Ya ne guzel cok cok sevindm.bebis iyi hamdolsun.insallah boyle dvm eder..dun yenidogan kontrollerimiz vardi 2900 olmus 17 gunde 600 gr am almis.simdilik iyi dedi doktr:) bi arkadas demisti eger kuvezdeki beslenmesine uyarsan evde de ii kilo aliyolar diye..dogryymus cidden...
Arada gaz sancisi disinda bi sorunumuz yok..emziriyorum bide aptamil mama veriyorum.. prematil biberonda eritemiyorum cildirtti beni iyice:))
Yrn verem asimiz var bide goz kontrolu insallh hersey yolunda gider 42. Haftaya kdr kontrollerimiz devam ediyo diyo doktor bakalim hayirlisi...
Senin bidik ne alemde kac kilo oldu..alisti mi annesine:))
Canımmm dünden beri bayramlardayız, nisamız evimizde artık, zor bir gece geçirdik, alışması zor oldu uyumadı hiç ağlamadı da ama gözleri fıldır fıldır odasını inceledi bugün daha rahatız, uyuyor şimdi.Eoprotein aldık bizde.bir öğün emziriyorum, bir öğün onu anne sütüne karıştırıyorum.Kilosu 1580 gr olarak çıktı hastaneden. İnşallah benim miniğe de senin gibi iyi bakarız, hemen büyür bebiş.Sağ gözünde sorun kalmadı da, sol gözündeki damar hala gelişmemiş, hafta içi tekrar bakılcak, araştırma hastanesine götürün dediler, randevu alcaklar, haber vercekler.İnşallah bişey çıkmaz,hastanedeyken aşılarını sağlık ocağından aldım hastanede vurdular.
Senin bebişe kocamann maşallah, anası çok iyi bakmış kuzucuğa.Darısı bize olsun.Mamaya alışırsın zamanla, tecrübeliler öyle diyor.Allah tüm bebekleri korusun ve bir an önce annelerinin kucağına versin.Ben kavuştum darısı diğer annelere olsun
canım çok sevindim eve gelmenize takip ediyordum seni bende Antalyadayım bende doğum yaptım 33. haftada planlı doğum oldu medikalparkta şimdi küvezdeler bebekler 2kg olunca verecekler 10 gün içinde verirler sanırım henüz ağızdan beslenmiyorlar az kaldı inş. (benimde kızımın birinin adı nisa)
benim 27+5te preeklempsiden dolayı doğum yaptım, medicalparkta öğrendim hastalığımı, orası da iyi, hatta çok istedim medicalde doğumu çünkü yenidoğan yoğunbakımının çok iyi olduğunu soylemişlerdi, ama riskli gebelik olduğundan güvenemedim, tıp fak. prof.ancak yaşam hastanesine gelebileceini söyledi mecburen yaşamda yaptım doğumu doğal olarak da küçük nisa yaşam hastanesinde kaldı,allah razı olsun 3 ay boyunca çok iyi baktılar kızıma,son bir haftadır emmesi iyiydi,1580gr ile getirdik evimize.Senin doğum haftan gayet iyi,bebeklerin solunumunda sıkıntı yoksa hiç korkma,çok kısa sürede çıkarlar, 30. haftada emme refleksi oluşuyor,en kısa sürede sondayı keserler, emzirmeye yada biberona başlarsın,hemncik de çıkarıverirler, kavuşursun bebişerine, diğer kızının adı ne
slm kızım ırmak 20 mart 950gr olarak dünyay geldi 38 gündür küvezde sabretmek gerçekten çok zor dualarınızı bekliyorum.
canım çok sevindim eve gelmenize takip ediyordum seni bende Antalyadayım bende doğum yaptım 33. haftada planlı doğum oldu medikalparkta şimdi küvezdeler bebekler 2kg olunca verecekler 10 gün içinde verirler sanırım henüz ağızdan beslenmiyorlar az kaldı inş. (benimde kızımın birinin adı nisa)
benim 27+5te preeklempsiden dolayı doğum yaptım, medicalparkta öğrendim hastalığımı, orası da iyi, hatta çok istedim medicalde doğumu çünkü yenidoğan yoğunbakımının çok iyi olduğunu soylemişlerdi, ama riskli gebelik olduğundan güvenemedim, tıp fak. prof.ancak yaşam hastanesine gelebileceini söyledi mecburen yaşamda yaptım doğumu doğal olarak da küçük nisa yaşam hastanesinde kaldı,allah razı olsun 3 ay boyunca çok iyi baktılar kızıma,son bir haftadır emmesi iyiydi,1580gr ile getirdik evimize.Senin doğum haftan gayet iyi,bebeklerin solunumunda sıkıntı yoksa hiç korkma,çok kısa sürede çıkarlar, 30. haftada emme refleksi oluşuyor,en kısa sürede sondayı keserler, emzirmeye yada biberona başlarsın,hemncik de çıkarıverirler, kavuşursun bebişerine, diğer kızının adı ne
canım biliyorum geçmişini yazışmıştık benim üçüzdü diğer kızların adı isra ve azra koyduk isra ve azra tek yumurta ikizi nisa ayrı çok şükür iyiler 2kg yaklaştılar önümüzdeki hafta verebilirler ağızdan beslenmeye başlayacaklar. emme refleksi vardı ama dünya standartına göre 2kgden önce ağızdan beslenmeye geçmiyorlar risk olabilir diye yoksa doğduklarında bile beslenebilirlerdi tedbir amaçlı bekliyoruz yani birşey olmasında bekleriz az kaldı çok şükür.
canım biliyorum geçmişini yazışmıştık benim üçüzdü diğer kızların adı isra ve azra koyduk isra ve azra tek yumurta ikizi nisa ayrı çok şükür iyiler 2kg yaklaştılar önümüzdeki hafta verebilirler ağızdan beslenmeye başlayacaklar. emme refleksi vardı ama dünya standartına göre 2kgden önce ağızdan beslenmeye geçmiyorlar risk olabilir diye yoksa doğduklarında bile beslenebilirlerdi tedbir amaçlı bekliyoruz yani birşey olmasında bekleriz az kaldı çok şükür.
Çok güzel isimler koymuşsunuz isimleriyle yaşasınlar inşallah,ilk kez duyuyorum böyle bir risk olduğunu,benim bebişi ilk emzirmeyi denediğimizde 1370gr.dı,eğer gerçekten böyle bir tehlike varsa yaşamdaki doktorlar neden uygulamıyor, hatta hala benim kızımın 2kg olmasına daha cok var, iki haftadan fazladır emziriryorum, bir hastanenin böyle bir uygulama yapması diğerinin yapmaması çok ilginç
Allah bebeğine güç kuvvet versin, sana da sabır versin,çok zor günler geçirdim,97 gün kaldı benimki, daha yeni kavuştum bebeğime,şimdi anladım anneliğimi, çok güzel bişeymiş anne olmak, allah sanada en kısa zamanda tattırsın inşallah bu duyguyu[/QUOTE
Çok teşekkür ederim Allah senin bebeğinede sağlık versin inş. bebeğin uzakta olması kadar gelince küçük olduğunu bilmekte korkutuyor nasıl bakacam nasıl büyütecem düşüncesi 1 dk çıkmıyor aklımdan çok sabır isteyen birşey prematüre bebek annesi olmak Allah hepimizin yardımcısı olsun ve sabır versin inş.
Allah bebeğine güç kuvvet versin, sana da sabır versin,çok zor günler geçirdim,97 gün kaldı benimki, daha yeni kavuştum bebeğime,şimdi anladım anneliğimi, çok güzel bişeymiş anne olmak, allah sanada en kısa zamanda tattırsın inşallah bu duyguyu[/QUOTE
Çok teşekkür ederim Allah senin bebeğinede sağlık versin inş. bebeğin uzakta olması kadar gelince küçük olduğunu bilmekte korkutuyor nasıl bakacam nasıl büyütecem düşüncesi 1 dk çıkmıyor aklımdan çok sabır isteyen birşey prematüre bebek annesi olmak Allah hepimizin yardımcısı olsun ve sabır versin inş.
Teşekkür ederim canım, evet prematüre bebeğin bakımı gerçekten zor, hele ki benim gibi hayatında hiç bebek bile kucagına almamış biri için ama kendi çcuğun olunca neden bilmiyorum bir anda anne oluveriyorsun ve yapıyorsun bişeyler.ha çok mu iyiyim bilmem ama elimden geldiğince kurallar koydum,hastane bakımına yakın bişeyler yapıyorum, sen onlar hiç düşünme dua et bir an önce çıksın, sonra hemencik büyür
Çok güzel isimler koymuşsunuz isimleriyle yaşasınlar inşallah,ilk kez duyuyorum böyle bir risk olduğunu,benim bebişi ilk emzirmeyi denediğimizde 1370gr.dı,eğer gerçekten böyle bir tehlike varsa yaşamdaki doktorlar neden uygulamıyor, hatta hala benim kızımın 2kg olmasına daha cok var, iki haftadan fazladır emziriryorum, bir hastanenin böyle bir uygulama yapması diğerinin yapmaması çok ilginç
prosedür sadece yoksa bizimkilerde doğdukları ilk andan itibaren emebilirlerdi doktorda emer diyor ama standartlara göre hareket ediyorlar riske atmak istemiyorlar bir akrabamın bebeği 1200 gr doğdu ve hemen eve verdiler ünlü özel bir hastaneydi değişiyor işte hastaneye göre. yani bu zamana kadar ne değişti hiçbirşey olmadı çok şükür boşuna beklemiş oldular halada bekliyorlar. bugün çok şükür biberona geçtiler az kaldı. canım bende hiç bebek almadım kucağıma ve birden üç bebek nasıl olacak bilmiyorum hastanede eğitim veriyorlar 5 gün ona güveniyorum birde küvezde gördüm nasıl baktıklarını o kadar yaparım diyorum inş. öyle olur.
prosedür sadece yoksa bizimkilerde doğdukları ilk andan itibaren emebilirlerdi doktorda emer diyor ama standartlara göre hareket ediyorlar riske atmak istemiyorlar bir akrabamın bebeği 1200 gr doğdu ve hemen eve verdiler ünlü özel bir hastaneydi değişiyor işte hastaneye göre. yani bu zamana kadar ne değişti hiçbirşey olmadı çok şükür boşuna beklemiş oldular halada bekliyorlar. bugün çok şükür biberona geçtiler az kaldı. canım bende hiç bebek almadım kucağıma ve birden üç bebek nasıl olacak bilmiyorum hastanede eğitim veriyorlar 5 gün ona güveniyorum birde küvezde gördüm nasıl baktıklarını o kadar yaparım diyorum inş. öyle olur.
Canım hiç korkma, bu günlere geldiler ya onlar, gerisi mühim değil, bakılır, zaten belli saatleri var besleme için, her beslemeden önce altını değiştiryorsun,ilaç saatleri var, zaten çok uyuyacaklar, şansımıza küvezde kaldıklarındn uysal oluyrlar, öyle fazla mızmız ağlayan bebek olmuyorlar, yani ben çok yorulmuyorum, geceleri uykusuz kalıyorum ama alıştım, fırsat bulduğumda uyuyorum bende,ilk aylarda sana yardım edecek birileri mutlaka vardır, zaten sonra kendiliğinden büyüyecekler,allah o günleri gostersin hepimize
bebeğim oksijen desteği almıyor artık sadece beslenme sorunu yaşıyor 10 cc süt veriyorlarmış hemen fışkırır tarzda kusuyormuş böyle bı sıkıntı yaşayan varmı aranızda yardımcı olabılırmısınız cok kotuyum aglamaktan mahvoldum yawrumun hala kokusunu bılmıyorum kucagıma alamadım gobegı duşmuş verdıler ben goremedım yıkayamadım ıcım paramparça
Canım solunumunda sıkıntı yoksa hiç korkma, benim bebeğim 600 gr doğdu, doktorlar suratımıza bile bakmıyorlardı o derece kritikti durumu,neler yaşadık anlatacak kelimeler bulamam,benim bebeğimin de solunumu iyiydi ama midesi çok küçüktü bağırsakları küçüktü,ilk zamanlar 1 cc ile başladılar, her gün artırdılar, birazcık fazla verseler hemen karnı şişerdi,tekrar 1 cc verirlerdi en başa dönerdik yani,karnındaki şişlik insin diye bir kaç öğün atlarlardı, böylece 3 günde aldığı 20grı 1 günde verirdi,çok zor günlerdi,inan yazarken acı çekiyorum, tam 97 gün kaldı küvezde, yanımızda bebekler vardı 790gr doğmuş 2 ay sonunda 2500 olmuştu, bizimkinin 3 ayı geçmesine rağmen 1580 gr oldu anca ve taburcu olduk, çok yavaş kilo alıyordu, herhangi bir sağlık problemi de olmadığından verdiler, şimdi evimde 5 gündür kucağımdan indirmiyorum, kucağımda uyumaya alıştı, kokusunu çekiyorum içime doyasıya,97 güne inat herkeste fazla kokluyorum kuzumu,ne kadar üzülme desem de üzüleceksin ağlayacaksın canın yanacak ama allahtan ümidini hiç kesme ve sürekli dua et, bebeğinin yanına her gittiğinde onu ne kadar sevdiğini söyle konuş dua et, inan gece gündz dua ederdim şimdi de ediyorum ama şükrederek mutluluktan, Allah sana da bu günleri yaşatır inan sadece sabret canım
çok teşekkür ederim tum dularım bebklerimiz için mevlam hepsinin yardımcısı olsun bizlerede sabır versin işallah ..çok sevindim yawrun kucağındaymış mevlam bizlerede göstersin emzirebiliyormusun peki şimdi yemesi nasıl bebişinin
gözün aydın canım darısı bekleyenlerin başına.ben eoprotinli sütü günde 3-3 defa verdm öle çok vermedim emmesi daha iyi olur gibi geldi bana.sonuçta da iyi kilo aldı bebeğim.2400 e kadar zar zor aldı sonra haftada 300 almaya başladı hala da öyle maaşallah.mama içinde 0 numara biberon ucu aldık philips avent in var.çok akmadığı için rahat emdi.çok gazlı bir bebeğim var internete çok giremez oldum bi uyanıyo 6 saat hiç uyumuyo 3.5 aylık oldu hala geçmedi
gözün aydın canım darısı bekleyenlerin başına.ben eoprotinli sütü günde 3-3 defa verdm öle çok vermedim emmesi daha iyi olur gibi geldi bana.sonuçta da iyi kilo aldı bebeğim.2400 e kadar zar zor aldı sonra haftada 300 almaya başladı hala da öyle maaşallah.mama içinde 0 numara biberon ucu aldık philips avent in var.çok akmadığı için rahat emdi.çok gazlı bir bebeğim var internete çok giremez oldum bi uyanıyo 6 saat hiç uyumuyo 3.5 aylık oldu hala geçmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?