2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
bence kilosu süpermiş...maşalllah.mamaya gerek duyma bence.bizimki 13 eylülde 5700 gelmişti.bizimki kakasını bazen hergün bazende iki günde bir bir yada 2 bezi kakalı oluyor.bebekler 5 dakikada 20 dkda emse yeterli besini alır.eger ağlıyorsa sadece acıkıyor diye degil belki ilgi istiyor yada gazı olabilir.mama verme .kakası açık sarı ve sulu.bazende hafif taneli sarı sulu.ben kabızlık olmaması için doğduğundan beri su içiriyorum.önceleri kaynatıp ılıtılmış su veriyodum şuanda hayat su 330 ml'lik hazır su alıyorum.tabi biberonla birkaç yudum içiyor.

cnm dr mama miktarını arttırıp aynı zamand maması değiştirdi hipp combiotik pre-probiotik kullanmaya başladık sorun çözül sen sadece anne sütü ile besliyorsan bilemiyorum bizanne sütü ve mama şeklindeyiz

kığzzz sen yazınca fark etttimmmm
benimde evlilik yıldönümüm 11 ekim sat 8 ekim

Pek çok anne sırf anne sütüyle beslenen çocukların gelişmesinin ve büyümesinin mamayla beslenen çocuklara göre değişik olduğunu farkına varmaktadır.
Doktorların kullandığı çocuk gelişme ve büyüme kalıpları, mamayla beslenen çocukların gelişmesi takip edilerek oluşturulduğu için anne sütüyle beslenen çocuklara uygun değildir. Bu kalıplara bakarak bazı anneler çocuklarına sadece anne sütü vermektense gereksiz yere mama vermeye veya anne sütüyle beslemeyi tamamen kesip “yetişkin yemeklerine” yani ek gıdaya başlamaktadır. Bebeğin emdiği süt miktarının ölçülmesi ve sütün yeterli olup olmadığını nasıl anlamak gerektiği konusunda çoğunlukla bilgi olmadığı için bu yanlış davranışlar artmaktadır. Bebek 3- 4 aylık olana kadar anne vücudunda bebek için yeterli süt oluşmaya başlar. Bu yüzden de memeler eskisi gibi sertleşmez ve bazı anneler sütünün bittiğini düşünerek ek gıdalara başlar.
Bu yazıda, anne sütüyle beslenen çocukların kilo alma özelliklerinden, anne sütünün bebeğin normal gelişmesi ve büyümesi için yeterli olup olmadığını nasıl anlamak gerektiğinden, annelerin sütün yetmediğini düşünerek yaptıkları yanlışlıklardan söz edeceğiz. Çoğu anne-baba için anne sütünün yeterli olduğunu gösteren işaret bebeğin kilo almasıdır. İlk 3-4 ayda bebeğin ağırlığı hızla artar, 5. ayda ise bebeğin kilo alma hızı azalır ve genelde anneler bu azalmaya hazır değildir. Anne sütünün yeterli olduğunu gösteren başka işaret yok ise (bunlardan daha sonra söz edeceğiz) anne bebeğinin bu kadar az kilo almasına üzülerek ek gıdaya başlamaya karar verir. Bundan dolayı ek gıdalara başlamak gerçek kilo kaybına yol açar. Sık-sık emzırmek yerıne anne az emzirip bebeğe mama ek olarak verıyorsa bu beslenme tarzı bebeğin kilo kaybına ve anne sütünün azalmasına yol açar Dahası anne sütünün azalması bebeğin besin kalitesini de düşürür. Dolayısıyla bebeğin beslenmesinde mama ve ek gıda kullanılmaya başlanması sonucunda anne umduğunun tam tersine bebeğin büyüme ve gelişmesine engel olmuş olur.
Bebeğin kaç gram aldığı ve boyunun kaç santim uzadığı genelde doktorun muayenehanesinde öğrenilmektedir, fakat anne sütünün yeterli olduğunu gösteren ve ne kadar sık emzirmek gerektiğini gösteren yöntemler vardır.
Bebeğin altıncı ayında ek gıdalara başlayıncaya kadar anne sütünün yeterli olduğunu gösteren işaretler: emzirme sıklığı, bebeğin çiş ve kaka yapma sıklığı, onun genel durumu ve keyifleridir.

Bazen anneler memelerindeki değişikliklerden veya bebeğin hareketlerinin değişmesinden dolayı anne sütünün yeterli olmadığını düşünmeye başlar. Bu değişikliklerin sebeplerinden söz edelim.

“Bebek sık sık meme istiyor”: Bazen çocuk annesiyle temas kurmak için, bazen memeyi öylesine emmek için, bazen karnını doyurmak için meme ister. Açlıktan meme istediğinde güçlü bir şekilde emiyorsa, sık sık meme istemesi sütün yeterli olmadığını anlama gelmez.
“Bebek emdikten 1 saat sonra yine aç görünüyor”: Anne sütü mamadan daha çabuk hazmedildiği ve bebeğin az gelişmiş sindirim sistemini daha az zorladığı için anne sütüyle beslenen çocuğun daha sık beslenmeye ihtiyacı vardır.
“Bebek eskisine göre daha sık veya daha uzun emiyor”: Önceleri bebek 45-50 dakikada doyarken birden bire yalnızca 5-10 dakika emmeye başladıysa bebek büyümüş ve daha kısa zamanda daha fazla miktarda süt emerek daha hızlı doyuyor olabilir. Bu durumda bebeğin çiş, kaka yapma sıklığı ve kilo alması normal ise endişelenmeye gerek yoktur.
“Bebek huzursuz, ağlıyor, mızmızlanıyor”: Bebeklerin çoğu gün içinde huysuzlanır, hatta bu genelde her gün aynı saatte bile olabilir. Bazı bebekler daha çok bazıları ise daha az ağlar. Ağlamaların birçok sebebi olabilir, yani bebek sadece açlıktan değil başka bir şeyden de ağlayabilir. Ağlamanın sebebi ne olursa olsun bebeği sakinleştirmek için ona meme vermek en kolay ve en basit yöntemdir.
“Memeden, emzirilmediğinde, süt az akıyor veya hiç akmıyor”: Sütün akıp akmamasının annenin vücudunda oluşan süt miktarıyla hiç alakası yoktur. Doğumdan sonra veya ilk aylarda süt akıyor olabilir, zaman geçtikçe bu durum değişebilir.
“Anne memesi yumuşuyor”: Anne bebeğini sık sık emziriyor ise memesi sütle dolmaz ve sertleşmez, onun için hep yumuşak olur. Annenin vücudunda süt miktarı bebeğin ihtiyaçlarına göre oluştuğundan memeyi sertleştirecek süt fazlası da bulunmayabilir.
“Anne bebeğini emzirirken memeden süt geldiğini az hisseder veya hiç hissetmez”: Bazı anneler memeden süt geldiğini hissetmez ama bebeğe bakarak (bebekten yutma sesi geliyorsa) bunu anlayabilirler.
“Anne bebeğin emzirmeden önce ve sonra tartarak sütün yeterli olmadığına karar veriyor”: Ev tartısı genelde bebeğin ne kadar süt tükettiğini göstermez çünkü ayarı çok hassas değildir. Araştırmalara göre bebeğin sık sık tartılması gereksiz yere mama verilmesine ve bebeğin anne sütünden vazgeçmesine yol açmaktadır.
“Emzirmeden hemen sonra bebek iştahla biberon emiyor”: Çocuklar genelde tok oldukları halde biberon emebilir. Emmeye doğal olarak ihtiyaçları olduğu için ağızlarına giren herşeyi emmeye başlarlar. Bu durum bebeğin az süt tükettiğini göstermez.
“Anne sütünü sağamıyor”: Süt sağmak çok zor bir iştir. Onu doğru yapabilmek için çalışıp alışmak gerekir. Annenin sağdığı süt miktarı pratik yaptıkça ve sağma süresince “sütün gelmesini” sağlamayı öğrendikçe artar. Sağma kalitesi süt pompasının kalitesine de bağlıdır. Ancak sağılan süt miktarı annenin vücudunda oluşan süt miktarından çok farklıdır.

benimki 3 saatte bir 20-25 dk bazen 15 dk bazen de 40-45 dk emdiği oluyor hep değişiyor yani.. ama şunu da söyliyim, göğsümü 5 dk da boşaltıyor hissediyorum zaten hemen yumuşacık oluyor göğsüm, 5 dk dan sonrasında dinlene dinlene emiyor sanırım keyif yapıyor... yani 5 dk emmesini kafana takma o alacağını alıyodur bence

pinuspinea
, bilgiler çok faydalı, aynı doktorumun söylediği şeyler ve benim en başta yaşadığım durumlar sorduğum sorular gerçekten doğru cevaplar verilmiş...

Pinu bilgiler için teşekkür...
benimki tontiş değil ama henüz mama vermedim kilo alımı ve genel keyif normal..

Günaydın kızlar,
7 buçukta uyandık
doyum bakım uyuyor şimdi oğluşum..
yemekleri yaptım..
Kızım uyandı kahvaltısını yaptı.
şimdi biraz kk,
herkese kolay gelsin..

süpersin ya 2 çocukla idare edion maşallah... biz tek çocukla başa çıkamıoz

canım benimki günde dört yapıyodu sonra dört güne düştü 4 gün zeytin yağı içiyordum poposuna pamukla sürüyordum kulak çöpüne batırıp kenarlarını sildim ama asla içine batırmadım yapıyordu 5. gün yapmasaydı fitil verecektim doktor öle dedi ama her zaman 4. gün yaptı dolu dolu hem de şimdi 3 günde iki günde bazen de günde yapıyo

benimki gece memeden inmiyo bi de gündüz uykusunda inmişyo uyanıkken de pek emmiyo bu da beni sinir ediyo uyurken de peşimi bırakmamış oluyo

Bu ne soğuk arkadaşlar ya.İzmir bile buz gibi oldu.Diğer illeri tahmin bile edemiyorum.Hazırlıksız yakalandık.Kendi kışlıklarımı indirmem gerek.Oğlumada ne giydireceğimi şaşırıyorum.Daha kışlık almamıştık :) Bu yıl kış sert geçecek herhalde.Siz neler giydiriyorsunuz?Kadife bir adet tulum almış ananesi onu giydirdim içinede uzun kollu body.Kaloriferde henüz yanmıyor tabi.ayaklarda patik.bende oyle üstüste giydim.Güneşin evimize girmesini bekliyoruz:):):)

Arkadaşlar benim gibi birileri daha vardı.2 bacak aşısı olup kol aşısı olmayanlar.Eğer rota virüsü yaptıracaksanız ikisini aynı gün yaptırmamız gerekiyormuş yoksa iki aşı arasında 3 hafta olmalı dedi doktor bugun bana.Benimde haftaya perşembe.Çarşambadanda rota aşısı siparişi verdik eczaneye.143 tlmiş.Perşembe rota aşısını alıp gidicem sağlık ocağına.

kızlar oğlum sünnetten sonra iştahsız gibi ya normlde 1-2 saatte bi 10ar dk iki tarafı da emzirrdm ama şimdi 3-4 saatte anca alıyor vede tek göğsü 5-6 dk emip bırakıyor.
Düzen falan kalmadı zaten aç olsa emer dimi?
Son bi aydır da biberonu bıraktı dışarda çok zor oluyor.
Biberonu almadıgı için süt sağmayı da bıraktım içmiyor yazık döküyorum .
,
sünnet ettiren annişler sizinkilrde bi değişiklk oldu mu:26:

evet soğuk baya havalar. Ben alttan uzun kollu çıtçıtlı üstünr de badi falan giydriyorm. Alta da külotlu çorap bide pntoln işte. Uyanınca da yelek giydiriyorum ama sonra çıkarıyorum canm. Şapka falan takmıyorm daha

aynen kızlar ben de oğluşa ne giydirceğmi şaşırdım Allahtan bi tane kadife tulum almıştım onu giydirdim dün. yarın alışverişe çıkıcaz kalın bişiler almak lazım.. bi de kilotlu çorap bizim için kurtarıcı olacak sanırım bu kış bol bol kilotlu çorap alıcam.. erkeklere kilotlu çorap giydirilir mi yaa diye gülerdim önceden şimdi ne kadar mantıklı bişey olduğunu anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…