2014-2015 Gelinlerinin Çeyiz Hazırlığı...

Yaşla ilgili yazılanı anlamadım doğrusu...
Bende yaklaşık 2 buçuk-3 yıldır ara ara birşeyler aldım.
Yani 17 Yaşındayken falan başlamış oluyorum. Mantıksız mı oluyorum onu anlamadım.
Ama bu demek değil çerez kasesinden tut zımbırtılarına kadar aldım.
Kahvaltı Takımının taksitine girdim bitti.
Amma mantıksız iş yapmışım ki şimdi elime geliyor aldıklarım.

Son düzenleme:
canim resimlerini cekip koyarmisin bende aldim coooookkk merak ediyorum boyutlarini falan elinde cekersen anlarim moralim bozuldu sanki biraz cok kucuk dediler

CANIM cok küçük değil Hiç moralini bozma yani en azından ben beğendim akşam resimlerini çeker koyarım şimdi işyerindyim

kızlar aranız da dantele meraklı olan varmı ?? Mutfak takımı yaptırıcam ama beğenemedim elimizde çok da örnek yok varsa bildginiz ceyizinizde olan örnekler acaba yardımcı olurmusunuz?????

Konuyla bı alakası yok belkı ama yardımınıza ıhtıyacım war bayanlarrr :)
Kendım konu acmak ıstıyorum ama olusturamıyorummm :) bu arada dantel guzeldır,iyidir... :)

kızlar aranız da dantele meraklı olan varmı ?? Mutfak takımı yaptırıcam ama beğenemedim elimizde çok da örnek yok varsa bildginiz ceyizinizde olan örnekler acaba yardımcı olurmusunuz?????
Canım ben pek sevmediğim için yardımcı olamıyorum

nasıl sizce kızlar ben bayıldım buda benim oldu
Ne kadar güzeller. Güle güle kullanın.

Konuyla bı alakası yok belkı ama yardımınıza ıhtıyacım war bayanlarrr :)
Kendım konu acmak ıstıyorum ama olusturamıyorummm :) bu arada dantel guzeldır,iyidir... :)

Açmak istediğin bölümde sol tarafta Yeni konu aç butonuna tıklarsan açarsın :)
Yardımcı olabileceğim birşey varsa edebilirim

Ah ona bakarsan tatlım ben 17 yaşındayken mutfak takımlarım yapıldı konuldu çeyize hatta ben havlu kenarlarımı yaptım o yaşta. onlar şimdi cepte çok çok iyi ama bana sorarsan takım taklavatlar o yaşlarda alınmamalı el emekleri yapılmaya başlanmalı gibime geliyor çünkü o yaşlardaki zevklerimizle şimdikiler pek ayrık olmasada benzeşmiyor

Ah tatlım benim varda istanbulda yaaaa. yakınlarda gitmicem ama artık iki aya kadar onlarında fotosunu çekip koyarım senin işine yaramaz ama

Doğrudur, sonuçta sana göre el emekleridir başkasına göre başka birşeydir ama ne mantık gibi yoruma kızdım...
Birde 20 yaş meselesinin üstüne yazılınca.
Ayrıca yapılması taraftarıyım gerekirse 18 20 arasınra başlanması.
Tabi maddiyata göre.
Benim kastettiğimde incik boncuk değil. Çerez kasesi dedim orda aklıma o geldi kastettiğim su bardağı dondurmalık gibi cam eşyalar...
Daha 4 5 yıl varken cam eşyalar zaten alınmaz.
Ne kadar azaltırsak o kadar kar diye alınıyor ne alınıyorsa.

Son düzenleme:

yani modası geçmicek zevkinin değişmeyeceği şeyleri yerin varsa al koy kenara sonuçta bunlar son senelere yaklaştıkça dahada bir külfet oluyorlar. ya şöyle bir düşünce var sonuçta herkeste önce oku sonra bakarız yani evliliğin olacağı hesaba katılmadan okunur sonra alınır gibi ama bence ikisi birlikte olmalı sonuçta yaş ilerledikçe sorumluluk artıyor yapılacak şey birikiyor üstüste geliyor sonrada al sana sıkıntı oluyor. ben önce el emeklerini hallettim şimdi alınması gerekenleri iki senede toplayacağım işte. o bile sıkıntı şimdi o borç bu borç hatta bana daha erken diyenler bile var düşün ama benim dediğim erken yapıp en iyisini en güzelini kendim yapacağım.. aileme benim yetemeyeceğim yerler kalsın. en mantıklısı bunlar zaten

Kız beşikte, çeyiz sandıkta demişler boşa mı..

Ben moda olayına da inanmıyorum, yemek takımımın kenarındaki çizgi kare olsa noluur, yuvarlak olsa noluur.. Ya da havlu kenarlarım. Zaten hepsi normal düzeyde, renk uyumu ve örnek, nesi değişebilir kii.
Allah'ım sağlık sıhhat versin, para versin, alıp alıp atarım kenarıma..
Öyle caf caflı şeyim de yok zaten. ay bunu kullanmam ben diyebileceğim bişeyim yok. sadecikler..
Yeni olsun, temiz olsun, her şeyden önce olsun da yeter diyenlerdenim..
Allah'ım aratmasın da, varsın herşeyim eski yeni bulunsun kenarımda.

İlerde canım isterse değiştiririm 5-10 sene sonra..

Ben mantıksız olarak görmüyorum hiiç. Lazım bunlar..
Önemli olan zamana yayıp özenle yapabilmek, gerisi boş..
Bizde biliriz düğünden 2 ay önce gidip hepsi bir kalemde seçmeyi.
O işler öyle değil ama.

Evet ama bazı şeyler var ki diğerini görünce ah keşke bumu olsaydi denilebilen. yaptıklarımı yada aldıklarımı hep severek ve zevkimin geçmeyeceği boyutta aldım. pembesini alıp kırmızısımı olsaydı diye düşünceler değil bunlar tabi onuda belirteyimde. ayrıca modası geçmeyecek en nadide şeylerden biri de yemek takımı genelde aynı modelleri evir çevir koyuyorlar zaten. ki perimin dediği gibi cam eşyaların erkenden alınmasına karşıyım kutuda bile dursalar benim içime sinmiyor. iki sene varken başlanmalı cam eşyalara diye düşünüyorum. neyse başlayanada başlamayada hayırlısı olsun herkesin kendi düşüncesi kendi çeyizi değil mi

CANIM cok küçük değil Hiç moralini bozma yani en azından ben beğendim akşam resimlerini çeker koyarım şimdi işyerindyim

ayy canim cok mutlu olurum valla resimlere

bu arada kizlar bu yas mevzusu ne kadar uzadi. kizlar buyur ve evlenir gozuyle bakilir hep o yuzden ceyizler cok kucuk yaslarda baslar ornegin hangimizin ananesi patikler yapip vermemis kizinin ceyizine koyarsin diye annelerimize benim butun havlularim ben daha orta okula giderken yapildi annem simdi gencim ilerde yapamam demisti iyikide yapmis canim annem yoksa bide onlarla ugrasacaktim bende 21 yasindayim yaklasik 1 yil once aldim ilk ceyizlerimi ama normalde annem 17 yasimdayken bi yemek takimi vs almisti borcunu odedik sonra ben anneme verdim onlari o kullaniyo yoksa ceyiz yani aileler alinmis alinmistir diye bakiyor cunku iyide oluyo aslinda

Bu arada benim takıntı haline gelen porland kaya maya kolleksiyonunda almışsın tuğçecim bayılıyorum ama cesaret edipte alamadım ben yaaa nasıl güzeller mi

Ayy ayyy ayyy 20 yaşında çeyize başladığımı düşünemiyorum hayırlısı olsun tatlım

Ben de 20 yaşındayım canım :)) Burdaki kızlarla aramızda çok yaş farkı yok ki canım 2 3 yaş var en fazla :) Yani 20 yaşında çeyize başlamak ya da 23 yaşında başlamak arasında bir fark yok bence

Ben de 20 yaşındayım canım :)) Burdaki kızlarla aramızda çok yaş farkı yok ki canım 2 3 yaş var en fazla :) Yani 20 yaşında çeyize başlamak ya da 23 yaşında başlamak arasında bir fark yok bence

bende fark var diye söylemedim nasıl yanlış anlaşıldı yahu kötü bişey değil ki daha iyi hatta

Kuzum çok iyi yapmışsın, sonuçta sabancının kızları değiliz ve alınacak o kadar çok şey var ki öyle ha deyince alınamıyor her şey. Bu mantıksızlık değil aksine çok mantıklı bir davranış

Kuzum herkesin fikri ve zevki ayrı, belki sen el emeklerini yıllar sonra beğenmeyeceksin bunlar olabilecek şeyler :))
Bir de 20 yaşından sonra bence insanın zevki,fikri,karakteri oturur, 3 4 yıl sonra zevkler arasında uçurum kadar fark olmayacağını düşünüyorum 20 yaşında olarak ben :))

bende fark var diye söylemedim nasıl yanlış anlaşıldı yahu kötü bişey değil ki daha iyi hatta
Canımm mesajda ay ay ayy 20 yaşında başladığımı düşünemiyorum yazmışsın kötüymüş gibi algılanıyor ister istemez :))

Bir de el emekleri yapılmalı takım taklavatlar alınmamalı dedin ya, bütçe ve zevk meselesi bence elde para varken alınmalı takım taklavatlar :))

Kızlar kateaspenlerim geldi gayet güzeller bayıldım cok küçük değiller normal büyüklükteler

Canım güle güle kullan :) Önümüzdeki ay ben de alıcam inşallah :)

Bu arada bu çeyiz meselesi biraz uzamış ama bence bir tuzluğun alınması bile kardır. İlerisi için yatırım kesinlikle. Yaşa başa bakmaz bu işler. Annelerimiz biz daha çocukken başlamıyor mu bu işlere?? Demek ki büyüklerin bir bildiği vardır diyeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…