2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
herkese bebişlerimiz , ailelerimiz ve sevdiklerimizle nice mutlu bayramlara... bebişlerimiz geçen yılki bayramda göbişlerimizdeydi, şimdi koynumuzda :)
maalesef biz bu bayramda yalnızız. gurbetteyiz bizde :KK43: ama yinede oğluşuma bayramlıklarını giydirdim başbaşa kutluyoz :KK19: yeterki sağlıkları yerinde olsun gerisi hallolur dimi ya :emir_bebek: :nazar:
 
Bayramınız mübarek olsun annişlerrr ve bebeleriiiii:))))
Şuan bayramlaşmadayız oğlum bayağı harçlık topladı valla:)
Selerm çok geçmiş olsunnn
Vaveylaa bayramda bize kımse gelmiyor bi küçük çocuklar gelıyor şeker toplamyaa.7.30 da ben ve oğlum koyun koyuna uyuyorduk:) eşim namaza gitti gelince uyandık. çok şaşırdım o saatte gelinirmi yahuuu bayram bitti sanki:))
 
Nasil geciyo bayram yavrular??? Bizim hasatimiz cikti cok ezildi cocuk kucaktan kucaga gürultu patirti..simdide yatmiyo sersemlesti iyice..benimde kafa bi dünya minoset aliyorum habire..
 
biz de 10 gibi geldik eve. oğluşum bütün gün kucaktan kucağa gezdi çok mutluydu..haşatı da çıktı tabi.arabaya biner binmez uyudu. gelince de hemen yatırdık. şu an mışıl mışıl... :97:

iyi geceler... :KK16:
 
Herkese iyi bayramlar
Dün anneannemi yoğun bakıma yatırdılar 3 gün uyutacaklar astımı var üzerine enfeksiyon olunca nefes alamıyormuş durumu kritik :KK43:(((
oğlum olmasa hiç durmayıp gidicez ama oğluma zor olur uyutulacağı için göremiycem bile yine de gurbette olmak çok zormuş hamile kalıncaya kadar anlamamıştım istediğin zaman gidemiyorsun onlar gelemiyor:KK43:(( mesafe uzun burda hava alanı yok :KK43:(
Hamileyken apandisit şüphesiyle hastaneye yatırıldıgımda oğlum erken gelmeye karar verdiğinde ve şimdi kendimi gerçekten çaresiz hissettim :KK43:((
gitsek mi acaba??? Bilemiyorum ki
gecmis olsun. Allah sifa versin ins. babannem yogun bakima girmeden gitmedigim icin.cok kiziyorum kendime. uyanmadi bir daha :KK5:
 
:KK43: çok üzgünüm... ney im çatlamış nasıl oldu bilemiyorum ama
bayram temizliği esnasında darbe aldı sanırım kılıfı da war ama
:44:

selerm geçmiş olsun annanene umarım düzelir,

vaveyla biz de arefe günü çarşıdaydık sanki tüm sivas
dışardaydı,sizin gidebileceğiniz yer warmış en azından eşim
yarım saat geç yedi yemeğini,

biz de dün 14 de gittik k.v lere
21 gibi döndük,
bugün yine gideceğiz eşim bayramlara çoook önem werir
ailesiyle geçirsin mutlu mesut
:KK16:
benim annemlere gidemedik yazlıktalar ev kalabalık
ablamlar yeğenim eniştem kağan uyumuyor diye ayrı geçiricem bayramı
:KK5:
bayramdan sonra toplaşıp yanıma gelecekler ama çok mutluyuım:KK76:
 
6 yıldır memleketten uzakta bayram geçiriyoruz.. we bayrammış tadını anlamıyoruz.. bir tek şekerlerin tadını alabiliyoruz :KK56: eşimle biz mutlu olalım da warsın uzak olalım diyoruz ama yine buruk oluyor içimiz.. bugün bir de eşim nöbetçi :KK43: alıştım diyorum alışmamışım meğer yalnız olunca anlıyorum
 
vaveyla allah yardımcın olsun inş çok zor olsa gerek uzakta bayram geçirmek...
bayram dolayısıyla forum da epey hareketsiz, herkes gezmelerde:)
 
bayramda gurbetlik zor :KK5:

bu bayram kaybim buyuk

gorumcemin hediyesi altin bilekligimi kaybettim :18:
esim laptopimi dusurdu, calismiyor
mikrodalga bozuldu
korkuyla bekliyorum, sirada ne var :18:
 
Şimdi farkettim kızımın dişi çıkmış gözukmüyo ama batıyo ateş filan çıkmadı ne zaman çıkıyor normalde?
Repu bituful geçmiş olsun
 
Son düzenleme:
benim kızım 6 aylıkken çıkardı 2 tane birden ateş oldu ama enfeksiyon kapmış diş çıkartıoken bebeğin bağışıklık sistemi düşmüş o yüzden dikkat et derim ben şimdi 7 aylık üst dişleri çıkıcak galiba durmadan dişlerini kaşıyo o kadar tatlı duruoki o dişleri gece uyumamaları mızmızlığına değdi valla Allah yardımcımız olsun canım çıkmak üzere olan dişi şimdiden hayırlı olsun:))
 
Ya butun gün tek biberonla durdu iyice istahsizlasti ya dismidir nedir ciksada kurtulsak ya..belirti falanda yok istahsizlik disinda anlamadim gitti..zorluyorum agliyo deli gibi bogazinda kaliyo oksuruyo 1 saat uzuluyorum ya:KK5:
 
herkese iyi bayramlar bizim oğlanın iki gündür ne yemek ne uyku düzeni kaldı :KK5:artık sabrım taşmaya başlamıştı ki bu sabah bi baktım üstteki 2 dişi çıkmıştı diğer iki dişide patlamış yavrum nasıl şişmiş damakları :KK19:kızarık kızarık artık 6 tane dişi var Allah yavrularımıza kolaylıklar rahatlıklar versin diş olayı çok zor.
 
benim kızım 6 aylıkken çıkardı 2 tane birden ateş oldu ama enfeksiyon kapmış diş çıkartıoken bebeğin bağışıklık sistemi düşmüş o yüzden dikkat et derim ben şimdi 7 aylık üst dişleri çıkıcak galiba durmadan dişlerini kaşıyo o kadar tatlı duruoki o dişleri gece uyumamaları mızmızlığına değdi valla Allah yardımcımız olsun canım çıkmak üzere olan dişi şimdiden hayırlı olsun:))

Teşekkür ederim sabırsızlıkla bekliyorum bende ilk dğşi henüz çok büyük bi huysuzlugunu görmedim. Herzamanki kadar huysuz:-)
Ya butun gün tek biberonla durdu iyice istahsizlasti ya dismidir nedir ciksada kurtulsak ya..belirti falanda yok istahsizlik disinda anlamadim gitti..zorluyorum agliyo deli gibi bogazinda kaliyo oksuruyo 1 saat uzuluyorum ya:KK5:


zorlama günah bebişe kandıra kandıra yedirmeye çalış yemekten tiksinmeşin bu bi süreç sabırlı ol geçicek annelerin işi hep sabır zaten. Bugün babasına verdim yarım saat baktı sabır sabır diyo biz bütün gün ugraşıyoz gıkımız cıkmıyo. Bide babası alıp oynatınca çok gülüyo neymis efendim benim yanımdayken uyuyomuş e adam sen 10 dakika oynatıyosun bırakıyosun ben bütün gün çocuklamı oynayayım işleri sen yap oynarım:-) o yüzden kadınlar bi başka ya anne olmak bambaşka:-) konudan saptım dımı :-) neyse sabret :KK1:

herkese iyi bayramlar bizim oğlanın iki gündür ne yemek ne uyku ddüzeni kaldı :KK5:artık sabrım taşmaya başlamıştı ki bu sabah bi baktım üstteki 2 dişi çıkmıştı diğer iki dişide patlamış yavrum nasıl şişmiş damakları :KK19:kızarık kızarık artık 6 tane dişi var Allah yavrularımıza kolaylıklar rahatlıklar versin diş olayı çok zor.
Geçmiş olsun ya maşallah hepsi çıkmis senin:-)
 
Son düzenleme:
merhabalar, ben hamileliğin başında çok takılıyordum foruma, sonra bıraktım. birkaç ayda bir girip yazdıklarınıza göz atıyordum sadece. bu aralar yine çok okumaya başladım. e artık biraz yazayım dedim.

kızım 7 ay 9 günlük. 8 kilo 73,5 cm. son 1 aydır aynı kiloda ama boyu 4-5 cm uzamış. muhallebilere ve tattırmalara 5,5 aylık başladık (öncesinde sadece anne sütü), şimdi kahvaltı-sebze püresi-meyve püresi-muhallebi-arada devam sütü-emerse anne sütü şeklinde...
beni az emiyor artık, çabuk sıkılıp bırakıyor. ancak açlıkla uyku aynı zaman denk gelirse uykuluyken uzun emiyor, o da nadir oluyor. genelde gece. hatta artık geceleri bile kendisi bırakıyor 5-10 dk'da. ben de "ya süt biterse, ya hiç emmezse" korkusundan ek gıdalara hızlı bir şekilde alıştırmaya çalıştım başta. ama 2-3 aylıktan beri geçmeyen kabızlık, genel sindirim sistemi hassasiyeti ve 6 aylıktan sonra ortaya çıkan alerjiye meyil durumlarından dolayı çeşitlendirmeyi durdurdum. 1 aydır hep aynı şeyleri yiyor. 1 aydır kilo almamış olmamasına eşim "normal" diyor (aile hekimi). 6-9 ay arası bebeklerde olabilirmiş, kilo veren bile varmış. vücut enerjisini yağ depolamaktan çok organ büyütmeye harcıyormuş bu dönem vs vs. ama annelik işte.. aslında kilo manyağı bir anne değilim. hatta bir ara kızım çok hızlı kilo alırken obez olmasından korkmuştum. ama sonra normallemişti. fakat tamamen durması beni biraz endişelendirdi. aranızda var mı 6 aydan sonra kilo alımı duran?

bir de kafama takılan bir konu var. devam sütü kutularının üzerinde olsun, doktor sitelerinde olsun, günde 500 ml süt içmesi gerektiği yazıyor. (eşim dr ama onun söyledikleri beni her zaman kesmiyor :) ) bi kere benden kaç ml aldığı meçhul ama oldukça azdır. ikincisi biberon ve bardağa hala alışamadı, devam sütünü ancak gündüz kaşıkla verebiliyorum, o da bir ara öğün kadar oluyor (30 - 50 cc). çünkü katılardan, aralarda kısa da olsa beni emmesinden, yok meyvesinden bilmem nesinden o kadar süte fırsat kalmıyor ki?! nasıl oluyor bu 500 ml işi? ben de her öğünde katılarına birkaç ölçek devam sütü koyuyorum ondaki vitaminlerden filan faydalansın diye. sizin nasıl bu süt ve katı gıda miktarları, dengeleri?

uyku konusu var bir de.. kızım akşamları 21-21.30 gibi akşam uykusuna geçip, sabah 7-7.30'da kalkardı, geceleri de 2-3-4 kez uyanırdı. 5 ayını doldurduktan sonra bu düzen -nasıl oldu anlamadım- bozuluverdi. gece 2'de 3'te uykuya geçtiği geceler oldu. 8 kere uyandığı geceler oldu. şimdi akşam uykusuna geçiş saatini 23 civarına çektik -şükrediyoruz-. 3 gecedir de 4 kez filan uyanıyor -şükrediyoruz-. kötü zamanlarında gece en uzun deliksiz uykusu 2 saat olurdu, sonra 1 saat, 45 dk, 30 dk diye giderdi. 3 gecedir bir kere 3-4 saati görüyoruz, sonra saat başına düşüyor -şükrediyoruz-. ben diş çıkarma sıkıntısının böyle olabileceğine ve bu kadar uzun sürebileceğine inanmıyorum. ama sebebini de bulamıyorum. umarım dönemseldir. böyle böyle en azından eski düzenimize döneriz. böyle düzeni sonradan bozulan var mı? tekrar düzeldi mi? ne zaman? :) acaba katıları hazmedemediğinden midir?

bir de akşam 18'den sonra süt dışında bir şey vermemeyi denemişsiniz. deneyen arkadaşlar, bebekleriniz gece uykusuna kaçta geçiyor? yani uykudan kaç saat önce katıları kesmiş oluyorsunuz? benimki 23'te uyuduğu için 18 biraz erken olur sanki? kaçta kesmeyi deneyeyim ben?



sagol canım darısı size olsun ben de 5 gündür aynı şeyi yapıyorum akşam 6 dan sonra sadece mama veriyorum ve geceleri nispeten daha rahatız :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
 
X