kızlar dün sabah şeker tarama yaptırdım. heralde aramızda henüz yaptıran olmadı tam bilemiyorum
geçmişi okumadan hemen anlatıyım size istiyorum. ben o içirdikleri glikozdan çok korkuyodum tadı aç karnına nası gelir 1 saatte bişi yenmicek çıkarırmıyım acaba diye. hiç öyle olmadı. sabah erkenden cerrahpaşaya gittik erken olması önemli çünkü bişi yemeden bekliyosun ya benim tansiyonum düştü biraz.
önceen söyledikleri üzere yanımda büyük bi bardak ve kaşık, yarım litrelik küçük sulardan bi tane, (ama soğuk olsun ılık olursa içemem midem bulanır diye düşündüm ben), 2 tane limon ve 50gr glikozumu (eczaneden almıştım önceden) götürdüm.
önce aç karnına kanımı bi posta aldılar, parmaktanda açlık şekerime baktılar sonra hemşire büyük büyükçe bi bardağın içine suyumu doldurdu glikozu döktü ve limonlarıda sıktı,
tadı ayyynııı limonata hiçbi farkı yok ama ılık olsa asla içemezmişim. biraz geyirme oldu afedersiniz ama geçti 5dk.dan. idrarımıda verdim 1 saat bişi yemeden bekledim. vakti geçirmeden hemen ikinci posta kanımıda aldılar. sonra sonuçları bekledik saat 3e kadar. aslında ertesi gün veriyorlarmış ama biz bi daha gelemiceğimizi, bu sonuçlara göre perinatolojiden randevu tarihi alıcağımızı söyledik rica ettik verdiler sağolsunlar. açlık şekerim 85 çıktı. şeker taramada 136, diğer tüm tahlillerimde normalmiş.
yanlız bi dipnot daha geçeyim kızlar, eğer devlette yaptıracaksınız bu tahlilleri yeni çıkan kanunlara göre idrar tahlilini aynı gün içinde yapamıyorlarmış. limit aşımına giriyor, idrar için 10gün sonra gelin diyorlar. parasıyla dahi yapamadıklarını söylediler.
bizde naaptık? bizi biyokimya labrotuvarına sevk eden dr.umuza çıktık. ondan rica ettik limitaşımını açtırması için, başhekimliğe imzalı yazı yazdı dr, orda bilgisayardan iki saniyede açtırdık gittik idrarı öle verdik.
bilginiz olsun kızlar bu konularda tecrübe ve yönlendirme çok önemli diye düşünüyorum oyüzden biraz ayrıntılı paylaştım. sizde aynı şeylerle karşılacaksınız muhtemelen, insan kendini asık suratlı o hastane personelleri arasında çok ezik hissediyo bilgisiz olduğu zaman.
sizede faydası olur umarım canlarım