• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bebeğim şuan da iyi çok şükür, kız olması daha avantaj dedi dr. um daha dayanıklı olurlarmış. 4 kg civarı yarın tattırmaya götüreceğim tam olarak bilmiyorum. Senin bebeğin ne durum da şimdi, ek besine ne zaman başlanıyor biliyormusun ? Şuan aptamil comformil 1 kullanıyorum, sen ne kullanıyosun ?

canım bende aynen confortmıl 1 kullanıyorum ve cok memnunum..gaz sorunumuz ve kabızlık sorunu yarı yarıya ındırıyo..tabı bıde bağırsaklarda sorun olunca ben ek gıdaya cok da erken başlamayı düşünmüyorum ama confortmıl cabuk sındırılen bı mama..cok tok tutmuyo suan 6 kg cıvarı ve 6 ogun 125 ml ıcıyo.ayrıca her bı buck saatte bır benı emıyo..
ek gıdaya 4. aydan sonra gecılıo..doktoruna bağlı açıkçası..eger bebegın doymuyosa ve artık kafasını dık tutabılıyosa gbı bazı gereksınımlerı var galıba.ama benımkı cok rısklı ben duzeltılmıs 6 aylık olunca yanı 8 aylık oluncaya kdr mama+sut dvm etmek ıstıyorum.ıyıce buyuşun kılo alsın bağırsakları ve bagısıklıgı ıyıce kuuvvetlensın dıye..ham bazen cok erken geçmek alerjik reaksıyonları artırabılıyomus..bılmıyorum erken başlamak mı gerek yoksa beklemek mı?hangısı ıyı bı fıkrım yok açıkçası...

neeeee diş mi:) şaka heraldeee..ya bızımkınınde alt tarafında bı kucuk beyaz nokta var ama suan ıcın elını yumruk yapıp ağzına goturmesı var o da acıktığında ve gazı olunca yapıyo..sen nasıl anladın dıs cıkardıgını?????
bızım bebıs buyudu suan 6 kg cıvarı kucagmda taşırken kollarım kırılıyoo:D inşallah bı sorun olmaz...ii gidiyo:)
gülüyo oyun halısında şngır şıngır oynuyo.ayklarını vuruyo konusunca heyecanlanıp cıglık atıyo.kucagıma alınca kafasını dık tutuyo etrafı seyredıoo.. duzeltılmıs 3 aylığı gectık...tam dört olunca ıyıce oturtunca tutması gerekıyomus.....eller sureklı ağızda sapır sapır emıyo bal döksem o kdr olur yanı....:))
biz oylesıne gıttık kardıyologa..bızdekı de kapanmış ama cok azcık varmış açıklık 1 yasında gene cagırdı.ınsallah kapanır:)

oyun halısı aldım, bı kac ses çıkaran oyuncak fln:))kıraz baby dıye bı sıte var oldukça güzel oyuncaklar var bak tavsıye ederım...
başka hangı oyuncak almak gerekır kı????

canım büyük ihtimalle seninkinin de dişi patlamış, elini sürekli ağzına götürmesi yalanması ve alt çenesindeki beyazlık dişin habercisi:)) yaklaşık olarak 1-1,5 ay sonra çıkar, bizimkinin ilk belirtilerinin üzerinden tam 1 ay geçti hala daha tam çıkmadı ama florür kullanman lazım şimdiden, doktora sor verir zaten eğer o da hissederse.zaten zor büyüyorlar keşke hemen çıkmasaydı ama herşeyde olduğu gibi dişte de acele ediyor miniklerimiz
ben şimdi oturtma çalışmaları yaptırıyorum günde bir kaç kez 5er dak.yastıkların arasında oturtuyorum, tv karsısında görceksin bi mutlu oluyor anlatamam:))bi de yattığı yerden elini tutunca kendi kalkmaya calısıyor, poposunu falan kaldırmaya calısıyor, dene bak seninki de yapar.haa bi de yüzüstü yatır kendisi kafasını kaldırmaya calıssın, omuriliği kemiklerinin sağlam olması için çok önemli bir hareket bu, bizimki küvezden beri yüzüstü yattığından çabuk alıştı bunu yapmaya.
ya ben sana bişey sorcam biizm minnoş tv ye çok takıldı bu aralar, ben ne izlesem izliyor, başka odaya götürsem olmayacak yanımda dursun istiyorum, odanın neresine koysam eviriyo çeviriyo dönüyo yine buluyo tvyi, bende bari şiddet izlemesin diye çizgi film falan acıyorum, pepeyi izletiyorum, acaba bi sakıncası var mıdır yaa daha cok küçük psikolojisi bozulmasın
kardiyolojiyi basarılı gecmişsiniz maşallah, darısı basımıza olsun.
oyun halısını çok sevdi de mi, bizimki cok mutlu içinde.o siteyi bi inceleyeyim.ben diş kaşıyıcı aldım ama daha tam tutamıyor ağzına sokmadan düşürüyor,bi de bi arkadasım dönence hediye etti, yumuşak oyuncakları var, bende cıkardım oyuncaklarını bi güzel yıkadım makinede,direk eline veriyorum, gerci onun için su anda tüm oyuncaklar diş kaşıyıcı görevi yapıyor, ne bulsa direk agzına sokuyor, eğitici oyuncak bakmadım epeydir

canım bende aynen confortmıl 1 kullanıyorum ve cok memnunum..gaz sorunumuz ve kabızlık sorunu yarı yarıya ındırıyo..tabı bıde bağırsaklarda sorun olunca ben ek gıdaya cok da erken başlamayı düşünmüyorum ama confortmıl cabuk sındırılen bı mama..cok tok tutmuyo suan 6 kg cıvarı ve 6 ogun 125 ml ıcıyo.ayrıca her bı buck saatte bır benı emıyo..
ek gıdaya 4. aydan sonra gecılıo..doktoruna bağlı açıkçası..eger bebegın doymuyosa ve artık kafasını dık tutabılıyosa gbı bazı gereksınımlerı var galıba.ama benımkı cok rısklı ben duzeltılmıs 6 aylık olunca yanı 8 aylık oluncaya kdr mama+sut dvm etmek ıstıyorum.ıyıce buyuşun kılo alsın bağırsakları ve bagısıklıgı ıyıce kuuvvetlensın dıye..ham bazen cok erken geçmek alerjik reaksıyonları artırabılıyomus..bılmıyorum erken başlamak mı gerek yoksa beklemek mı?hangısı ıyı bı fıkrım yok açıkçası...

canım ek gıdaya geçmemeni doktor mu söyledi, çünkü çok ciddi bir durum bu,kendi başına karar verme, şimdi kendi toparlasın derken sonrasında zorlanırısınız.hayatı boyunca bişeyleri sevmeyen,yemek ayrımı yapan biri istemezsin heralde.sen öğünde 125 ml veriyormussun, biz daha 75 ml yi gecemedik ama ek gıdaya gectik yogurt meyve corba hatta kahvaltıya basladık. senin bebeğin bence hiç zorluk cekmez ek gıdada.hatta benim bebeğim seninki kadar yiyecek varya ben mamayı tamamen keserim sadece emzirir, ek gıdasını verirdim. birde mamasını yukseltmen gerekir kilosu arttıkca, bi de 6 aylık oldu zaten bir üste gecmen lazım, şu anda verdiğin onu doyurmaz.ha ek gıda ve mamayı doktorun dediyse bu şekilde yap diye tabiki bişey diyemem.

çocuk doktorumuza sordum gitmeli miyiz nörolojiye diye.eğer bir problem görürsem ben yönlendiririm şuan gerek yok dedi.sizi doktorunuz mu yönlendirmişti yoksa kendiniz mi gittiniz?

hayır doktorumuz yönlendirmedi fakat oğlum uzun süre küvezde kaldığından yoğun bakımda oğlumun doktoru tavsiye etmişti 3 aydan itibaren en azından 2 yaşına kadar 3 ay yada 6 ay arayla götürün bizim gözümüzden kaçan bir durumu onlar yakalayabilirler diye

benım bebişte aynı kıloara dustu..yüzde 10 u kdrını verıyomus bebek doğunca..evet nerdeyse aynı..31. haftada geldı bızımkı..suyum bıtınce mecburen..benımkıler bıde ıkızde o yüzden erken geldı sen neden erken doğum yaptın?

gelişme geriliği vardı zaten sürekli takip ediyordu doktorum suyun azalırsa alırız 2-3 haftaya diyordu.32 haftalıkken sağ kasık bölgemde çok kuvvetli bir sancıyla hastaneye gittik sağ yumurtalığa giden bağ dokusu dönmüş yumurtalık kangren olmuş alınması gerekiyormuş.tahlillerde gebelik zehirlemesinin başladığını da tespit ettiler yani mecbur sezeryan oldum.hem bebiş doğdu hem yumurtalığım alındı.aklıma gelmeyen başıma geldi yani.

canım bu arada bebegın günde kac kez kakasını yapıyor?aptamıl confortmıl az kaka çıkartan bır mama turu bebgım az kaka yapıyo o yüzden sormak ıstedm ayrıca???????????????

Cnm nasil oldu bebis???

merhaba sonunda kızımın neyi olduğunu öğrendik. geçen hafta neredeyse hergün hastanedeydik. özelde gittiğimiz prof.a inanamayıp birde sami ulus çocuk hastanesine gittik. önce çocuk doktoru sonra gastroloji, sonra alerji doktoru baktı. mikrop çıkmadı çok şükür benim aklımda hala soru işareti vardı çok rahatladım o konuda. alerji doktorunun dediğine göre kızım ilk başta ishal olduğunda (yaklaşık 1.5 ay önce) bize amip diye antibiyotik vermişlerdi o ilaç da bağırsak florasını bozmuş ve atağa bağlı laktoz intoleransı gelişmiş. biz küçük tıp merkezindeki tahlile güvenip hemen ilaca başladık hata yaptık. tahliller için büyük hastaneye gitmek gerekmiş bunu öğrendik.
neyse alerji doktoru emzirmeyi bırakıp mamaya başlamamı söyledi bize 3 kutu mama da verdi. ertesi gün yine özele gittik o da birşeye alerjisi olduğunu düşünüyor hala. patates, pirinç diyetini bırakıp yumurta ve buğday diyetine başlattı. bu arada süt süt ürünleri diyeti devam ediyor.bi 10 günde böyle bakalım dedi. mukuslu kakası devam ederse yapacak birşey yok kan olmadıktan sonra korkmayın ek gıdaya başlayınca geçer dedi.
sonuç olarak emzirmeye ve diyete devam ediyorum. sütüm yetmezse o doktorun verdiği neocate i kullanıcaz inşallah gerek kalmaz.

bu arada kızım bizimle konuşmaya başladı desem yeridir. öyle sesler çıkarmaya başladı ki bizi çok mutlu ediyor hele gülüşü bütün yorgunluğumu alıyor. ha duvardaki resimlerle de konuşuyor.ellerini yiyor demişsin ya benimki acıkınca elinden gelse iki elini birden sokacak ağzına :)) bazen memeyi çıkarıp elini yiyor.
oyun halınızın markası ne? biz 4 ay 10 günlük, düzeltilmiş 2,5 aylık olduk, yüzüstü koyunca hemen yorulup ağlamaya başlıyor. zamanı gelmiş mi sence oyun halısının?

Büyüdü büyüdü:)) artık normale döndük, gezmelere gidiyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz, ek gıdaya da geçtik, şu sıralar biraz az yiyor zorla yiyor ama oda normalmiş, ek gıdaya alışma süreci yaşarmış bebişler.Henüz 4kg olduk ama bize öyle büyükmüş gibi geliyor ki anlatamam.600gr doğan bebek için 4kg mucize:)Sanki alt dişi de çıkıyor gibi.Doktor çürümesin diye ilaç verdi.Huysuz bir bebek değil, sakin, kendi başına bırak oynar,arada bi yanında olduğunu göster yeter,yoğun bakımda uzun süre kalmasından kaynaklanıyor sanırım. Bi de güşümüz var ki sorma, herkese gülüyoruz tanıdık tanımadık.en son kontrolünde üfürüm var dedi doktor, sadece tıp fak.de bakıyorlarmış, taa kasıma randevu verdiler, torpil tanıdık derken muayene olduk.1 tane küçük bir delik varmış kalbinde, korkulacak bişey yokmuş şimdilik.6 ay sonra tekrar bakılacak.Allahım öyle güç vermiş ki içim çok rahat, hiç korkmuyorum, biliyorsun neleri atlattık biz, küçük bir delikmiş vız gelir bize.Bizden böyle, sen anlat senin bebiş naptı büyüdü mü, ameliyattan sonra sorun çıkmadı de mi,amip olmuştu off ne cok birikmiş bayadır yazmıyorsun herşeyi anlat

canım geçmiş olsun inşallah kapanır kendiliğinden bir daha duymazsınız adını bile. ne güzel gezmeye de başlamışsınız darısı başımıza olsun.
bende antalyalıyım bayramda gitmeyi düşünüyorum ama kızım hasta olur mu diye de endişeleniyorum. çok sıcak mı kızında isilik falan oluyor mu?
bir de ek gıdaya tam olarak kaçıncı ayda başladınız?

mrb canım bunu yaşamayan bilemez gerçekten mucize.benim üzüntüden suyum geldi eşim beni 2 yıldır aldatıyormuş ve ben bunu 13haftalık gebeyken öğrendim ve herşey üstüste gelince üzüntüden suyum geldi 47 gün kaldı kızım karnımda suyumun geldiği akşam hastane hastane dolaştım medikalpark bahçelievler doğum olcak dedi 7000 lira istedi yapamadım param yoktu iyikide yokmuş ben ilaç mümessiliyim ve kadın doğum ilaçları çaışıyorum progestan mesela ilaçlarımdan biri genelde gebe kalan her kadın kullanmıştır ve bilir dolayısıyla çok kadın doğumcu arkadaşım var ve hemen kanuni s.s hastanesine gittim perinataloji servisine ve yattım su geldiğinde doğum başlar ve 24 saat iççerisinde doğum yapmak gerekir ancak bebek küçükse yaşatıladabilir sonuçta amniyon sıvısı bebeğin idrar sirkilasyonu ile oluşur o işer su olur ve keseden gider bende öyle oldu ilk hafta %50 doğum olur ve bebeğinin hayatını sana garanti edemeyiz dediler bebeğim daha 685 grdı düşün artık bekledik kanuni bu konuda çok iyi yatak istirati ve bol sıvı alımıyla vede serum hergun her akşam enfeksiyon riskine karşı hergün kan verdim hiç kilo almamıştım hastanede yatarken 10 kilo aldım herşeyi yedim çocugum kılo alsın heran doğabilir diye çok çektim ben o stres bitirdi beni saçlarım avuç avuç dökülüyor hala hem hormonların hemde yaşadığım sıkıntılarında etkisiyle senı en ıyı ben anlarım sonra herşey bitiyor hiç yaşanmamışa dönüyor yaşamasa benim kızım yaşamazdı anlayacağın su biter kese yırtılırsa bebek yaşamaz sadece bir şehir efsanesidir benim durumumda olan çok kadın vardı yattıgım serviste hepsi benim kadar şanslı değildi ama bir şekilde yırttılar ve hepsinin bebekleri benimkinden bir hafta fazla küvezde kaldı ama yaşıyorlar nitekim.bu arada bana suyunb olmaması dolayısıyla bebekte kol bacak dirseklerde şekil bozuklukları olabileceği söylendi oda olmadı vede geçici bu durum olsaydıda.sancım bile olmadı 47 gün boyunca inan nerdeyse hiç yürümedim hep yattım tv izledim marincap gynoferon decavit kullandım omega 3 çok önemli önce yüce Allahımın izniyle sonrada tedbirle yaşayacak bebeğin sana yemin ederim.

canım geçmiş olsun inşallah kapanır kendiliğinden bir daha duymazsınız adını bile. ne güzel gezmeye de başlamışsınız darısı başımıza olsun.
bende antalyalıyım bayramda gitmeyi düşünüyorum ama kızım hasta olur mu diye de endişeleniyorum. çok sıcak mı kızında isilik falan oluyor mu?
bir de ek gıdaya tam olarak kaçıncı ayda başladınız?

Canım cok teşekkür ederim , inşallah senin bebişinde bir an önce sağlığına kavuşur bu gıda konusunda.Hiç bilmediğim bişey, Allahım bir an önce normale döndürsün.Senin bebişte maşallah 4 ay olmuş büyümüş.Canım Antalya çok sıcak, eğer bir iki ay sonra gelme imkanın varsa öyle gel.Şimdi nerdesin bilmiyorum ama hava değişimi yaşarsa Allah korusun.Ben bu havaya alıştrmaya çalıştım, hiç klima açmadım mesela, hele öğle saatleri gelince karnını doyurur yatar, gözlerini bile açamaz sıcaktan kuzucuk mayışır ama klima açsam da en ufacık bir dışarı çıkmamızda hastalanır diye korktum.Nasıl olsa bu şehirde yaşayacağız ve nasıl olsa alışmak zorunda dedim.Doktoru da fikrimi beğendi.her gün yıkanıyoruz hiç olmazsa kovanın içine su dolduruyorum sokuyor cıkarıyorum.Bu yüzden isilik olmadı.
Bizimki 6,5 aylık oldu düzeltilmiş 3,5 aylık.Ben 4 aylıkken tüm meyveleri yalatmaya başladım.5 aylıkken kavanoz maması ve yoğurt verdim günde 2-3 kaşık.Temmuzdan beri de kahvaltı,sebze ve meyve püresi, yoğurt ve çorba veriyorum.Bir öğün mama bir öğün ek gıda şeklinde.Sütüm az her öğün öncesi de emziriyorum.Sen yavaşan yalatmaya başla tadını bilsin yeter şimdilik.zararı olmaz yalatmanın.Ben ilk kayısı yalatıyordum.Şimdi en cok kayısı püresi seviyor.

mrb canım bunu yaşamayan bilemez gerçekten mucize.benim üzüntüden suyum geldi eşim beni 2 yıldır aldatıyormuş ve ben bunu 13haftalık gebeyken öğrendim ve herşey üstüste gelince üzüntüden suyum geldi 47 gün kaldı kızım karnımda suyumun geldiği akşam hastane hastane dolaştım medikalpark bahçelievler doğum olcak dedi 7000 lira istedi yapamadım param yoktu iyikide yokmuş ben ilaç mümessiliyim ve kadın doğum ilaçları çaışıyorum progestan mesela ilaçlarımdan biri genelde gebe kalan her kadın kullanmıştır ve bilir dolayısıyla çok kadın doğumcu arkadaşım var ve hemen kanuni s.s hastanesine gittim perinataloji servisine ve yattım su geldiğinde doğum başlar ve 24 saat iççerisinde doğum yapmak gerekir ancak bebek küçükse yaşatıladabilir sonuçta amniyon sıvısı bebeğin idrar sirkilasyonu ile oluşur o işer su olur ve keseden gider bende öyle oldu ilk hafta %50 doğum olur ve bebeğinin hayatını sana garanti edemeyiz dediler bebeğim daha 685 grdı düşün artık bekledik kanuni bu konuda çok iyi yatak istirati ve bol sıvı alımıyla vede serum hergun her akşam enfeksiyon riskine karşı hergün kan verdim hiç kilo almamıştım hastanede yatarken 10 kilo aldım herşeyi yedim çocugum kılo alsın heran doğabilir diye çok çektim ben o stres bitirdi beni saçlarım avuç avuç dökülüyor hala hem hormonların hemde yaşadığım sıkıntılarında etkisiyle senı en ıyı ben anlarım sonra herşey bitiyor hiç yaşanmamışa dönüyor yaşamasa benim kızım yaşamazdı anlayacağın su biter kese yırtılırsa bebek yaşamaz sadece bir şehir efsanesidir benim durumumda olan çok kadın vardı yattıgım serviste hepsi benim kadar şanslı değildi ama bir şekilde yırttılar ve hepsinin bebekleri benimkinden bir hafta fazla küvezde kaldı ama yaşıyorlar nitekim.bu arada bana suyunb olmaması dolayısıyla bebekte kol bacak dirseklerde şekil bozuklukları olabileceği söylendi oda olmadı vede geçici bu durum olsaydıda.sancım bile olmadı 47 gün boyunca inan nerdeyse hiç yürümedim hep yattım tv izledim marincap gynoferon decavit kullandım omega 3 çok önemli önce yüce Allahımın izniyle sonrada tedbirle yaşayacak bebeğin sana yemin ederim.

Anlattıklarına gerçekten inanamıyorum..tüylerim diken diken oldu..o anları seninle ben de yaşadım..ama ne güzel ki meleğin kucağında şimdi..ellerinde..az bir suyla bile seni orada tutan senin ve bebeğinin yaşamına değer veren herkesten Allah razı olsun..gerçekten bir mucize yaşamışsın..ve bunu Türkiye'de başarmışlar...:)Allah size uzun yıllar versin sağlıcakla sıhhatle..

benim doktorum da çok iyi bir doktordur ama şimdi doğarsa bebeğimin yaşamayacağını söyledi..ancak akciğerleri 26.sında gelişir..şimdi ciğer iğnesi yapsak beyin kanaması geçirir, ölür dedi. Hatta gittiğim özel hastanenin küvözü de olmadığı için seni bu durumda üniversiteye yollayacağım dedi..Ama sıvı azar azar akarsa problem yok belli bir haftaya geitiriz antibiyotikle de dedi..

Çok moralim bozulmuştu..her gün ağladım..baktım o sıvı daha çok geliyor ve kendimi serin tutmaya çalıştım..arkasından doktor da bana ne olur olmaz diye antibiyotik iğnesi vurdu..daha sonra test yaptı ve o sıvı düşündüğümüz sıvı değil dedi..ama ne zaman ben üzülsem sıvı yine azar azar akıyor...doktor mantar diyor ama tedbir için ben de yataktan kalkmıyorum simdi kesinlike..

arkasından böbrek enfeksiyonu oldum ve dünya kadar enfeksiyon iğnesi yedim..gene pek düzelmedim..ciddi kabızlık ve mide problemleri ve iki lokma ağzıma attığımda sertleşme ve ağrı oluyor :((

inşallah Rabbim sağlıcakla senin gb bebişimi kucağıma almayı nasip eder..teşekkür ederim cevabın için..

hala yazdıklarını düşünüyorum inan..nasıl bir mucize bu Allah'ım..çok geçmiş olsun ama sen de çok inançlı , süper dayanıklı bir anneymişsin..o halde doktorlar sadece bizi olmayacağına inandırır sanıyordum..bebişin o azıcık su ile nasıl yaşadı oradı..Allah'ın hikmeti; O yaşatmak isterse yaşatıyor işte, imkansız denileni başartıyor kuluna..sana sormak istediğim ayrıca o hastanede yatarken moralinin nasıl olduğu. Sürekli su daha fazla gelip tamamen tükenecek korkusu ile seni yıprattı mı ? Su hep o ilk gelişin arkasından azar azar geldi değil mi? O 47 gün boyunca kabızlık gb problemler yaşadın mı ayrıca?Ve sürekli damar yolunun açık olması damarlarını iflas ettirmedi mi?

Son düzenleme:
canım ek gıdaya geçmemeni doktor mu söyledi, çünkü çok ciddi bir durum bu,kendi başına karar verme, şimdi kendi toparlasın derken sonrasında zorlanırısınız.hayatı boyunca bişeyleri sevmeyen,yemek ayrımı yapan biri istemezsin heralde.sen öğünde 125 ml veriyormussun, biz daha 75 ml yi gecemedik ama ek gıdaya gectik yogurt meyve corba hatta kahvaltıya basladık. senin bebeğin bence hiç zorluk cekmez ek gıdada.hatta benim bebeğim seninki kadar yiyecek varya ben mamayı tamamen keserim sadece emzirir, ek gıdasını verirdim. birde mamasını yukseltmen gerekir kilosu arttıkca, bi de 6 aylık oldu zaten bir üste gecmen lazım, şu anda verdiğin onu doyurmaz.ha ek gıda ve mamayı doktorun dediyse bu şekilde yap diye tabiki bişey diyemem.

Sevgili nisabilge, senin de hikayeni başından sonuna takip ettim bu satırlarda..Pek çok insan için moral kaynağısın..Allah'ım bebişini çok erken doğmasına rağmen sana bağışlamış..ve ne güzel de şimdi anlatıyorsun onu bıcır bıcır..Allah yüzünüzü hep güldürsün, sağlık sıhhat versin inşallah..

Sevgili nisabilge, senin de hikayeni başından sonuna takip ettim bu satırlarda..Pek çok insan için moral kaynağısın..Allah'ım bebişini çok erken doğmasına rağmen sana bağışlamış..ve ne güzel de şimdi anlatıyorsun onu bıcır bıcır..Allah yüzünüzü hep güldürsün, sağlık sıhhat versin inşallah..

Canım çok teşekkür ederim.Allahım sana da yaşatsın bu günleri inşallah.Moralini hiç bozma, yiyecek ekmeği varsa Allahım onu sana bağışlar.Aklına çok getirmemeye çalış ki su azalmasın, çünkü herşey psikolojik biliyorsun.Moralini yüksek tutmalısın ki bebiş de içerde korkmasın, hamileikte bebek strese girermiş, bunları yaşayınca öğrendim.Onu strese sokma, hep olumlu düşün, kalbini ferah tut.Bol bol dua edeceğim senin için, bu mübarek bayram gününün hürmetine Allahım ona dayanma gücü versin, tutunsun anacığına, ve inşallah zaqmanı geldiğinde sağlıcakla kucağına alırsın

Canım çok teşekkür ederim.Allahım sana da yaşatsın bu günleri inşallah.Moralini hiç bozma, yiyecek ekmeği varsa Allahım onu sana bağışlar.Aklına çok getirmemeye çalış ki su azalmasın, çünkü herşey psikolojik biliyorsun.Moralini yüksek tutmalısın ki bebiş de içerde korkmasın, hamileikte bebek strese girermiş, bunları yaşayınca öğrendim.Onu strese sokma, hep olumlu düşün, kalbini ferah tut.Bol bol dua edeceğim senin için, bu mübarek bayram gününün hürmetine Allahım ona dayanma gücü versin, tutunsun anacığına, ve inşallah zaqmanı geldiğinde sağlıcakla kucağına alırsın

Sağ ol nisabilgecim, Allah razı olsun güzel dileklerin duaların için senden..ne zorluklar yaşadığını buradan adım adım takip ettim ben de..inan çoğunu okurken kendimi zor tuttum ağlamamak için.içimde hissetim derdini..Rabbim seni karanlıktan aydınlığa çıkardı..İnşallah benim için de öyle olur..Çok moralim bozuldu son zamanlarda. panik atak bile oldum bu yüzden..:(( bebeğime yansıtmamak için elimden geleni yapıyorum..inşallah sağlıkla gelir oğlum ..hep inanıyor ve dua ediyorum..

Ayrıca normale göre biraz daha cıvık yapıyor. Bio gai de kullanıyorum. Biz çok sıkıntı yaşadık tam düzen oturtamadık. Şimdi daha iyiyiz Allah a şükürler olsun.

Siz de durumlar nasıl ?

aynen cnm..mama konusunda bi kaç kez bocaladım aptamıl ar fln denedm reflsu var dıye ama o ara amıp oldu bebiş..neysekı uzun zaman oldu atlatalı sımdı ıyı bebısım..aslında düzen cok onemlı bence helekı benımkı cok hassas..aptamıl confortmılden cok memnunum.zeytınyag vermeye gerek kalmıyor.sdc mamasını yaparken bı 10 cc kdr extra su katıyorum kı su ıhtıyacını karsılasın.
gazla basımız belada bızım..yanı ağzından yedıkten sonra 2 3 kez gaglamasına rağmen günde kokulu sekılde 20 kez gaz çıkartıyordur kesın...neyse bugünlere de sukur gaz çıkartsın kakasını yapsında ben kucakta sureklı taşıyıp pıspıslamaya razıyım:)

merhaba sonunda kızımın neyi olduğunu öğrendik. geçen hafta neredeyse hergün hastanedeydik. özelde gittiğimiz prof.a inanamayıp birde sami ulus çocuk hastanesine gittik. önce çocuk doktoru sonra gastroloji, sonra alerji doktoru baktı. mikrop çıkmadı çok şükür benim aklımda hala soru işareti vardı çok rahatladım o konuda. alerji doktorunun dediğine göre kızım ilk başta ishal olduğunda (yaklaşık 1.5 ay önce) bize amip diye antibiyotik vermişlerdi o ilaç da bağırsak florasını bozmuş ve atağa bağlı laktoz intoleransı gelişmiş. biz küçük tıp merkezindeki tahlile güvenip hemen ilaca başladık hata yaptık. tahliller için büyük hastaneye gitmek gerekmiş bunu öğrendik.
neyse alerji doktoru emzirmeyi bırakıp mamaya başlamamı söyledi bize 3 kutu mama da verdi. ertesi gün yine özele gittik o da birşeye alerjisi olduğunu düşünüyor hala. patates, pirinç diyetini bırakıp yumurta ve buğday diyetine başlattı. bu arada süt süt ürünleri diyeti devam ediyor.bi 10 günde böyle bakalım dedi. mukuslu kakası devam ederse yapacak birşey yok kan olmadıktan sonra korkmayın ek gıdaya başlayınca geçer dedi.
sonuç olarak emzirmeye ve diyete devam ediyorum. sütüm yetmezse o doktorun verdiği neocate i kullanıcaz inşallah gerek kalmaz.

bu arada kızım bizimle konuşmaya başladı desem yeridir. öyle sesler çıkarmaya başladı ki bizi çok mutlu ediyor hele gülüşü bütün yorgunluğumu alıyor. ha duvardaki resimlerle de konuşuyor.ellerini yiyor demişsin ya benimki acıkınca elinden gelse iki elini birden sokacak ağzına :)) bazen memeyi çıkarıp elini yiyor.
oyun halınızın markası ne? biz 4 ay 10 günlük, düzeltilmiş 2,5 aylık olduk, yüzüstü koyunca hemen yorulup ağlamaya başlıyor. zamanı gelmiş mi sence oyun halısının?

canım gerçekten antıbıyotık olayına sasırdım:S ama bence o kdr da kafaya takma kakasını..kas yaparken goz çıkarma kanımca.bırak emsın yavrucak anne sütünden kıymetlı ne var...
kız çocukları bıcır bıcır oluyo.bzımkı agır abı kasları catıyo senı soleee bı suzuyo sonra gulumsuyo çapkın çapkın:D:D
oyun halısı bence cok ıyı mutlaka al lınkı gonderıyorum sana aldığımı:)
Playgro Mutlu iftlik Ik ve Sesli Oyun Hals | OYUN HALILARI | kirazbaby.com-Mutlu Anneler Glen Bebekler in,Anne Bebek rnleri Alveri Sitesi

bu erkekler bu kadınların hakkını öbür tarafta nasıl ödeyecek gerçekten merak ediyorum yaaaa..cnm benım bende çok çektim ama Allahtan gelen e bi şekilde dayanıyosun ama kuldan gelen daha bi ağır...sende çok güçlüsün bunu bil:)

Back