- 9 Ocak 2009
- 1.482
- 24
Bayanlar Merhaba,
Ben de 2013 ocak annesiyim. ve bir konuda sorum olacak sizlere:
kızım 2. aydan itibaren emmeye başladı. 3. aydan sonra da yatağa uzanarak emzirmeye ve orada uyutmaya başladım. 5 aydır süregelen bu kötü alışkanlığı 2 gündür değiştirme aşamasındayım. kızımı kendi yatağına koyunca uyusun istiyorum. Bununla ilgili okuduğum bir kaç yazı var. deneyimlerin ve genelin bahsedildiği yazıda uyku eğitiminin çocuğun kişilik gelişimi ve uyku aralarında uyandığı zaman direkt anneyi aramama alışkanlığı kazanması ve diş çürüklerinin önlenmesi açısından önemli olduğu vurgulanmış. bilhassa çalışmaya da başlarsam uyutma seanslarının çok da uzun olması tercih edilecek bir şey değil.
Daha önce uyku eğitimini deneyen, başarılı olan, tavsiyeleri olanlar var mı aramızda?
Not: kızım sallanmaktan hoşlanmıyor, uyurken sadece emmek istiyor ve emzirme dışı yaptığım her şey onu dakikalarca ağlatıyor.
Merhaba, ben ve burada bir arkadaş da aynı şekilde uyutuyoruz, benimki gündüz sallayarak da uyuyor ama gece her uyandığında emzirerek tekrar dalıyor, haliyle sürekli yanımızda. Aynı odada olsa kendi yatağında yatmasını istiyorum ben de. İşe yarayan bilgiler bulur da bizimle paylaşırsan sevinirim
selam arkadaşlar nasılsınız giremedim bende bayagıdır.iş güç bitmiyor.ruza burçak bende buluşmanıza çok sevindim.bebişleriniz çok tatlı ya bende çok merak ediyorum hepinizi keşke görebilsem.
kızlar annem hiç çıkmıyor aklımdan.93 gün oldu kaybedeli.çok özlüyorum.son kez de göremedim.sanki ölmemiş evde,arayınca yine telefonunu o açıcak, bana öyle geliyor.kardeşim nişanlıydı.düğün tarihi biraz geri çekildi.yaza düşünüyorlardı.aralıkta olucak.babam dersen kötü durumda.yalnızlıktan korkuyor, evlenmek istiyor haliyle.5 kız kardeşiz hepimiz evliyiz.(küçügümüz evlenince öyle olucak)sımsıkı sarıldık birbirimize.kopmayalım dagılmayalım diye.aklıma geldikçe kafayı yıyesim geliyor.nasıl alışcam bilmiyorum.evde dışarda zorla gülmekten sıkıldım artık.ne yapıcam bilemiyorum.içim sıkılıyor paylaşmak istedim istedim kusura bakmayın
Ahh anne nasıl çıksın akıldan. Hayat gün geçtikçe, biz yaş aldıkça hem zor yüzünü gösteriyor, hem de daha güçlü olmayı öğretiyor. Acısı geçmez ama küllenir zamanla. Yoksa yaşayamayız ki. Baban da haklı. Elbette insan istemez annesinden başkasını babasının yanında görmek ama hayat işte, herkes kendi yuvasını kuruyor, kendi düzeninde yaşayıp gidiyor. Erkeklere yalnız yaşlanmak daha da zor. Annenle yaşadığın güzel zamanları düşün, böyle güzel zamanlar geçirmeyi nasip ettiğin için şükret ve onun için bol bol dua et. Neyse ki ölümün yok olmak olmadığının bilincinde insanlarız, onun varlığı hala devam ediyor ama burada değil sadece. Neyse ki bebiş de var, onun sayesinde biraz daha kolay olur acını hafifletmek. Mecburuz, yola devam...
Kızlar herkese selam
Biraz moralim bozulduda benim oğlum fazla kilo almamış bu ay sizinkiler kaç kilo. ben tarttığımda 8200 çıkıyordu sağlık ocapına görütmüş annem kızamık aşısı için 7,700 çıkmış.saçma saçma konuşmuş hemsirede
Bazen tartılarda yanlışlık da olabiliyor, 500 gr da fazla ama, bence sen başka bir yerde daha tarttır. Hemşireyi de boşver, benim gördüğüm iyi hemşire olmak için kendini geliştirmek çok önemli, tabi ki işini iyi yapanları tenzih ederim ama inan ki bazıları bizim bildiğimiz kadar biliyor ve ezbere konuşuyor. Benim sağlık ocağında oğlumu takip eden hemşireden çok memnunum ben, zaten iyi bir özel hastanede bebek hemşireliği yapmış uzun süre. Demir damlasını vermediğimi söyledim, o da demirin ağır bir metal olduğunu ve 9. ay tahlilinde kansızlık yoksa vermememi söyledi. Kendi kızının doktoru da öyle söylemiş. Bu arada yavaş yavaş demir damlasının gerekliliği hakkında da soru işaretleri başlamış :44: