• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cnm doktor iki hafta sonra gelin dediyse bu iyiye giden bir gelişmedir, doğacağı zamanla ilgisi yok, prematüre olduklarından geç gelişiyor, benim kızımın doğacağı tarih 10 nisandı,18 ocakta doğdu, ben en son salı günü gittim rop muayenesine, dr 1 yaşında gelin dedi yani bu artık düzeldiğini gösteriyor çok şükür, yani demek istediğim doğacağı tarihin üzerinden 3 ay geçti, damarlar gelişimini daha yeni tamamladı, bu bebekten bebeğe değişiyor, acele etme, sonu hayırlı olsun da varsın geç olsun

cnm tesekkür ederim icimi rahatlattin biz de dün gittik herhangi bir sorun yok dedi damarlarin gelisimini takip edicez haftaya da gelin dedi. gelisinceye kadar gidicez artik hayirlisi

Kızlar benim bebekler de prematüre doğdu, süt gelmesi için ne yapmalıyım, malum yoğun bakımda olduklarından emziremiyorum, sütü pompayla sağıyorum ama birkaç damla ancak geliyor, önerileriniz neler, sizinki doğumdan kaç gün sonra geldi?

Kızlar benim bebekler de prematüre doğdu, süt gelmesi için ne yapmalıyım, malum yoğun bakımda olduklarından emziremiyorum, sütü pompayla sağıyorum ama birkaç damla ancak geliyor, önerileriniz neler, sizinki doğumdan kaç gün sonra geldi?

Benim 3.gün anca geldi,üzüntüden mi bilmiyorum artık.Benim aklıma hiç sütleri saklamak gelmedi,çok pişman oldum sonradan.Bence sağıp buzluğa at.Olumlu düşünmeye çalış,bol sıvı tüket,üzüm ve dere otunun sütü artırdığını duydum.

kızlar bebeğim amip kapmış :( pazartesi ishal olmuştu hemen götürdük doktora doktorun yanında da hemen kakasını yapıverdi tahlilinde amip çıktı ya. ilaç kullanmaya başladık ama zor geçen bir mikropmuş bu bilgisi olan, başına gelen var mı? daha düzeltilmiş 1,5 aylık yavrum çok küçük çok üzülüyorum.

Canim gecmis olsun.benim bebekte de basimiza geldi.kuveze aldilar hemen bi hafta damardan beslediler bagirsagi dinlendrip antibiyotik verdiler.iki hafta kdr surdu tedavi.
Iki kez kaka testinden sonra temiz cikti.ben dun bebegmin kakasi yesil olunca gene test yaptrdm temizmis..
Aldgm onlemleri sana yazayim
1.su aritma taktrdik.een onemlisi(eger buna firsatin yoksa 1 litrelik veya kucuk sise su kullan.damacanalarda cok masum deil hani)
2 el dezenfektani aldm sterilderm antiseptik.bebege degmeden ellerimi yikiyorum ve antiseptikliyorum.yatak odasini tozunu antiseptikle aliyorum.kakasinin degme ihtimaline karsi.altini degisince mutlaka elimi yikiyayip antiseptikliyorum.
3.90 derecede kiyafet yikiyorum ve utuluyorum.kundaksiz hic elime almiyorum veya bi yere koymuyorum.
4.alnindan opuyorum.kimseye elletmiyorum.sdc esim iste...
5.mutfak tezgahini camasir suyu ve aritma suyla siliyorum
6.biberonlari dettol ile yikyrm..sterilizatorde temizliyorum.aritma sudan doldurdugum ketildaki suyla mama yapiyorum.ketilin kolunu her zaman siliyorum.malum yemek o bu derken elliyosun.mamasini kapali bir kavanoza koyup dissiyla ole sakliyorum.hava girmesin mikropta diye...
7cok disari cikarip sagda solda surtmuyoruz tabiki:))

Canim benimde ayni damla damlaydi.ceke ceke getrdim
Uc dort cesit pompa o bu su derken geliyo simdi.bebegin de emerse ohhh cosuyo valla;)))
Benim yaptgm hata tembellik edip saat basi sagmamakti.suanin kiymetini bil bool booool sag bikmadan usanmada.ucuncu aydan sonra duzene girip sdc cektikce gelcek.ama simdi cag gbi cosa cosa gelir.hem sutun cogalacak goguslerin uyarildikca siscek..ozellikle gece cok sag bak cok onemli.
Yiyecek olarakk hurma.ve ayran. bol bol su:) herkes bana kesilir dedi bes aylik oldu ve hala emiyo :)

Uc dort cesit pompa o bu su derken geliyo simdi.bebegin de emerse ohhh cosuyo valla;)))
Benim yaptgm hata tembellik edip saat basi sagmamakti.suanin kiymetini bil bool booool sag bikmadan usanmada.ucuncu aydan sonra duzene girip sdc cektikce gelcek.ama simdi cag gbi cosa cosa gelir.hem sutun cogalacak goguslerin uyarildikca siscek..ozellikle gece cok sag bak cok onemli.
Yiyecek olarakk hurma.ve ayran. bol bol su:) herkes bana kesilir dedi bes aylik oldu ve hala emiyo :)

Canim gecmis olsun.benim bebekte de basimiza geldi.kuveze aldilar hemen bi hafta damardan beslediler bagirsagi dinlendrip antibiyotik verdiler.iki hafta kdr surdu tedavi.
Iki kez kaka testinden sonra temiz cikti.ben dun bebegmin kakasi yesil olunca gene test yaptrdm temizmis..
Aldgm onlemleri sana yazayim
1.su aritma taktrdik.een onemlisi(eger buna firsatin yoksa 1 litrelik veya kucuk sise su kullan.damacanalarda cok masum deil hani)
2 el dezenfektani aldm sterilderm antiseptik.bebege degmeden ellerimi yikiyorum ve antiseptikliyorum.yatak odasini tozunu antiseptikle aliyorum.kakasinin degme ihtimaline karsi.altini degisince mutlaka elimi yikiyayip antiseptikliyorum.
3.90 derecede kiyafet yikiyorum ve utuluyorum.kundaksiz hic elime almiyorum veya bi yere koymuyorum.
4.alnindan opuyorum.kimseye elletmiyorum.sdc esim iste...
5.mutfak tezgahini camasir suyu ve aritma suyla siliyorum
6.biberonlari dettol ile yikyrm..sterilizatorde temizliyorum.aritma sudan doldurdugum ketildaki suyla mama yapiyorum.ketilin kolunu her zaman siliyorum.malum yemek o bu derken elliyosun.mamasini kapali bir kavanoza koyup dissiyla ole sakliyorum.hava girmesin mikropta diye...
7cok disari cikarip sagda solda surtmuyoruz tabiki:))

canım çok sağol inşallah kimsenin başına gelmez bu mikrop 10 gün oldu hala tam düzelmedi kızımın kakası arada sarı da oluyo ama genelde yeşil yarın yaptırıcaz tahlilini. yazdıklarının çoğunu yapıyorum zaten artık ellerimi yıkamaktan derisi yüzülecek duruma geldi. lojmanda olduğumuz için arıtma taktıramıyoruz damacana kullanmıyoruz 5lik 10luk hazır su kullanıyoruz. kimseye elletmedik 2 ay kadar ama abisi var e o da çocuk sevmek istiyo korka korka elinden ayağından tutturdum. yoksa çocuk iyice hırçın kıskanç hale geliyor. ha bizim biberon işimiz de yok çok şükür emiyor ama ilk 1,5 ay biberonla beslendi belki o zaman kapmıştır mikrobu diyorum. valla düşüne düşüne bi hal olduk eşim de bende nerden bulaştı diye sadece hastaneye gidiyoruz dışardan aldıysa hastanelerden almıştır herhalde.
Allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin inşallah hep iyi olurlar ve gülerler, gülmeye başladı kızım :)

kızlar bebeğim amip kapmış :( pazartesi ishal olmuştu hemen götürdük doktora doktorun yanında da hemen kakasını yapıverdi tahlilinde amip çıktı ya. ilaç kullanmaya başladık ama zor geçen bir mikropmuş bu bilgisi olan, başına gelen var mı? daha düzeltilmiş 1,5 aylık yavrum çok küçük çok üzülüyorum.

canm çok geçmş olsun,Rabbm tez zamnda şifasını versn inş..merak ettm evdemi kaptı bu mikrobu bebişin..bizde 48 günün ardından 5 temmuzda taburcu olduk..

canm çok geçmş olsun,Rabbm tez zamnda şifasını versn inş..merak ettm evdemi kaptı bu mikrobu bebişin..bizde 48 günün ardından 5 temmuzda taburcu olduk..

sağol canım gözün aydın sağlıkla büyütürsün bebeğini inşallah. bizim durum değişti biraz. 10 gün ilaç tedavisinden sonra tahlili yine aynı çıktı yani hiç değişmemişti çocuk doktoru gastroloğa götürmemizi söyledi. bizde özel çocuk doktoruna götürdük o da bu kadar küçük bebekte amip olmaz imkansız dedi bu süt alerjisidir dedi. yani evdeki bakımla alamaz o mikrobu, küçük laboratuvarlar yanlış sonuç verebiliyor önce inek sütünü kesip deneyelim dedi. ben bugünden itibaren inek sütü içeren şeyler yemiycem 2 hafta sonra tekrar gidicez. inşallah alerjidir de geçer gider diyetle.

kızlar bende bebegğimi 30+5 11 şubatta doğurdum tam 50 gün hastanede yattım çünkü 24+3 günlükkken suyum geldi hemde hepsi apar topar yatmak zorunda kaldım özel hastanelerin hepsi bu bebek yaşamaz sezeryana almalıyız acilen karnında ölüp seni zehirler dedi ama yaşatacak rabbim tam medıkalpark bahçelievlerde doğuma hazırlanıyordum yenidoğan yoğunbakımda yer olmadıgını öğrendik kader şans kanunıde yattım perinatta neyse 1670 g 42 cm doğdu kızım şimdi düzeltilmiş 3 aylık 6 kg maşallahı var yavrumun anne sütü artı mama veriyorum sütüm çok yok ama benim gibibir damla sütünü bile vercem diye ölen anne azdır hiç pes etmedim azda olsa yağlı 10 cc bile çıksa 100 cc mamaya bedeldir dedim ve halla diyorum yaşadığım onca sıkıntıya rağmen ben sadece prematüre anne değil aynı zamanda kızını tek başına büyüytmek zorunda olan bir anneyim anlatsam roamn olur neyse velhasıl geçiyor bu günler yaşamasa benim kızım yaşamazdı bu arada kuvözde 34 gün kaldık

kızlar merhaba uzun zamandır yazamadım, bebişleriniz nasıl küvezde kaldığı günlerin acısını çıkarın, berenmeryem rabbim evladını sana bağışlasın bak negüzel kavuşmuşun umarım kötü günler geride kalır, darisi benim başıma kızlar oğluşum küvezde daha 118 gün oldu ama şükürler olsun daha iyi solunum cihazıdan ayrıldı şimdi fanüs dedikleri bişey var belki bilirsiniz onda ama okadar yoruldum ki güçlü görünüyüm diye uğraşmaktan 4 ay oldu rabbimden sabır ve oğlum için şifa dilekmekten başka bişey gelmiyo elimden, belirsizlik çok canımı sıkıyo bundan sonra neolacak, birde bukadar uzun süre küvezde bebeği kalan varmı aramızda çıktıklarında sorunları oluyomu, buarada göz gelişimini tamamladığını ve birdaha rop muayene olmayacağını söyledi doktoru bu bile öyle mutlu ettiki beni anlatamam, dualarınızı bizden eksik etmeyin kızlar hayırlısıyla yavrumu, yavrularımıza kavuşalım

kızlar merhaba uzun zamandır yazamadım, bebişleriniz nasıl küvezde kaldığı günlerin acısını çıkarın, berenmeryem rabbim evladını sana bağışlasın bak negüzel kavuşmuşun umarım kötü günler geride kalır, darisi benim başıma kızlar oğluşum küvezde daha 118 gün oldu ama şükürler olsun daha iyi solunum cihazıdan ayrıldı şimdi fanüs dedikleri bişey var belki bilirsiniz onda ama okadar yoruldum ki güçlü görünüyüm diye uğraşmaktan 4 ay oldu rabbimden sabır ve oğlum için şifa dilekmekten başka bişey gelmiyo elimden, belirsizlik çok canımı sıkıyo bundan sonra neolacak, birde bukadar uzun süre küvezde bebeği kalan varmı aramızda çıktıklarında sorunları oluyomu, buarada göz gelişimini tamamladığını ve birdaha rop muayene olmayacağını söyledi doktoru bu bile öyle mutlu ettiki beni anlatamam, dualarınızı bizden eksik etmeyin kızlar hayırlısıyla yavrumu, yavrularımıza kavuşalım

allah yardımcın olsun 118 gün dile kolay.sen çok güçlü bir annesin.yakında taburcu olursunuz inşallah.rop muayenesi devam eder diye düşünüyorum.rop için gittiğimizde 2 yaşında bir kız çocuğu da rop kontrolü için gelmişti(800gram doğmuş).gelişimlerini tamamlasalar da yine de takip ediyorlar galiba.

allah herkesi kem gözden nazardan korusun.kızımızı(takvim yaşı5ay düzeltilmiş yaşı3ay) ilk defa memlekete götürdük herkes çok merak ediyordu zaten 1500gram doğan bir bebeği.herkes çok iyi toparlamış sütün yarıyor heralde falan dedi.iyi hoş tatil bitti eve geldik.bir anda sütümün azaldığını hissettim 2,3 saat emmese şişen göğsüm yumuşacık.makineyle sağayım bakalım ne kadar çıkacak dedim.eskiden çıkan miktarın 10 da 1 i ancak çıktı . o kadar üzüldüm ki yavrum aç diye.nazar duası okuyoruz durmadan bir nebze daha iyi şuan.ama önceden hem emerdi bir güzel ,kalanını da sağar dolaba atardım.şimdi sadece emiyor.dolaba atacak kadar sütüm olmuyor.insan içine çıkmaya korkuyorum artık.nazarı hiç bu kadar bariz hissetmemiştim.bol bol okuyun hem kendinizi hem bebişleri.bana da dua edin geri gelsin sütlerim:(

allah herkesi kem gözden nazardan korusun.kızımızı(takvim yaşı5ay düzeltilmiş yaşı3ay) ilk defa memlekete götürdük herkes çok merak ediyordu zaten 1500gram doğan bir bebeği.herkes çok iyi toparlamış sütün yarıyor heralde falan dedi.iyi hoş tatil bitti eve geldik.bir anda sütümün azaldığını hissettim 2,3 saat emmese şişen göğsüm yumuşacık.makineyle sağayım bakalım ne kadar çıkacak dedim.eskiden çıkan miktarın 10 da 1 i ancak çıktı . o kadar üzüldüm ki yavrum aç diye.nazar duası okuyoruz durmadan bir nebze daha iyi şuan.ama önceden hem emerdi bir güzel ,kalanını da sağar dolaba atardım.şimdi sadece emiyor.dolaba atacak kadar sütüm olmuyor.insan içine çıkmaya korkuyorum artık.nazarı hiç bu kadar bariz hissetmemiştim.bol bol okuyun hem kendinizi hem bebişleri.bana da dua edin geri gelsin sütlerim:(

canım allah razı olsun, miniğinide rabbim esirgesin, nazara bende çok inanırım aman dikkat et, rabbim bütün bebekleri korusun

Allahım bir an önce bebeğine şifa versin inan bebeğim çıktı ama ben hala sizler için dualar okumaya devam ediyorum, biz de 97 gün kaldık dile kolay yaşayan bilir, Allah sana sabır versin.ama bişey diyeyim mi senin bebeğin baya kurtarmış kendni, çok kalmazsınız diye düşünüyorum, solunum cihazı en tehlikelisi, ondan kurtulduysa tamamdır.Fanusta yüzde 10 falan veriyorlardır yakında onu da cıkarırlar, bizler gibi nefes alır kuzucuk inşallah.Rop deyip geçme, ondan başarıyla geçmesi gercekten cok iyi, inan hastaneden cıkması kadar onemli bişey bence,benim bebegimde gecti roptan, doktor 1 yaşında getir dedi, sende 6 ayda bir yine kontrole götürüsün.Hastaneden çıktıktan sonra cok dikkatli bakmalısın, bizde de üfürüm cıktı, onu takip ediyoruz şimdi,Allahım tüm bebeklerimze şifalar versin, sende inşallah en kısa zamanda kavusursun yavruna

Son düzenleme:
Allahım bir an önce bebeğine şifa versin inan bebeğim çıktı ama ben hala sizler için dualar okumaya devam ediyorum, biz de 97 gün kaldık dile kolay yaşayan bilir, Allah sana sabır versin.ama bişey diyeyim mi senin bebeğin baya kurtarmış kendni, çok kalmazsınız diye düşünüyorum, solunum cihazı en tehlikelisi, ondan kurtulduysa tamamdır.Fanusta yüzde 10 falan veriyorlardır yakında onu da cıkarırlar, bizler gibi nefes alır kuzucuk inşallah.Rop deyip geçme, ondan başarıyla geçmesi gercekten cok iyi, inan hastaneden cıkması kadar onemli bişey bence,benim bebegimde gecti roptan, doktor 1 yaşında getir dedi, sende 6 ayda bir yine kontrole götürüsün.Hastaneden çıktıktan sonra cok dikkatli bakmalısın, bizde de üfürüm cıktı, onu takip ediyoruz şimdi,Allahım tüm bebeklerimze şifalar versin, sende inşallah en kısa zamanda kavusursun yavruna

canım allah razı olsun, rabbim bebeğinede şifa versin hayırlısıyla ama sakın üzülme hastanede bebeği çıkmış bikaç kişiyle tanışşmıştım onlarda da üfürüm varmış ama yoğun bakımda yanların % 90 ında üfürüm yada fıtık gürülüyormuş ama kilo aldıkça toparlıyorlarmışş inşallah hayırlısıyla bunuda atlatırsınız, dualarını eksik etme

Benimde bebeğim 30+1 de dünyaya geldi...şuan 27 gündür küvezde..2 kere ameliyat geçirdi..öldüm öldüm dirildim doğduğunda 1500 gr şuan 1960 gr oldu ama enfeksiyon yüzünden orda bide hala damardan besleniioo..süt sağıyorum ama çok artmıoo hala ilk günki gibi gelioo..emmedikçe bebek uyarılmaz oda artırmazmış sütü..neyse ben de sabırla emeceği günü bekliyorum...Daha kucağıma bile almadım küvezde dışardan gidip arada elimi içeri sokup seviyorum bebişi..Aldığı 3 5 gramla mutlu oluyorum.Hergün yüreğim ağzımda gidiyorum bebeğime bakmaya..Gece aklıma geldikçe ağlıyorum..ne bilim yaaa ne zormuşş..

40 gün evde dışarı çıkmadan lohusa olanlara,ilk doğurduklarında bebeklerini kucaklarına alanlara ve bebeklerini alıp gezmelre gidenlere imrenerek hatta kıskanarak bakıyorum.Bide ay bebek beni hç uyutmadı diye isyan edenlere gıcık oluyorum:((((((((((((

Benm sinirlerim çok bozuk herkese ve herşeye isyan ediyorum alt tarafı istediğim bi bebekti diyee..inşaallaaah herşey iyi olur ve bugünleri de unuturum...

Prematüre annesi olmak sabır işiymiş hele benm gbi ilk bebekse...:////

Merhaba,

14/04/2014 tarihinde 30 W + 2 D lık ilk bebeğim (kızım) dünyaya geldi. Şuan da ne durumdasınız bilmiyorum ama ben de sizler gibi çok zor günler yaşadım. Sebepsiz yere, aniden suyum geldi ve durduramadılar. 2 günün sonunda epidural sezeryan ile bebeğimi aldılar. Herşey boş gibiydi, şaşkınlık vs. gelen ziyaretçiler... Takiiiii taburcu olurken koridorda normal doğum yapmış ve bebeğini kucağına almış gelen anne ve bebeği görene kadar :(((( nasıl ağladım nasıl :( o an başladı ağlamalarım 26 gün sonra bebeğim çıkana kadar. Hergün DR. aradım, YDBU ne gittim, artık bıktırmıştım, mikrop kapmasın diye dokunmadım bile uzun bir süre. Bebeğimi hastaneden alırken dünyanın en mutlu insanı bendim. Ama evde 2 gün kaldıktan sonra gaz sancısı nedeniyle tekrar ağlayarak kendi isteğimle hastaneye yatırdık, 4 gün daha kaldı. 16/05/2013 de tekrar aldım ve artık Allah ın izni ile beraberiz. Allah'a hamdolsun ki minik kahramanım yanımda ancak gerçekten bakımları çok zor. Benim de sütüm yok denilecek kadar az hiç çoğalmadı dr. stresten olduğunu söyledi. Mama ile besleniyor, emmiş olsaydı işimiz daha kolay olabilirdi. Şimdi ne durumdasınız merak ettim.

allah herkesi kem gözden nazardan korusun.kızımızı(takvim yaşı5ay düzeltilmiş yaşı3ay) ilk defa memlekete götürdük herkes çok merak ediyordu zaten 1500gram doğan bir bebeği.herkes çok iyi toparlamış sütün yarıyor heralde falan dedi.iyi hoş tatil bitti eve geldik.bir anda sütümün azaldığını hissettim 2,3 saat emmese şişen göğsüm yumuşacık.makineyle sağayım bakalım ne kadar çıkacak dedim.eskiden çıkan miktarın 10 da 1 i ancak çıktı . o kadar üzüldüm ki yavrum aç diye.nazar duası okuyoruz durmadan bir nebze daha iyi şuan.ama önceden hem emerdi bir güzel ,kalanını da sağar dolaba atardım.şimdi sadece emiyor.dolaba atacak kadar sütüm olmuyor.insan içine çıkmaya korkuyorum artık.nazarı hiç bu kadar bariz hissetmemiştim.bol bol okuyun hem kendinizi hem bebişleri.bana da dua edin geri gelsin sütlerim:([/QUOT

Bebeğim şuan 3,5 aylık düzeltilmiş yaşı 39 günlük, sütüm hiç çok olmadı, mama ile besliyorum çoğalması için ne yapabilirim. Siz ne yaptınız ? Benim sütümün olmamasını strese bağladı DR.

Allah sana sabır, bebeğine de şifa versin. Allah ın izni ile herşey düzelir bol bol dua edelim. RABBİM bizim gibi olan tüm annelere yardım etsin. Allah kaldıramayacağı yükü kuluna yüklemez, herşey nasip kısmet, dua etmekten başka yapacak bişeymiz yok. Hangi hastanede yatıyor. Ben özel de doğum yaptım ama ROP a Kanuni Araştırma Hastanesi'ne götürdük.

Back