• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
çocuğun her şeyine karışanlara ben de kızıyorum,
bırak istediğim gibi büyüteyim, annelik sırası bizde,
sen sıranı savmışsın çok biliyorsan bir tene daha yap deyiveresim geliyor,
öyle böyle değil kıl oluyorum...

kızlar merhaba kızım ne beni ne de mamayı almıyor demiştim ya kilo da alamıyordu tabi laktoz hassasiyeti çıktı kızımda. yani sütün en önemli karbonhidratı olan laktozu bağırsakları sindiremediği için kilo alamıyormuş. laktozsuz mama başladık bebelac LF adında. Benim durumumda olan var mı arkadaşlar?
bir de bebeğine mama veren arkadaşlar kaç saat ara ile kaç ml içiyor bebekleriniz yazar mısınız daha önce ilk bebeğimde de hiç mama vermedim yani kaç saat arayla ne kadar içmesi gerekir hiç bir fikrim yok cevaplarınızı bekliyorum

mrb yine ben ;) hala dogurmadm tabi ;)
40. haftam 8 gun snra doluyor ama bebek kanala inmemiş. sancılarımda cok ama buna ragmen dr acilma yok dior gunlerdr. yrn yine randewum war. sezeryan istesem mı yha yardim edin gorusunuz ne?

nst de de sancilarm yuksek ckıor. dr da şaşkın bakıor yha acilman olmuor die. benim durumumda olan warmiydi. ben bu sanclara dayanamıorm artk. napcgmi sasirdim :((

we sanirim bu kasılmalarim bebegmin gelisimini de etkilıor. 1 ayda sdce 200 gr almş ya. cok endiselenyrm. dr yorum yapmadi gelişimine.ama yrn üsteleyerek sorucam .
Bende sizler gbi hayrlsyla kucagma alsam yha :((((

kızlar merhaba kızım ne beni ne de mamayı almıyor demiştim ya kilo da alamıyordu tabi laktoz hassasiyeti çıktı kızımda. yani sütün en önemli karbonhidratı olan laktozu bağırsakları sindiremediği için kilo alamıyormuş. laktozsuz mama başladık bebelac LF adında. Benim durumumda olan var mı arkadaşlar?
bir de bebeğine mama veren arkadaşlar kaç saat ara ile kaç ml içiyor bebekleriniz yazar mısınız daha önce ilk bebeğimde de hiç mama vermedim yani kaç saat arayla ne kadar içmesi gerekir hiç bir fikrim yok cevaplarınızı bekliyorum

Mrb canım benim oğlum hep mama ike buyuyo emmedi suan 5.aya girdik 150 cc içiyor gunde 5 kere falan bazende 120 cc iciyo iki uc saat arayla

eşimin ailesi sürekli kızıma bu kız ne kadar çok ağlıyo, bişeyi mi var acaba diyip duruyolar, sinir oluyorum ben de.. o kadar her bebek ağlar, akşamları uyumadan önce biraz ağlıyo, bi de acıkınca ağlıyo, o kadar da ağlamasa anormal bence.. ama yine de onlar öyle dedikçe acaba bişeyi mi var kızımın diye üzülüyorum. Hiç yanlarına gidesim gelmiyo, sanki kendileri hiç çocuk büyütmemişler. Bebek bu ağlayabilir derdini başka nasıl anlatsın..

Destek olacaklarına.... Insan sinir oluyo dediğin gibi bebeğin derdini anlatqbileceği başka bir yol yok ki ağlicak tabi

we sanirim bu kasılmalarim bebegmin gelisimini de etkilıor. 1 ayda sdce 200 gr almş ya. cok endiselenyrm. dr yorum yapmadi gelişimine.ama yrn üsteleyerek sorucam .
Bende sizler gbi hayrlsyla kucagma alsam yha :((((
40. haftaya daha 1 hafta var diyorsun bence bekle burada 41.haftaya kadar bekleyenler vardi bu kadar strese sokma kendini zaten doktorun sana en iyisini soyleyecektir eger bebeginin gelisiminde sorun olsaydi zaten doktorun bunu risk etmezdi ve sezeryan onerirdi bence:34:

40. haftam 8 gun snra doluyor ama bebek kanala inmemiş. sancılarımda cok ama buna ragmen dr acilma yok dior gunlerdr. yrn yine randewum war. sezeryan istesem mı yha yardim edin gorusunuz ne?

başta sitres yapmayı bırak nasıl olsa günü geldiğinde ordan çıkacak merak etme. anlayabiliyorum ama zamanı var demekki. doktoruna güven ve sakin günlerin tadını çıkart:21:
:21::21:

eşimin ailesi sürekli kızıma bu kız ne kadar çok ağlıyo, bişeyi mi var acaba diyip duruyolar, sinir oluyorum ben de.. o kadar her bebek ağlar, akşamları uyumadan önce biraz ağlıyo, bi de acıkınca ağlıyo, o kadar da ağlamasa anormal bence.. ama yine de onlar öyle dedikçe acaba bişeyi mi var kızımın diye üzülüyorum. Hiç yanlarına gidesim gelmiyo, sanki kendileri hiç çocuk büyütmemişler. Bebek bu ağlayabilir derdini başka nasıl anlatsın..

Benim kızımında adı edepsize çıktı ailede. Bana her gören söylüyor çok ağlıyo bişeyimi var neden ağlıyor diye.bebek bu ağlar.hiç takma bende bebekken çok ağlıyormuşum diyorum ben soranlara.

Mrb canım benim oğlum hep mama ike buyuyo emmedi suan 5.aya girdik 150 cc içiyor gunde 5 kere falan bazende 120 cc iciyo iki uc saat arayla

Canım dün saat tuttum 3 saat arayla en fazla 80 cc içiyor o da aralıklarla öyle bir kere de içmiyor. mesela kaç dakikada bitiriyor 150 cc yi?

aç bu aç senin sütün yetmiyo bak bak herseye ağzını açıyo mama başla sen buna bu cocuk ac kalıyor bunları demıyorlar mı :27::27::27::27::27::27::27::27: ben gülüyorum artık ha bıde kılo almıssın sen bak dıkkat et rejım yap kıloların kalır sankkı gebeıken kılo almamıslar
uzak yasadığıma sevınıyorum ama keske bu kadar uzak olmasaydı 1 saatlık mesafe olsaydı dıyorum

evet her ağlamaya bu bebek aç demez mi kaynanam uyuz oluyorum !!

bir de aaa göbeğini neden bağlamadın neden korse kullanmadın diyenler var. doktoruma sordum kesinlikle korse kullanmayacaksın dedi göbek kaslarını tembelleştirirsin dedi.

normal dogum sansin varsa dene bence senin yerinde olsam 41hftaya kadar beklerdim seni anliyorum suan beklemek dunyanin en zor seyi biran once yuzunu gormek koklamak kucagina almak istiyosun ayni duygulari biz de yaasadik beklemek cok cok cok zorrr ama sirr beklememek icin sezeryana girme

Merhaba hanımlar nasılsınız ? ben de 17 Temmuz da Oğlum Faris'i sezeryanla dünyaya getirdim 40+3 te. diğer sayfadaydım burayı yeni keşfettim Elif abla sağolsun yol gösterdi..

bebekleriniz kendi kendine mi uyuyor? bizimki fantezik yaa :( bi omuzda bi ayakta yastıkla vs vs günü gününü tutmuyor.. bir de 8 gündür dolu dolu kaka yapamadık...bugün birazcık beze bulaştırmış çok az. geçen doktorumuza götürdüm özellikle 6. günüydü olabilir normal dedi ertesi güne kakasını yaptı :) gazını çıkartıyor çok şükür...

bir de gece 5 te gazla ağlayarak uyanıyoruz 1 - 1.5 haftadır böyle. ki başparmağını da bu süre içinde emmeye başladı. gazı o yapıyor olabilir mi ?

yan dönüyor mu sizin kuzular ??

hoşgeldin canım.benim oğlum 1 temmuz doğumlu.dönüyor baya.artık yatağı dışında yüksek bir yere yatıramıyorum .çünkü yatırdıktan az sonra bambaşka bir yerde buluyorum çok komik.oğlum karnımda da çok hareketliydi zaten.nst çekilmesi çok zor oluyordu.

ben sana bir de şunu yazmak istedim.aman parmak emmeye dikkat et.benim kızım 4 yaşında.parmak emmeyi 1 sene önce falan zor bıraktırdık.ben emziğe çok karşıydım vermedim.parmak emmeye alıştı.zaman geçtikçe iyice düşkünleşti.1 yaşından sonra gece boyu emerdi.gündüz de nerdeyse tüm gün ağzındaydı.baya uğraştık.emziği yine atarsın kurtulursun.parmağı bıraktıramıyorsun da.en sonunda 3 yaşındayken idrar yolu iltihabı olmuştu.baya iğne vuruldu hastanede yattık.o zaman çok korkmuştu.doktoru ayarladık,doktor parmak emmesinden oluyor,bırakana kadar iğne vurucaz dedi.nasıl olduysa öyle bıraktı.başparmağının tırnağının şekli diğerlerine göre farklı biraz mesela.yine şükrediyorum çabuk bıraktı.oğluma direk emziği verdim valla.sen de dikkat et.emzik vermeyeceksen de parmağa alışmasın.
kımsecikler kalmamış buralarda:) face geldi mertlik bozuldu bu olsa gerek :) kızlar face grubuna girmek isterseniz "2013 Anneleri" diye bi grubumuz var genelde orda yazışıyor burdaki arkadaşlar.. ama buranın tadı başka cidden:)

ben de bişey danışcam size, ben annemle daha bu konuyu görüşmedim ama kendisi oğluma bakmak istediğini ima etti gerçi çok mutlu oldum çünkü annem maddi manevi çok donanımlı bir insan benden iyi yetiştireceğine eminim. ben de annemin bakmasını çok istiyorum işe başlayınca ama eşimle aile hayatımız kalmazsa diye de korkuyorum. sonuçta hiç yalnız kalamıcaz çünkü annem başka şehirde, sene boyu bizimle kalacak öyle olursa.. eşimle annemin arası da çok iyidir birbirlerini çok severler hatta eşim de annemin bakmasını çok istiyor ama ben acayip kararsızım. bakıcı tutsam ona da güvenmek problem. ne yapsam?
benim annemle kayınvaldem sırayla gelip bakıyorlar.biz onlara 1 saat uzaklıkta bir mesafedeyiz.pazartesi gelip cuma dönüyorlar.yine hafta sonu yalnız oluyoruz biz.ben memnunum.bir zararını görmedim.hem bir işim olduğunda onlara bırakıveriyorum.gece bakıyorlar rahatça uyuyorum.bakıcı işi zor.
Herkes o grupta mı aa ne güzel hemen katılayım :)
Kararsızlık zor.Annen kadar iyi bakabilecek ve onun kadar merhametli olacak birini bulmak çok zor,aklın kalmadan emanet edersin annene.Madem annenle eşinin arası iyi sorun olmaz o zaman hem inan daha da tatlanır evliliğin çünkü 7/24 rahat olmıcanız için flört ediyomuş gibi hissedeceksin bu da evliliğe heyecan katar :)
bu da değişik bir bakış açısı:1::1:

Kızlar ben daha demir ilacına başlamadım yazılanları okudum ve hemen sağlık bakanlığına mail attım sizlerde atın
demirler ve dvit 3 lerin içindeki yardımcı maddelerin içinde kanserojen var diye.
Ne kadar çokluk olursak o kadar çabuk sonuç alırız.
Sonuçta çoğumuz yurtdışından organik damla getirtecek durumda değiliz..
bu durum canımı sıktı şimdi.mail atalım ama dikkate alırlar mı ki, nerdeee..
ay en sinir olduğum şey.hiçmi görmemişler ya ağlayan bebek.

bence normal doğum diye ısrar etmeye hiç gerek yok. normal yollardan doğum başlamadıysa sezaryen iste bence.suni sancı veriliyor sonra açılma yine olmazsa sezaryene alıyorlar.tabi yine de senin kararın

Back