• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Bal alerji yapabiliyor ve bir yaşına kadar yasak. Inek sütü de öyle. Ayrıca emziği tatlı bir şeylere batırmak dişleri için de zararlı:50:

ben inanmıyorum bu hurafelere... ben kızıma zaman zaman veriyorum çok minik bi damla ucuna sürüyorum... annelerimiz bize hergün neler vermişler... çok şükür inci gibi de dişlerim var...

bu arada verdiğim reçeller annemin yaptığı reçeller... bal bende vermiyorum ağır gelir diye... çok tatlı çünkü...

Son düzenleme:
ahhh bu annelerimizin yanlışları....beni de öldürecek.daha şimdidedn ekgıdaya yavaş yavaş başla diyor.anlatıyorum sindirim sistemleri gelişmedi şimdi olmaz diyorum kesinlikle anlamıyor.

teyzemle ikisi bir oldu ağzına şeftali ver,pekmez ver filan.annem kardeşimde 2 aylıkken başlamış.bana da baskı yapıyor.babamda onlara katılıyor(benim sülale doktor canım.herbir uzmanlık var.önce kadın-doğum şimdi çocuk doktoru).babam birde diyor ki "sen çocuğunu internete göre büyüteceksin" diyor.kızlar valla çıldıracağım.annem ama beni delirtecek.

cahilin adı var.cahil anlamz,zor.ama okumuş insanla uğraşmak daha zor...

yahu bu kadar abartmayın... çiğnenecek şeyler ver dememişlerki... benim yeğenim de ek gıdaya 2. ayında başladı ama mecburiyetten... ablam işbaşı yapmak durumundaydı ve annemde ufaktan başladı... maşallah damak tadı çok daha çabuk oluştu... artık herşeyi yiyiyor... şimdi 9 aylık oldu maşallahı var konuşmaya da başladı emeklemeye de... tabi yine herkes evladnı kendi bildiği gibi büyütmeli ama onların bildikleri de yanlış değil...eğer öyle olsaydı bizler sağlıklı olabilirmiydik ki?

kızlar bendeniz boğazlarım şişti başım ağrıyor vede kulaklarım acıyıp kaşınıyor.bana hayırlı olsun napcam şimdi...:27:
ıhlamurla zencefil vede meyveleri kaynatim içim diyorum inş ağır geçirmem...
bende çok fena hasta oldum ya doktora gtitm ilaç vermedi emiyor bebek diye umarım oğluma bulaşmaz :(

Aşının tutmadiğını düşünen tek ben değilmişim sevindim valla ne kadar sürede kabuk oluyor acaba

Esn 84 bize bant falan demediler yapmadılar da zaten ebe beceremedi 2 kere yaptı bende şüphelendim tutmadı mi diye zaten kendi ebemızde değildi soran arkadaşlar olursa bize de söylesin olmaz mı kabuk ne zaman olacakmış
LovelyPink ben doktora sordum gerek yok suya dedi 20 30 ml baya da veriyorsun annem deyip duruyor ama ben vermiyorum
Ya birde birkaç gündür annem emzige bal batırıp veriyor kaynana duyunca tepki gösterdi 1 yaşından önce verilmez dedi duydunuz mu bir zararını
bize hemşire dedi ki ben eminim aşı tuttu (ne kadar doğru ise). şimdi kanamada olabilir abuk da bağlayabilir iltahap gibi bişey dedi olabilir bunlar hiç olmayada bilir olmazsa tutmadı diye bişey yok kimi vucutta bunlar olmaz yada hiç olmaz 4 ay sonra olur dedi. 2 hafta çok dikkat et 6 ay iyi koru bu kolu dedi.
bende 1 yaşına kadar tatlı vermeyi düşünmüyorum ama bakalım en zından bal çok ağır olur onu vermem. ama ek gıda içinde 6. ayı beklmeme şimdi üçüncü ay bitti dört bitsin başlarım ben yavaş yavaş. geç başlarsan çocuğun alışması geç oluyor diyor tecrubeli annler ve çocuk çok yemek seçiyor damak tadı olmuyor diyor. eşim zaten acayip yemek seçer birde oğlum öyle olmasın :)

emziği ağzına koyduğum gibi basıyor çığlığı sanki bişey yapmışım gibi. elini yalayıp duruyor. doktor elini emen çocuk emzik almaz normal dedi :31::31:böylede eli ağzında hiç hoşuma gitmiyor napsam bilemiyorum
aynen ya benim oğlumda parmak emiyor en korktuğum şey ama diş geliyo sanırım alttan iki beyazlık var kaşınıyor ilaç veriiken silikon kaşık sürütyorum bayıılıyor :)

Bugün adet oldum 40 ım dan sonra ilk defa kanamm oldu :28:
darısı başıma ya :(

Amanin bilmiyordum balın zararını bir daha verdirmen Teşekkürler teyzeler zaten dün Kaynanaya geldik anneannemizi bırakip. 1 hafta da burda kalacağım babaanne baksın birazda Kucakta gezdirmekten sol kolum ağrıyor artık haftaya da eşim izne ayrılıp gelecek diğer hafta bayram 3. Ayı nerdeyse dolduracagiz inşallah o zamana gazımız biter

kızlar hamile kaldığım kiloya nihayet geri döndüm :)) şuanda 48,5 kiloyum hem de tok karna :))))))))))))

Esn 84 bize bant falan demediler yapmadılar da zaten ebe beceremedi 2 kere yaptı bende şüphelendim tutmadı mi diye zaten kendi ebemızde değildi soran arkadaşlar olursa bize de söylesin olmaz mı kabuk ne zaman olacakmış
LovelyPink ben doktora sordum gerek yok suya dedi 20 30 ml baya da veriyorsun annem deyip duruyor ama ben vermiyorum
Ya birde birkaç gündür annem emzige bal batırıp veriyor kaynana duyunca tepki gösterdi 1 yaşından önce verilmez dedi duydunuz mu bir zararını

aynen soranlar bize de söylesin, bizimkinde sadece kırmızılık var başka da bişi yok

bize hemşire dedi ki ben eminim aşı tuttu (ne kadar doğru ise). şimdi kanamada olabilir abuk da bağlayabilir iltahap gibi bişey dedi olabilir bunlar hiç olmayada bilir olmazsa tutmadı diye bişey yok kimi vucutta bunlar olmaz yada hiç olmaz 4 ay sonra olur dedi. 2 hafta çok dikkat et 6 ay iyi koru bu kolu dedi.

canım kolu iyi koru derken? nasıl koruyacağız yani anlamadım? ben özel bişi yapmıyorum koluyla ilgili yani günlük hayatımıza devam ediyoruz bişey mi yapmak gerekiyor?

kızlar hamile kaldığım kiloya nihayet geri döndüm :)) şuanda 48,5 kiloyum hem de tok karna :))))))))))))

aynen soranlar bize de söylesin, bizimkinde sadece kırmızılık var başka da bişi yok

canım kolu iyi koru derken? nasıl koruyacağız yani anlamadım? ben özel bişi yapmıyorum koluyla ilgili yani günlük hayatımıza devam ediyoruz bişey mi yapmak gerekiyor?

kolunu koru derken bize hemşire kolunu yıkarken liflemeyin aşı yerine if falan sürmeyin demişşti aamaa

ben inanmıyorum bu hurafelere... ben kızıma zaman zaman veriyorum çok minik bi damla ucuna sürüyorum... annelerimiz bize hergün neler vermişler... çok şükür inci gibi de dişlerim var...

bu arada verdiğim reçeller annemin yaptığı reçeller... bal bende vermiyorum ağır gelir diye... çok tatlı çünkü...

Hurafe değil bilimsel. Reçeli falan bilmem o annelerin kendi bileceği şey. ama bal başka. ciddi bir tehlike. Araştırırsan bulursun canım sebebini dur ben bakayım herkes okusun
12 AYDAN KÜÇÜK BEBEKLERİ ZEHİRLİYOR
Uzmanların verdiği bilgiye göre, arılar bal yapmak için nektar toplarlarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirler.

Yetişkinlerde gerek vücudun savunma sistemi gerekse midenin asitli ortamı, bu bakterinin zarar vermesine müsaade etmezler. Bebeklerde ise hem savunma sistemi yeterli gelişmemiştir, hem de mide ancak anne sütünü hazmedebilecek durumdadır.

Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir.

Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir. Zehirlenen bebek nefes alma ve yutkunma zorluğu çekebilir, kol, bacaklar ve boyunda güçsüzlük ortaya çıkabilir, durum çok ciddi sonuçlara yol açabilir.

Bir yaşını geçmiş çocuklara balın bir zararı olmazken, bu nedenlerle doktorlar tarafından 12 aylıktan daha küçük bebeklere bal yedirilmemesi tavsiye ediliyor.

1 yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemesi konusu öteden beri uzman hekimlerin belirttikleri bir konu. Fakat kimi ebeveynler bu konuda tam bir bilince sahip değillerdi. Bu da 1 yaşından küçük bebeklere bal yedirmenin olumsuz yönlerini bilmeyen ebeveynler ve bebekleri için sorun oluşturuyordu.
Neyse ki Gıda, Tarım ve Köy İşleri bakanlığı önemli bir karar aldı. Bu karara göre artık bal etiketlerinde “1 yaşından küçük bebeklere bal yedirmeyin” uyarı yazısı yer alacak. Bu da aslında toplumu bilgilendirme konusunda önemli bir adım olarak görülebilir.
Peki bu neden 1 yaşından küçük bebekler için zararlı ve verilmesi sakıncalı? Çünkü bal içinde barındırdığı bakteri türü maddeler dolayısıyla bebekte bir takım alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor ve bu da zehirlenme vakalarına sebebiyet verebiliyor.
Şöyle ki; arılar bal yaparken bu oluşturulan balda bir takım bakteriler üreyebiliyor. Daha büyük çocuklar veya biz yetişkinler bu bakteriden etkilenmiyoruz bile. Çünkü bizim vücut sistemimiz bu oluşan bakterileri yeniyor ve bizi etkilemiyor. Yani herhangi bir sorun oluşturmuyor. Fakat 1 yaşından küçük bebeklerde ise durum böyle değil. Bu dönemdeki bebeklerin savunma sistemleri henüz çok iyi gelişmiş değiller. Bundan dolayı balda oluşan bu bakteri bebekte alerjik durumlara ve zehirlenme durumuna yol açabiliyor.
Uzmanlar bebekteki bu zehirlenme vakasını botulizm diye adlandırıyorlar. Peki böyle bir zehirlenmede bebekte ne gibi durumlar oluşuyor? Öncelikle bebeğin nefes alıp vermesinde güçlükler oluşabiliyor. Bebek yutkunurken sorun yaşayabiliyor. Bebekte bitkinlik, halsizlik ve güçsüzlük belirtileri ortaya çıkabilir. Bu yüzden 1 yaşından küçük bebeklerin bal yemesi sakıncalı olarak kabul ediliyor.
Aslında bakanlığın aldığı bu karar AB uyum yasaları çerçevesinde alınmış olan bir karar. Çünkü AB standartlarına göre balda böyle bir uyarı yazısının yer alması zorunlu. Tabi bu karardan sonra üreticilerin bu yasa çerçevesinde belli bir uyum süreci geçirmeleri gerekiyor. Bakanlık da bu uyum için 3 aylık bir süre tanımış durumda. 3 aydan sonra kesinlikle ürünlerde bu uyarı yazısının yer alması gerekecek.

Hurafe değil bilimsel. Reçeli falan bilmem o annelerin kendi bileceği şey. ama bal başka. ciddi bir tehlike. Araştırırsan bulursun canım sebebini dur ben bakayım herkes okusun
12 AYDAN KÜÇÜK BEBEKLERİ ZEHİRLİYOR
Uzmanların verdiği bilgiye göre, arılar bal yapmak için nektar toplarlarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirler.

Yetişkinlerde gerek vücudun savunma sistemi gerekse midenin asitli ortamı, bu bakterinin zarar vermesine müsaade etmezler. Bebeklerde ise hem savunma sistemi yeterli gelişmemiştir, hem de mide ancak anne sütünü hazmedebilecek durumdadır.

Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir.

Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir. Zehirlenen bebek nefes alma ve yutkunma zorluğu çekebilir, kol, bacaklar ve boyunda güçsüzlük ortaya çıkabilir, durum çok ciddi sonuçlara yol açabilir.

Bir yaşını geçmiş çocuklara balın bir zararı olmazken, bu nedenlerle doktorlar tarafından 12 aylıktan daha küçük bebeklere bal yedirilmemesi tavsiye ediliyor.
bende bal verilmemesi taraftarıyım zaten... :34:

ben de hiçbişey vermiyorum oğluşa. sadece anne sütü. gaz ilacını da bıraktım 1 haftadır, zorlanıyor ama kendisi yapsın alışsın.su da vermiyordum hiç, ama bu forumda okudum kusup süt kalıntıları ağızda kalınca su verenler varmış, ben de rahatsız olur belki ağzının içi diye bu zamana kadar toplasan 4-5 kere anca vermişimdir suyu. gazı olduğu zaman da sadece rezene verdim bikaç kere..

daha çok küçükler, minicikler ek gıdaya giren şeyleri mümkün olduğunda vermemek doğru olur sanırım... yakar ağızlarını midelerini yav:)

bizim dr muz su vermiyor mama ve anne sütü ile beslenmesine ragmen
kaka yamadığı dönemlerde denedim su vermeyi bir faydası olmadı bebeğe bal vermek mi :53:
bizim kedimiz olduğu için rota aşısı 2 kere şart oldu

slm kızçelerim ve tontişleri :16:

bi de kızlar benim oğlan 3 gündür ellerini incelemeye başladı. bi de kolları kısa olduğu için çok uzağa götüremiyor ellerime bakacam diye gözleri şaşı gibi oluyor :1::1: ama çok güzel bişey ya, gün gün değişip büyüyorlar... her ay yeni bir heyecan yeni bir değişim..

bi de kızlar benim oğlan 3 gündür ellerini incelemeye başladı. bi de kolları kısa olduğu için çok uzağa götüremiyor ellerime bakacam diye gözleri şaşı gibi oluyor :1::1: ama çok güzel bişey ya, gün gün değişip büyüyorlar... her ay yeni bir heyecan yeni bir değişim..

benimkide dişlerindeki kaşıntıdan oturu ellerini yiyecek nerdeyse zavallı cocuğum :14:

benimkide dişlerindeki kaşıntıdan oturu ellerini yiyecek nerdeyse zavallı cocuğum :14:

oyyy yavrum benim yaa:) benimki de öyle yiye yiye bitiremedi ellerini, kendi haline bıraktığım zaman hemen ellerine saldırıyor bi geliyorum bakıyorum ki ne göriyim, üst baş eller ıslanmış salyalar akmışş, yine elini yemiş :D

oyyy yavrum benim yaa:) benimki de öyle yiye yiye bitiremedi ellerini, kendi haline bıraktığım zaman hemen ellerine saldırıyor bi geliyorum bakıyorum ki ne göriyim, üst baş eller ıslanmış salyalar akmışş, yine elini yemiş :D

gülim mi ağlim mi şaşırıyorum valla :14: :9: :27:

An itibariyle sana sinir oldum haaa, ne demek eski kiloma dondum, ne demek tok karna 48,5 kiloyum, derhal alınacak o kilolar :1:

Feci kıskandım, maşallah :nazar: bi de gaza geldim :)

Benimki de oyle, iki elini birlestiriyo odaklanmaya çalışıyor, şaşı olunca çok gülüyorum :)

An itibariyle sana sinir oldum haaa, ne demek eski kiloma dondum, ne demek tok karna 48,5 kiloyum, derhal alınacak o kilolar :1:

Feci kıskandım, maşallah :nazar: bi de gaza geldim :)

Benimki de oyle, iki elini birlestiriyo odaklanmaya çalışıyor, şaşı olunca çok gülüyorum :)

heheehe:1::1: eski kıyafetlerime kavuştumm sonunda darısı tüm kilo vermeye çalışanların başına:))) ama en güzeli de çevrendeki insanların bunu farketmesi ve söylemesi :D:D

yerim ben onun odaklanmasını, büyümüş de odaklanırmış sıpaa :))) şaşı olacaklar hee Allah korusun :1::1:

Kızlar ben bugün biraz daha iyiyim zencefilli meyve çayımı yaptım yeniden kızımada içirdim 5 tatlı kaşığı kadar öyle bir içiyorki maaşallah dudaklarını şaplata şaplata...

Back