- 3 Nisan 2014
- 2.453
- 1.415
- 36
samsun da yaşıyorum, malesef yolçok yoruyor . mutfakla aram iyidir,birara sürekli birşeyler denerdim,yaptıklarımı eklerdim. o tatlıyı da tavsiye ederim,lezzetli ve pratik oluyor.geçen hafta görümcem gelecekti,eşime yaptırdım,ben tarif ettim o yaptıbenim gibi eşim de mutfağa meraklıdır.birlikde yemek yaparız bazen.sizler neler yapıyorsunuz,alışabildiniz mi evliliğe diyeceğim ama maşallah çalışkan hatunlar da çok burda bebişli
anneler neden boyle acaba acele etmesinler acele etmesinler, evlendik.yinede hep karisiyolar sanki :)
istiyolar aslinda ama anneanne olmak varya simdi o zor geliyo sanirim :)
kardesine soylemen iyi olmis canim,sende en azindn onla paylasabirsin derdini.
yasi kac kardesinin, evli degil dimi..
Aman maşallah, tek derdin o olsun canım, büyük şehirde yaşıyorsun sanırım o yüzden bu gibi sorunlar olabiliyor.:)
Bu arada galiba mutfakla ilgilenmeyi seviyorsun birkaç tarif alıverdim senden öğlen eve gidince yapacağım İnşAllah eşimle sütlü tatlılara bayılırız şu bisküvili irmik tatlısından :)
Olur canım ben hep irmikle şerbetli tatlılar yaptım, revani, gül tatlısı falan ilk defa sütle deneyeceğim daha hafif en azından :)Hmmm ben de deneyeyim, aynı acaip severim ben de :)) Hatta irmikli top tarifi var onu da vereyim, o da çok harika oluyor :))
Olur canım ben hep irmikle şerbetli tatlılar yaptım, revani, gül tatlısı falan ilk defa sütle deneyeceğim daha hafif en azından :)
Kız sanki eve gidip yaptın resmini koydun gibi geldi ilk önce şaşırdım bi, ay alemsin yahuuu:)http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/irmikli-hindistan-cevizli-toplar.779174/ Had bir konum da yemek tarifinden olsun :))))
Kız sanki eve gidip yaptın resmini koydun gibi geldi ilk önce şaşırdım bi, ay alemsin yahuuu:)
İyi yapmışsın benimde misafirim gelecekmiş, bu hafta bende öğle arası yapmaktan bu yüzden vazgeçtim onlara yaparım kısmetse diye:)Hehehheeh becerikli hatunun hali bir başka alıyorum canııııım :)))
Yaptıklarımı fotoğraflıyorum, kayıtlı vardı canım..Hemen bir ladypurple ayarı çektim :)))
İyi yapmışsın benimde misafirim gelecekmiş, bu hafta bende öğle arası yapmaktan bu yüzden vazgeçtim onlara yaparım kısmetse diye:)
Acaba başka ne yapabilirim ki akşam çayın yanına?
Ay yok canım ya kalıplarım hem hiç yapmadım birde beceremezsem rezil olmayım, onu önceden bi denemem lazım:)Heee iyi o zaman :) Muffin kağıt kalıpların var mı canım? 20 dk da pişen kek tarifi var :)))
Çok güzel elmalı kurabiye tarifi biliyorum o olabilir.Başka düşüneyim..
Ay yok canım ya kalıplarım hem hiç yapmadım birde beceremezsem rezil olmayım, onu önceden bi denemem lazım:)
Elmalı kurabiye yapayım eşimde bu aralar çok istiyordu, irmikli top, havuçlu kek, mercimek köftesi, birde börek tarzı birşey mi yapsam çok mu tatlı oldu:)
Vereyim canım, benim tabi yapılmış çekilmiş fotoğrafım yok:) tarifini yazayım ama seni uyarayım benim hiç ölçüm yoktur hep göz kararı yaparım herşeyi:)Yooo iki tuzlu, üç tatlı gayet ideal bence :)) Mercimek köftenin tarifini alabilirim :)
Vereyim canım, benim tabi yapılmış çekilmiş fotoğrafım yok:) tarifini yazayım ama seni uyarayım benim hiç ölçüm yoktur hep göz kararı yaparım herşeyi:)
Mercimek köftesi için malzemeler:
2 su bardağı köftelik ince bulgur (esmer olmayacak ama)
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy kuru soğan
göz kararı taze soğan, maydonoz
tuz, pul biber, karabiber
Yapılışı;
Önce mercimeği haşlıyorsun böyle lapa gibi olcak kıvamı, haşladıktan sonra bulgurla birleştiriyorsun üstünü kapatıp biraz bekletiyorsun bulguru yumuşatması için, daha sonra soğan, sıvı yağ ve salçayı ocağa alıp biraz pişiriyorsun, onu da bulgurun içine katıyorsun, en son maydonozu, taze soğanı, tuzunu, biberini koyup karıştırıyorsun, sonra da köfte şeklinde sıkıp marulla servis yapıyorsun, afiyet olsun üstüne de limon sıkarsan ımmmm pek güzel olur:)
Aynen canım benim, yap yap afiyet bal şeker olsun:) ben iki gündür ne yemek yapıyorum doğru düzgün ne de iş, bugünde bişey yapmadımOyyy ben de akşama yapayım madem..Hiç denemedim ama bakalım nasıl olacak.. :))
Sağolasın canımmm, bir sürü tarifler oluyor da denenmiş olanı daha iyi :)
O niyeee ? :)))Aynen canım benim, yap yap afiyet bal şeker olsun:) ben iki gündür ne yemek yapıyorum doğru düzgün ne de iş, bugünde bişey yapmadımbi çorba bi makarna salata devam
Ay böyle üstümde üşengeçlik var, birde çok üşüyorum arada karnım ağrıyor, naz yapıyorum falan derken oooo bi bakmışım ben benden gitmişim:)O niyeee ? :)))
:)) hee senin malum günler tamam, kimisinin böyle halsiz geçebiliyor.Neyse olsun dinlenmiş olursun :))Ay böyle üstümde üşengeçlik var, birde çok üşüyorum arada karnım ağrıyor, naz yapıyorum falan derken oooo bi bakmışım ben benden gitmişim:)
Aynen çok iyi oldu bu bana, çünkü önümüzdeki günlerde yılbaşında veya sonrasında annemlere gitmeyi planlıyorum kısmetse tabi, enerji depolamam gerek:):)) hee senin malum günler tamam, kimisinin böyle halsiz geçebiliyor.Neyse olsun dinlenmiş olursun :))
Oooo ne güzel :) Yıllık iznin var mıydı? Ne kadar kalacaksıın? Enerji depolamaya gerek yok ki anneye gidince zaten enerji depolanıyor :))Aynen çok iyi oldu bu bana, çünkü önümüzdeki günlerde yılbaşında veya sonrasında annemlere gitmeyi planlıyorum kısmetse tabi, enerji depolamam gerek:)
Evet canım 2014'ten hiç kullanmadım daha, birde üstüne 2015 yıllık izni eklenecek 40 gün iznim var yani:) Ay öyle diyorsun ama gezmeye tozmaya enerjim olsun azcıkOooo ne güzel :) Yıllık iznin var mıydı? Ne kadar kalacaksıın? Enerji depolamaya gerek yok ki anneye gidince zaten enerji depolanıyor :))
Ayy ben de bu cumartesi gidiyorum, perşembeye kadar oradayım nasipse :)