sAGLIKCI OLMAKDA ZOR BE HERSEYDEN BILGIN OLUYOR.Bak bize doktor ne derse onu yapıyoruz bilmediğimiz için.Sagol verdiğin bilgiler için.Sana bırkac soru daha soracağım.
Ateş ölçer olarak ne kullanıyorsun?Temassız olanlardan alayım dıyorum ama guvenılır mı bılemedım.
devit3 kullanıyor musun?Ben kullanıyorum ama duzenlı degıl.
Gaz ilacı demişsin birde sen kullanıyor musun?Hangı marka?Saglık bakanlığı onaylı olana baktım ama ıcerıgının %31 alkol var almadım.Napcam?
Cok soruyla bunalttıysam ozur dılerım
ben babamın yanında emziriyorum ne varki o benim babam herşeyim zaten bikaç kere çekindim ama kızdı bendenmi utanıyosun dedi sen benim kızımsın yavrunla bizdeykende rahat rahat ilgilen dedi...zaten emzirme örtümü örtüyorum çok rahat ediyorumBugün yazdıklarınızı okuduktan sonra şu oyun halısını almaya karar verdim,,inşallah oyalanır erayım onda,,çok ümitlendim:):)eşimi de ikna etmem lazım tabi du bakalım akşam söliim.Biz bütün gün memedeyiz,,besleniyoruz memede,,uyukluyoruz memede,,uyuyoruz memede,,hatta konuşuyoruz memede,oynaşıyoruz memede... Bu aralar babam gelcek bugün aklıma geldi babam varken napıcam die,,:18:
Kıslar 3.ayda mama harici ek birşeye başlanıyor mu araştırdım biraz 3.ayda cicibebe sabahları 1 adet
Meyve suyu
Akşamları kaşık mama
Yogurt veren var
Bakalım 3.ay kontrolunde doktar bıze ek verecek mı
Sizce....
bence salıncak.... bizde titreşimli anakucağı var ama faydasız... salıncak ikisinin işini görüyo... sabtle ana kucağı olsun... kilidi aç salıncak
slm cicişlerrrr ve onların tatlımı tatlı tontişleriumarım herkes iyidir..biz iiz çok şükür bugün aşımızı olduk gecikmeli olarak geçen haftaydı normalde ama verem aşısı gelmemiş sağlık ocağına bugüne bıraktılar ve bugünde gelmemiş sinir oldum ne biçim bişey bu ya devlete güvenip sağlık ocağındaki aşılar taze diye orda yaptırıyoruz ama aşı gelmiyo...bizde diğerlerini olduk bacaktan olanları...ağlamadı çok şükür akıllı oğlum benim zaten annesini hiç üzmüyo benim aslanım..
kızlar yaa 2 aydır oğlumda gaz diye birşey yoktu ama şu 10 gündür kuzum mahvoldu sancıdan...herşeyi yapıyorum ama yok gün boyu sancılar çekiyo...akşama doğru rahatlıyo...inşallah çok uzun sürmezde geçer bu sancılı günler..
canım bende hep doymuyomu diyordum ysaki sütümde var mama vermeye başladım bir haftadır sadece geceleri.bugün kilosuna baktık maşallah 1.5 kg almış bir ayda demekki doyuyo hemşirede mama verme sakın dedi...dediğin gibi emziriyorum yarım saat geçiyo yine cok cok emiyo elini yine veriyorum memeler dışarda geziyoz valla
ben vurdurucam valla...ilerde hasta olursa yine biz çekicez..hasta olmıcak diye bi garanti yok ama yinede hafif atlatmasına yardımcı olur..
benimde doğumum çok rahat geçti dikişlerim çok acımadı sadece ilk gün okadar sonra ben fıldır fıldır dolaştımbenim hava soğukken ağrım olmuyo niyeki aceppp???
bizde gündüz yatmıyoruz oda gazı var yavrumun ondan yatamıyo..ama gece allaha şükür uyuyo oda bana yeter...
gıcık oldum o hemşireye onada vurmak lazım çifte iğne
canım bu hafta sonu kışlık alışverişe çıkıcaz oyun halısıda alıcam e bebekte gördüm playgro mutlu çiftlik oyun halısı çok güzel onu alıcam umarım beğenir bizimkide oyalanır artık tek umudum oyun halısı....salıncağıda alıcaktık ama vazgeçtim sonra bizde 2 tane farklı ana kucağı varr sadece müzikli salıncak falan yok ama zaten gün boyu onda duruyo uyuduğundada beşiğine alıyorum hemen oyun halısını daha uzun süre kullanırım diye düşünüyorum umarımmm:26:
Admen hoşgeldin canm
Bizim de aynı sizinki gibi başta gazımız olmamıştı iki aylıkken başladı iki buçuk aylıkken bitti. O iki haftada da çok çektik çok ağladı. Ama bitti çok şükr. Sizin de biter canım inşallah. Bu arada biz yarın üç aylık olyoruzzzzzzz
Esra Erol kasette mi çıkaracakmış ya.... Yuh dicem artık pardon ama..dü bi şaka mı yapmış ayol
oğlum 3 gundur kakasını yapmıyor.Bugun zeytınyagı ıcırdım ama hala yok.Anne sutu alıyor sadece.
Siz neler yapıyorsunuz bu durumda?
oğlum 3 gundur kakasını yapmıyor.Bugun zeytınyagı ıcırdım ama hala yok.Anne sutu alıyor sadece.
Siz neler yapıyorsunuz bu durumda?
Bend öyl biliyordum canım ama baktım veren var
Bizim doktor verme dr kesin :)
hakketen doktor ne diyosa yapıyoruz hamileleiktede öleydi tüm testleri yaptık nerdeyse 9 ay boyunca her ay bi test vardı bu yüzden hamileliğimin tadını çıkaramadım ha test var ha nasıl çıkıcak sonucu derken dünyama kavuştum
canım devit3 çok önemli diye biliyorum neden düzenli kullanmıyosunki?hem 1 yaşına kadar kullanmamız gerek onu...
ben babamın yanında emziriyorum ne varki o benim babam herşeyim zaten bikaç kere çekindim ama kızdı bendenmi utanıyosun dedi sen benim kızımsın yavrunla bizdeykende rahat rahat ilgilen dedi...zaten emzirme örtümü örtüyorum çok rahat ediyorum
ben 4. aydan sonra başlıcam günde bir öğün farklı farklı yapıp vericem bi gün meyveli yoğurt bi gün çorba falan vericem artık
ayliz 2 günde bir yapıyodu kakasını bugün 3.gün yine yapmadı... ama sıkıntısı da yok gibi şükür... ben zeytinyağı hergün veriyorum 1 çay kaşığı kadar... organik zeytinyağı beyin gelişimindede etkili olduğunu söylemişti doktorumuz... yarın da yapmazsa admenin dediğini uygulayabilirim... çok rahatsız olduğunda bunu kulakpamuğu ve zeytinyağı ile uyarıyodum...ama çok tercih etmiyorum...
Canım aklında bulunsun benim dr 2 çay kaşığıda verebilirsin dedi içmezse sütüne kat içir dedi...
tesekkur ederız kızımla yarim teyzesı verdık sıparışımızı ınş bızımde ısımızı goruröncelikle çok ama çok memnunum burdan öneren arkadaşa da tekrar ALLAH RAZI OLSUN diyorum... elektrik veya pille çalışıyo... kurulumu basit... 5 farklı hız ayarı ve 4 farklı müziği var... ses ayarı ise 2 tonda... kemerleri oldukça güvenli... aynı zamanda salıncağın sallanan yatak kısmını sabitleyebiliyosun da... gündüzleri ayliz pek fazla uyumazdı uyusa bile ayağımda sallarsam uyurdu... zırt pırt da gözleri açardı... açtıkça sallamak zorundaydım... dolayısıyla totom koltukla yapışıktı resmen... ama salıncağımız geldiğinden beri çok rahatım... çamaşır atıyorum - asıyorum - bulaşık yıkıyorum - yerleştiriyorum ve en önemlisi yemek yapabiliyorum... mesela az önce mutfaktan çıktık... belki 2 saattir rondo çalıştırıyorum... püreler hazırlıyodum ayliz için... o da yanımdaydı salıncağı en yavaş pozisyonda sallanırken uyumuş kalmış... ben işimi gördüm o uykusunu aldı... az önce de mızırdandı altını değiştirmek için alıp oyun halısına koydum şimdi orda oynuyo... sürekli salıncakta durursa sıkılır diye düşünüyorum... bi resim ekliyim belki fikrin olur biraz...
hoşbulduk canım...anneme geldim bugün aşıdan sonra bişey olursa annem yanımda olsun istedim ..ohhh ne rahat ya ben emziriyorum sadece sonra annem alıyo ve ben relaxxxxx...yoksa böle giip sizinle konuşmak mümkünmü...
telefonda hep takip ediyorum ama sohbetlere katılamıyorum...bazı günler tam açıyorum bilgisayarı alıntılar yapıyorum sayfalarca sonra hopppp benimki uyanıyıo...sanırım kıskanıyo beni sizlere vakit ayırmamı istemiyo sadece onunla ilgileneyim istiyo sıpam benim
maşallah duruya koca kız oldu oğluşlarımızın ablasıumarım canım ozman desene bir hafta sonra bizmde geçecek buna çok sevindim
ınsl cnm ya verılmıs sadakamız varmıssssssssSuzan geçmiş olsun aman dikkat et
Yarim aynı kanama durumu bende de var acı da var ne yazikki
gözün aydınn canımmm darısı bıse bıs gecemedık de ayın 4 de tekrarlanacak ınsl kı gecerıs cnm ya cıft bez kullanıyoruz 1 ay boyunca devamm pöffffff saglık olausn yeterkııneeebizde bugün aşımızı olduk. beklerken o kadar stres oldum ki ağlıycaktım nerdeyse.
ilk önce koluna yaptılar hiç tepki vermedi.
sonra bacağına biraz yüzü buruştu ikinci bacağında biraz ağladı.
sonra babası geldi konuşmaya başladı oğlumla.başladı gülücükler saçmaya.
eve gidene kadarda uyudu.
hiçte korktuğum gibi olmadı.
ateşini sürekli kontrol ediyorum bir sıkıntı yok.
ateş düşürücü vermedim ben gitmeden önce. sağlık ocağındaki doktor eve gidince verin demiş. ama ben vermedim yinede. bişeyi yok çünkü
kalça usg side oldu onda da bir sıkıntı yokmuş. mutlu mesut geldik bugün evimize.
bu arada mesajını aldım canım. çok teşekkür ediyoruz biz sana
hehe bende yerimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmbende çok özendim normal yapanlara ya size yani bende çok istedim 18 saat sancı çektim ama olmadı. bende sezeryandan çok korkuyordum korktuğum gibi olmadı ço rahat oldu hiç acım yok şu an benim ama kg veremedim hiç ben göbek 5 aylık gibi inşallah diyet eve gidince burda annem güzel güzel yapıp koyuyor önüme bende yiyorum
bırak vermeyi üstüne aldım bile ben
sabaha kadar mı maşallah valla benimki 2 saatte uyanır
ay bi geçse vallaama bende kalkan kullanıyorum önce zeytinyağı sürüyorum inşallah geçer canım
bende emzirdim bir saatlik eltime gittim yıkmış ortalığı gelir gelmez emzirdim suratıma bile bakmadı sonra sonra barıştık anlıyor veletler artık yerim onların totosunu :)
canım bende öyle düşünüyordum devamlı elini vs emiyordu 24 saat çekmesem hayır demiyordu doktorda bu sütün yetmiyor demek değil dedi bebekler ilk 3-4 ay emmek ister devamlı 24 saat ver hayır demez sütünün yeteip yetmediğini anlmak için 10 ar günlük periyotlar ile kg ölçülmeli 10 günde 200-300 aldıysa normal demişti endişe etme bi kg suna baktırt
tmm bende buzlukdan cıkan su anlamında dedım canımmkısssss buzluk şutu değil canımmmm havucu buzluga koy soğuk ver yani maksat soğuğun uyuşturucu ve ağrı dindirici özelliğinden yararlanmak ... Bi zamanlar buz torbalı epilasyon cihazları vardı ya onun gibi canım.. Diş kasıyıcıyı da buzluga koy soğuk ver yani))
herkes es kendi doktoruna ve bilgi birikimine göre karar veriyo canım.. Devletin zorunlu tuttuğu bi aşı degil.. Bizim doktor kendi cocuklarına ve kuzen cocuklarına dahi yaptırmadım dediydi.. Avrupa nın gelişmekte olan ülkeleri demek olarak kullandığı viral aşılardan biri.. Yani cocuğum a. İçinde bolca civa olan virüs aşısını vereceğime kaparsa o mikrobu hastanede içeriğini bildiğim serumu bağlatırım daga iyi dedi doktor.. Ya virüsü kaparsa diye immün sistemi baskılamaya gerek yok dedi.. Tamam simdi hasta olmicak diye sevincez ama bunun ilersi gençlik otuzlu kırklı yaşları var.. Falanfilan dedi.. Böyle anlattı durdu)))
Bizim şe şimdilik ateş yok bakalım bu gece nasıl geçecek ???? Geçmiş olsun
sinir ebeSelam anneler biz geldik aşımızi yaptırıp çok ağladı kızım ebe beceremedi 1 bacağından ve kolundan 2 kere yapti sinir oldum çok kıpırdamis da ondan olmamış nasıl bağırdı bi ara sesi kesildi kucağıma aldım hemen yavrum benim zaten gazdan huzursuzdu bugün ne yaparız bakalım giderken şurup vermedim ama gelirken eczaneden aldım calPol ve derece malum anneannemizdeyiz hazırlıksız yakalandık aşıya inşallah gerek olmaz
Denizim benim de aynı gün içinde sağlık ocağı ve hastanede tarttilar 200 gram sağlık ocağında fazla çıktı ama kıyafetlerini çıkarmadan tartti oorda doktor mama mi tavsiye etti
bende ne bu dıyorum rota rota dır gıdıyor bende ısmını yenı duydum uzaydamı yasıyomm aceppp:44:ki onemlı bır sey olsa dr yada hemsıre tvsıye ederdı zarrrrrrrr kı tl lı bır sey mısss pahalıda mıssRota virüs böyle mini mini bıdık cok şirin bi virüs derslerden hatırlıyorum)) cok masum o haliyle ))
saka bi yana yıkanmamış meyve sebzeden geçer genelde ... Ağız yoluyla ...
Ayriyetten 2 yasına kadar yakalanmış cocuklarda yatırır yatağa.. 3-4 yaslarında bezi atmış veledler bi kaç gün tuvaleti mesken edinir sonra geçer))) tabi ekstara bi sistem bozukluğu yoksa vücutta
hadi öptüm sizi
ası olalı 24 saat gecti evde tetmonetreyi bulamıyom henüz malum yeni taşındık.. Elle ölçüyom salak gibi., iyi şimdilik))
ben 4.aydan sonra tattımaya baslıcam ınsllllKıslar 3.ayda mama harici ek birşeye başlanıyor mu araştırdım biraz 3.ayda cicibebe sabahları 1 adet
Meyve suyu
Akşamları kaşık mama
Yogurt veren var
Bakalım 3.ay kontrolunde doktar bıze ek verecek mı
Sizce....
canım hos geldınnnnnnnn esmer kısce ve kara sı oglusuuuuslm cicişlerrrr ve onların tatlımı tatlı tontişleriumarım herkes iyidir..biz iiz çok şükür bugün aşımızı olduk gecikmeli olarak geçen haftaydı normalde ama verem aşısı gelmemiş sağlık ocağına bugüne bıraktılar ve bugünde gelmemiş sinir oldum ne biçim bişey bu ya devlete güvenip sağlık ocağındaki aşılar taze diye orda yaptırıyoruz ama aşı gelmiyo...bizde diğerlerini olduk bacaktan olanları...ağlamadı çok şükür akıllı oğlum benim zaten annesini hiç üzmüyo benim aslanım..
kızlar yaa 2 aydır oğlumda gaz diye birşey yoktu ama şu 10 gündür kuzum mahvoldu sancıdan...herşeyi yapıyorum ama yok gün boyu sancılar çekiyo...akşama doğru rahatlıyo...inşallah çok uzun sürmezde geçer bu sancılı günler..
canım bende hep doymuyomu diyordum ysaki sütümde var mama vermeye başladım bir haftadır sadece geceleri.bugün kilosuna baktık maşallah 1.5 kg almış bir ayda demekki doyuyo hemşirede mama verme sakın dedi...dediğin gibi emziriyorum yarım saat geçiyo yine cok cok emiyo elini yine veriyorum memeler dışarda geziyoz valla
ben vurdurucam valla...ilerde hasta olursa yine biz çekicez..hasta olmıcak diye bi garanti yok ama yinede hafif atlatmasına yardımcı olur..
benimde doğumum çok rahat geçti dikişlerim çok acımadı sadece ilk gün okadar sonra ben fıldır fıldır dolaştımbenim hava soğukken ağrım olmuyo niyeki aceppp???
bizde gündüz yatmıyoruz oda gazı var yavrumun ondan yatamıyo..ama gece allaha şükür uyuyo oda bana yeter...
gıcık oldum o hemşireye onada vurmak lazım çifte iğne
canım bu hafta sonu kışlık alışverişe çıkıcaz oyun halısıda alıcam e bebekte gördüm playgro mutlu çiftlik oyun halısı çok güzel onu alıcam umarım beğenir bizimkide oyalanır artık tek umudum oyun halısı....salıncağıda alıcaktık ama vazgeçtim sonra bizde 2 tane farklı ana kucağı varr sadece müzikli salıncak falan yok ama zaten gün boyu onda duruyo uyuduğundada beşiğine alıyorum hemen oyun halısını daha uzun süre kullanırım diye düşünüyorum umarımmm:26:
ayyy evet herkesler ole dıyo buyudukce durmucak dıyeeeeeKıslaaaa
bugun oğlumu babası aldı.. Bütün gün sadece ahum la durduk evde... Anam bu ne lüks bu ne rahatlıkmış bea...
Yani demem o ki... Bu veledler büyüyünce daha zor ayaklandılar mı iş cok cok zor
valla su an öyle rahatlamışım ki sanki bungie jumping yapmış gibi uçuyorum... Anam bunların bir iki üç yası daha zor..
Bugunlerin kıymetini bilin
oyun halıları 0+ ay olarak kullanımı... biz 2 haftadır kullanıyoruz çok da memnunuz...el ve ayaklarını kolayca keşfedebiliyor... bolca pırtlayarak gaz çıkarabiliyor... m_s_c önerisiyle playgro mutlu çiftlik aldık biz... ışıklımüzikli...
Eki Görüntüle 814827
bugun iki bacak aşısını olduk 1 kol kaldı aksama kadar bırsey yoktu ama sımdı ateşi cıktı 37.5.elini ayağını yüzünü yıkadık atletle duruyor.ateş düşürücü versek mi?bilemedik
1 çay kaşığı verseniz...
evet canım verdık sımdı artmaya başladı cunku.umarım ıse yararda gece tekrar artmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?