- 14 Ekim 2009
- 681
- 80
- 123
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #36.121
Bizimkinde böyle ucu beyaz değil. Bir gecede oldu onceden farketmedim. Kırmızı noktalar büyüklü küçüklü lekeler seklinde. Geceden bu yana görüntüleri azalmış durumda açık kalan yerlerinde. Ama boynunda ve karnında halen var. Sıcaktan mi acaba ? Kv soz geçmiyor ki ev 28 derece bebeği kardan adam gibi giydiriyoruz hala banyo yaptı diyecAnım aynı damladan bizde kullanıyoruz. günde üç defa emzirmeden önce kaşıkla 7 damla veriyorum. açıkçası rahatlattı. çok azalttı gaz sancılarını. benim kuzumda da kırmızılıklar var ama bizimkisi sanırım sıcaktan isilik oldu. ucu beyaz etrafı yaygın kırmızıklar var. ne olduğunu çözemedim
benimki de çok uyuyor çok hareketli değil deyince bir sadece anne sütüyle 600 gr almış 1 ayda bebek doktor tiroid testi yaptı.benim ilk kızımda çok uyurdu 6. ayına kadar.senin bebek uyanıca ne kadar uyanık kalıyor ve çok eli kolu inanılmaz hareketli mi?benimkinin sakin bir hali var sadece ağlarken çok hareketli.onun dışında yavaş yavaş hareket ediyor sankicanımmm
1 benim de annem gitti.kv geldi şimdi faydası yok denecek kadar az.
2 benim de sütüm çok çok az ikisini de ikişer defa evirip çevirip emziriyorum üstüne 90 cc mama içiyor düşün.ben de çooook ağladım insan yetersiz hissediyor.oğlumda da sütüm azdı mamayla birlikte ancak 5 ay emzirebildim.ama emen bebeklerden daha az hastalandı.bizde genetik artık kabullendim bunda çok inanmıştım ama olmadı.kızımı da ilaç niyetine diyip emziriyorum napalım.üzme kendini aynıyız ben üzmüyorum artık.
3 benim de kızım 5 saat uyuyor ben seviniyorum aç olsa uyanır eşin haklı.gece bişey yememesi iyi oluyor oğlumdan biliyorum deliksiz uyumaya alışıyorlar.normal yani hepsi.seni çok öpüyorum bebişi kokluyorummmmuuuccckkk
30 günlük oldu canım.hepimizn evlatlarının hakkında hayırlısı olsun inşallah.benim küçük sakin böyle devam ederse büyükle biraz ilgilenebilirim bu sene zor olacak.1. sınıfta herkes çok zorlandığını her akşam başında 3 saat geçirdiklerini söylüyorlar.senin ufaklık nasıl gaz olayınız yoksa siz de şanslısınızbenim oğlum da ilokula başlıyor.aynıyız.ben telefon ile öğrendim.işimiz zor biri okula başlıyor öbürü daha 19 günlük.benim yani seninki kaç günlük canım
benim de kızım oğlumun bebekliğine göre sakin çok şükür sadece uykuya dalmakta zorlanıyor.gaz problemimiz ise yavaş yavaş başlayacak gibi sanki..30 günlük oldu canım.hepimizn evlatlarının hakkında hayırlısı olsun inşallah.benim küçük sakin böyle devam ederse büyükle biraz ilgilenebilirim bu sene zor olacak.1. sınıfta herkes çok zorlandığını her akşam başında 3 saat geçirdiklerini söylüyorlar.senin ufaklık nasıl gaz olayınız yoksa siz de şanslısınız
benim kızım yatırınca ve uyku arasında hareketli ellri kolları oynuyor.çok uyanık kalmıyor kaldığında aç olduğu için ağlıyor.tabii gezdirmezsen ben kucağa alıştırmamak için deli gibi çabaladım kayınvalidem sağolsun yine yaptı yapıcanı..benimki de çok uyuyor çok hareketli değil deyince bir sadece anne sütüyle 600 gr almış 1 ayda bebek doktor tiroid testi yaptı.benim ilk kızımda çok uyurdu 6. ayına kadar.senin bebek uyanıca ne kadar uyanık kalıyor ve çok eli kolu inanılmaz hareketli mi?benimkinin sakin bir hali var sadece ağlarken çok hareketli.onun dışında yavaş yavaş hareket ediyor sanki
Bebegim bugun 15 gunluk oldu. gun icerisinde ve gece cok uyuyor dr lar normal diyor ama cevremdekiler cok uslu bi bebek diyorlar mesela bu gece ben uyandirmasam uyanmayacak ki bugun uyandiramadim da, bir de ne kadar sure emiyor bebisleriniz benimki bi kac gundur iki saatte 5er dakika emiyor sadece onceden 10 15 dk emiyordu doymuyor desem hemen uykuya daliyor :-( ne yapsam bilemedim
Bende mama veriyorum kizlar goysumude emmiyor bende mama verince cok uzuluyorum ama ne yapalim mecbutuz ac kalmadin miniklerimiz
kızlar birşey sorucam lütfen cevaplamaya çalışın..
herkes süt olsun diye her gün özellikle bişeyler yiyip içiyor mu yoksa tok karnına su içince oluyor mu.herkes sürekli süt olsun diye ayrı bir özen gösteriyor mu?
ben o kadar sıkıldım ki süt olacak diye çabalayıp sürekli bişeyler içmekten yemekten..
olsa olurdu dimi..?
kızlar birşey sorucam lütfen cevaplamaya çalışın..
herkes süt olsun diye her gün özellikle bişeyler yiyip içiyor mu yoksa tok karnına su içince oluyor mu.herkes sürekli süt olsun diye ayrı bir özen gösteriyor mu?
ben o kadar sıkıldım ki süt olacak diye çabalayıp sürekli bişeyler içmekten yemekten..
olsa olurdu dimi..?
ya ben ne yesem içsem miktar değişmiyor sadece 10-15 dk idare ediyor bebeğimi.hep damla damla o da sıkınca.öyle fışkırma falan hiç bilmedim ben..kısmet Allahım ya bana bol süt verecek ya da babasına bol kazanç ki mama alsın.öyle diyorum artık..Canim valla herkesin vücut yapısı farklı ben yemedim ama suyu aşırı içerim sutum azaldı en sonunda bes dk emince arkasından gelmiyordu annem sağolsun ben yemek bile yemiyordum kaldırdı yedirdi ,üzüm suyu yaptı, tatlı filan arti humana aldım maşallah şimdi iyi oldu belki herkese göre değişiktir ama bende böyle oldu. ..
Canım ayrıca sen Kayseri'desin şuanda bende burdayım ,ayin 14 ünde ilk aylık kontrolümüz var önerebilecegin bir çocuk doktoru var mı? Yardımcı olursan sevinirim
BANYOkızlar selamlar herkese... tek tek alıntı yapamıyorum hızlı yazmak adına. malum fırsat olmuo.
sizlerinde paylaştığı gibi oğlum sürekli memede kalmak istiyo. dün resmen yapışık gezdik. yemek yemeye bile fırsat vermedi. bıraktığım an ciyak ciyak ağladı hep. tabi sütümde birikmedi. bu böyle bazen oluyor. emziğe alıştıramadım maalesef. asla kabul etmiyor.
şekerli suyada batırdım ama almıyor. çok muzdaribim bu konuda.
sütü az olanlara tekrar dereotunu tavsiye ediyorum. faydasını gördüğüm için ısrarla yaZIyorum.
kompostu, tahin helvası ve incir suyu alternatifler arasında.
bebeğimin her bezinde bizde kakasıyla karşılaşıyoruz. bazen yeşilimsi oluyor. ama çokta kafaya takmak istemiyorum. yoksa kafayı yiyecek gibi oluyorum.
ben bebeğime banyo yaptırma cesareti bulamıyorum kızlar. 10 günlük ve yanımda artık kimse kalmayacak. banyo işini sanırım yapamıcam. çok tedirgin oluyorum. tedirginliğimin sebebi de kayınvalide çok yavaş yıkıyorsun hasta edersin sen böyle diyo. napaım hızlı yapamıyorum. bedenini kavrarken bi yerini inciticem diye ter döküyorum. yavaş yıkasam halledicem ama elimi ayağıma dolaştırıyor kayınvalide. hızlı olman lazım böyle olmaz diyo. altını değiştirirkende aynı şeyi söylüyor. hapşuruyor bak üşüdü diyo. tırlatmaya az kaldı bende son durumlar bu kızlar
ben de dr daydım bu gün 15 gün için 650 gr çok iyi dedi.tabii sadece anne sütü alsa daha iyi olurdu demeyide ihmal etmedi..kızlar ilk ay kontrolüne giden var mı?ben dün gittim.bebek 600 gr almıiş.dr çok az dedi acaba tiroid problemivar dedi kan testi yaptı çok şükür normal çıktı.boyu 3cm kafası 2 cm büyümüş bunlar normal ama kilosu az dedi.mamaya başlayın dedi.sizlerde durum nasıl?mamaya alışan çocuğun 3 ay civarına gelmeden emmeyi bırakacağını biliyorum moralim bozuldu
ya ben ne yesem içsem miktar değişmiyor sadece 10-15 dk idare ediyor bebeğimi.hep damla damla o da sıkınca.öyle fışkırma falan hiç bilmedim ben..kısmet Allahım ya bana bol süt verecek ya da babasına bol kazanç ki mama alsın.öyle diyorum artık..
çocuk doktoru ben Acıbademde mustafa göğebakan'ı öneririm canım daha bugün ilk kontroldü ona götürdüm.oğlumun da doktoruydu çok memnundum.yalnız muayenesi 90 tl.çok dersen tekden hastanesinde isa üzüm var o da iyi ama bir tık aşağı.
BANYO
Yazını görünce özellikle yazmak istedim.oğlumu aylarca annem yıkadı o gelemediği zaman taksiyle götürdüm yine ona yıkattım.bunda da tek yaptıramayacağım şey banyo diyordummmm kii aslında korkacak bişey olmadığını farkettim.haftada 2 kere şampuan gerisi sadece su olmak üzeere lavaboda musluğun altında yıkıyorum her gün.elimi kollarının altından geçirip önce ayaklarını alıştırıyorum,sonra yavaş yavaş sırtı.en sonda kafasını suyun altına tutup hemen elimle yüzünü sıyırıyorum.bikaç kere de bunu yapıyorum.ilk ikisinde çok ağladı sonra çıt çıkarmaz oldu sudan çıkınca ağlıyor şimdide :)çıkınca da zeytinyağı ile yağlıyorum heryerini.
bunu da yaptım ya diyorum kendime.meğer çok kolaymış
bir de nacizane tavsiye bebeğinizi göğsünüzden ayırmak istediğinizde serçe parmağınızın ucunu memeyle dudakları arasından yavaşça sokup diş etlerinin arasına geçirin ve memenizi çekin.acısız çözüm.
kızlar selamlar herkese... tek tek alıntı yapamıyorum hızlı yazmak adına. malum fırsat olmuo.
sizlerinde paylaştığı gibi oğlum sürekli memede kalmak istiyo. dün resmen yapışık gezdik. yemek yemeye bile fırsat vermedi. bıraktığım an ciyak ciyak ağladı hep. tabi sütümde birikmedi. bu böyle bazen oluyor. emziğe alıştıramadım maalesef. asla kabul etmiyor.
şekerli suyada batırdım ama almıyor. çok muzdaribim bu konuda.
sütü az olanlara tekrar dereotunu tavsiye ediyorum. faydasını gördüğüm için ısrarla yaZIyorum.
kompostu, tahin helvası ve incir suyu alternatifler arasında.
bebeğimin her bezinde bizde kakasıyla karşılaşıyoruz. bazen yeşilimsi oluyor. ama çokta kafaya takmak istemiyorum. yoksa kafayı yiyecek gibi oluyorum.
ben bebeğime banyo yaptırma cesareti bulamıyorum kızlar. 10 günlük ve yanımda artık kimse kalmayacak. banyo işini sanırım yapamıcam. çok tedirgin oluyorum. tedirginliğimin sebebi de kayınvalide çok yavaş yıkıyorsun hasta edersin sen böyle diyo. napaım hızlı yapamıyorum. bedenini kavrarken bi yerini inciticem diye ter döküyorum. yavaş yıkasam halledicem ama elimi ayağıma dolaştırıyor kayınvalide. hızlı olman lazım böyle olmaz diyo. altını değiştirirkende aynı şeyi söylüyor. hapşuruyor bak üşüdü diyo. tırlatmaya az kaldı bende son durumlar bu kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?