• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
geçmiş bayramınız mübarek olsun kızlarrr...
en iyi kaynana uzak kaynana demek istiyorum bu arada =))

kızlar ben 3-6 ay aldım kötü mü yaptım kıyafetleri yaaa :14:

bu arada face mi kaçtınız yazan çizen yok pek :1:

Ben de 3-6 ay alıyorum ve buyuk geliyo ama 0-3 almak da mantiksiz onlar da kuculuverir. İdare edicez artik. Her seyin kolunu paçasini kiviriyorum. Kulotlu coraplar hep buyuk. Her sey idare ediyor da buyuk elbiseler cirkin oluyo ne yazik ki :)

Bu kaynanalar standart galiba benimki de siz bir daha yapın bunu bana bırakın gidin dedi benimki de bir daha yapsak onu da istersin sen anne dedi ee ne de olsa malını biliyor adam:10: ben hiç kale almadım bile 1aydır memleketteydim biraz annemde biraz kv de kaldım kızıma bakmak baya kolayoldu eşime sen git ben biraz daha kalayim dedim kabul etmedi:19: zaten perşembe doğum iznim bitiyor 2 gun rapor alacağım haftaya annem gelecek yıllık izin tekrar rapor derken bu yılı tamamlamayı düşünüyorum inşallah ise başlayan yok daha aramızda değil mi daha bakıcı bile bulamadım amma konudan konuya atladım haa:37:

kızlar emziremediği için çıldıran anne benim aramayın denemediğim yöntem kalmadı
karanlık oda, hafif müzik, aç bırakma, dans etme, kolik bebek müziği, ayakta sallayıp sersemletme, ayakta emzirme, konuşarak sakinleştirme...yine de iştahla emmiyor sadece uykuluyken ağzına tıktığımda emiyor ortalama günde 24 saatte 6-7 defa emmiş oluyor zayıflayacak diye korkuyorum ve ittire ittire emzirmekten çok yoruldum... saç baş dağınık bayram deseniz farkında değilim... bebeğim açlıktan ağlıyor ama göğsüme gelir gelmez kendini itiyor önceden de iştahla emmiyordu ama bu kadar problem çıkarmıyordu sizin bebekleriniz günde kaç defa emiyorlar kıyas doğru değil her bebek kendine özgüdür ama en azından içim rahatlasın diye soruyorum.

kızlar emziremediği için çıldıran anne benim aramayın denemediğim yöntem kalmadı
karanlık oda, hafif müzik, aç bırakma, dans etme, kolik bebek müziği, ayakta sallayıp sersemletme, ayakta emzirme, konuşarak sakinleştirme...yine de iştahla emmiyor sadece uykuluyken ağzına tıktığımda emiyor ortalama günde 24 saatte 6-7 defa emmiş oluyor zayıflayacak diye korkuyorum ve ittire ittire emzirmekten çok yoruldum... saç baş dağınık bayram deseniz farkında değilim... bebeğim açlıktan ağlıyor ama göğsüme gelir gelmez kendini itiyor önceden de iştahla emmiyordu ama bu kadar problem çıkarmıyordu sizin bebekleriniz günde kaç defa emiyorlar kıyas doğru değil her bebek kendine özgüdür ama en azından içim rahatlasın diye soruyorum.

Canım bol bol oku bebeğini , birde namaz abdesti al ve memeyi öyle ver besmele çek bak faydasını görürsün Allah yardım etsin
inşallah iştaha gelir kuzucuğunnn..

Facebookta da konu buydu. Demek bu ara genel problemimiz bu. Benimki de elini yutacak ama memeye yaklasinca sanki zehir koyuyorum agzina. Meme agzina giriyo ama zahmet edip emmiyor. Emse de 5dk emiyor.

benim kv degil de bir yenge var her gordugunde ayy fyz ne genislediinn,cook kilolusun tarzinda konusup durdu bayram sofrasinda bana sunu yeme bunu yeme diiyip durdu beni delirtti sanki ben keyfimden kilo aldim,her gorusmemizde sen bana boyle sisko mo diyeceksin o zman ben depresyona girerim dedigim de de insallah girersin dedi,sonradan derdi anlasildi kii esim ben kilo almayayim diye nisanliyken kilo alirsan ayrilirim falan demisti o yengeyi ornek vermisti dedi ki hayir ben kadar kilo alinca ayrilcaktiniz da ondan soyluyom dediii eşim de ayrılmayız dedi..gıciı ya sanki kanser olmuşum öyle bi söylüyo ki bi sey yiyemedim bayram boyunca

benim kv degil de bir yenge var her gordugunde ayy fyz ne genislediinn,cook kilolusun tarzinda konusup durdu bayram sofrasinda bana sunu yeme bunu yeme diiyip durdu beni delirtti sanki ben keyfimden kilo aldim,her gorusmemizde sen bana boyle sisko mo diyeceksin o zman ben depresyona girerim dedigim de de insallah girersin dedi,sonradan derdi anlasildi kii esim ben kilo almayayim diye nisanliyken kilo alirsan ayrilirim falan demisti o yengeyi ornek vermisti dedi ki hayir ben kadar kilo alinca ayrilcaktiniz da ondan soyluyom dediii eşim de ayrılmayız dedi..gıciı ya sanki kanser olmuşum öyle bi söylüyo ki bi sey yiyemedim bayram boyunca

Psikopat mi kadın yoksa kızı falan mı var siz ayrılınca vereceği kocana. Ne kadar tip insan var ya:41:

Yuh agzm acık kaldı :s

Pıçaklamak lazım boylesiniiii

Tr ye tatile geldigimde bende ayni sorunu yasadim canim bebegim bir anda emmemeye basladi zorla tikiyodum agzina memeyi biberondan aliyordu ama meme istemiyordu bir cami hocasina soyledik bebegimiz annesini istemiyor diye bir dua yazdi omzuna astik yarim sat sonra emmeye bssladi suan iyi emiyor sukur goz degebilir hersey olabilir bir okut istersen insallah duzelir canim

Herkesin gecmis bayramini kutluyorum kizlar kusura bakmayin geciktik biraz devamli takip ediyorum ama yazmaya firsatim olmuyo cadi kizim butun vaktimi aliyor :55:

gecmis bayraminiz mub olsun kizlaaar cok ozledim burayi ;-) napiyonuz bebisler nasil???? bizim bayram superdi izmir-ankara yaptik izmirde hava superdi.. gecmisi okudum herkes kv den dert yanmis ben masallah diyim benim kv ile aram cok iyi cunku sagolsun cok anlayisli benden habersiz bisey yapmaz cocugma siz nasi uyutuyosaniz tarif edin ben oyle uyuturum der gozu fibi bakar benim bebis de cok seviyo babannesini kucagnda gulucukler saciyo hemen uyuyo bi de kv nin bebislerle iletisimi iyi :-D giderken arabaya kadar elleriyle birakti birakirken de baya bi agladi... seviyorum kv mi ya:-) sizin yazdiklarinizi okudum da soklara girdim nasi oyle hakeret edebiliyolar size yaaa densizler.... simdi de ankaradayiz ben biraz grip gibi oldum ama gecti sayilir esim istersen bu hafta ankarda ailenin yaninda kal vakit gecirmek istersen ben seni haftaya almaya gelirim dedi ben de olurrrr dedim bu hafta da annemlerin yaninda kaliciimmm:-)
benim oglusa gelince iki tarafta da ilk torun oldugundan tam bi sevgi manyagi oldu hatta dun millete sirinlik yapacam diye butun gun nerdeyse hic uyumadi kucaktan kucaga geziyo devamli dun bi buyume atagi gecirdik galiba baya bi huysuzlandi aksama dogru buaralar yeni bi gelisim olacak sanirim... acayip iyi gormeye basladi buarada uzak mesafeleri goruyor artik ve karanlikta da bizi goruyor..iki elini kavusturabiliyor altini degistirirken dizlerine ayaklarina dokunuyor ama daha donmeye baslamadi.. uzanip tutma hala yok..bakalim bunlar ne zaman olacak... anaaamm ne cok yazdimm yaaa:-D

yine uykusuz bir gece ve kafası kırık kocayla başladım güne :14:
gece benim kız 4sa. uyudu ve uyandı dün geceki gibi, sonra ben sabah 8e kadar onu uyutmaya çalıştım, ayakta sallamalar pışpışlar, ninniler, artık mama verdim, olmuyo emzirdim olmuyo napıcam bilmiyorum sabahta kocişe verdim 1 sa. bakta uyuyayım die,
tam ben uykuya daldım getirdi yanıma, baksana bi altına yaptı galiba kokuyo die, gazmış, dahada sinir oldum
sevmeye baba olmaktan bakmaya baba olmaya ne zaman geçicekler acaba??
bide cam biberonunu kırdım ben geçenlerde ötekinide kullanmak istemiyorum,1 haftadır biberon alıcaz kıza, dedim gitmeden bizi markete götür biberon bakayım ordan gidersin, ya burnumdan getirdi bir markette bulamadım ötekine girdim diye, sonra beyefendinin işe geç gitmesinin sebebi ben oldum, gece 3e kadar rocky balboa yı izleyip uykusuz kalması değil yani sebebi benim.
vicdanını böyle rahatlatıyor hasbam:14:
bambaşka dünyalardayız anlaycağınız

karanlık oda, hafif müzik, aç bırakma, dans etime, kolik bebek müziği, ayakta sallayıp sersemletme, ayakta emzirme, konuşarak sakinleştirme...yine de iştahla emmiyor sadece uykuluyken ağzına tıktığımda emiyor ortalama günde 24 saatte 6-7 defa emmiş oluyor zayıflayacak diye korkuyorum ve ittire ittire emzirmekten çok yoruldum... saç baş dağınık bayram deseniz farkında değilim... bebeğim açlıktan ağlıyor ama göğsüme gelir gelmez kendini itiyor önceden de iştahla emmiyordu ama bu kadar problem çıkarmıyordu sizin bebekleriniz günde kaç defa emiyorlar kıyas doğru değil her bebek kendine özgüdür ama en azından içim rahatlasın diye soruyorum.
canım benim kızda bu aralar öyle biberonuda almak istemiyor doyurana kadar harb ediyoruz
damaklarıda ağrıyor olabilir belki birşey değsin istemiyorlardır
haftaiçi dr.a sorucam 5 ayımıza giriyoz daha düzen müzen hak getire ne uyku ne beslenme:14:
seninkide gıcıklıkta sınır tanımıyor, bana göndersene tüm hıncımı ondan alayım :47:

Son düzenleme:
Canım bol bol oku bebeğini , birde namaz abdesti al ve memeyi öyle ver besmele çek bak faydasını görürsün Allah yardım etsin
inşallah iştaha gelir kuzucuğunnn..

Tr ye tatile geldigimde bende ayni sorunu yasadim canim bebegim bir anda emmemeye basladi zorla tikiyodum agzina memeyi biberondan aliyordu ama meme istemiyordu bir cami hocasina soyledik bebegimiz annesini istemiyor diye bir dua yazdi omzuna astik yarim sat sonra emmeye bssladi suan iyi emiyor sukur goz degebilir hersey olabilir bir okut istersen insallah duzelir canim

cevaplarınız için çok teşekkürler ben her olumsuzlukta hemen nazar değdi diyen biri değildim ama o kadar haklısınız ki 2 gündür bebeğime okuyorum dua kitabımı elimden düşürmedim inanır mısınız önceki durumuna göre daha iyi göğsümü tutuyor. emziren anneler siz siz olun başkasının yanında bebeğinizi emzirmemeye çalışın gerçekten göz değiyor hasetle bakılmasa bile nazardan etkileniyorlar Allah bebeişlerimizi kem gözlerden korusun.

anneler çıldırmak üzereyim bebeğim uyanıkken meme emmek istemiyor sadece uykusunda emiyor gündüz sersemletiyorum anca öyle emiyor yaklaşık 1 haftadır durum bu haftaiçi doktora gidicez aynı durumu yaşayan var mı?
bebeğinizin kakası nasıl hala sıvı kaka normal mi bu durum?

canım çok zorlama aralıklı emzir benimki günde 5 veya 6 kez emiyor.. sabah 8 buçukta 12 buçukta ve 2 buçukta emdi şimdi uyuyor uyanınca da 2 tur emse 5 olur hadi geç uyusa 6. ya emer... yetiyordur ona merak etme zırt pırt meme sunma bırak oynasın acıksın memeye sarılsın..:34:

kızlar herkes yavaş yavaş dönüyor sanırım:42:
yarın burası daha hareketli olur:32:
face katılmayanlar oraya da bekleriz:34:

biz bayramın 3 günü eşimin köyüne gidip geldik
geceleri evimizdeydik
benim memleketim uzak, çocuklar küçük o yüzden gitmedik:50:
gitmeden bisürü çamaşır yıkamıştım geldim yine bisürü çamaşır:52:
artık yormaya başladı beni, hava da kapalı kurutma makinası aldık biz de:34:
yalnız üstüste koyduracağız aparat ellerinde yokmuş o yüzden henüz kurulmadı:50:
çamaşırları geç meç balkonda kuruttum:1:
kızım babasıyla gezmeye gitti oğluş uyuyor ben de biraz kk takılıyorum:10:
herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun:42:
meleklerimizle nice bayramlar görelim..:21:

Kızlaar bende de var bitane başka dünyanın vatandaşı :)
Çok şükür ki farklı şehirlerde yaşıyoruz ama 2 gün önce aradı ben aşığım senin oğluna dedi aşkım nerdeyse ben orda olcam dedi gelirim oraya 1+1 ev tutarım nolcak ben bakarım dedi 😡 annem yan apartmanda oturuyor sigara içmiyor kendi evinde 1 odayı oğluma oda yaptı park yatak anakucağı oyuncaklar aldı kirli sepeti küvetine kadar annem kendi evine de aldı kv de hepsini biliyor sinir etmek için yapıyor bu arada kv ve kb günde 4 paket sigara içiyorlar ben onlara gidince bnm bile midem bulanıyor sigara kokusundan hasta oluyorum . 1 ay önce onları ziyarete gitmiştik orda da çıldırttı zaten öğlenleri çok güzel uyuyan oğlum artık uyuymuyor çünkü tam uyuycak çığlık çığlığa sevmeler kucağa almalar vs derken çocuk tamamen düzen değiştirdi orda . Mesela akşaam yatırıyorum bi odaya bunlar da arada gidip kontrol ediyolar buraya kdr tamam ama bebişlerimiz çok kıpırtılı uyuyo ya, hemen kucaklarına alıp getiriyolar uyandı diye . Ki oğlum gece uykusuna yatınca 4 saat uyur kesintisiz.
Sonra bide benzetme konusu var ki beni benden alıyor. 9 ay karnında taşıdın ama biyeri bile mi sana benzemez nasıl babasına benzettin neyse üzülme ikinci de belki sana benzer diyo 😈 ha bide oğlum beyaz tenli , diyoki aynı babanesi gibi ak pak aramızda ten uyumu oldu tenlerimiz çekiyo sabah mutlu uyanması bile aynı ben diyo . Ya sabır çekiyom ben tabi paso .
Sevmeleri de şu şekil çocuğun tam karşısına geçip suratlarını 5 cm mesafe kalacak kadar yaklaştırıp bağıra çağıra " babaaanneeeemmmm yavruuuummmmmm" gibilerinden bağırma şeklinde . Kb habire kucağa alıyo samsun sigara içer ellerini yıkamaz çocuğu da kucağından indirmez . Neyseeee tabii ben patlama noktasında bomba gibi bekliyorum tüm bunlar olurken . Eltimler geldi onunda benden 12 gün büyük bebeği var . Ona da aynı şekil yaptılar bu arada biz evde oturuyoruz kadın oğullarına diyoki hadioğlum çok sıkıldınız gidin gezin siz . Ee biz ? Yok onlar kardeş kardeş gezsinler demez mi? Açık açık da söyledi valla herkes kendi evladını düşünür baktım yavrularım çok sıkılmış gitsinler kafalarını dağıtsınlar dedi . Biz tabi bu sefer eltimle voltran oluşturduk patladık patlıycaz . Ertesi gün oldu biz de dönelim artık dedik kocişime de söyledim böyle böyle sinir oldum çocuğun düzeni fln kalmadı dedim . Pek (yarım) akıllı kociş de gitmiş hemen anasına biz biraz daha kalırız ama çocuğu çok ellemeyin uykusu olunca rahatsız etmeyin fln demiş . Sanki anlıycaklar da . Uyanık kvde eltim ve beni salonda yalnız yakaladı bağırmaya başladı bu ne surat sizi çekmek zorunda değilim hadi herkes anasının evine bana ne gelin lazım ne torun lazım sizle mi uğraşcam bu yaştan sonra? Gibi laflar dizini işte kendi haleti ruhiyesine uygun .. Bundan sonra zor görürler torun morun zaten deli oluyorum düşündükçe ya . Şimdi de tlfda diyo sanki ben x'i ( kocamın adını söylüyo) yeniden doğurdum sen de aldın gittin o bnm aşkım onu senin kadar seviyorum belki senden fazla diyo bana. Allahım sen güç kuvvet ver de daha fazla papaz olmayalım diye dua ediyorum ben de napiyim.
Fazilet cim bu arada aynı süper teklifi bana da yaptı "bu benim olsun sen bitane daha doğur" sağol anne ben kutuma gitmek istiyorum demek geldi içimden ama demedim diyemedim 😾

valla okurken cehaletlerine güldüm , hepsi ayni malesef canim :)

en son sevgili kv cimcimcim dediki telefon acti aa nie aramadin konusamadik bugun :52::52::53::53: aldigi cevap : aa biz senle hergün zaten konuşmuyoduk ki :47::47::47::47::47::47::47::47:

1 haftam kaldi işe başlıycam , bu hareketlerine devam ederlerse ciddi anlamda uyarıda bulunucam artık . tak etti :52::52::52::52:

Allahim akil fikir versin ,

bi insanin fikri neyse zikride o ? güzel ahlakli insanlarla karsilasalim inşallah.

Back