Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canımmm dünden beri bayramlardayız, nisamız evimizde artık, zor bir gece geçirdik, alışması zor oldu uyumadı hiç ağlamadı da ama gözleri fıldır fıldır odasını inceledi bugün daha rahatız, uyuyor şimdi.Eoprotein aldık bizde.bir öğün emziriyorum, bir öğün onu anne sütüne karıştırıyorum.Kilosu 1580 gr olarak çıktı hastaneden. İnşallah benim miniğe de senin gibi iyi bakarız, hemen büyür bebiş.Sağ gözünde sorun kalmadı da, sol gözündeki damar hala gelişmemiş, hafta içi tekrar bakılcak, araştırma hastanesine götürün dediler, randevu alcaklar, haber vercekler.İnşallah bişey çıkmaz,hastanedeyken aşılarını sağlık ocağından aldım hastanede vurdular.

Senin bebişe kocamann maşallah, anası çok iyi bakmış kuzucuğa.Darısı bize olsun.Mamaya alışırsın zamanla, tecrübeliler öyle diyor.Allah tüm bebekleri korusun ve bir an önce annelerinin kucağına versin.Ben kavuştum darısı diğer annelere olsun

canım çok sevindim eve gelmenize takip ediyordum seni bende Antalyadayım bende doğum yaptım 33. haftada planlı doğum oldu medikalparkta şimdi küvezdeler bebekler 2kg olunca verecekler 10 gün içinde verirler sanırım henüz ağızdan beslenmiyorlar az kaldı inş. (benimde kızımın birinin adı nisa)

slm kızım ırmak 20 mart 950gr olarak dünyay geldi 38 gündür küvezde sabretmek gerçekten çok zor dualarınızı bekliyorum.

slm kızım ırmak 20 mart 950gr olarak dünyay geldi 38 gündür küvezde sabretmek gerçekten çok zor dualarınızı bekliyorum.

Allah bebeğine güç kuvvet versin, sana da sabır versin,çok zor günler geçirdim,97 gün kaldı benimki, daha yeni kavuştum bebeğime,şimdi anladım anneliğimi, çok güzel bişeymiş anne olmak, allah sanada en kısa zamanda tattırsın inşallah bu duyguyu

selam arkadaşlar inşallah hepinizin bebişleri sağlıklı olarak büyüyordur daha önce yazmıştım 16 ay içinde iki kez prematüre bebek dünyaya getirdim kızım 26 günlük hala yoğun bakımda acaba aranızda izmirde yaşayan arkadaşlar varmı

bebeğimin 8. günü küvözde oksıjenı tamamen kestiler nefesi normal çok şükür nazl yoldan besleniyor avaba biberona ne zaman geçer yada ne zaman emzirebilirim bilgisi olan varmı bide sarılık oldu fototerapi görüyor her yeri tane tane kızarmış görünce çok üzüldüm dayanamıyorum

bebeğim oksijen desteği almıyor artık sadece beslenme sorunu yaşıyor 10 cc süt veriyorlarmış hemen fışkırır tarzda kusuyormuş böyle bı sıkıntı yaşayan varmı aranızda yardımcı olabılırmısınız cok kotuyum aglamaktan mahvoldum yawrumun hala kokusunu bılmıyorum kucagıma alamadım gobegı duşmuş verdıler ben goremedım yıkayamadım ıcım paramparça

Canım solunumunda sıkıntı yoksa hiç korkma, benim bebeğim 600 gr doğdu, doktorlar suratımıza bile bakmıyorlardı o derece kritikti durumu,neler yaşadık anlatacak kelimeler bulamam,benim bebeğimin de solunumu iyiydi ama midesi çok küçüktü bağırsakları küçüktü,ilk zamanlar 1 cc ile başladılar, her gün artırdılar, birazcık fazla verseler hemen karnı şişerdi,tekrar 1 cc verirlerdi en başa dönerdik yani,karnındaki şişlik insin diye bir kaç öğün atlarlardı, böylece 3 günde aldığı 20grı 1 günde verirdi,çok zor günlerdi,inan yazarken acı çekiyorum, tam 97 gün kaldı küvezde, yanımızda bebekler vardı 790gr doğmuş 2 ay sonunda 2500 olmuştu, bizimkinin 3 ayı geçmesine rağmen 1580 gr oldu anca ve taburcu olduk, çok yavaş kilo alıyordu, herhangi bir sağlık problemi de olmadığından verdiler, şimdi evimde 5 gündür kucağımdan indirmiyorum, kucağımda uyumaya alıştı, kokusunu çekiyorum içime doyasıya,97 güne inat herkeste fazla kokluyorum kuzumu,ne kadar üzülme desem de üzüleceksin ağlayacaksın canın yanacak ama allahtan ümidini hiç kesme ve sürekli dua et, bebeğinin yanına her gittiğinde onu ne kadar sevdiğini söyle konuş dua et, inan gece gündz dua ederdim şimdi de ediyorum ama şükrederek mutluluktan, Allah sana da bu günleri yaşatır inan sadece sabret canım

çok teşekkür ederim tum dularım bebklerimiz için mevlam hepsinin yardımcısı olsun bizlerede sabır versin işallah ..çok sevindim yawrun kucağındaymış mevlam bizlerede göstersin emzirebiliyormusun peki şimdi yemesi nasıl bebişinin

evt canım emziriyorum 3 saat sonra eopratinli süt veriyorum 3 saat sonra yine emziriyorum falan boyle işte..cabuk yoruluyor her yolu deniyorum, doktor zorlada olsa 3 saatte bir beslenmesi gerektiğini soyledi, enjektör, kaşık, biberon her yolu deniyorum çok zor oluyor ama olsun yanımda olsun da

gözün aydın canım darısı bekleyenlerin başına.ben eoprotinli sütü günde 3-3 defa verdm öle çok vermedim emmesi daha iyi olur gibi geldi bana.sonuçta da iyi kilo aldı bebeğim.2400 e kadar zar zor aldı sonra haftada 300 almaya başladı hala da öyle maaşallah.mama içinde 0 numara biberon ucu aldık philips avent in var.çok akmadığı için rahat emdi.çok gazlı bir bebeğim var internete çok giremez oldum bi uyanıyo 6 saat hiç uyumuyo 3.5 aylık oldu hala geçmedi

Benimde bebegim 27 hf dogdu acayip gazliydi zinco die bitkisel bisi verdi dr cok iyi geldi tavsiye ederim. 23 mayista 24 aulik olucak sizi cok iyi anliyorum cok zor ama seneye bu yazini okuyup tebessum ediceksiniz ben solim:)

canım 4. gününde doktor kontrolü vardı, doktor günde en az 20gr alması gerektiğini söyledi, bizim minik 15gr almış.bir öğün eopratinli süt, diğer öğün emziriyordum.Doktor bunun yetersiz olduğunu söyledi.Yukarda tam yazamadım, eopratinli sütü şöyle kullanıyorum.1 öğün emzirme+30cc eopratinli süt, diğer öğün 30cc eopratinli süt şeklinde.yani her öğünde eopratinli süt var aslında.Bana hala tam doymuyormuş gibi geliyor,kedi yavrusu gibi yalanıyor sürekli:)) pazartesi günü tekrar kontrolü var, umarım bu kez olması gerekn kiloyu almıştır, henüz mamaya geçmedik,eopratinli sütü de tamamen bebeğin psikolojisine göre veriyorum.Çok hareketliyse enjektörle veriyorum çabuk çekiyor,uyanık ve sakinse kaşıkla veriyorum,uyuyorsa biberonla veriyorum ki biberona alışmasın uykusunda farketmez dedi doktor,uyurken yutmuyor çıkarıyor agzından, bi tek biberon olunca yutuyor.Gaz sorunumuz allaha şükür çok değil, ben arada yalancı emzik de veriyorum, hastanede vermeye başlamışlardı, çok aktif hareketli zor zaptediyorlardı, yazık eve gelince daha bi masumlaştı ama yine de bazen gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…