• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba KIZLAR.... Ben daha yeni bes gunluk bir anneyim. Bebegim 31 haftalik dünyaya geldi. Gelişimi 32haftalikti. Benimde Plesanta çürümüş ve bayramın birinci gunu aniden suyum patladı,bebeği almak zorunda kaldılar. En basından beri rahmim cok kucuk olduğu icin erken dogum riskim vardı.ustelik ilk basta ikizdi. 10 haftalik iken biri pes etti,ama malesef küçülmedi,orda oyle kaldı. Ve devamlı kanama yaptı. 21 hafta hic durmadan kanamam oldu. Doktorum tedbir amaçlı ciger gelistirici iğneleri verdi durdu. Bende zaten artrit hastasiyim. Hamileligimin basından beri kortizon kullanmak zorundaydim. Cok sıkıntılı bir hamilelik geçirdim. Ama herseyde bir hayır var iste,simdi o kortizonlarin faydasını gördük. Bebegim karnımda bir iki gun strese girmiş.bu yüzden doğumda ufak bir solunum sıkıntısı yaşadı,ciğerleri iyi gelişmiş olmasına rağmen.simdi kurucum kuvezde.moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Onu fazla düşünmemeye çalışıyorum. Yanına cok az gidiyorum,hep esimi gönderiyorum. Cunku sadece onu beslenmeye odaklandım. Her an görmek istiyorum ama cok üzülüyorum,bu yüzden sutum kesilir diye gıtmıyorum.yavrucugumun su an tek ilaci benim sutum cunku. Şimdilik sukurler olsunki hic bir sıkıntımız yok. Sadece kilo alması,emmeyi öğrenmesi lazım. 1670 gr dünyaya geldi. Ona bir an once kavuşmayı cok istiyorum. Ama Cook korkuyorum. Bakabilecek miyim o kadar kucuk bir seye? Ne yapmam lazım. Bu donemi nasil atlatmam lazım? KIZLAR, deneyimli anneler bana yol gösterin ne olur?

Merhaba KIZLAR.... Ben daha yeni bes gunluk bir anneyim. Bebegim 31 haftalik dünyaya geldi. Gelişimi 32haftalikti. Benimde Plesanta çürümüş ve bayramın birinci gunu aniden suyum patladı,bebeği almak zorunda kaldılar. En basından beri rahmim cok kucuk olduğu icin erken dogum riskim vardı.ustelik ilk basta ikizdi. 10 haftalik iken biri pes etti,ama malesef küçülmedi,orda oyle kaldı. Ve devamlı kanama yaptı. 21 hafta hic durmadan kanamam oldu. Doktorum tedbir amaçlı ciger gelistirici iğneleri verdi durdu. Bende zaten artrit hastasiyim. Hamileligimin basından beri kortizon kullanmak zorundaydim. Cok sıkıntılı bir hamilelik geçirdim. Ama herseyde bir hayır var iste,simdi o kortizonlarin faydasını gördük. Bebegim karnımda bir iki gun strese girmiş.bu yüzden doğumda ufak bir solunum sıkıntısı yaşadı,ciğerleri iyi gelişmiş olmasına rağmen.simdi kurucum kuvezde.moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Onu fazla düşünmemeye çalışıyorum. Yanına cok az gidiyorum,hep esimi gönderiyorum. Cunku sadece onu beslenmeye odaklandım. Her an görmek istiyorum ama cok üzülüyorum,bu yüzden sutum kesilir diye gıtmıyorum.yavrucugumun su an tek ilaci benim sutum cunku. Şimdilik sukurler olsunki hic bir sıkıntımız yok. Sadece kilo alması,emmeyi öğrenmesi lazım. 1670 gr dünyaya geldi. Ona bir an once kavuşmayı cok istiyorum. Ama Cook korkuyorum. Bakabilecek miyim o kadar kucuk bir seye? Ne yapmam lazım. Bu donemi nasil atlatmam lazım? KIZLAR, deneyimli anneler bana yol gösterin ne olur?

canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.Benim geçmiş yazılarımı okursan neleri başardığımı göreceksin.Kısaca yazayım ki sana kocaman ümit olsun.Bebeğimi eve getirdiğimizde 1580gr.dı.hayatımda kucağıma aldığım ilk bebek benim bebeğim.İnan onu kucağına alır almaz anne oluyorsun.Bir anda emzirmeyi öğreniyorsun, bir anda altını değiştirmeyi,gazını çıkarmayı...Birde bebeğim enfeksiyon kapmasın diye 2 aya yakın yalnızca ben baktım, odasına dahi kimseyi sokmadım.Yani tek başıma bugünlere geldim.Senin maşallah bebişin şu anda 1670gr ve inan sağlık problemi olmadığından çok çabuk büyüyecek. Sen onu eve getirdiğinde 2kg civarlarında olur.Çok güzel bir anne olursun hiç korkma.Hijyene cok dikkat et,küvezde kalan bebekler için en önemlisi o.Öyle kimseye verme kucağına almasınlar en az bir ay.her iki saatte bir sağ sütünü,poşetlere koy at dolaba.Sonra çok faydasını görceksin.Emzirmeye başladığınızda her iki saatte bir emer zaten.Sütün kesilmesin bol bol su iç.Küvezde çok kalmazsınız diye ümit ediyorum,Allah yar ve yardımcınız olsun

Merhabalar ben de varım sizi okuyup rahatlamaya çalışıyorum. 32+5 te doğduk biz. 2 hafta hastenede yattım ciğer geliştiricilerimiz zamanında vuruldu şükür zamansız bir açılma ve yumuşama oldu bende. Sonra bir gece aniden suyum patladı ve doğum. 2 kilo 210 gr doğdu haftasında 2 kgdı. Küveze gerek görmediler şuan düşünüyorum acaba alsalardı daha mı iyi olurdu daha mı iyi bakılırdı. 1 aylık olunca anneme Ayvalık'a geldim Hergün güneşe çıkarıyorum. Ama bir şey çıkacak diye de korkuyorum heran tetikteyim. Yaklaşık 4 haftadır 3 4 günde bir kaka yapıyor bu beni üzüyor ilk ayında Hergün en az 2 kez yapıyordu ne yapmam lazım anlamadım herkes normal diyor sütü büyümek için kullanıyor diyen var. Bana pek bakmıyor sanki ne zaman bakar ki acaba. Bir de hiç emmiyor beni memeye yaklaştığında imdat diye bağırmadığı kakıyor sadece bir amuda kalkmadığım kaldı emzirmek için sürekli deniyorum hala ama çok üzülüyorum :(( şuan düzeltilmiş 6 günlüğüz sürekli beni emermi diye hayal kuruyorum. Allah'a çok şükür sütüm var her öğününe yetiyor 60 cc içiyor bir öğünde. Her 3 3 buçuk saatte bir sağıyorum. Minik bebeğe bakmak çok zormuş ilk ay hiç uyumadım desem yeridir şimdi annem saolsun uyku yüzü gördüm. Pazartesi 2. Aylık aşıları vurulacak ateş yapıyor diye duydum ondan da çok korkuyorum bazen kimse beni anlamıyor da ben abartıyomuşum gibi davranıyorlar çok üzülüyorum bilmemkimin bebeği öyleymiş diğeri böyleymiş yahu kıyaslamayın anlatmayın azıcık anlayış gösterin yeter işte böyle. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var.

Merhabalar ben de varım sizi okuyup rahatlamaya çalışıyorum. 32+5 te doğduk biz. 2 hafta hastenede yattım ciğer geliştiricilerimiz zamanında vuruldu şükür zamansız bir açılma ve yumuşama oldu bende. Sonra bir gece aniden suyum patladı ve doğum. 2 kilo 210 gr doğdu haftasında 2 kgdı. Küveze gerek görmediler şuan düşünüyorum acaba alsalardı daha mı iyi olurdu daha mı iyi bakılırdı. 1 aylık olunca anneme Ayvalık'a geldim Hergün güneşe çıkarıyorum. Ama bir şey çıkacak diye de korkuyorum heran tetikteyim. Yaklaşık 4 haftadır 3 4 günde bir kaka yapıyor bu beni üzüyor ilk ayında Hergün en az 2 kez yapıyordu ne yapmam lazım anlamadım herkes normal diyor sütü büyümek için kullanıyor diyen var. Bana pek bakmıyor sanki ne zaman bakar ki acaba. Bir de hiç emmiyor beni memeye yaklaştığında imdat diye bağırmadığı kakıyor sadece bir amuda kalkmadığım kaldı emzirmek için sürekli deniyorum hala ama çok üzülüyorum :(( şuan düzeltilmiş 6 günlüğüz sürekli beni emermi diye hayal kuruyorum. Allah'a çok şükür sütüm var her öğününe yetiyor 60 cc içiyor bir öğünde. Her 3 3 buçuk saatte bir sağıyorum. Minik bebeğe bakmak çok zormuş ilk ay hiç uyumadım desem yeridir şimdi annem saolsun uyku yüzü gördüm. Pazartesi 2. Aylık aşıları vurulacak ateş yapıyor diye duydum ondan da çok korkuyorum bazen kimse beni anlamıyor da ben abartıyomuşum gibi davranıyorlar çok üzülüyorum bilmemkimin bebeği öyleymiş diğeri böyleymiş yahu kıyaslamayın anlatmayın azıcık anlayış gösterin yeter işte böyle. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var.

Canım öncelikle Allah bebeğine sağlık sıhhat versin, analı babalı büyütsün.Ben yazını okuduğumda bebeğinin hiç bir problemi olmadığını gördüm maşallah.Bence senin de söylediğin gibi biraz abartıyorsun.Durduk yere bişey çıksacak diye beklersen çağırırsın.Sakın bunu yapma rahat ol ki çağırma kötülükleri.Bazı bebekler emmek istemiyor, emmiyorsa zorlama, anne sütü alsın da nasıl alırsa alsın.ben bebeğime 3 ay boyunca süt sağdım götürdüm.şükret ki kucağında sen veriyorsun sütünü.bence daha sık sağ sütünü hazır varken.sonra gitgide azalacak.2 saatte bir sağ dolaba koy, sonra çok ihtiyacın olacak.her sabah sütünün içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koy.Bu hem sağlığa faydalı, hem de kakasını yapmasını kolaylastırır.Bir kaç güne düzene girer.Aşıdan sonra ateş için eczaneden calpol al, eğer ateşi olursa verirsin.Bebeğinle mutlu olmaya , bu anların tadını çıkarmaya bak ve şükret.

Nisa cim cok tesekkur ederim destegin icin. Simdi geriye dönük okuma fırsatım oldu. ben zaten hic bir zaman isyan etmedim, sadece bunlari yasamam gereken bir süreç olarak görüyorum.ama tabi cok zor. Aylarca bebeğine kavuşacağın ani bekle, dogun ama sadece karşıdan bakabil. Olsun diyorum. Doğmasaydı, su an göremeyecektim zaten diyorum. Onun iyi olmasi yetiyor bana. Sadece ayrılığımız cok ani oldu. Benim sesimi, kokumu arıyor mudur, annesini ozluyodur diye cok kahroluyorum.
Simdi senin yaşadıklarını okuyunca Rabb'ime bir kere daha şükrettim. Herkesin sınavı farkli oluyor iste. Umarım hepimiz icin hersey cok cok daha guzel olur.
Benimde bebegim Antalya yasam hastanesinde. Sanırım bayağı kisi var burda Antalya'dan. Su an bakımdan cok memnunumama cok katılar. Bir hafta oldu daha bebegime dokunmadım. Umarım bu günler cabuk gecer ve bir daha hic hatırlamayız.

Nisa cim cok tesekkur ederim destegin icin. Simdi geriye dönük okuma fırsatım oldu. ben zaten hic bir zaman isyan etmedim, sadece bunlari yasamam gereken bir süreç olarak görüyorum.ama tabi cok zor. Aylarca bebeğine kavuşacağın ani bekle, dogun ama sadece karşıdan bakabil. Olsun diyorum. Doğmasaydı, su an göremeyecektim zaten diyorum. Onun iyi olmasi yetiyor bana. Sadece ayrılığımız cok ani oldu. Benim sesimi, kokumu arıyor mudur, annesini ozluyodur diye cok kahroluyorum.
Simdi senin yaşadıklarını okuyunca Rabb'ime bir kere daha şükrettim. Herkesin sınavı farkli oluyor iste. Umarım hepimiz icin hersey cok cok daha guzel olur.
Benimde bebegim Antalya yasam hastanesinde. Sanırım bayağı kisi var burda Antalya'dan. Su an bakımdan cok memnunumama cok katılar. Bir hafta oldu daha bebegime dokunmadım. Umarım bu günler cabuk gecer ve bir daha hic hatırlamayız.

nurus7 canım bebeğinin yaşam hastanesinde olmasına inan sevindim desem yalan olmaz.Çünkü gözlerimle gördüm aylarca,Hiç korkma, onlar çokk güzel bakıyorlar.doktorumuz Burak bey gayet iyi bir doktor.Hala ona gidiyoruz.Evet çok katılar ben o kadar çok kızıyordum ki onlara,o günlerde nefret ediyordum ordaki kızlardan, hatta kıskanıyordum, şimdiyse hepsine dua ediyorum, Allah hepsinden razı olsun,97 gün boyunca bebeğime çok iyi baktılar.Merak etme senin bebeğinin reaksiyonları çok iyi maşallah, kısa süre sonra emzirmek için dokunursun.hatta günde 4-5 kez.bir haftalık deneme sonucu da kuzunu alır evine götürürsün.Allahım bir an önce o günleri göstersin sana,haa bi de bebegine dokunmadın ya henüz,annesi olduğunu biliyor hissediyor ama o kadar. kokunu sesini tanımıyor merak etme, şu anda seni özlemiyor.

merhaba canım,

sabahları sütüne 1 çay kaşığı zeytinyağ ekle,tariş marka cam şişede ve koyu renkli olanı al, ben onu kullanıyorum dr. um önerdi. Koyu renkli olanda asit miktarı daha azmış.Bu da faydalı olmaz ise bio gai diye bir ilaç var bitkiseldir her gün 5 damla sütüne ekleyebilirsin. (Ama sen yine de dr. na danış öyle kullan) Bu ilaç dengeleyicidir, ishalse normale kabızsa da normale dönmesini sağlıyor. Ben her ikisine kullanıyorum çünkü bebeğime süt veremiyorum, mama ile besliyorum. Allah yardımcın olsun, sabırlı ol ;)

Bir de asla poposuna zeytinyağ ile pamuklu kulak temizliyecisi yardımıyla kaka yapmasını sağlamayın çok tehlikeliymiş.

Aşıdan sonra ateşi olursa PARANOX S fitili yarım olarak verebilirsin, fitil daha kısa sürede etkili olur. Ben öyle yapmıştım.

Son düzenleme:
benim kızımda 32 haftalık 1530gram doğdu.36 gün hastanede kaldı eve gelince de zayıflar diye korkup emzirmedim sağarak verdim 1 ay kadar.ama tükendim uykusuzluk 2 saatte bir süt sağmak beni bitirdi.ve annemin telkiniyle bir gün biberon vermedim 8 saat kadar aç kaldı emmedi sonra mecbur emdi 2 ay kadar uykuda ya da yarı uykudayken emzirdim.uyanıkken kesinlikle emmiyordu.şimdi çok şükür emiyor uyanıkken de memeye alıştı.ama zor bir süreçti.yani pes etme emzirmekten vazgeçme.

KIZLAR merhaba.... Bugun bebegimin on ikinci gunu kuvezde halen. 1670 gr dünyaya geldi. 1450 ye kadar düştü. Bu arada sarılıkta oldu kuzucum. Simdi herseyi cok iyi sukurler olsun. Kuvezde sadece hortumlA besleniyor. Uc gündür kilo Almaya'da başladı. 1640 oldu. Bundan sonraki süreç nasil olacak KIZLAR..doktor olumsuz hiçbirşeyi yok diyor. Bebeğimi ne zaman emzirebilicem ki. Birde sanırım emziremedigimden kaynaklı ilk baslarda sutum arttı, simdi artik durdu. Sütümü arttırmak icin ne yapabilirim?

KIZLAR merhaba.... Bugun bebegimin on ikinci gunu kuvezde halen. 1670 gr dünyaya geldi. 1450 ye kadar düştü. Bu arada sarılıkta oldu kuzucum. Simdi herseyi cok iyi sukurler olsun. Kuvezde sadece hortumlA besleniyor. Uc gündür kilo Almaya'da başladı. 1640 oldu. Bundan sonraki süreç nasil olacak KIZLAR..doktor olumsuz hiçbirşeyi yok diyor. Bebeğimi ne zaman emzirebilicem ki. Birde sanırım emziremedigimden kaynaklı ilk baslarda sutum arttı, simdi artik durdu. Sütümü arttırmak icin ne yapabilirim?

öncelikle bebeğin en kısa zamanda sağlığına kavuşsun ınsallah canım aynı durumları bende yasadm 33 haftalık doğdu bebeğim 2340 17 gün yogunbakımda kaldı ciğerleri gelişmediği için emmeye 2 hafta sonra baslayabıldı cunku 35.haftadan once emme refleksleri gelişmezmiş canm acele etme drlar doğru zamanı bılıyorlar zaten ama onu ılk kucağna aldığnda mınıcık olucak 2 kıloya dusmutu cok korkmuştum ben sonra bi emmeye başladı cuk cuk cuk dünyalar benm oldu suan 3 buçuk aylığız maşallah gelişimimiz çok iyi hiç merak etme sen meleğin çok iyi olucak 6.500 kgmız bız suan :) bu arada benm sütüm gitti emmedi cok ama kuveze sağıp gotururken günde 1 lt nerdeyse çıkardı sebze cok yerdm ıspanak semiz otu dere otu 3 4 lt su ve yoğurtlu corbalar

merhaba bende 33 haftalık doğum yaptım 3 hafta küvezde kaldı.rabbim kimseye yaşatmasın çok zor bir durum sezeryanlısın doğum yapmışsın ama elin boş yoğun bakımda el gibi bakıp çıkıyorsun çocuğuna çok zor kimseleri rabbim o kapılarda bırakmasın baktırmasın çok şükür çıktık yanımda bundan sonrada çok dikkatli olmak gerekli tabi.

kızlar öncelikle merhaba 34 hft 2400 gr bebeğimi rahmimim yırtılması sonucu erken doğurmak zorunda kaldım.Hatta deyim yerindeyse ölümün kıyısından döndüm.Bebeğim şu anda küvözde başta solunum sıkıntısı çekti ama şimdi iyi çok şükür.Bir kere görebildim ağır bir ameliyat geçirdiğim ve evdede 15 aylık bir bebeğim olduğu için gidemiyorum:43: kendimi çok garip hissediyorum.inşallah en kısa zamanda bebeklerimize kavuşuruz...

Bravo
Vala bence cok iyi dusunmusun senin sutunden daha kiymetlisi yok bence suan alah bie an once sagligina kavustursun ins

ben de 32 haftada yüksek tansiyondan doğum yaptım bebeğim küvezde şuan ..bir ara solunum cihazından çıkarmışlar ama yetersiz gelmiş tekrar takmışlar 4 gündür cihazda ..çok korkuyorum bebeği solunum cihazında kalan var mı ..her gün süt götürüyorum ..beslenmesini arttırdk dedi doktor ama o cihaza bağlı hali beni kahrediyor..doktorun gözünün içine bakıyorum her seferinde çıkardık cihazı diyecek diye..

rabbim hepimizin yardımcısı olsun

morio umarım nickini yanlış söylemiyorum doğum yaptınmı özel mesaj yollayamıyorum eğer mesajımı görürsen lütfen cevap yaz merak ettim seni ve oğlunu.herkes hak ettiğini buluyor beni o soğuk hastane odasında hakettiğim için olduğumu söyleyen eşimin kız kardeşi beni eşimi memnun etmöediğim için aldattığını söyleyen kardeşi evlendikten sadece 8 ay sonra ayrıldı ve doğmayan kızıma hastanede yatarken mektup yazmıştım ordada ahdetmiştim dilerim Allahtan görür aynısını diye Allaj sesimi duydu.sizinle paylaşmak istedim hikayemi bilen arkadaşlar için...

Canım cok teşekkür ederim , inşallah senin bebişinde bir an önce sağlığına kavuşur bu gıda konusunda.Hiç bilmediğim bişey, Allahım bir an önce normale döndürsün.Senin bebişte maşallah 4 ay olmuş büyümüş.Canım Antalya çok sıcak, eğer bir iki ay sonra gelme imkanın varsa öyle gel.Şimdi nerdesin bilmiyorum ama hava değişimi yaşarsa Allah korusun.Ben bu havaya alıştrmaya çalıştım, hiç klima açmadım mesela, hele öğle saatleri gelince karnını doyurur yatar, gözlerini bile açamaz sıcaktan kuzucuk mayışır ama klima açsam da en ufacık bir dışarı çıkmamızda hastalanır diye korktum.Nasıl olsa bu şehirde yaşayacağız ve nasıl olsa alışmak zorunda dedim.Doktoru da fikrimi beğendi.her gün yıkanıyoruz hiç olmazsa kovanın içine su dolduruyorum sokuyor cıkarıyorum.Bu yüzden isilik olmadı.
Bizimki 6,5 aylık oldu düzeltilmiş 3,5 aylık.Ben 4 aylıkken tüm meyveleri yalatmaya başladım.5 aylıkken kavanoz maması ve yoğurt verdim günde 2-3 kaşık.Temmuzdan beri de kahvaltı,sebze ve meyve püresi, yoğurt ve çorba veriyorum.Bir öğün mama bir öğün ek gıda şeklinde.Sütüm az her öğün öncesi de emziriyorum.Sen yavaşan yalatmaya başla tadını bilsin yeter şimdilik.zararı olmaz yalatmanın.Ben ilk kayısı yalatıyordum.Şimdi en cok kayısı püresi seviyor.

nisacım çok sağol bilgilerin için. antalyaya gitmeden önce okudum mesajını bi kere daha düşündüm ama o kadar bunalmıştım ki etrafımda kimse yoktu ve gittik sonunda. 8 sene öncesine kadar bende antalyada yaşadım ama bu yılki kadar sıcağını hatırlamıyorum. çok şükür yolculuğumuz iyi geçti kızımda uslu durdu yolda ama bikaç gün orda kalınca ben fenalaştım 3. günde acillik oldum ve tansiyonum çıktı. sanırım bende kalıcı oldu tansiyon sorunu. neyse annemler korkutelindeydi zaten ertesi gün hemen oraya gittik. 15 gün kadar kaldık çok iyi geldi bana da kızıma da. neyse ordan geldik eşimin işi nedeniyle istanbula gitmek zorunda kaldık. yani biz baya baya gezenti olduk. :)

bu arada kızımın alerjisiyle ilgili domates, yumurta ve susamı da keşfettik. bunları yiyince kaka sayısı ve miktarı artıyor. doktoru da ek gıdaya başlamamızı söyledi. şeftali, elma, kabak havuç, patates vermeye başladım. tatlıları çok güzel yiyor öbürlerine yüzünü buruşturuyor küçücük şey :)) bunların sonunda kakası katılaşmaya başladı sayısı da günde bire kadar düştü o kadar seviniyoruz ki çocuğun kakasına :))
sende mama miktarını arttıramadığını yazmışsın benim aklıma ek gıda aldığı için olabilir diye geldi çünkü benimki de sürekli emerdi ek gıdaya başlayalı beri sabahları çok az emmeye başladı. bi şekilde kendi ayarlıyor diye düşünüyorum seninki de öyledir heralde. bi de anlattığına göre biraz minyon tipli gibi kibar kız olacak ondandır az yemesi annesi. biz anneler elimizden gelse sürekli yedircez ama olmuyor işte aldığı kadar ne yapalım. Allah sağlık sıhhat versin bütün bebeklere.

nisacım çok sağol bilgilerin için. antalyaya gitmeden önce okudum mesajını bi kere daha düşündüm ama o kadar bunalmıştım ki etrafımda kimse yoktu ve gittik sonunda. 8 sene öncesine kadar bende antalyada yaşadım ama bu yılki kadar sıcağını hatırlamıyorum. çok şükür yolculuğumuz iyi geçti kızımda uslu durdu yolda ama bikaç gün orda kalınca ben fenalaştım 3. günde acillik oldum ve tansiyonum çıktı. sanırım bende kalıcı oldu tansiyon sorunu. neyse annemler korkutelindeydi zaten ertesi gün hemen oraya gittik. 15 gün kadar kaldık çok iyi geldi bana da kızıma da. neyse ordan geldik eşimin işi nedeniyle istanbula gitmek zorunda kaldık. yani biz baya baya gezenti olduk. :)

bu arada kızımın alerjisiyle ilgili domates, yumurta ve susamı da keşfettik. bunları yiyince kaka sayısı ve miktarı artıyor. doktoru da ek gıdaya başlamamızı söyledi. şeftali, elma, kabak havuç, patates vermeye başladım. tatlıları çok güzel yiyor öbürlerine yüzünü buruşturuyor küçücük şey :)) bunların sonunda kakası katılaşmaya başladı sayısı da günde bire kadar düştü o kadar seviniyoruz ki çocuğun kakasına :))
sende mama miktarını arttıramadığını yazmışsın benim aklıma ek gıda aldığı için olabilir diye geldi çünkü benimki de sürekli emerdi ek gıdaya başlayalı beri sabahları çok az emmeye başladı. bi şekilde kendi ayarlıyor diye düşünüyorum seninki de öyledir heralde. bi de anlattığına göre biraz minyon tipli gibi kibar kız olacak ondandır az yemesi annesi. biz anneler elimizden gelse sürekli yedircez ama olmuyor işte aldığı kadar ne yapalım. Allah sağlık sıhhat versin bütün bebeklere.

canım büyük geçmiş olsun,antalya cidden bu yaz çok sıcaktı,korkutelinde babamlar da ev kiralamayı düşündü bu sene ama kardeşimin düğünü vardı, her yaz niyetleniriz bir türlü olmaz, inşallah seneye artık
yumurtayı anladım da domates ve susam mı yedirdiniz nasıl anladınız ki:))canım tatlı dışındakilerde yüzünü buruştursa da bir müddet sonra alışıyor, sen bıkmadan usanmadan az da olsa vermeye devam et.bizim minnoşun en sevdiği yiyecek inanmayacaksın ama taze fasulye:)) tadı berbat bişey ama haftada 2 kez püre yapıyorum,içine de kemik suyu, bayılıyor.kaka biz bıdık bebekleri olan anneler için herşey.hiç aklıma gelmezdi hayatımda bebeğimin kakasının bu kadar önemli yer tutacağı:))
canım evet arttıramadım ama dediğin gibi heralde, ek gıdadan yemiyor.napalım ya sağlıklı olsunlar da az yesinler.Allah bebişlerimize acısını göstermesin

canım büyük geçmiş olsun,antalya cidden bu yaz çok sıcaktı,korkutelinde babamlar da ev kiralamayı düşündü bu sene ama kardeşimin düğünü vardı, her yaz niyetleniriz bir türlü olmaz, inşallah seneye artık
yumurtayı anladım da domates ve susam mı yedirdiniz nasıl anladınız ki:))canım tatlı dışındakilerde yüzünü buruştursa da bir müddet sonra alışıyor, sen bıkmadan usanmadan az da olsa vermeye devam et.bizim minnoşun en sevdiği yiyecek inanmayacaksın ama taze fasulye:)) tadı berbat bişey ama haftada 2 kez püre yapıyorum,içine de kemik suyu, bayılıyor.kaka biz bıdık bebekleri olan anneler için herşey.hiç aklıma gelmezdi hayatımda bebeğimin kakasının bu kadar önemli yer tutacağı:))
canım evet arttıramadım ama dediğin gibi heralde, ek gıdadan yemiyor.napalım ya sağlıklı olsunlar da az yesinler.Allah bebişlerimize acısını göstermesin

merhaba kızımın huysuzluğu yüzünden yazamıyorum sık sık. oysa o kadar paylaşmak dertleşmek istiyorum ki ama olmuyor işte.. bizim alerji belirtileri benim sütümden geçenlerden anlaşıldı yani kzım daha yemeye başlamadan önce yumurta domates ve susamı ben farkedip kestim. kesmesem günde 6-7 kez kaka yapıyordu. neyseki bire ikiye düşürdük ek gıdayla. ek gıda da sebze meyve bir de pirinç unu. herşeyi blendırdan geçiriyorum sende mi öyle yapıyosun? eşim geçirme diyo ama kızım yutamıyo bikaç kere boğazına takıldı çok kustu ondan korkumdan hep geçiriyorum yesinde nasıl yerse yesin diye. zaten çok az yiyo günde bir çay bardağını bulmuyor. birazcık fazla versem kusuyor bilemedim ölçüsü nedir bunun. seninki ne kdar yiyor acaba? bizim yemeklerden yemek istiyor cadı sofrada herkesin ağzına bakıyor bende bazen yemek suyuna ekmek batırıp veriyorum :)
yiyor emiyor çok şükür ama büyümüyor gibi geliyor bize 6 ayı bitirdik daha 6 kilo olamadı boyu da 57cm. nörolojiye fiziğe gelişime gittik bu arada hepsi iyi diyor ama yavrum çok minik kaldı. uykusu gelince kucağımda ayakta emdirerek uyutuyorum o da ağlaya ağlaya yoksa susmuyor, çarşafta sallıyoruz uyutamıyoruz.
neyse ben çok anlattım minik kızımın minik arkadaşı neler yapıyor biraz anlatırsan sevinirim.

Back