anammm minnoş konuşmaya mı başladı,ayy çok sevindim canım, bizimki de şu sıralar heceliyo gibi bazı harfleri,da da da dyor,ya ya ya diyor,anne dedirtmeye çalışıyorum da daha çok erken galiba,ben tekerlemeler soyluyorum karga karga gak dedi var ya ona iyi alıştı, gak derken bastırarak söylüyorum ga diye cvp veriyor bana,çok tatlılar yaa bi konussalar var ya nasıl heyecanlıyım anlatamam,tv konusunda haklısın canım ya,ne yapcam bilmiyorum, ek gıdaları oyunla yiyoruz pek bakmıyor tv ye,ama biberon mamasını yerken ya uyuması lazım,uykusunda gözlerini açmadan yiyor, ya da uyanıksa reklamlara bakarak yiyor, dizi falan varsa inatlaşıyor,ağzını kilitliyor, mecburen reklam bulup açıyorum,5 dak sürmüyor bitiriveriyor hepsini.
canım süt diyetini bırakmana çok sevindim, demekki büyüyor ve olumsuz şeyler kayboluyor büyüdükçe.belli bir geçiş dönemi var bebeklerin, bir dönem yemiyor içmiyor, benimki de öyleydi,ama düzeliyor korkma.ben ilk zamanlarda aptamil devam sütüyle yoğurt yapıyordum,çok sevdi,tatlı oluyor istersen ilk zamanlar alıştırma amaçlı devam sütüyle yap.sonra pınara geçersin,acele etme, her gün az da olsa ver, zamanla alışacaktır.sırf fiyatı daha uygun diye ülker hero babynin sütünü aldım,yoğurt tutmuyor,aklında olsun, benim hatama düşme.üstelik 6lı aldım,şimdi bitirmeye çalışıyorum.balkabağı evt tam mevsimi,çok da sağlıklı.kıyma denemiştm bende ama anında kustu ama baya oldu belki yeniden denemenin zamanı gelmiştir.bende koyayım çorbalarına, bakalım yiyecek mi.
canım söylediğin masajı bende yapayım, hiç bilmiyorum böyle şeyleri yaa, doktorumuzda söylemedi.nörolojiye hiç götürmedik.söylediğin şeyi de duymadım hiç.bu ay ona da götüreyim bakalım ne dicek.bizimki de şu sıralar sesli oyuncaklara takmış durumda.fisher price inek var basınca müzik calısyor, onu cok seviyor, bir de babası küçük 5 tuşlu piyano aldı,ona da bayılıyor,diğer çıngıraklarını almıyor eline.masal kitabı aldım,ben okuyorum o da resimlerine bakıyor.harf kartları siparişi verdim daha gelmedi.oyun halısının pili bitmiş, bende kaldırdım,haa ne dicem, iki kez koltuktan düştü.annemden yün yorgan getirdim, yere serdim, artık yerde oynuyor,yatıyor,genelde yüzüstü durmayı seviyor,poposunu kaldırıp sallıyor, geri geri gidiyor, hala ileri gidemedik.yanıma almıyorum artık.çok korktum.aman dikkat et canım.seni de bebişini de kocaman öptüm, iyi bakın kendinize