2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
neden kusura bakalım canım sen de.
burda paylaşımda bulunmak,derdimizi anlatıp,rahatlamak için bulunmuyor muyuz?
yaşadıklarını anlayabiliyorum.ben de yaşadım,yaşıyorum.
benim annem de kv de aynı şehirde,hatta kv ile burun burunayız.
annen gibi hassas düşünemiyorlar,ne istediğini ,ne sevdiğini,tepkilerini bilemiyorlar malesef.
ara sıra takıyor olmakla birlikte çoğunlukla hareketlerine karşılık vermiyorum.hı hı demeyi öğrendim :KK36:
onu kırmadan kendimi de yıpratmadan geçinmek zorundayız malesef.eşimin annesi.
diğer geliniyle kavgalarını anlatsam ağzın açık kalır.koskoca kadın.benden göremez öyle kavga ortamı,laf dalaşı falan...ben öyle yetişmedim.

seni teselli edeyim dedim ,bilinçaltımdakiler döküldü :KK53:

belli ki bu aralar çok takılmışsın bu konulara,takmamaya çalış,yeni uğraşlar bul kendine.aklına geldikçe amaan deyip geçmeyi dene.
kapıyı kapattıktan sonra hepsi dışarda kalır tabi ama zihninden atmak mühim olan.
unutma ki bu insanların huyu değişmeyecek ancak biz onlara karşı olan tavrımızı değiştirebilirsek çekilir hale gelirler.:KK34:

Çok teşekkürler canım ne bilim bunaltmak istemem kimseyi o yüzden yazdım ama dayanamıyorum anneme anlatsam bi dert kadın orda üzülüyo babam bilmese de seziyo gecen gün aramış sen hiç canını sıkma kızım ben borç da yapar gerekrse herseyini alırım torunumun diye ağlamaklı oldum bak yine çünkü babamda önemli bi rahatsızlık cıktı ameliyatını bile beni düşündüğü için doğumdan sonrasına bıraktı annemn ameliyatndaki halimi gördü adamcağz hakkaten seni bitek anan baban anlıyo eşimde var tabi onun da hakkını yiyemem canım o benim ..İşte ben de hıhı diyorum ama sonra ben niye bunu demedim niye sunu dmedim diye dertlenyrm kafaya takıyorum eşimn annesi diye susuyorumm zaten coğu kez ama canım bizde ana kuzusuyuz ne bilim biraz daha hassas davranılmalı emanete dimi bak bende erkek annesi olcam Allah izin verrse ben diyorum gelinim benim gibi olursa ben gelin değil kızım gibi davranırım bilmiyorumm..Kendime susarım ama bebeğim konusunda kimseyi gözüm görmez benmde 6. hissim kuvvetlidir bugün olmasa yarın biz setleri çekeriz cok sabırlıymdr aslında ama kimseye psikolojimi bozduramam daha 27 yasında kavgada etmem ama görüşmek de istemem eğer canım daha yanarsa öyle işteee..
 
anlat içinı dok. ah ah ah bole gelın bulmuslarda :) bzde de aynı canm gorumcem gorumcemn sevgılısı faln altn yapıcaklarmıs bebegme kv deme sen napcn dedm solemm ddı yha oğluma bıleklık yapıcak ydada bna bılezık ama tatlım ılk torunu kv. hemde erkek soluoyrum bole ılk torunları faln dıe odasını yapmıstr dıolar nerdeeeee besık bakalım ddm kv. ben karısmm ddı yha maası var kıra alıo ama bı besık bıle almıo dusun. heves mı yok anlamadım kı benm annemn 3. torunu yha besıgnı alıcak yofganı nevsmı busuru sey kyaft alır ne bılım yha takmıorum bn almasın eşim alir oğluna. eşimde işten ayrıldı tam ustuneişide yok işi olsaydı odasını bıle kendım yapıcaktım napım bnm cocogum bna gulmezler valla kv. gulerler yapmams etmems dıe kendı bılır yanı

Ahh canım ahh valla böyle bi gün boyunca hiç susmasam anlatsam ancak yani:))Ben inan eğitim olarak da görsel olarak da iyi bi gelin olduğumu düşünüyorum ayrıca daha yeni evliyken 20 kişilik sülalesini tek başıma yemeğe aldıysam da biraz olsun becerikli olduğumu söyleyblrm dimi, ama kıymet bilinmiyoooor ben söylim nekadar dilliysen okadar kıymetlisin ben fazla saygıdan kibarlıktan kaybediyorum sanırım aslında dışa dönük hakkını savunan birisiyim ama iş onla olan ilişkiye gelince bende sözler bitiyo ne diyceğimi bilemiyorum eşimden kaynaklanıyo sanırım ona olan sevgimden..Neyse canım en azından bak sizde bi bilezik lafı geçmiş bizimki meçhul:)Benim annem hergün bebek mağazalarında hı cok alamadı kadın o da ayrı bir traji 20 yıllık memurluk hayatından sonra hala kredi ödemekle mesgul olduğu için istediği gibi gönlünce yapamıyo alışverişini ona da ayrı üzülüyorum..Benim kv borcu olmadığı halde yok diyo canım bende hiç bozmuyorum ama biliniyo yani sadece amaç aptal yerine koymak insanı..
 
o tarih üfürükten teyzesi :KK9:
hayırlısıyla doğum yapınca babası güncelleyip çıktısını alır, sonra hastanede keser iğneleriz :KK34:

ay ben de çok heyecan yaptım normal olunca son dakkaya kadar bilemiyorsun görümcem ../01/2010 yaptırmıştı gerekirse elle yazarım demişti :)))


ay geçmiş olsun canım şimdi nasılsın




sen nerde oturuyosun ? istoç ikitelli bagcılar arasında kalıyor.
ben çengelköydeyim canım biraz uzak ama eğer çeşit çoksa gelip görmeye değer bence, sen ne dersin?
eminönündeki gibiler mi daha mı uygunlar çeşitler nasıl?

ay geçmiş olsun canım şimdi nasılsın




Karnımda çok ağrı var eğer geçmezse yarın gidicem ama tuvalete gitme olayım azaldı çok su içiyorum...

geçmiş olsun şimdi nasılsın peki :))

bütü annişlere iyi, geceler yaa ben artık fazla giremiyorum girdiğimdede yazdıklarınıza yetişemiyorum anca yetiştiğim kadarını okuyorum artık istanbu lanneleri buluşuyormuş ne güzel kıskandım valla ben ADANA da otruyorum aranızda adanada oturan olduğunu hiç sanmıyorum

sen de gel canım

kızlar doğum izni alışmaları tamamlanıp meclis tatile girmeden yasalaştırılcakmış :KK31:

allahım ben tatile girmeden onlar da girmezler inşş..

şeker yüklemesi için yorum yapan tüm hamişlere teşekkür ediyoruz içim rahatladı 50 de aç tok farketmiyormuş demekki:KK16::KK16::KK16:

her yerde hissediliyo bazen dediğin gibi çıkacakmış gibi vajinaya doğru çalışıyo yeri geniş şimdilik dönsün dursun bakalım

istanbulda yanii burda varmı satan biryer hiç bilmiyorum..

inşallahh meclis eylüldemi tatil oluyor 1 ayla falan kaçırmayalım da:KK52::KK52::KK52:

benim bildiğim yaz tatili gibi haz.-temmuz-eylül arası ama

günaydın göbüşler ve kuzuları....
ya kızlar bana doktor 15 hazirandan sonra hazır ol dedi. doğum 3 temmuz gözüküyor ama öyle dedi. şimdi ben 13 mayısta(33 haftalık oluyor ) izne ayrılmayı düşünüyorum yani 7 hafta önce izne ayrılıyorum o 1 haftayı doğum sonrasına atınca toplamda doğum sonrası 9 hafta kullanacağım. eğer 3 temmuzda bebek olursa. 1 eylül iş başı oluyor. şimdi biz doğum öncesi ve sonrasında heyet raporu alırsak doğum iznimiz donuyor mu yani heyet bitince devam ediyor mu. mesela senelik izinlerde rapor aldığın an donuyor rapor bitince devam ediyor bunda da aynı şey oluyor mu ?

o da karışık ama eğer sen doğum iznindeyken yasa çıkarsa doğum iznin uzar üzerine yıllık izin rapor alırsın ama sanırım doğum izni süresi bitince hakkın da olmaz, ama tbi bunlar tahmin sadece

[h=5]Yarın ne olacağım'ın kaygılarından uzak,Yarınlara ne katabilirim'i düşünerek
Yarınlara emek sarfederek ,Güzel bir dünya yaratmak dileğiyle..
Birlikten güç değil güzellik ve sevgi doğsun..!
Sevgiyi ve umudu içinizde yeşerttiğiniz bir gün olsun
Yeni gün size ve sevdiklerinize güzellikler getirsin
Dudağınızdan sevgiler dökülsün,Gözlerinizde ışıklar saçılsın..
Yürüdüğünüz yollarda yeni hayalleriniz ve başlangıçlarınız olsun
Zor günlerinizde yanınızda bulunacak dostlarınız olsun.
Mutlu Olun, Sağlıklı Olun, Sevgiyle Kalın.
Günaydın,cici annişler ve kuzuları
:KK16::KK16:[/h]

günaydın şekeriiimmmm sana ve minnoşcana

Günaydın güzel anneler ve onların tospilkeri biz geldik ''TUANAM'' la teyzeleriii :KK9::KK9::KK9::KK9:
Bugün nasılsınız bakalım herkes iyidir umarım biz iiyiz kızımlan çok şükür herşey yolunca ahhh bide şuu bel ağrısı olmasaa dahada ii olucam ama oda olacak o kadar dimi ama artık çok yorucu olmaya başladı çalışmak bi izne ayrılsamda evimde dinlensem diye sabırsızlıkla o günü bekliyorum hakkımızda hayırlısı artıkınnn:KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:


günaydın bu bel ağrısı mahvediyor benide gece her 15 dk bir uyanıyorum bel ağrısıyla, ve bir taraftan diğer tarafa dönemiyorum bile şimdide okulda ağrıdan kıvranıyorum ne yapacağız bilmiyorum:KK43: doğum izni kesinleşsede erkenden ayrılsak artık değilmi?

o bende de oluyor bir de ayakta kalınca biraz mesela yemek yapıp üzerine bulaşıkları toplamaya başlayınca hemen göğüs ve bel ağrım oluyr

kızlar bu sabah wc ye kalktım sabah 8 gibi başım dönüyodu uyandıgımda ve halen gecmedi..
açım diye düşündüm kahvaltı ettim ama halen gecmedi...
tansiyonummu düştü acaba anlamadım:44::44:

canım bence tembellik etme sağlık ocağına ya da eczaneye git tans ölçtür belki br komşunda da vardır tansiyon aleti

Nasılsınız bakalımm biz cok sukur ıyyız hamd olsun rabbım ee:KK16::KK16:
babamızı ıse gonderdık gerı 2 st uyudukkk tabı karnımızı az da olsa doyurduk babamızlaa:KK53: sonra hopp yatagaa sımdı de evımızı suprdukk yarı sıldık(yarısıda yazdıkdan sonra)toz alıcaz sonra gusel kahvaltımızı edıpp hopp dısarı cıkıcaz paşam laa cunkuu BUGUN KUTLU DOGUM PROGRMI VAR oraya gıdecegız paşammm laa annesının cücügüüü:21::21:ilee
elimiden geldıgınce cok KUR AN dınlemek ve ıbadet etmek ıcın nerde ortam var bız ordayız ınsll...ki paşamda alıskın olsunn dinimizin gerektırdıklerınee SIMDIDEN HAYIRLI GUNLER DILIYORUZ sizlere paşam laaa

bu arada sabah karı uyandım sabah namzı vakıy dı oglum uyanmıs babayıda uyandırmıs ama ben halen uyuyorum seserıne uyandım paşamlarınn:KK53:baktımkı babası konusuyor kücük paşam sa tekme ıle karsılık verıyorr:nazar::nazar:maasaalah subhannallah la havle vela guvvete ılla bıllahıl aluyyul azımm bu arada dun aksam cok tatlı bır mısafırım vardı cennet kokuyordu karsı komsumun torunu daha 45 gunlukkkk oda paşa...:nazar:kii babamız ısten gelınce onu aldık evımıze geldık babamıza verdık o kaa gusel bakıyordukı büyük paşamm:KK16::KK16:ula dedı bızım paşa dogunca ben ne yaprım nasıl ıse gıder nasıl uyurum dıyee:KK9:ne yapacagım ALLAH ım ben dıyor ınsl saglıcala kucagımıza almak nasıp olurdaaaaaaa hayırlısı ılee ınslll işte böle bızdekı haller siz nasılsnı zbabalarınızla bakalımm:44::KK24::21:

kız yedpa yıda mı bılmıyorsunn hehe:KK12:

evet anen öle canımm


ohhh darısı pesımızden gelenlere ınslll:21::21:

yatakdan anı mı kalktın canımm

düşmüş olabılır normalde dusuk mu cıkıyor benım hepp 8/5
8/6 fılan öle yanı nedensee:44::44:

ohh maaşallah, ya bizim kuzu babasına inat daha doğrusu herkese inat doktoru da dahil olmak üzere oynayası varsa da onların yanında çıtını çıkarmıyor, kıskansam mı ne yapsamm

Merhaba annişler, bişey sorcam ya ben aşırı hıçkırıyorum bu normal mi bir de buarada eğer karnınızda pıt pıt diye bişey hissedersenz o da bebişinzin hıçkırığıymış benm oluyodu arada bu ne diyodum meğer hıçkırıyomuş aşkım aynı ilk tekmeleri gibi:)Buarada ben başlarda hiç aşermedim ama şimdilerde herşey kokuyo canım istiyo kendimce yapmaya çalışıyorum ama başka yapan yok kv ile aynı şehrdeyz başlarda bir iki kez yaptı ama yaklaşık bir ay önce istediğim tatlı hala ortada yok ki ben ondan istemedim ben yaparım dedi ki çok kabiliyetli değildr aslında yemek konusunda hadi dedim yapsın başka da çarem yoktu ama kızlar daha yapcak ve annem hala yemediğimi öğrennce gecen gün şehrdışından koca bir valiz yiyecek gönderdi tatlıyla beraber buzluğumu fln doldurdu bende oturdum ağladım çünki annem daha yeni kolundan ameliyat oldu ve diyabet kalp vs hasta yani benim kv ise bitane hastalığı yok psikolojisi dışında ilaç kullanıyo kendisi eşinn ölmnden sonra başlamış neyse kızlar annemn gnderdiğini bildiği halde ay kızım bende yapamadım cok mahcubum annecinin eline sağlık bile demedi yanında özellikle konusunu açtım yine tık yok surat ifadesini bi görsenz ya çok dengesiz bi cok ilgili bi çok ilgisiz bunaldım onun saçma sapan hal ve hareketlerinden artık zaten hassasım herşey dokunyo babamın sağlık problemi eşimin işindeki sıkıntı fln derken iyice daraldım ama bana destek kimse yok su gurbette herkes bi söz verdi biz sunu yaparız diye ortada bişey yok eşimn kardeşi ecz. bütün bezi cartı curtu benden dedi tık yok suan acayip sinrliyim bi de sürekli biz alcaz biz alcaz neyse kv de bi nevresim takımı küvet aldı bitti kızlar adı yok hiçbişeyin ve benim halalarım onlardan fazla şey yaptılar bir bavul kıyafet gnderdiler okadar güzeller ki mama sandalyesi anakucağı göğüs pompam vs hep almışlar sağolsunlar annem de keza almış birsürü şey ki onlar bir de çocuk okutuyo üni de ve sağlık problemleriyle uğraşıolar maddi manevi ama torunlarının odasını bile yapmak istiyolar kızlar bana cok dokunuyo bu durum akrabalarım battaniyeler hırkalar örüyolar ama kv yiğenlerine lif yapıyo ben yine de kibarlığımı bozmuyorum ama cok doldum ya lafta da bebişim oğluşum napıyo diyo sevgilim o benim fln diyo kendimi taşıyıcı anne gibi hissediyorum o öyle yaptıkça zaten ben bakarım istersen diyo da ben okadar ağır ilaç kullanan birisine nasıl güveneyim?Neyse biraz da birikmişlik var tabi o yüzden cok uzattım lafı ama paylaşmak istedim kusura bakmayın neyse öptüm hepinizi iyi bakın bebişlere..

canım sıkma canını, sen o bebeğin annesisin ne olursa olsun kim ne derse desin eşinle konuşursun ben büyüteceğim ya da uygunsa bakıcı dersin, boşver onlardan gelecek iyilik de allahtan gelsin benim hamileliğimde büyük görümcem iki kez yolda bıraktı bizi, biri mobilya konusunda çocuğunun eskisini verecekti biz de yeniden boyatacaktık plan mlam yaptık sonra çocuk istemiyor dedi, bir de bebek arabası konusunda benzer birşey oldu tabii hata bende neden ona güveniyorum ki allah kısmet versin bize biz yapalım herşeylerini inş., ben de kv me sürekli laf vuruyordum ayrıca annem şunu yaptı bunu yaptı falan diye utansın da poposunu kaldırsın diye bu yöntem de işe yarar gibi dene istersen

kızlar bnm oğlum eskısı gıbı tekme atmıo :KK43:(( cok az atıo neden acaba erken mı gtsem doktra ne yapsam sızınkıler normal mı aynımı tekmelerı :KK43:(( bn cok uzuluorum napıcamı bılemedım

canikom bizimki de bir gün full oynuyor ertesi iki gün sus pus oturuyor içeride ben biraz tedirgin oluyorum ama çok da sallamıorum korkutmak için yazmadım önce ama bilgimiz olsun hazırlıklı olalım diye anlatayım 34. haftasında ani doğuma giden bir arkadaşım oldu, normalde aralıksız oynayan bir çocukmuş kontrolde de doğum başlamış erken diye iğne vurup doğumu durdurmuş eve göndermişlr sonraki ikigün az hareket etmiş diye arkadaş endişelenmiş tekrar doktora gitmişler ki meğerse doğmaya çalışmış ama doğamadığından kordonla sorun yaşamış falan ani sezeryana aldılar,

ama dediğim gibi korkma sadece iyi takip et
 
Sen de laf sok arada saka ile karisik.oyle kuru kuru sevmek olmaz yuzgorumlugu ister oglum felan de ama gulerek soyle.anlar belki.hangi sehirdeson sen canim merak ettim de:)

Canım o meziyeti çok nadir de olsa yapıyorum niye meziyet dedim şaka ile karışık da olsa kimseye laf çakamıyorum ben yaa keşke yapablsem elime yüzüme bulaştırırım kesin..Ayrıca benm kv cok hazır cevap der yapcam kzım maasımı alim ya da suan yok suna verdim böyle yaptım kendi yapar ondan sonra da annemlerinkini didikler tatlım ben öyle konuştum diye..Samsundaym tatlım ben..
 
nevresim takımı var ikeada uyku setleri yok park yatak için uyku setleri başka oluyor daha küçük ebatlarda sanki .netten baktığım kadarıyla tabi. senin dediğin ebatlar kenar koruyucu 45 cm ama karyola 60 cm 2 uzun kenar ve başucu toplamı 300 cm ediyor. bir kenarı çıkardığımda kenarlığı tamemen çıkarmak zorunda kalacaksın tek olduğu için. çok mu ince düşünüyorum :26::26::26::26:

Yorgancıoğlu-Tombul Panda

Canım yukarıdaki linkte 70*130 ölçülerinde beşik için uyku setleri var.Sanıyorum bu ölçüler ikea beşiklerine uyar.Bence çok doğru düşünüyorsun sonuçta aldığın beşiğe göre uyku seti olması gerekir daha şık durur.İki çeşit bebek uyku seti ölçüsü varmış anladığım kadarıyla.Eğer hazır bulamazsan beşiğin ölçülerinde diktirilebilirde
Uyku Seti Ebatı à 70x130 80x140
Nevresim Kılıfı (Aplikeli)85x130 85x140
Yorgan 85x130 85x140
Yan Koruma 2 Adet 130x45 140x45
Baş Koruma 75x55 80x55
Çarşaf 90X140 115X175
Yastık Kılıfı 35x45 35x45
Kırlent 40x45 40x45
Altaçma 55X85 55X85
Altaçma Yastığı 30X35 30X35
 
Canım sana hatırlatayım ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar lafı ..İnan annen kadar duyarlı kimse olamaz.Ayrıca beklentini ne kadar düşük tutarsan o kadar az hayal kırıklığın olur.Bence bunlara takılmayıp keyifle bebeğine odaklan :KK16:
 
kan şekerin de düşmüş olabilir meyve falan ye. gerçi tansiyon da olabilir tabi.şekerli su da iç


kendi annen başka işte.sonuçta herkes kendi çocuğuna kıyamaz.kayınvaldeni takma sen de ona göre davranırsın bundan sonra

Aynen anne gibi yok kızım olursa gurbete vermycem:)Hep bundan sonra diyorum ama iyi niyetimi kullanıyo ve bişekilde eski düzene dönüyoruz ne yazıkki ben ya tamamen koparırım canım ipleri ya da ilerde haplarla tanışırım yani kendi psikolojisini bozmuş benmkini de bozacak amaç o hatta bende panik atak başladı da seni bnm dr a götürm diyo ben de hersey beyinde biter ben üstesinden gelebilirim sağol dedim hayır giderim ama ilaç kullanmadan geçmezmiş fln yani canım bi eşi ölen o değilki tabiki kötü bişey ama ne insanlar var nekadar sıkıntıda onlar neden kullanmıyo hep kendi sıkıntısını bilir zaten hergün başı ağrıyo emar cektrdi yok birsürü test yaptrdı yok onuda özellerde hep hani parası yok ya gidiyo işte valla hiçbişeyi yok ama zorla cıkarcak maksat 2 oğlunada kendini kötü göstermek daha fazla ilgi görmek..Ayy böyle yazıyorum sonra üzülüyorum da ama napim gercek bu..
 
Son düzenleme:
GÜNAYDIN AYNEN benime öyle bundan 2 hafta önce daha çok hissediyodum şu an çok az hissediyorum şaşırıyodum bende ama oluyomuş böyle internetten okudum bu zamanalr azalırmış bi kaç hafta sonrada hiç durmadan devam edermiş.. :)

Doğum tarihlerimiz aynı gözüküyor bakalım hangimiz daha erken doğuma gidecek .
s.a.t seninde 21 ekimmiydi...
 
Teyzeleri biz geldik kızçemle:KK55::KK4::KK4:
Ayyyy çok ama çok yorulduk dün badanamız tam
anlamıyla bitti sadece yıkanacak şeylerimiz kaldı
Ohh beeeee bir yükten kurtulduk:21::21::21::21:Ama
dün akşam koku çok fazla olunca doğru eşimin bekarken
kullandığı evde kaldık:KK1::KK1::KK1:Ama bu sefer de yorgunluktan
uyuyamadık:KK50::KK50::KK50:Neyse sabah yine eve girelim dedik
yine çok kokuyordu biz de annemize geldik bu gece de burada kalacağız:KK9::KK9::KK9:
Akşama doğru kızçemle dışarıya çıkıp gezeceğiz....
Maşallhhh sayfalar almış başını gidiyor...Ödevini unutan öğrenciler gibi
okumaya,güzel bilgiler almaya başlayayı ben en iyisi:KK52::KK52::KK52:
Bu arada hepinizin dualarını okuyorum dün Kuranda okudum ALLAH'ım
dualarımızı kabul etsin(amin)
Ben okumaya gidiyorummmmmm bekleyin bizi:KK5::KK5::KK5::KK52::KK52::KK52::KK31::KK31::KK55::KK55::KK12::KK12::KK12:
 
Canım seninle durumumuz aynı ama üzme kendini bebeğinde üzülür.Sağlıklı olsunda varsın eksiği olsun güzelim

Ya inan en önemli eksiklerini alim artık ıvırını zıvırını geçtim onu yine benim sevdiklerim yapar olmadı babası da yapar yapmazsak da dedğin gibi sağlıklı olsunda bebeğim zaten Allah insanları ya sağlığıyla ya evladıyla ya da malıyla sınarmış cok şükür ki evladımla sınanmıyorum en büyük tesellim..Hem büyük parçalar hariç herşeyim hazır sayılır onlarda alınır ya napalım..Sende üzme canım teşekkürler..
 
ay ben de çok heyecan yaptım normal olunca son dakkaya kadar bilemiyorsun görümcem ../01/2010 yaptırmıştı gerekirse elle yazarım demişti :)))


ben çengelköydeyim canım biraz uzak ama eğer çeşit çoksa gelip görmeye değer bence, sen ne dersin?
eminönündeki gibiler mi daha mı uygunlar çeşitler nasıl?

geçmiş olsun şimdi nasılsın peki :))



sen de gel canım



allahım ben tatile girmeden onlar da girmezler inşş..



benim bildiğim yaz tatili gibi haz.-temmuz-eylül arası ama



o da karışık ama eğer sen doğum iznindeyken yasa çıkarsa doğum iznin uzar üzerine yıllık izin rapor alırsın ama sanırım doğum izni süresi bitince hakkın da olmaz, ama tbi bunlar tahmin sadece



günaydın şekeriiimmmm sana ve minnoşcana

o bende de oluyor bir de ayakta kalınca biraz mesela yemek yapıp üzerine bulaşıkları toplamaya başlayınca hemen göğüs ve bel ağrım oluyr



canım bence tembellik etme sağlık ocağına ya da eczaneye git tans ölçtür belki br komşunda da vardır tansiyon aleti



ohh maaşallah, ya bizim kuzu babasına inat daha doğrusu herkese inat doktoru da dahil olmak üzere oynayası varsa da onların yanında çıtını çıkarmıyor, kıskansam mı ne yapsamm



canım sıkma canını, sen o bebeğin annesisin ne olursa olsun kim ne derse desin eşinle konuşursun ben büyüteceğim ya da uygunsa bakıcı dersin, boşver onlardan gelecek iyilik de allahtan gelsin benim hamileliğimde büyük görümcem iki kez yolda bıraktı bizi, biri mobilya konusunda çocuğunun eskisini verecekti biz de yeniden boyatacaktık plan mlam yaptık sonra çocuk istemiyor dedi, bir de bebek arabası konusunda benzer birşey oldu tabii hata bende neden ona güveniyorum ki allah kısmet versin bize biz yapalım herşeylerini inş., ben de kv me sürekli laf vuruyordum ayrıca annem şunu yaptı bunu yaptı falan diye utansın da poposunu kaldırsın diye bu yöntem de işe yarar gibi dene istersen



canikom bizimki de bir gün full oynuyor ertesi iki gün sus pus oturuyor içeride ben biraz tedirgin oluyorum ama çok da sallamıorum korkutmak için yazmadım önce ama bilgimiz olsun hazırlıklı olalım diye anlatayım 34. haftasında ani doğuma giden bir arkadaşım oldu, normalde aralıksız oynayan bir çocukmuş kontrolde de doğum başlamış erken diye iğne vurup doğumu durdurmuş eve göndermişlr sonraki ikigün az hareket etmiş diye arkadaş endişelenmiş tekrar doktora gitmişler ki meğerse doğmaya çalışmış ama doğamadığından kordonla sorun yaşamış falan ani sezeryana aldılar,

ama dediğim gibi korkma sadece iyi takip et


Aynen bendede oluyo öyle yemek yiyip bulaşıkları kıkarken ölüyom resmen yaa :KK53::KK53::KK53:

Kız gerçekten işe yaradımı kaynanana öyle demen annem şunu almış bunu almış diye merak ettim dee :KK53::KK53::KK53::KK53: eger kaynanalar bişi yapmazlarsa bende uğgulayacam aynı taktiği mesela bizim taraf annemler bana bilezik kızımada altın takacaklar nasip olursa kaynanalarda sözde bilezik takacaklarmış ama fikir değişmiş gene kayınpeder bilezikmi yüzükmü diye ikisi arasında kalmış gene dönecekler eminim eger dediklerini yapmazsa ve bizimkiler yaptıklarında ve diyer yaptıklarıda kıyafet.eşya felan ağızları açık kalacak buna eminim bende :KK53::KK53::KK53::KK53: bende diyorum nisbet yapmassam adın zehra değil yani yapacam yaww :KK53::KK53::KK53::KK53:
 
Son düzenleme:
şeker yüklemesi için yorum yapan tüm hamişlere teşekkür ediyoruz içim rahatladı 50 de aç tok farketmiyormuş demekki:KK16::KK16::KK16:

her yerde hissediliyo bazen dediğin gibi çıkacakmış gibi vajinaya doğru çalışıyo yeri geniş şimdilik dönsün dursun bakalım

istanbulda yanii burda varmı satan biryer hiç bilmiyorum..

inşallahh meclis eylüldemi tatil oluyor 1 ayla falan kaçırmayalım da:KK52::KK52::KK52:

Temmuzda tatilegiriyor meclis
 
arkadaşlar hemoroid sorunu yaşayan var mı ? ben gibi. bununla nasıl mücadele ediyorsunuz? yardımcı olabilirmisiniz,neler yapabiliriz,neler yapmalıyız?????

Ben çok geç cevap yazmış olacağım ama ben 2.ayda bu sorunu
yaşayınca çok korkmuştum.Ama 2.aydan beri yaptıklarımla
hiç sorun yaşamıyorum.Bir kere çok ama çok su içiyorum,2. her sabah
aç karnına bir kaşık zeytinyağı içiyorum(eşime göre kızçem yağ içinde doğacakmış:KK1::KK1::KK1:)
3.her sabah zeytinyağından sonra bir tutam dereotunu çiğniyorum,4.son olarakta
ılık koca bir bardak su içiyorum.Kahvaltı öncesi atıştırma misali:KK9::KK9::KK9:Şunu da
unutmamak lazım her gece pamuğu zeytinayğını batırıp hemoroitin üzerine
bastırıp o şekilde yatarsan pek sorun kalmıyor.Ama her gece yaparsan çok faydasını görürsün...
 
Canım çok dolmussun valla kıyamam ya ne kaynanalar var üzme sen kendini kendin yapmaya çalış bebişinin herşeyini o zaman söz hakkı bile düşmez zaten kaynananda normal değilmiş baksana psikolojik hasta benimki gibi kızmakta alınmakta haklısın bizimkindede herşey laftadır ama baksan icraat yok benimkide kızım kızım der torunum demez bende başlarda kendimi sanki annesi ben değilimde o gibi hissediyordum eger devam etseydi verecektim ağzının payını :KK20::KK20::KK20::KK20: başlarda bende çok taktım sormazdı aramazdı nasılsın diye kaç aylık olduğunu bile eşime sorardı ama bi gün patladım resmen :KK43::KK43::KK43::KK43: ağzıma geleni saydım eşime tabii oda annesine demiştir eminim :KK53::KK53::KK53::KK53: neyseki umursamıyorum artık ararsa raıyorum aramassa oralı bile olmuyorum (ayrı şehirlerdeyizde) :21::21::21::21:

Ah bu annelerimiz olmasa zaten naparız bilmem kıyamıyorlar kızlarına vallahi bak annecinde neler neler yapmış yemekler kıyafetler aynen benim annemlerde öyle şimdiden kızımın bir dünya eşyası oldu kaynanalrda yapıyolada işte bi araba beşik aldılar yanlış almışlar 3 ay oldu hala doğru beşik gelmedi deli oluyom aldığı üç beş tane kıyafen onlara çeyiz diyo annemimkinin yanında hiç kalıyo ama denmiyo bunlar :44::44::44::44:

Neysee takma sende kafana bebişini düşün bende takıntılı biriydim ama artık hiç bişiyi takmıyom kızımı düşünüyorum hemen rahatlıyorum sıkma sen canını biz varız hiç yalnız hisseme kendini tatlımmm :21::21::21::21::21:
Sevgiyle kalın sen ve bebişinn :KK54::KK54::KK54:

Çok sağol canım benim nasıl başardın takmamyı ben başak burcuyum haliyle cok detaycı ve takıntılıyım ama herkesn takılcağı şeylere takılıyorum artık öyle eften püften şeylere değil yani..Ahh canım başlardaki kıskançlıkları patavatsızlıkları ayrı mevzu baya yıpranmıştm zaten 2 konu açmıştım da kv ilgili sonra kapattım:)Benimde bir konuşmam oldu ciddi anlamda az görüşmek istediğimi üzdüğünü açık açık söyledim ondan sonra hareketlerini biraz düzeltti sanki ama yine değişen pek bişey olmadı dengesizlik konusunda..Neyse Allahtan sen sehirdışındasın aynı sehrde olmak cok zor sana gelmek istiyorum diyo gelme diyemysun zaten suan calışmıyorum evdeyim çağırıyo gitmesen küsecek hemen ses düşüyo ya düşün üniden arkadaşlarım yeni evlendiğimde evime geldiler hayırlı olsuna o gün kv akşam sana gelcem dedi ok dedim 2 saat sonra kapı zırr:))yaa işte böyle düşüncesiz..Gittiği heryere götrmeye çalışır kıyafetlerimi açık bulur faturaları yüksek bulur aynı şehirde olnca herseyden haberi oluyo haliyle benm saf kocam anlatıyo bazı şeyleri sorunca e hergün tel de konuşursa bigün tutar iki gün tutar sonra söyler adam da çok meraklıdır kv bayılır herseyi öğrenmeye..Canım benmde derdim park yatağını aldırablmek daha isterse altında yapmasın gerek yok eşimn kardeşinede istediğim arabayı aldırsam bende odasını yapar doğum paramı koyarım özelde olcak çünkü e şehrdışından misafrlerm olcak masraf cook yani ben istiyorum ki bi iş bölümü olsun annemlere de söylerim pusetini fln ne bilim halam zaten onların yerine yaptı yapacağını yani benim halam düşün kuzenm soruyo ne alim babamın kuzenn kızı arayıp soruyo ne yapalım ama bunların taraftan tık yok valla bana kimse kıyafetle gelmesin diyorum bazen kızıp ortaklaşa bişeyler yapılablr ama kv yapmamışki onlar yapsın benm annemler aptaldı herkese altınlarıyla gttiler ama dimi..
 
kızlar bnm oğlum eskısı gıbı tekme atmıo :KK43:(( cok az atıo neden acaba erken mı gtsem doktra ne yapsam sızınkıler normal mı aynımı tekmelerı :KK43:(( bn cok uzuluorum napıcamı bılemedım

bnmde dun oglene kadar hiç ama hiç hareket etmedi.. Sizin gibi çokkorktum. ACaba hemen doktoramı gitsem dedim. sonratatlılar yedim bana mısın demedi. Sora akşam kendiliğinden başladı acaip hareketli oldu...
Bu sabah gene iyiydi.. SAnırım zamanına gününe bebeğin pozisyona her şeye göre değişiyor
sakın korkmayın
 
ay ben de çok heyecan yaptım normal olunca son dakkaya kadar bilemiyorsun görümcem ../01/2010 yaptırmıştı gerekirse elle yazarım demişti :)))


ben çengelköydeyim canım biraz uzak ama eğer çeşit çoksa gelip görmeye değer bence, sen ne dersin?
eminönündeki gibiler mi daha mı uygunlar çeşitler nasıl?

geçmiş olsun şimdi nasılsın peki :))



sen de gel canım



allahım ben tatile girmeden onlar da girmezler inşş..



benim bildiğim yaz tatili gibi haz.-temmuz-eylül arası ama



o da karışık ama eğer sen doğum iznindeyken yasa çıkarsa doğum iznin uzar üzerine yıllık izin rapor alırsın ama sanırım doğum izni süresi bitince hakkın da olmaz, ama tbi bunlar tahmin sadece



günaydın şekeriiimmmm sana ve minnoşcana

o bende de oluyor bir de ayakta kalınca biraz mesela yemek yapıp üzerine bulaşıkları toplamaya başlayınca hemen göğüs ve bel ağrım oluyr



canım bence tembellik etme sağlık ocağına ya da eczaneye git tans ölçtür belki br komşunda da vardır tansiyon aleti



ohh maaşallah, ya bizim kuzu babasına inat daha doğrusu herkese inat doktoru da dahil olmak üzere oynayası varsa da onların yanında çıtını çıkarmıyor, kıskansam mı ne yapsamm



canım sıkma canını, sen o bebeğin annesisin ne olursa olsun kim ne derse desin eşinle konuşursun ben büyüteceğim ya da uygunsa bakıcı dersin, boşver onlardan gelecek iyilik de allahtan gelsin benim hamileliğimde büyük görümcem iki kez yolda bıraktı bizi, biri mobilya konusunda çocuğunun eskisini verecekti biz de yeniden boyatacaktık plan mlam yaptık sonra çocuk istemiyor dedi, bir de bebek arabası konusunda benzer birşey oldu tabii hata bende neden ona güveniyorum ki allah kısmet versin bize biz yapalım herşeylerini inş., ben de kv me sürekli laf vuruyordum ayrıca annem şunu yaptı bunu yaptı falan diye utansın da poposunu kaldırsın diye bu yöntem de işe yarar gibi dene istersen



canikom bizimki de bir gün full oynuyor ertesi iki gün sus pus oturuyor içeride ben biraz tedirgin oluyorum ama çok da sallamıorum korkutmak için yazmadım önce ama bilgimiz olsun hazırlıklı olalım diye anlatayım 34. haftasında ani doğuma giden bir arkadaşım oldu, normalde aralıksız oynayan bir çocukmuş kontrolde de doğum başlamış erken diye iğne vurup doğumu durdurmuş eve göndermişlr sonraki ikigün az hareket etmiş diye arkadaş endişelenmiş tekrar doktora gitmişler ki meğerse doğmaya çalışmış ama doğamadığından kordonla sorun yaşamış falan ani sezeryana aldılar,

ama dediğim gibi korkma sadece iyi takip et

Denedim canım denemem mi işte o gazla bi çıktık çıkış o çıkış:) nevresim takımı küvet battaniye fln ama iyisinden aldım Allahtan okadar şimdi ne dersem diyim cık yok yani bi de taksitle aldı torunu için aylık bi 100-200 tlnin lafımı olur ya ödeyemese neyse nakittede cok rahat alır yani..
 
Canım sana hatırlatayım ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar lafı ..İnan annen kadar duyarlı kimse olamaz.Ayrıca beklentini ne kadar düşük tutarsan o kadar az hayal kırıklığın olur.Bence bunlara takılmayıp keyifle bebeğine odaklan :KK16:

Valla cok doğru laf ama benim kv deye sökmez sonuçta oğlunun durumunu da bi düşünsün ona göre davransın ozman ben geliniyim hadi ama bu da oğlu dimi her anne anne olamıyo canım biz aynı sehrdeyz bir ihtiyacımız olup olmadığını bile sormadı su sıkıntılı günlerde bir keçi peynirini gördük onu da yiyemedim zaten:)Benm ailem şehrdışından etine sütüne varana kadar gnderdiler hiçbişeynz eksik olmasın diye onlar cok mu varlıktan yaptı bi insanın gönlü zengin olcak arkadaş..Bebeğime cok odaklanmaktan oluyo işte hep bunlar istiyorum en iyisi olsun onun için..Evet beklentim düşük ama onun beklentisi de düşcek ozman bebeğimi oyle her istediğinde görmesin madem öyle işte böyle konuşurum sadece ama gelir yine istediği gibi görür birazcık kötü olmak istiyorum..
 
Geçmişi okudum özetini bile çıkarabilirim:KK1::KK1:
Kv hakkında konuşmuşsunuz boşverin be kuzularım dert etmeyin
eşinizle bebişinizle mutlu olmaya çalışın....Annelerimize şükür edelim
Benim canım annem o kadar çok yoruldu ki badanada kıyamam ben ona.
Ben hamile o ise rahim ameliyatından sonra biraz daha çökmüştü...Ama
badanada gonzalez,atom karınca gibiydi maşallah:KK9::KK9::KK9::KK9:Ve her akşam
badanadan sonra evine gidip yemek yaptı hep beraber yedik onda kaldık...
Kv il dışında ama yardım etmesini de istemezdim :21::21::21::21::21:
Annem dünyaları aldı kızçeme,kvden beklemem aynısını.Annemdeki heyecan onda
yoktur.Annemin ilk torunu,kv 9.torunu olacak...O yüzden boşverinnnnn
Başımda annem olsun bana asla birşey olmaz...Duygusala bağlatmayın beniiii
zaten çok ağlak oldum bu aralar.Kızçeme günlük yazarken bile ağlıyorum:KK1::KK1::KK1::KK1::KK12::KK12:
 
Geçmişi okudum özetini bile çıkarabilirim:KK1::KK1:
Kv hakkında konuşmuşsunuz boşverin be kuzularım dert etmeyin
eşinizle bebişinizle mutlu olmaya çalışın....Annelerimize şükür edelim
Benim canım annem o kadar çok yoruldu ki badanada kıyamam ben ona.
Ben hamile o ise rahim ameliyatından sonra biraz daha çökmüştü...Ama
badanada gonzalez,atom karınca gibiydi maşallah:KK9::KK9::KK9::KK9:Ve her akşam
badanadan sonra evine gidip yemek yaptı hep beraber yedik onda kaldık...
Kv il dışında ama yardım etmesini de istemezdim :21::21::21::21::21:
Annem dünyaları aldı kızçeme,kvden beklemem aynısını.Annemdeki heyecan onda
yoktur.Annemin ilk torunu,kv 9.torunu olacak...O yüzden boşverinnnnn
Başımda annem olsun bana asla birşey olmaz...Duygusala bağlatmayın beniiii
zaten çok ağlak oldum bu aralar.Kızçeme günlük yazarken bile ağlıyorum:KK1::KK1::KK1::KK1::KK12::KK12:

Evet canım kvlerin baya kulağını çınlattkk:)Ama inan takıyosun bi de en hassas dönemdeyz zaten neyse dediğin gibi annelerimize bişey olmasın hatta tüm sevdiklerimize ..Bende herseye ağlar oldum hormonlardan heralde :)
 
X