• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allah sana sabır, bebeğine de şifa versin. Allah ın izni ile herşey düzelir bol bol dua edelim. RABBİM bizim gibi olan tüm annelere yardım etsin. Allah kaldıramayacağı yükü kuluna yüklemez, herşey nasip kısmet, dua etmekten başka yapacak bişeymiz yok. Hangi hastanede yatıyor. Ben özel de doğum yaptım ama ROP a Kanuni Araştırma Hastanesi'ne götürdük.

canım Allah razı olsun. benimde elimden gelen tek şey dua etmek, şükürler olsun ki 2 gün önce fanustan çıkarmışlar, hayırlısıyla iyileşecek, bende izmitte özel hastanede doğum yaptım ama dokturu rop için haftada 1 istanbuldan geliyodu şimdi muayene olmuyoruz artık tamamlamış dedi doktoru işitmedede sorun yokmuş bakalım canım hayırlısıyla biraz daha sabretmem gerek sanırım, Allahım miniklerimizi yuvalarına sağsağlım kavuştursun

Merhaba,

14/04/2014 tarihinde 30 W + 2 D lık ilk bebeğim (kızım) dünyaya geldi. Şuan da ne durumdasınız bilmiyorum ama ben de sizler gibi çok zor günler yaşadım. Sebepsiz yere, aniden suyum geldi ve durduramadılar. 2 günün sonunda epidural sezeryan ile bebeğimi aldılar. Herşey boş gibiydi, şaşkınlık vs. gelen ziyaretçiler... Takiiiii taburcu olurken koridorda normal doğum yapmış ve bebeğini kucağına almış gelen anne ve bebeği görene kadar :(((( nasıl ağladım nasıl :( o an başladı ağlamalarım 26 gün sonra bebeğim çıkana kadar. Hergün DR. aradım, YDBU ne gittim, artık bıktırmıştım, mikrop kapmasın diye dokunmadım bile uzun bir süre. Bebeğimi hastaneden alırken dünyanın en mutlu insanı bendim. Ama evde 2 gün kaldıktan sonra gaz sancısı nedeniyle tekrar ağlayarak kendi isteğimle hastaneye yatırdık, 4 gün daha kaldı. 16/05/2013 de tekrar aldım ve artık Allah ın izni ile beraberiz. Allah'a hamdolsun ki minik kahramanım yanımda ancak gerçekten bakımları çok zor. Benim de sütüm yok denilecek kadar az hiç çoğalmadı dr. stresten olduğunu söyledi. Mama ile besleniyor, emmiş olsaydı işimiz daha kolay olabilirdi. Şimdi ne durumdasınız merak ettim.

Yeni gordiium yazdgni...okuyunca tekrar eski gunlerime dondum...:((HAYATIMDA CANIMI BU KDR YAKACAK KISKANICAGIM BASKA BISI YOK HERALDE...DOGDUKTAN SONRA KUCAGA ALMAK..ALLAHIM bizlere taddrsin insallh hayrlisysa...
Bebegim 5 aylik 14.02.2013 dogdu.2 ay once seninkinden...suan iyi sukur insallh boyle dvm ederz...hala daha cok dikkat ediyorum bebise...pramaturelik bide operasyonlar derken...
Allahm hc bi anneye bu acilari yasatmasin...hayatimda gozlerimin onunden gitmeyen bi an var ki o da bebegimin kuvezde ameliyathaneye agzinda emzikle girerken masum masum etrafa bakisi..gene gozlerim doldu....
Allah hepimize evlatlarmza ii bakmak icin sabir versin...amin
Senin kizin nasil oldu kac kg oldu yavru?

Allahım bir an önce bebeğine şifa versin inan bebeğim çıktı ama ben hala sizler için dualar okumaya devam ediyorum, biz de 97 gün kaldık dile kolay yaşayan bilir, Allah sana sabır versin.ama bişey diyeyim mi senin bebeğin baya kurtarmış kendni, çok kalmazsınız diye düşünüyorum, solunum cihazı en tehlikelisi, ondan kurtulduysa tamamdır.Fanusta yüzde 10 falan veriyorlardır yakında onu da cıkarırlar, bizler gibi nefes alır kuzucuk inşallah.Rop deyip geçme, ondan başarıyla geçmesi gercekten cok iyi, inan hastaneden cıkması kadar onemli bişey bence,benim bebegimde gecti roptan, doktor 1 yaşında getir dedi, sende 6 ayda bir yine kontrole götürüsün.Hastaneden çıktıktan sonra cok dikkatli bakmalısın, bizde de üfürüm cıktı, onu takip ediyoruz şimdi,Allahım tüm bebeklerimze şifalar versin, sende inşallah en kısa zamanda kavusursun yavruna

Gecmis olsum cnm..ufurum.kanszliktan olan bisi bildgm kadaryla...buyydu mu findik??? :))

kızlar merhaba uzun zamandır yazamadım, bebişleriniz nasıl küvezde kaldığı günlerin acısını çıkarın, berenmeryem rabbim evladını sana bağışlasın bak negüzel kavuşmuşun umarım kötü günler geride kalır, darisi benim başıma kızlar oğluşum küvezde daha 118 gün oldu ama şükürler olsun daha iyi solunum cihazıdan ayrıldı şimdi fanüs dedikleri bişey var belki bilirsiniz onda ama okadar yoruldum ki güçlü görünüyüm diye uğraşmaktan 4 ay oldu rabbimden sabır ve oğlum için şifa dilekmekten başka bişey gelmiyo elimden, belirsizlik çok canımı sıkıyo bundan sonra neolacak, birde bukadar uzun süre küvezde bebeği kalan varmı aramızda çıktıklarında sorunları oluyomu, buarada göz gelişimini tamamladığını ve birdaha rop muayene olmayacağını söyledi doktoru bu bile öyle mutlu ettiki beni anlatamam, dualarınızı bizden eksik etmeyin kızlar hayırlısıyla yavrumu, yavrularımıza kavuşalım

Onemli olan zaferse cekilen cile kutsaldr
..evet uzun ama inan o gunler sayili cok sanslisin cigerleri duzelmiss..:))))) hele bide rop belasini atlatmssn hic korkma...tututtumasallh:)

sağol canım gözün aydın sağlıkla büyütürsün bebeğini inşallah. bizim durum değişti biraz. 10 gün ilaç tedavisinden sonra tahlili yine aynı çıktı yani hiç değişmemişti çocuk doktoru gastroloğa götürmemizi söyledi. bizde özel çocuk doktoruna götürdük o da bu kadar küçük bebekte amip olmaz imkansız dedi bu süt alerjisidir dedi. yani evdeki bakımla alamaz o mikrobu, küçük laboratuvarlar yanlış sonuç verebiliyor önce inek sütünü kesip deneyelim dedi. ben bugünden itibaren inek sütü içeren şeyler yemiycem 2 hafta sonra tekrar gidicez. inşallah alerjidir de geçer gider diyetle.

Cnm nasil oldu bebis???

bebeğim şuan 3,5 aylık düzeltilmiş yaşı 39 günlük, sütüm hiç çok olmadı, mama ile besliyorum çoğalması için ne yapabilirim. Siz ne yaptınız ? Benim sütümün olmamasını strese bağladı DR.[/QUOTE]

2 ay kadar süt sağdım 36 gün hastenede kaldı hastaneden çıkınca da korktum zayıflarsa diye yine sağıp verdim.ama süt miktarı gittikçe azalmaya benim bıdık da daha çok süt içmeye başladı.annemin telkiniyle süt sağmayı bir günde bıraktım emzirmeye başladım.emmek istemedi ama aç kalınca mecbur emdi.sadece emzirdim belki ilk zamanlar yetmedi sütüm ama yine de emzirdim.sütüm yok dersen olmaz var de şartlandırma kendini.emzirmek sütü coşturuyor.o tek göğsümü emiyor ben diğerini sağıyorum.süt rezervleri 1 saatte kendini yenilermiş.çalışan bir anneyim böylece buzluğa da süt atabiliyorum.humana still içiyorum ara sıra bir de hergün 5,6 hurma yiyorum.mesela gece emzirdim diyelim 1 hurma yiyorum 1 bardak su içiyorum.olumlu düşün bol bol da su iç.

Yeni gordiium yazdgni...okuyunca tekrar eski gunlerime dondum...:((HAYATIMDA CANIMI BU KDR YAKACAK KISKANICAGIM BASKA BISI YOK HERALDE...DOGDUKTAN SONRA KUCAGA ALMAK..ALLAHIM bizlere taddrsin insallh hayrlisysa...
Bebegim 5 aylik 14.02.2013 dogdu.2 ay once seninkinden...suan iyi sukur insallh boyle dvm ederz...hala daha cok dikkat ediyorum bebise...pramaturelik bide operasyonlar derken...
Allahm hc bi anneye bu acilari yasatmasin...hayatimda gozlerimin onunden gitmeyen bi an var ki o da bebegimin kuvezde ameliyathaneye agzinda emzikle girerken masum masum etrafa bakisi..gene gozlerim doldu....

canım bizim bebişler aynı doğmuşlar galiba 12.02.2013te 32 haftalık 1530gram doğdu benim bıdık sonra 1340a düştü.

Bebeğim şuan da iyi çok şükür, kız olması daha avantaj dedi dr. um daha dayanıklı olurlarmış. 4 kg civarı yarın tattırmaya götüreceğim tam olarak bilmiyorum. Senin bebeğin ne durum da şimdi, ek besine ne zaman başlanıyor biliyormusun ? Şuan aptamil comformil 1 kullanıyorum, sen ne kullanıyosun ?

Bebeğim şuan da iyi çok şükür, kız olması daha avantaj dedi dr. um daha dayanıklı olurlarmış. Nöroloji muayenesi kaldı, ona da bayramdan sonra nasipse götüreceğim. 4 kg civarı yarın tattırmaya götüreceğim tam olarak bilmiyorum. Senin bebeğin ne durum da şimdi, ek besine ne zaman başlanıyor biliyormusun ? Şuan aptamil comformil 1 kullanıyorum, sen ne kullanıyosun ?

:12:
canım Allah razı olsun. benimde elimden gelen tek şey dua etmek, şükürler olsun ki 2 gün önce fanustan çıkarmışlar, hayırlısıyla iyileşecek, bende izmitte özel hastanede doğum yaptım ama dokturu rop için haftada 1 istanbuldan geliyodu şimdi muayene olmuyoruz artık tamamlamış dedi doktoru işitmedede sorun yokmuş bakalım canım hayırlısıyla biraz daha sabretmem gerek sanırım, Allahım miniklerimizi yuvalarına sağsağlım kavuştursun

Amiiiiiiiiiiiiiinnnn.

Bir de ben depresyona girdim en ufak bişeyde bile halen ağlıyorum ya da dünyam yıkılıyo sanki atlatamadım halen :(((

bebeğim şuan 3,5 aylık düzeltilmiş yaşı 39 günlük, sütüm hiç çok olmadı, mama ile besliyorum çoğalması için ne yapabilirim. Siz ne yaptınız ? Benim sütümün olmamasını strese bağladı DR.

2 ay kadar süt sağdım 36 gün hastenede kaldı hastaneden çıkınca da korktum zayıflarsa diye yine sağıp verdim.ama süt miktarı gittikçe azalmaya benim bıdık da daha çok süt içmeye başladı.annemin telkiniyle süt sağmayı bir günde bıraktım emzirmeye başladım.emmek istemedi ama aç kalınca mecbur emdi.sadece emzirdim belki ilk zamanlar yetmedi sütüm ama yine de emzirdim.sütüm yok dersen olmaz var de şartlandırma kendini.emzirmek sütü coşturuyor.o tek göğsümü emiyor ben diğerini sağıyorum.süt rezervleri 1 saatte kendini yenilermiş.çalışan bir anneyim böylece buzluğa da süt atabiliyorum.humana still içiyorum ara sıra bir de hergün 5,6 hurma yiyorum.mesela gece emzirdim diyelim 1 hurma yiyorum 1 bardak su içiyorum.olumlu düşün bol bol da su iç.[/QUOTE]

Ben doğum yapalı 3,5 ay oldu şimdi Humana still içsem işe yarar mı acaba ?

2 ay kadar süt sağdım 36 gün hastenede kaldı hastaneden çıkınca da korktum zayıflarsa diye yine sağıp verdim.ama süt miktarı gittikçe azalmaya benim bıdık da daha çok süt içmeye başladı.annemin telkiniyle süt sağmayı bir günde bıraktım emzirmeye başladım.emmek istemedi ama aç kalınca mecbur emdi.sadece emzirdim belki ilk zamanlar yetmedi sütüm ama yine de emzirdim.sütüm yok dersen olmaz var de şartlandırma kendini.emzirmek sütü coşturuyor.o tek göğsümü emiyor ben diğerini sağıyorum.süt rezervleri 1 saatte kendini yenilermiş.çalışan bir anneyim böylece buzluğa da süt atabiliyorum.humana still içiyorum ara sıra bir de hergün 5,6 hurma yiyorum.mesela gece emzirdim diyelim 1 hurma yiyorum 1 bardak su içiyorum.olumlu düşün bol bol da su iç.

Ben doğum yapalı 3,5 ay oldu şimdi Humana still içsem işe yarar mı acaba ?[/QUOTE]

inanarak içersen işe yarar bence ama önce inanmalısın.

Gecmis olsum cnm..ufurum.kanszliktan olan bisi bildgm kadaryla...buyydu mu findik??? :))

Büyüdü büyüdü:)) artık normale döndük, gezmelere gidiyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz, ek gıdaya da geçtik, şu sıralar biraz az yiyor zorla yiyor ama oda normalmiş, ek gıdaya alışma süreci yaşarmış bebişler.Henüz 4kg olduk ama bize öyle büyükmüş gibi geliyor ki anlatamam.600gr doğan bebek için 4kg mucize:)Sanki alt dişi de çıkıyor gibi.Doktor çürümesin diye ilaç verdi.Huysuz bir bebek değil, sakin, kendi başına bırak oynar,arada bi yanında olduğunu göster yeter,yoğun bakımda uzun süre kalmasından kaynaklanıyor sanırım. Bi de güşümüz var ki sorma, herkese gülüyoruz tanıdık tanımadık.en son kontrolünde üfürüm var dedi doktor, sadece tıp fak.de bakıyorlarmış, taa kasıma randevu verdiler, torpil tanıdık derken muayene olduk.1 tane küçük bir delik varmış kalbinde, korkulacak bişey yokmuş şimdilik.6 ay sonra tekrar bakılacak.Allahım öyle güç vermiş ki içim çok rahat, hiç korkmuyorum, biliyorsun neleri atlattık biz, küçük bir delikmiş vız gelir bize.Bizden böyle, sen anlat senin bebiş naptı büyüdü mü, ameliyattan sonra sorun çıkmadı de mi,amip olmuştu off ne cok birikmiş bayadır yazmıyorsun herşeyi anlat

hayırlı ramazanlar arkadaşlar ben 2 prematüre bebek annesiyim nörolojı doktoruna mutlaka götürün çünkü motor gelişimi ve fiziksel olarak desteğe ihtiyacı olup olmadığını en çok onlar biliyor 3 aylıkken götürdüm geç kalınmaması lazım sizde mutlaka götürün

hayırlı ramazanlar arkadaşlar ben 2 prematüre bebek annesiyim nörolojı doktoruna mutlaka götürün çünkü motor gelişimi ve fiziksel olarak desteğe ihtiyacı olup olmadığını en çok onlar biliyor 3 aylıkken götürdüm geç kalınmaması lazım sizde mutlaka götürün

çocuk doktorumuza sordum gitmeli miyiz nörolojiye diye.eğer bir problem görürsem ben yönlendiririm şuan gerek yok dedi.sizi doktorunuz mu yönlendirmişti yoksa kendiniz mi gittiniz?

Nöroloji muayenesinde neler oluyor, paylaşabilir misiniz lütfen ?

canım merhaba;
benım bebıste erken dogdu.yenıdogan doktoru gerıeklı görürse yonlendırıyor.ancak bızım bebıste evre 1 beyın kanaması mevcut.o nedenle bız ne olur ne olmaz goturuyoruz.sadece beyın kanaması deıl sarılık ateslı hastalık nek gıbı durumlara maruz kalanları da görmek ıstıyo doktorlar.
gelelim muayeneye doktor bzımkınde;
1 2 4 6 8 10 ve 12 aylarda sonrasında yılda bır kez görmek ıstedgnı belırrtıı..
oncelıkle neden 1 2 4 gıbı gıdıyo.bebeklerın normal sartlarda yapması gereken seyler var.
duzeltılmıs olarak hesapladığın yasına gore ınternette araştır
ornegın bızım bebs 4 aylık.kafasını dık tutması seslı gulmesı gıbı bazı olması gereken seyler var kı bu heryerde yazıyo ınternnettee..bunlardan bırı eksıkse sorun var demek.ornegın kafasını tutamıyorsa gec kalmadan fızık tedavıı yapıp o sorunu halletmek cok onemlı..
norolojı tavsıyelerı
bebeğe sureklı masaj sureklı kucağa almak konuşmak muzık dinletmek bol bol uyaran vermek cok onemlı...
bıldıklerım bu kdr umarım yardmcı olmuşumdur:))

Büyüdü büyüdü:)) artık normale döndük, gezmelere gidiyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz, ek gıdaya da geçtik, şu sıralar biraz az yiyor zorla yiyor ama oda normalmiş, ek gıdaya alışma süreci yaşarmış bebişler.Henüz 4kg olduk ama bize öyle büyükmüş gibi geliyor ki anlatamam.600gr doğan bebek için 4kg mucize:)Sanki alt dişi de çıkıyor gibi.Doktor çürümesin diye ilaç verdi.Huysuz bir bebek değil, sakin, kendi başına bırak oynar,arada bi yanında olduğunu göster yeter,yoğun bakımda uzun süre kalmasından kaynaklanıyor sanırım. Bi de güşümüz var ki sorma, herkese gülüyoruz tanıdık tanımadık.en son kontrolünde üfürüm var dedi doktor, sadece tıp fak.de bakıyorlarmış, taa kasıma randevu verdiler, torpil tanıdık derken muayene olduk.1 tane küçük bir delik varmış kalbinde, korkulacak bişey yokmuş şimdilik.6 ay sonra tekrar bakılacak.Allahım öyle güç vermiş ki içim çok rahat, hiç korkmuyorum, biliyorsun neleri atlattık biz, küçük bir delikmiş vız gelir bize.Bizden böyle, sen anlat senin bebiş naptı büyüdü mü, ameliyattan sonra sorun çıkmadı de mi,amip olmuştu off ne cok birikmiş bayadır yazmıyorsun herşeyi anlat

neeeee diş mi:) şaka heraldeee..ya bızımkınınde alt tarafında bı kucuk beyaz nokta var ama suan ıcın elını yumruk yapıp ağzına goturmesı var o da acıktığında ve gazı olunca yapıyo..sen nasıl anladın dıs cıkardıgını?????
bızım bebıs buyudu suan 6 kg cıvarı kucagmda taşırken kollarım kırılıyoo:D inşallah bı sorun olmaz...ii gidiyo:)
gülüyo oyun halısında şngır şıngır oynuyo.ayklarını vuruyo konusunca heyecanlanıp cıglık atıyo.kucagıma alınca kafasını dık tutuyo etrafı seyredıoo.. duzeltılmıs 3 aylığı gectık...tam dört olunca ıyıce oturtunca tutması gerekıyomus.....eller sureklı ağızda sapır sapır emıyo bal döksem o kdr olur yanı....:))
biz oylesıne gıttık kardıyologa..bızdekı de kapanmış ama cok azcık varmış açıklık 1 yasında gene cagırdı.ınsallah kapanır:)

oyun halısı aldım, bı kac ses çıkaran oyuncak fln:))kıraz baby dıye bı sıte var oldukça güzel oyuncaklar var bak tavsıye ederım...
başka hangı oyuncak almak gerekır kı????

canım bizim bebişler aynı doğmuşlar galiba 12.02.2013te 32 haftalık 1530gram doğdu benim bıdık sonra 1340a düştü.

benım bebişte aynı kıloara dustu..yüzde 10 u kdrını verıyomus bebek doğunca..evet nerdeyse aynı..31. haftada geldı bızımkı..suyum bıtınce mecburen..benımkıler bıde ıkızde o yüzden erken geldı sen neden erken doğum yaptın?

Back