sonra gözle görülür rahatlama oldu. inşallah faydası olur

arkadaşlar benimde bebeğimde gaz sorunu vardı.biogaia diye bi damla kullanıyorum çok şükür gaz sorunumuz azaldı.kimi bebege 1 günde etki ediyomuş kimisine 3 günde kimisine 1 haftada.biz kullanmaya başladıktan 3 gün sonra gözle görülür rahatlama oldu. inşallah faydası olur

Back