Kızlar kontrole gittiğimde "gebelikte yapılan tetanoz aşısı" hakkında bilgi almayı unutmuşum tamamen. Aranızda yaptırmaya başlayan ya da bilgisi olan var mı?
internette araştıdığım kadarıyla;Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Tetanoz aşısının uygulanış programı;
1. doz : hamileliğin 4. ayı.
2. doz : ilk dozdan en az 4 hafta sonra.
3. doz : ikinci dozdan en az 6 ay sonra.
4. doz : üçüncü dozdan en az 1 yıl sonra.
5. doz : dördüncü dozdan en az 1 yıl sonra.
Tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden dolayı gebelikte güvenle yapılabilecek bir aşıdır. Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere tetanoz aşısı yapılması önerilir. Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır.
Diğer kontrolümde ise 20+3 günlük olacagız. Ben gecikmiş olur muyum diğer kontrolüme kadar endişelendim şimdi. Sağlık ocağında da kaydım yok ama gidip danışmalı mıyım?
Fikri olanlar bilgilendirirse çok sevinirim.
Maşşallah canım testlerindeki değerlerin sağlıklı cıkmasına cok sevindim darısı bizlere..
Whecher , bende babişkomuzda göremedik ekranda erkekliğine dair birşeyler ama doktorumn 15+3deki kontrolümüzde %90 erkek diyince eşim kendini tutamayıp sordu nereden anlıyorsunuz doktor bey diyerekten safiyanece:) doktorun cevabı basitti direkt cinsel organına bakıyorum dedi. Ama yinede herzaman ihtimaller olsa da bence doktorunun tecrübesine güvenip artık sende alışverişine başla canım iç rahatlığıyla
Diger topiğimizde paylaşmıştım ama seninkininde aynı agrılardan olabilecegini düşünerek tekrar paylaşmak istedim. Aşagıdaki linkteki gibiyse ağrıların endişenecek birşey yok çünkü rutin olarak bu dönemde yaşayacagımız ligament agrıları sınıfına giriyormuş bunlar..
GEBELİKTE ROUND LİGAMENT AĞRISI