- 20 Şubat 2007
- 7.296
- 347
- 198
- 40
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #36.401
canım ben ilk kızımdan biliyorum biberonu farketmeye başlayınca meme bebeğe zor geliyor ve verince ağlıyor.bu ayrımı yapabilmek için çok küçükler diye düşünüyorum.benim kız 3,5 aylıkken memeyi reddetmişti ama senin ufaklık çok daha zeki olup olayı kavramış olabilir şaka bir yana umarım bırakmaz ama şu an reflex halinde bırakamaz gibi geliyor bana.Benim bebis 2-2.5saate bir açikip uyanıyor ama iki gündür 5-10 dk emip gazını alıp devam etmek için memeye gelince ağlıyor hiç almıyor ya memeyi bırakmaz değil mi annem gazından diyor ama önceden gaz olunca alıyordu hirsla bırakıyordu almıyor ısrar edince ağlıyor ..memeyi bırakmaz değil mi tecrübeli annelerlutfen yazın
Aynen bizizmkide kisniyo gibi ses cikariyo :):) eşim bizim kızın içine at kaçmış diye dalga geçiyor o sesleri çıkarınca. Dr.erken doğduğu için anca gelişimini tamamlıyo demişti.
Kac saat suruyo yol otobüste nasil emzircen ??? Aman aglarsa en fazla alir kucağına koridorda gezdirirsin :)Annişler günaydın ben şimdi diyorum ki benim bir aylık olacak kızımı kurban bayramında istanbuldan balıkesire otobüsle gezmeye götürsem ne olur ? Yoksa pişman olurmuyum ? Kızım dışarda uyumayı veya etraf seyretmeyi çok seviyor öyle gaz problemimiz de yok güzelce karnı doydummu en az iki üç saat uyuyor. Bu gezginci anaya destek vercekmisiniz ?
Canım biberonu ilk gün aldık doğunca ama almadı onu biberonu henüz bilmiyor ama dedigin gibi bilemez sanırım bugün gazdan kivraniyor böyle düşünmek istiyorumcanım ben ilk kızımdan biliyorum biberonu farketmeye başlayınca meme bebeğe zor geliyor ve verince ağlıyor.bu ayrımı yapabilmek için çok küçükler diye düşünüyorum.benim kız 3,5 aylıkken memeyi reddetmişti ama senin ufaklık çok daha zeki olup olayı kavramış olabilir şaka bir yana umarım bırakmaz ama şu an reflex halinde bırakamaz gibi geliyor bana.
Üstüme örtü kapatırım güzelce zaten yanımada sağıp bir biberon süt alırım balıkesir en fazla beş saat sürüyor onunda yarısında feribota biniyosun 1 saati orda geçiyor bak şimdi böyle yazınca dahada bi güven geldi gidem ben gidemKac saat suruyo yol otobüste nasil emzircen ??? Aman aglarsa en fazla alir kucağına koridorda gezdirirsin :)
Benimki doyunca uyuyor 1.5 aat sonra yine acıkıp uyanıyor ve o arada uyuyamıyorum çünkü bebeğim çok horultulu uyuyor, öyle sesler çıkarıyor ki uyutmuyor beni....
Üstüme örtü kapatırım güzelce zaten yanımada sağıp bir biberon süt alırım balıkesir en fazla beş saat sürüyor onunda yarısında feribota biniyosun 1 saati orda geçiyor bak şimdi böyle yazınca dahada bi güven geldi gidem ben gidem
Benim de kv kızımı kucağa alıştırdı.o kadar söylememe rağmen yaptı yapıcanı.yere koyunca basıyo yaygarayı azcdık elimi dokunduruncaysa alacak diye susup bekliyor almazsam yine başlıyo ağlamaya.oysa ne kadar istemiştim yattığı yerde uyuya kalmasını..ahh ah
at gibi sesler benimki de çıkarıyo hayret ediyorum
günde 4 kere mama veriyorum aralarda hep emziriyorum.sütümle ancak 1-1,5 saat uyuyo.süt olsun diye aldıklarım ama parasını geçti
26 günlüğüz 2.günden itibaren taktığım kuşak sayesinde göbeğim çok az kaldı.p.tesi evde jimnastik yapmaya başlıcam inşallah.eski kıyafetlerimin bazısına olsun girebilmek bile bana çok iyi moral olacak.sonrada gezeyim diyorum ufaktan.bu sefer depresyona girmemeye niyetliyim.
kızlar bir de bildiğimiz ya da keşfettiğimiz tüyoları paylaşalım diyorum ufak şeyler de olsa birbirimize moral ve destek olmuş oluruz.mesela,
tv nin karşısında emzirmek ve altını değiştirmek (dizi bile iyi geliyo)
evi süpürürken bebeği ana kucağına koyup gittiğimiz yerlere götürmek.(benim ki öyle uyudu sabit sesler rahatlatıyor)
bebefonu açıp komşuya kahveye gitmek,
v.b.
hep diyorum moral moral moral
Peki bebis uyanmazsa uyandırıyor musunuz benimki 3 -4saat uyanmiyor ben 3 saat oldumu uyandırıyorum gecede kendi uyanıyo..kan şekeri düşer diyorlar, birde kalkınca dili damagi kuruyor. Uyandırmasam olur mu ?
Mamayi ne kadar iciyor? Ben emzirdikten sonra verince ancak 20 ya da 30 ml iciyor. Bir de hangi mamayi kullaniyorsun? Benim de kendi sütümü versem cok uyumuyor. 1 saat en fazla, mamayla destekleyince 3-4 saati buluyor. :) Mama verdigin halde kendi kendine uyumuyor mu?
Bir de benim okudugum kadariyla ilk 3 ay cok büyük aliskanliklar edinmezmis bebekler, istersen onu kirmaya calis biraz kv gittiyse.
Benim de 4 kilo fazlam var verirsem eski kiyafetlerimin icine girebilecegim. :) Gerci hayatimda hic yemedigim kadar sekerli yiyorum kendimi durduramiyorum, hamileyken kilo almadim, emzirirken alcam galiba.
Ben emzirirken kendimi ona odaklar ve öpe koklaya emzirirsem uykuya cabuk geciyor.
Yemek yerken onu masaya koyuyorum.
Koltuk da yatak olan koltuklardan aciyorum onu köseye koyuyorum düsme sansi hic olmadigindan, özgürce diger odalara gidip geliyorum.
Disariya yürüyüse cikiyoruz aksamlari 40 dakika kadar bebek arabasinda uyuyor ve eve gelince uyumaya devam ediyor. Hatta birkac gün disari cikmazsak fark ettim daha huzursuz bir bebek oluyor. Bilmiyorum oksijen aldigi icin mi disarida.
Sarki söylemek iyi geliyor ona, durup dinliyor bir süre huzursuzlugunu aliyor.
Kucagimda sallarken, asagi sabit, belden saga sola dönüyorum, hem o uyuyor hem ben bel egzersizi yapmis oluyorum.
Canım cok sevindim senin artık eski haline dönmene daha önce yazılarında depresif haller vardı şuanda maşallah çok sevindimMamayi ne kadar iciyor? Ben emzirdikten sonra verince ancak 20 ya da 30 ml iciyor. Bir de hangi mamayi kullaniyorsun? Benim de kendi sütümü versem cok uyumuyor. 1 saat en fazla, mamayla destekleyince 3-4 saati buluyor. :) Mama verdigin halde kendi kendine uyumuyor mu?
Bir de benim okudugum kadariyla ilk 3 ay cok büyük aliskanliklar edinmezmis bebekler, istersen onu kirmaya calis biraz kv gittiyse.
Benim de 4 kilo fazlam var verirsem eski kiyafetlerimin icine girebilecegim. :) Gerci hayatimda hic yemedigim kadar sekerli yiyorum kendimi durduramiyorum, hamileyken kilo almadim, emzirirken alcam galiba.
Ben emzirirken kendimi ona odaklar ve öpe koklaya emzirirsem uykuya cabuk geciyor.
Yemek yerken onu masaya koyuyorum.
Koltuk da yatak olan koltuklardan aciyorum onu köseye koyuyorum düsme sansi hic olmadigindan, özgürce diger odalara gidip geliyorum.
Disariya yürüyüse cikiyoruz aksamlari 40 dakika kadar bebek arabasinda uyuyor ve eve gelince uyumaya devam ediyor. Hatta birkac gün disari cikmazsak fark ettim daha huzursuz bir bebek oluyor. Bilmiyorum oksijen aldigi icin mi disarida.
Sarki söylemek iyi geliyor ona, durup dinliyor bir süre huzursuzlugunu aliyor.
Kucagimda sallarken, asagi sabit, belden saga sola dönüyorum, hem o uyuyor hem ben bel egzersizi yapmis oluyorum.
Canim hatirlayamadim normal dogummu yapmistin sen yoksa sezeryan miydi? Kusak bagladim diyosun ya ben sezeryanliyim bugun36. Gunum 3-4 gun once bi korse giyeyim dedim aksamina hemen cikarip attim 2 gun agridan kivrandim zaten benim dikisler iyilesmedi iyileseceginden de umudu kestim ama gobek benim de var su kusak nasil bisey ben de kullansam yine de agri yapar mi acabaBenim de kv kızımı kucağa alıştırdı.o kadar söylememe rağmen yaptı yapıcanı.yere koyunca basıyo yaygarayı azcdık elimi dokunduruncaysa alacak diye susup bekliyor almazsam yine başlıyo ağlamaya.oysa ne kadar istemiştim yattığı yerde uyuya kalmasını..ahh ah
at gibi sesler benimki de çıkarıyo hayret ediyorum
günde 4 kere mama veriyorum aralarda hep emziriyorum.sütümle ancak 1-1,5 saat uyuyo.süt olsun diye aldıklarım ama parasını geçti
26 günlüğüz 2.günden itibaren taktığım kuşak sayesinde göbeğim çok az kaldı.p.tesi evde jimnastik yapmaya başlıcam inşallah.eski kıyafetlerimin bazısına olsun girebilmek bile bana çok iyi moral olacak.sonrada gezeyim diyorum ufaktan.bu sefer depresyona girmemeye niyetliyim.
kızlar bir de bildiğimiz ya da keşfettiğimiz tüyoları paylaşalım diyorum ufak şeyler de olsa birbirimize moral ve destek olmuş oluruz.mesela,
tv nin karşısında emzirmek ve altını değiştirmek (dizi bile iyi geliyo)
evi süpürürken bebeği ana kucağına koyup gittiğimiz yerlere götürmek.(benim ki öyle uyudu sabit sesler rahatlatıyor)
bebefonu açıp komşuya kahveye gitmek,
v.b.
hep diyorum moral moral moral
Harika tüyolar! teşekkürler :)
şarkı söylemeyi ve egzersizli olanı denicem.bi de yürüyüşü.
Aslında mamada kendi kendine uyuya kalıyor ama gazzını çıkartcam diye ayılıyor mecburen.
emzirdikten sonra 60 ila 90 cc içiyorama ben yine de hep emziriyorum.SMA kullandım 2 kutu 3 te aptamil aldım değiştircem arada.kv gitti yüreklenip ağlatcam artık almamaı istediğinde napiim ilk üç ay alışkanlık edinmediğine ben de inanmak istiyorum ama bu veletler çok fenalar.
benim 10 kilom var daha verilecek.göbek gitsede büyüyen popomdan geçmiyo pantolonlarım.
C
Canım cok sevindim senin artık eski haline dönmene daha önce yazılarında depresif haller vardı şuanda maşallah çok sevindim))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?