2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
Bayanlar Merhaba,
Ben de 2013 ocak annesiyim. ve bir konuda sorum olacak sizlere:
kızım 2. aydan itibaren emmeye başladı. 3. aydan sonra da yatağa uzanarak emzirmeye ve orada uyutmaya başladım. 5 aydır süregelen bu kötü alışkanlığı 2 gündür değiştirme aşamasındayım. kızımı kendi yatağına koyunca uyusun istiyorum. Bununla ilgili okuduğum bir kaç yazı var. deneyimlerin ve genelin bahsedildiği yazıda uyku eğitiminin çocuğun kişilik gelişimi ve uyku aralarında uyandığı zaman direkt anneyi aramama alışkanlığı kazanması ve diş çürüklerinin önlenmesi açısından önemli olduğu vurgulanmış. bilhassa çalışmaya da başlarsam uyutma seanslarının çok da uzun olması tercih edilecek bir şey değil.
Daha önce uyku eğitimini deneyen, başarılı olan, tavsiyeleri olanlar var mı aramızda?
Not: kızım sallanmaktan hoşlanmıyor, uyurken sadece emmek istiyor ve emzirme dışı yaptığım her şey onu dakikalarca ağlatıyor.

Merhaba, ben ve burada bir arkadaş da aynı şekilde uyutuyoruz, benimki gündüz sallayarak da uyuyor ama gece her uyandığında emzirerek tekrar dalıyor, haliyle sürekli yanımızda. Aynı odada olsa kendi yatağında yatmasını istiyorum ben de. İşe yarayan bilgiler bulur da bizimle paylaşırsan sevinirim :KK34:

selam arkadaşlar nasılsınız giremedim bende bayagıdır.iş güç bitmiyor.ruza burçak bende buluşmanıza çok sevindim.bebişleriniz çok tatlı:nazar: ya bende çok merak ediyorum hepinizi keşke görebilsem.

kızlar annem hiç çıkmıyor aklımdan.93 gün oldu kaybedeli.çok özlüyorum.son kez de göremedim.sanki ölmemiş evde,arayınca yine telefonunu o açıcak, bana öyle geliyor.kardeşim nişanlıydı.düğün tarihi biraz geri çekildi.yaza düşünüyorlardı.aralıkta olucak.babam dersen kötü durumda.yalnızlıktan korkuyor, evlenmek istiyor haliyle.5 kız kardeşiz hepimiz evliyiz.(küçügümüz evlenince öyle olucak)sımsıkı sarıldık birbirimize.kopmayalım dagılmayalım diye.aklıma geldikçe kafayı yıyesim geliyor.nasıl alışcam bilmiyorum.evde dışarda zorla gülmekten sıkıldım artık.ne yapıcam bilemiyorum.içim sıkılıyor paylaşmak istedim istedim kusura bakmayın

Ahh anne nasıl çıksın akıldan. Hayat gün geçtikçe, biz yaş aldıkça hem zor yüzünü gösteriyor, hem de daha güçlü olmayı öğretiyor. Acısı geçmez ama küllenir zamanla. Yoksa yaşayamayız ki. Baban da haklı. Elbette insan istemez annesinden başkasını babasının yanında görmek ama hayat işte, herkes kendi yuvasını kuruyor, kendi düzeninde yaşayıp gidiyor. Erkeklere yalnız yaşlanmak daha da zor. Annenle yaşadığın güzel zamanları düşün, böyle güzel zamanlar geçirmeyi nasip ettiğin için şükret ve onun için bol bol dua et. Neyse ki ölümün yok olmak olmadığının bilincinde insanlarız, onun varlığı hala devam ediyor ama burada değil sadece. Neyse ki bebiş de var, onun sayesinde biraz daha kolay olur acını hafifletmek. Mecburuz, yola devam...

Kızlar herkese selam

Biraz moralim bozulduda benim oğlum fazla kilo almamış bu ay sizinkiler kaç kilo. ben tarttığımda 8200 çıkıyordu sağlık ocapına görütmüş annem kızamık aşısı için 7,700 çıkmış.saçma saçma konuşmuş hemsirede

Bazen tartılarda yanlışlık da olabiliyor, 500 gr da fazla ama, bence sen başka bir yerde daha tarttır. Hemşireyi de boşver, benim gördüğüm iyi hemşire olmak için kendini geliştirmek çok önemli, tabi ki işini iyi yapanları tenzih ederim ama inan ki bazıları bizim bildiğimiz kadar biliyor ve ezbere konuşuyor. Benim sağlık ocağında oğlumu takip eden hemşireden çok memnunum ben, zaten iyi bir özel hastanede bebek hemşireliği yapmış uzun süre. Demir damlasını vermediğimi söyledim, o da demirin ağır bir metal olduğunu ve 9. ay tahlilinde kansızlık yoksa vermememi söyledi. Kendi kızının doktoru da öyle söylemiş. Bu arada yavaş yavaş demir damlasının gerekliliği hakkında da soru işaretleri başlamış :44:
 
burdaaaaaaaaaaaaa beni saymamışsın :KK14: bu arada merak ettim de bakem hangisi senin kızın :)))


canım umutsuz ev kadınları dizisinin 81.bölümünde oyunculardan DENİZ UGUR'un kucagındaki bebek benim kızım zaten toplaasan 2 dk filan görünüyooo dizinin en başında :KK52:


$76076_548514568555314_1659269566_n.jpg ahanda bu işteeeeeeeeeeeee :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
 
bide buuuuuuuuuuuuuu:KK52:
 

Eklentiler

  • $1236231_548514721888632_956510705_n.jpg
    $1236231_548514721888632_956510705_n.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 41
utanarak söylüyorum benim bugünkü diyet yalan oldu:KK17:
eve abur cubur almadım ki diyet yapacam diye bu kez de
ne bulduysam yiyorum oral dönem de bir sıkıntı var sanırım

:KK50:hiç sayamam bu saate kadar tükettiklerimi uzunnn sürer
şimdi de 1 b. sütle kağanın cicibebesine dadandım
:KK53:
 
topikten arkadaşlık isteği gönderdiğim kişiler kabul edin bakem çabuk:KK52:
yoksam konuşmam sizle ben de bakacam ruza ferda size merak ettim,
vave sana aylar önce yolladım ama tık yok
:KK30:

Bana gelmedi canım. Bir de arkadaş olunca nasıl oluyor yani albüm filan yapınca arkadaşlar mı görüyor, ne gibi farklılıkları oluyor o konuda cahilim aydınlat beniii :KK52:
 
selam gençler ve kendini genç hissedenler,

kzımı izleyip begenenlere çokkk tşk ederiz imza almak yada fotograf çektirmek isteyenler lütfen randevu alınızzzzzzzzz :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

ruza ve burçak yosması buluşmuş ohhhh valla iyiyimiş :KK52::KK52::KK52:

bende dügündeydim anammmmmmmm 3 gündür kınaydı dügündü gelin almaydı derkene yoruldum eşimin kankasının dügünüydü haliylee koşturduk :21::21::21::21::21:
bugün de evi temizledim kıza çorba yaptım ahanda hemen geldim yanınıza:KK52::KK52::KK52::KK52:

lale canım rabbim sabrını verir inş.bol bol dua et anacıgına çok zor ama bak 5 kardeş sıkı sıkı sarılın birbirinize babanada zor :KK5:

vav ne yapan kele bacım ?

kagan ne yapanız ?

eylemmmm zayıflıycam diye ne paraladın kendini be yosmaaaaaaaaaaaaa:KK52::KK52::KK52:

ela nerdesin,repu nerdesin,selerm nerdesin,delikız nerdesin,ruza nerdesin demiycem burdasın :KK52:burçak zilliside burda:KK52:

ve adı aklıma gelmeyenlr nerdelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:KK52::KK54:

BEN HEP AKLA GELMEYENLERDE OLUYORUM YAHUUU:)))))))) çirkin ördek yavrusu gibi hissediverdim şimdi..ahada burdayım şekerim
 
artık alıp başımı gidiciiim olmuyo böleeeee. bi ayrımcılık bi gruplaşma....yenisini doğuriyimda yeni annelere yelken açiiim bari olmicak böleee..
 
Vayy cimcimeye bak seeen çok manalı bakmış annesi peşini bırakmaz daha bunun yönetmenler :nazar: Büyümüş de dizilerde oynarmış yavrııııım :emir_bebek:
 
BEN HEP AKLA GELMEYENLERDE OLUYORUM YAHUUU:)))))))) çirkin ördek yavrusu gibi hissediverdim şimdi..ahada burdayım şekerim


zaten çirkinsin :KK52::KK52::KK52:


Vayy cimcimeye bak seeen çok manalı bakmış annesi peşini bırakmaz daha bunun yönetmenler :nazar: Büyümüş de dizilerde oynarmış yavrııııım :emir_bebek:


doguştan oyuncu buuu doguştan ferda teyzesiiiiiiiiiiiiii:KK52:

yeni teklifleri degerlendiriyoruz :KK52::KK52::KK52:

aaa bunu kaçırmışım ben.. çoooooooook güzel ya. ne güzel bir anı.bebekte pek tatlı:)

evet canım cdye çektik bölümü saklayacagız fotoları da çıkarttıracam büyüdügünnde anlatabilecegi bir anı :KK55::KK55:

ajanslara fotolaarını göndermiştim denizin 3 aylıkken falan bunda 1 ay önce aradılar çekim var getirimisin dediler götürdüm çokta güzel ve eglenceli oldu :KK52::KK52::KK52::nazar::nazar::nazar::nazar:
 
Ilk dişimizzzz çıktı cok sevindim hemde duygulandim ya:KK59::KK59:Çorba yediriyodum tik tik etti hic tahmin etmiyodum ama ya beyazlanma kabarma falan olmadi hic anam bide baktim mincik inci parliyorr bi tane :KK16:
Hayırlı olsun canım
hayrlı geceler kızlar beni merak edip adımı zikreden olmamış :KK43:ama ben yine de burdayım :KK14:günlerdir hastayım cuma dr a gittik bi muayene etti iğne oldum ilaç yazdı geldim hala kötüyüm yarın tekrar gidicez dua edin kızlar...
Geçmiş olsun canım umarım çabucak atlatırsın
selam arkadaşlar nasılsınız giremedim bende bayagıdır.iş güç bitmiyor.ruza burçak bende buluşmanıza çok sevindim.bebişleriniz çok tatlı:nazar: ya bende çok merak ediyorum hepinizi keşke görebilsem.kızlar annem hiç çıkmıyor aklımdan.93 gün oldu kaybedeli.çok özlüyorum.son kez de göremedim.sanki ölmemiş evde,arayınca yine telefonunu o açıcak, bana öyle geliyor.kardeşim nişanlıydı.düğün tarihi biraz geri çekildi.yaza düşünüyorlardı.aralıkta olucak.babam dersen kötü durumda.yalnızlıktan korkuyor, evlenmek istiyor haliyle.5 kız kardeşiz hepimiz evliyiz.(küçügümüz evlenince öyle olucak)sımsıkı sarıldık birbirimize.kopmayalım dagılmayalım diye.aklıma geldikçe kafayı yıyesim geliyor.nasıl alışcam bilmiyorum.evde dışarda zorla gülmekten sıkıldım artık.ne yapıcam bilemiyorum.içim sıkılıyor paylaşmak istedim istedim kusura bakmayın
Canım çok zor bir durum ama zamanla acın azalmasada başetmeyi ve yeniden gülmeyi öğrenirsin canım sen farketmesen de eşin ve bebeğin en büyük desteğin Can'ın sıkıldıkça üzüldükçede buraya yaz elimizden birsey gelmese de iyi birer dinleyici/okuyucuyuz
selam gençler ve kendini genç hissedenler,kzımı izleyip begenenlere çokkk tşk ederiz imza almak yada fotograf çektirmek isteyenler lütfen randevu alınızzzzzzzzz :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:ruza ve burçak yosması buluşmuş ohhhh valla iyiyimiş :KK52::KK52::KK52:bende dügündeydim anammmmmmmm 3 gündür kınaydı dügündü gelin almaydı derkene yoruldum eşimin kankasının dügünüydü haliylee koşturduk :21::21::21::21::21:bugün de evi temizledim kıza çorba yaptım ahanda hemen geldim yanınıza:KK52::KK52::KK52::KK52:lale canım rabbim sabrını verir inş.bol bol dua et anacıgına çok zor ama bak 5 kardeş sıkı sıkı sarılın birbirinize babanada zor :KK5:vav ne yapan kele bacım ?kagan ne yapanız ?eylemmmm zayıflıycam diye ne paraladın kendini be yosmaaaaaaaaaaaaa:KK52::KK52::KK52:ela nerdesin,repu nerdesin,selerm nerdesin,delikız nerdesin,ruza nerdesin demiycem burdasın :KK52:burçak zilliside burda:KK52:ve adı aklıma gelmeyenlr nerdelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:KK52::KK54:
canım umutsuz ev kadınları dizisinin 81.bölümünde oyunculardan DENİZ UGUR'un kucagındaki bebek benim kızım zaten toplaasan 2 dk filan görünüyooo dizinin en başında :KK52:Eki Görüntüle 804665 ahanda bu işteeeeeeeeeeeee :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
Add maşallah canım diziyi izlemiyorum ama kızını tv de görmüş ve çokbeğenmiştim hatta ne sevimli bebek bizimki ile yaşıt herhalde demiştim Çekimler zor oldu mu. Ağladı mı? Kalabalık ortama tepkisi nasıldı
 
Hayırlı olsun canım Geçmiş olsun canım umarım çabucak atlatırsınCanım çok zor bir durum ama zamanla acın azalmasada başetmeyi ve yeniden gülmeyi öğrenirsin canım sen farketmesen de eşin ve bebeğin en büyük desteğin Can'ın sıkıldıkça üzüldükçede buraya yaz elimizden birsey gelmese de iyi birer dinleyici/okuyucuyuzAdd maşallah canım diziyi izlemiyorum ama kızını tv de görmüş ve çokbeğenmiştim hatta ne sevimli bebek bizimki ile yaşıt herhalde demiştim Çekimler zor oldu mu. Ağladı mı? Kalabalık ortama tepkisi nasıldı



sagol bacım yok hiç aglamadı aksine çok mutluydu set ekibinden herkes sevdi şımardı iyice orda :KK52::KK52:hatta deniz ugur adaşım benim diye çok sevdi sonra oyuncu adam hoplattı falan çok sevdiler maymunu :KK52::KK52::KK52:o gördügünüz 2 dklık sahne 2 saate çekildi her açıdan çekiyolar ama kızım çok akıllıydı hiç aglamadı çekimlerde kalabalık ortaama alışkın canım 20 günlükten beri hep sokakta olunca bide benimki yabancı bilmiyoo herkese gidiyoooo yılışık :KK53::KK53::KK53::KK53::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
 
Bana gelmedi canım. Bir de arkadaş olunca nasıl oluyor yani albüm filan yapınca arkadaşlar mı görüyor, ne gibi farklılıkları oluyor o konuda cahilim aydınlat beniii :KK52:

tam da adamına sordun ben daha keşfedemedim kk.:KK24:
evet bilen arkadaşlar aydınlatın bizi:KK35:
albüm düzenle var oradan özel olanı seçersen sadece arkadaşların görür:KK55:
ben de en kısa zamanda en özel kareleri ekleyeceğim.....
 
Bana gelmedi canım. Bir de arkadaş olunca nasıl oluyor yani albüm filan yapınca arkadaşlar mı görüyor, ne gibi farklılıkları oluyor o konuda cahilim aydınlat beniii :KK52:

ewet canım sadece arkadaşların görebiliyor tabi bunun için ayar da yapman lazım

tuba ben istek almadım ki :26: bakayım hele
 
artık alıp başımı gidiciiim olmuyo böleeeee. bi ayrımcılık bi gruplaşma....yenisini doğuriyimda yeni annelere yelken açiiim bari olmicak böleee..

aaaaa şekerim bademim benim:KK54:
evet gruplaşma var topikte seni ve beni dışladı bu zilliler(aramızda casus olabilir)
kızzz olur muuu hani face de de görüyoruz ya daha iyi oluyor,
yoksam yok gruplaşma falan,
:KK19:
 
bademşekerim gruplaşma yok :KK76: benim hafıza iyidri ama arada tekliyor kusura bakmayın.

çok işim war döncem size :KK54:
 
ben de istiyorum ben de.. istanbula hiç yolum düşmedi, zaten ters tarafta :KK1: çok arkadaş akraba war halamlar orada ama bir türlü gidemedik.. yaşanılası değil de gidip görülesi gezilesi bir yer bana göre..


Aynen oyle yaşânasi bi yer degil gez git..sinir hastasi ediyo insani heleki benim gibi göbeginde yasiyosa:KK53: ama sen gel yivrim be olursa olsun gel:KK1:
 
Bu ne la herkeşler bisey soylemis kafam karisti duruyonuz duruyonuz birden basliyonuz:KK37: neyse operim hepiciniZi..
 
Ilk dişimizzzz çıktı cok sevindim hemde duygulandim ya:KK59::KK59:

Çorba yediriyodum tik tik etti hic tahmin etmiyodum ama ya beyazlanma kabarma falan olmadi hic anam bide baktim mincik inci parliyorr bi tane :KK16:
Hayirli olsn cnm bizd babasi gòrdü ilk hedyesni alck bkalm:)

hayrlı geceler kızlar beni merak edip adımı zikreden olmamış :KK43:
ama ben yine de burdayım :KK14:
günlerdir hastayım cuma dr a gittik bi muayene etti iğne oldum ilaç yazdı geldim hala kötüyüm yarın tekrar gidicez dua edin kızlar...
Gecms olsn cnm bn merak etmstm sni ama gecmştn aklmdan,wallaha bk:KK66:

Akvaryum floryada canim yenibosnadan edirne istikametine giderken sağda florya cikisindan ciktiktan sonra floryanin icinden gecmeniz gerekecek ibb tesislerinin yaninda.

Pierloti yi gorme sansiniz varsa gidin bir cay icin derim eyupten teleferiğe binip cikabilirsiniz. O kadar cok yer varki ortaköyde kumpir, tophanede nargile, galata kulesi, yeni taksim, camlica tepesi saymakla bitmez :) topkapi,dolmabahce saraylari,ayasofya camii,yerebatan sarnici etiler..bebek..adalar turu varda var..internetten bi on calisma yap:KK1: yaninda olursa heryere gidebilirsin kolayca..
Anaaam ck òzldm istanbulu taksimi òzldm falcımi özldm,ôzldm yaaaa :

oğlum kızımın başını belası oldu :KK53: sabahları kapısına dayanıp serenad yapıyor , kapıdan alınca çığlık çığlığa ağlıyor tekar gidip "abbaaa abbaaa" diyor ağzını yidiimin :) kızım yerde otursa direk üstüne atlıyor tutunup kalkıyor saçını çekiyor :86: bunları yaparken nasıl sevinç çığlığı atıyor.. 2 çocuk ne kadar güzelmiş diye hayranlıkla izliyorum ikisini:)
Ya bnm içın d mincirdar misn onlari ck òzendm,çoçuk dogurasm geldi yne,getirn kocami buraya :KK70:

selam arkadaşlar nasılsınız giremedim bende bayagıdır.iş güç bitmiyor.ruza burçak bende buluşmanıza çok sevindim.bebişleriniz çok tatlı:nazar: ya bende çok merak ediyorum hepinizi keşke görebilsem.

kızlar annem hiç çıkmıyor aklımdan.93 gün oldu kaybedeli.çok özlüyorum.son kez de göremedim.sanki ölmemiş evde,arayınca yine telefonunu o açıcak, bana öyle geliyor.kardeşim nişanlıydı.düğün tarihi biraz geri çekildi.yaza düşünüyorlardı.aralıkta olucak.babam dersen kötü durumda.yalnızlıktan korkuyor, evlenmek istiyor haliyle.5 kız kardeşiz hepimiz evliyiz.(küçügümüz evlenince öyle olucak)sımsıkı sarıldık birbirimize.kopmayalım dagılmayalım diye.aklıma geldikçe kafayı yıyesim geliyor.nasıl alışcam bilmiyorum.evde dışarda zorla gülmekten sıkıldım artık.ne yapıcam bilemiyorum.içim sıkılıyor paylaşmak istedim istedim kusura bakmayın
Sadce zaman wer kendne. zamanla bu kdr acimick canin,aglamana músaade et,yaşa ki btsın bu yas.. bastirma yoksa gecmz..

artık alıp başımı gidiciiim olmuyo böleeeee. bi ayrımcılık bi gruplaşma....yenisini doğuriyimda yeni annelere yelken açiiim bari olmicak böleee..
Deme öyle deme:KK66: bademim sekerm bnim yok òyle bise,gtme bi yere zten topık kan kaybdio sn d birakma bizi :)
 
X