2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
yaren 6,5 yıl aradan sonra tekrar bebek zor olmadı canım bide hatunların yaşı sorulmaz amma kaç yaşındasın bacım ? malum ben 30 yaşındayım da eger 2.bebek düşünürsem (ki istemiyorum) yaş faktörü var bende :KK52:
 
yaren 6,5 yıl aradan sonra tekrar bebek zor olmadı canım bide hatunların yaşı sorulmaz amma kaç yaşındasın bacım ? malum ben 30 yaşındayım da eger 2.bebek düşünürsem (ki istemiyorum) yaş faktörü var bende :KK52:

Ah cnm tam aksine o kadar keyifli olduki kizimiz buyudu inanilmaz bebek ozlemisiz ilk cocuktam tecrube olunca sevmeye bolca vakit kaliyo:)

Ben 28 yasindayim cnm:)
Sende gencsin masalla simdi uzak olsada buruna dustumu bebek kokusu nasil isteniyo belli degil
 
Selam kızlar, bu ara pek bakamıyorum, uzun süre evden uzak olunca her yer batmış, sağolsun kocacım çok dağıtmamış ama camlar sürekli açık olunca fena olmuş her yer. Mutfak da cabası. İki gecedir sahura kadar iş yapıyorum ütü, çamaşır, mutfak...Dört saatlik uyku var; Allah'tan gündüz arada bizimkiyle kestiriyorum. Şimdi de perdeler makinede çıkınca ütüüüü :KK43:

ailem orda ama avrupa yakasi.

cukutaya 10 dk guldum :KK1: :KK1:

annene allah rahmet eylesin. babana da mutluluklar.
2 aylikkenden beri gel gel yapiyorum, gelmiyo kereta :KK53:


ben de aynisini yaptim. ek gidaya baslayali tam 2 ay oldu. anca yemeye basladi dogru durust.

sevmedigi seyi hala yemiyor da, sevdigini acsa nazsiz niyazsiz bes dakikada bitiriyor masallah :KK1:

ben de sevmedigi seyleri degisik versiyonlarda pisirip vermeye calisiyorum.

ben de 1.5 saat ugrasamam ugrassam zaten aglamaya baslar. istemedigi birseye israr edince basiyor yaygarayi. takip ettim de bizim oglanlarin huyu benziyor biraz. :KK53:

ben de dusunmustum yazarken tup bebekler falan nolucak diye :KK52:





ne zayiflamasi, emzirmek acayip istah yapiyor. bazi kisilerin bunyesi kolay kilo veriyor ister 10 ogun yesinler birsey olmuyor, o sansli mahlukatlardan olmadikca hepsi fasa fiso...

cok istiyorum kar tatili yapmayi. belki bi gun nasip olur palandoken :KK52:

Senin mesajı okuduktan sonra ya ne yapıyorum ben dedim, benim hayatta yemeyeceğim şeyler var, bu da insan yavrusu onun da damak tadı var dedim :) Dün kahvaltısını bisküvi yerine cicibebe ekmekle yaptım, içine de zeytin rendeledim. Hepsini yedi, yanında da bir labneyi bitirdi. Akşamüstü sebze püresine tereyağla azıcık tuz koydum, onu da hüpletti, hatta bugüne ayırdığımı da bitirdi! Bugün de gayet iyi yedi; yedi sekiz kaşık sebze püresi, üç dört kaşık yoğurt, bir kavanoz sütlaç. Tv karşısında maalesef ama yedi sonuçta. Neredeyse her lokmada şükrediyorum Allah'a, yemeyen bebek çok zormuş; iki üç günde anladım. İnşaallah böyle devam eder.

Çok güzel olmuş eline SAĞLIK canım ferdanın dediği gibi dalga yapabilirsen süper olur :)))


canım oğlum mızırdayınca ara verip ortam değiştirip öyle veriyorum bu yüzden bütün öğünlerimiz neredeyse o kadar sürüyor çünkü oğlum sevmediğini hiç yemiyor 1 saat uğraşsamda (meyve- yoğurt) sevdiğini ise (sebze çorbası) en az 1 saatte ağzında beklete beklete yiyor. Dün eşim herhalde senin kadar kimse uğraşmaz diyordu. Bence buradaki herkes bebekleri böyle yemek yiyorsa uğraşır eskiden ben de 2 kasık veririm yemezse uğraşmam diyordum ama tembel bir yapım olmasına rağmen uğraşıyorum


ben emzirirken aldım kiloyu ve bende vermek istiyorum ama çok zorlanıyorum iştahım çok açık habire canım bişeyler yemek istiyor

Ağzında bekletiyorsa o zor gerçekten, elinde kaşıkla bööyle duruyorsun; hatta genelde çocuk değil, ben döküyorum kaşığı:) Ağlamıyorsa sorun yok, keyfine düşkün paşa demek ki:KK34::KK34:

Slm kızlarr
Bu sabah bebeğimin gözlerinin ikiside açıktı çok sevindim:)) daha bişey denememiştim ama 1 haftadır çay pansumanı yapıyordm belki o fayda etmiştir.
Vaveylaa senın fotolarını ben göremiyorum yaa:KK43:( boyutu falan mı yüksek acep? Merak ediyorum yaptıklarını:KK43:(
Söylemesi ayıptır bu akşam oğlanı babannesine bırakıp iftara çıkıcaz eşimle:)) aslında bebişide götrmek istiyrm ama uyku saatıne denk geliyor ve hiç durmuyor herşeye saldırıyor emeklemek istiyor o yüzden maalesef bırakıcm.
Annemın yazlığına gitmeyi düşünüyruz bayramdan sonra 1 hafta ama eşim sürekli çocuk hasta olur hava değişimini yadırgar güneş çarpar diyor. Bebişi denize sokan varmı? Şişme havuz ve gölgelikli simit aldım ona:) ne dersiniz nasıl geçer tatil?güneş kremi ne kullanmalıyım? Bide 10 agustosta gidicez tam 7 aylık olucak. Ama hala desteksiz oturamıyor:KK43:(

Ben Sebamed 50 faktör aldım canım. Çok fazla kullanamadım ama iki üç kere, o yüzden çok sağlıklı yorum yapamayacağım ama en azından içeriği daha doğaldır gibi geliyor. Ben de aldım o gölgelikli simitten ama deniz çamur gibiydi bir kere sokamadım :KK43:

Profil güzelmiş canım :KK19:

Cevahirdeki köpek baligina bindin mi hiç :KK53:

3bi gorumcemin 2bi gorumcemin bitenede bende etti 6 gece yorgunluktan heralde bitane eksik saymisim :KK37:

Biz hep oyle gidiyoruz gittigimiz yerlere herkez cocuguna sahip cikiyo iyi anlasiyoruz :21:

Köpekbalığına bindim ama bişey yok onda ya, bir kere dönüyor bitti. Kule güzel. Ben çok severim bu tarz şeyleri, kamikazeye filan binmişliğim vardır. Disneyland'a gitmeyi istiyordum ama anne olunca aman ne olur ne olmaz, şey yoluna yavrum öksüz kalmasın diye kendime dikkat ediyorum :KK9:

Hem aç olamaz diyorum,çünkü uyumadan 300 ml mama içti, yani 10 ölçek.Hayatının rekorunu kırdı sıpa.:KK51:Hem de 5 saat sonra 180 ml. nasıl içiyor anlamıyorum.

Milupa, bebelac, hero baby hepsini denedim.Arı mama gece için tahıllı pirinç unu varmış.Ondan aldım muhallebi yapıcam.


Birde dünden beri sağ kulağını tutuyor ara sıra.Bu güne kadar hiç yapmamıştı öyle birşey.

Dişten mi yoksa enfeksiyon falan mı oldu acaba.

Maşşşallahhh 300'Ü bizimki bir günde içiyor yav, şimdiye kadar bir ya da iki kere 150 bitirdi :KK52: Canım o açlıktan değildir bence, diş olabilir.

baby tv gitti duck tv geldi zaten sinir oldum duruma hiç sewmedim eğitici değil bence yaa.. digiturk u aradım sözleşmeleri bitmiş baby tv ile.. baby first kaldı sadece işe yarar
Ben de yumurcak'ı açıyorum, orada da bazen güzel çizgi filmler oluyor. TRT Çocuk'ta Köstebekgiller diye bir şey vari ne zaman açsam o çıkıyor sinir oluyorum:KK52: Çizgi film gibi değil pek. Çocuğun yanında tv bile açmayacağım diyordum ben yaa :26: Ne yapayım, o dikkatini çekiyor ancak öyle yedi iki gündür. Benim de hoşuma gitmiyor gözlerini dikip ööyle bakması ama ev de kalabalık değil ki, dikkatini ne çekecek. Ben de hangi elimle kaseyi hangi elimle kaşığı hangi elimle oyuncağı tutayım, ahtapot değilim ki :KK33::KK33:

Bu arada tshirt ve kızçenin taytı çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık :KK34:

bebeğim sünnet oldu. tamda yerde sürünerek apalıyordu.yanlış zamanda oldu galiba.şimdi çok zorlanıyoruz...sürünmemesi gerekiyormuş dr dedi.devamlı kucakta olması lazım.birde uzun süre tv izliyor.gözünü ayırmıyor.zararı olurmu ki

Geçmiş olsun, hayırlı olsun canım. Yemesinde problem yoksa seyrettirmemeye çalış bence. Ben yerken oyuncak niyetine kullanıyorum ama o da iyi değilmiş tabii ki ne yapalım.

Ben o öğünü atlıyorum, mesela çorbasını içmediyse bir daha vermiyorum.Emziriyorum bir sonraki öğüne kadar. Severek yediği birşeyler varsa bir mama bir sevdiği seyi verebilirsin . Kızım kaşık mamaı verince ağzını kapatıyordu ama meyve ve meyve pürelerini seviyordu. Az meyve az mama, bir kaşık mama bir kaşık mama gibi yedirebiliyorum.
Bende o kadar süt yok maalesef canım, keşke olsa o kadar kafaya takmazdım yemeyi, maaşallah ne zaman versem emiyor ama neyse bakalım iki gündür daha iyiyiz :nazar::nazar::nazar:

:KK25:yemiyoooooo muhallebi,yoğurt kahvaltı hiçbirini ne yapacammm ya,
uzman tv de izledim anne sütü iyiyse yoğurt ve muhallebi verilmesin
diyor anne sütünü azaltırmış,benim ki zaten yemiyor versemde
ama sınırsız su içiyor
:KK53: ben de su vermiş gibi yapıp tepiyorum kaşığı
güven duygusu zedelenir mi acaba aklıma da atakılıyor

Yapmasan daha iyi canım bence ya, normalde yemediğinde mesela "su su" diyorum o zaman ağzını açıyor; ya da mamadan sıkıldığında "peynir" diyorum o zaman yiyor; ama doğru söylemediğimde bu sefer ağzını hiç açmaz gibi geliyor. İçine farklı bir şeyler katmayı denesen... Bizimki zeytinle yedi kahvaltısını, püresine de tereyağı koyuyorum öyle yiyor :KK9:

ewet canım hepsini kendim çiziyorum, bunlar kolay figürler :118:



sağol canım :KK17:
ya benim oğlana özellikle açıyorum ilgisini çekmiyor niye acep? erken kalkacaktık sözde bırakmadılar gece 12 de geldik :KK53: benim muhabbetime doyum olmuyor :KK52: :KK52:



oyun yapınca da mı yemiyor?kaç kaşık yiyor her birinden? kahvaltıyı nasıl hazırlıyorsun başka soru yok :KK51:



iyidir oğlaklar ama çok takıntılı iş kolik we soğuk kararkterleri de çoktur :KK52: ben onlardan değilim neyseki.. benim oğlan da oğlak :KK51:

tv karşısında yedirince bişey olmuyor be ya. he doğru çocuk yediğini anlamzmış ama yemeyince de yapacak başka bişey yok mecbur kalıyor insan.kızım 3 yaşına kadar sadece günde 1 saat kadar baby tv izledi başka hiç bir kanal izletmedim çok takıntılıydım bu konuda. çok aktif hareketli akıllı bir çocuk benim ki.reklam vs. beyni yoruyor otizme sebep olabiliyor. sürekli tv izleyen çocuklar böle bakıyor :KK53: :KK53: sosyal olamıyor.. üzülüyorum öylelerini görünce

Benimki de tvye :KK53::KK53::KK53: bakıyor ya. Hatta diyorum ya durumu abartıp normal yediğinin de üstüne çıkıyor. Bugün verdiğim sütlacı normalde yemedi ama tv karşısında kavanozu bitirdi :KK53: Belki böyle böyle midesi genişler de daha rahat yer :KK9:
 
Cuma günü kontrole gittik 7.8 kg 66cm imiş kızım tombiş bi bebek. ( doktormuz biraz kilolu ve tatlı bi bayan. Kızıma çok tombiş bu dedi. Bende bana normal geliyo dedim. Doktor dediki sana bende normal geliyorumdur:-D) Doktor ekgıdaya başla demedi nedense sadece bikaç kaşik püre çorba filan ver dedi. Aşı oldu ve ilk kez ateşlendi 2 gün boyunca çok sıkıntılı geçti malesef
 
güzel annişler merhaba:) bn sürekli okurum sizleri:) pek bişe paylaşmasam da funda suyu olayını okuyunca yazmadan edemedim.. funda suyunu bılmıorum ama ben yaklaşık 2 aydır sabahları aç karnına bal+elma sirkesi olayını yapıorum,arada da eger gun içerisinde cok yedıgımı düşünürsem akşam yatmadan önce yıne bır bardak ılık suya elma sirkesı ve balı katıp içiorum.. 2 ayda toplamda 5 kilo verdim,55 kilodan 50 kiloya indim,diyetisyen yakın bır arkadsıma sormuştum bu sirke olayı sütü etkiliyo mu dıye o da ben hamılelere gunde sadece bı bardak önerıorum o da sabahları ac karnına seklınde demişti. ben yıne de işi şansa bırakmamak için ek gıda olayına gecınce başladım bu sirke olayına,benım sütüm de etkılenmedı bu arada :) yada kilo verdıkçe motıve oldum sütüm arttı bile diyebiliriz:) bu arada bnm elma sirkem ev yapımı doğal olanından,kayınvalidem saolsun komşularından buluverdi:) bir kilo daha verıp 49 olmak istiorum bn kendimi ii hissettgm kilo o cunku:) belkı faydalanmak isteyen olur dıye yazayım dedım :)


sirke sütü etkiliyor diye biliyordum,nasıl yapıyorsun oran ne?çok iyi kilo vermişsin,
walla ben de mi yapsam
:KK14:
 
Cuma günü kontrole gittik 7.8 kg 66cm imiş kızım tombiş bi bebek. ( doktormuz biraz kilolu ve tatlı bi bayan. Kızıma çok tombiş bu dedi. Bende bana normal geliyo dedim. Doktor dediki sana bende normal geliyorumdur:-D) Doktor ekgıdaya başla demedi nedense sadece bikaç kaşik püre çorba filan ver dedi. Aşı oldu ve ilk kez ateşlendi 2 gün boyunca çok sıkıntılı geçti malesef


geçmiş olsun,ben de tv de izledim anne sütü yeterliyse 8 aya kadar ek gıdaya geçilmesin diyordu doktor,
zaten benimki yemediği için sorun yok
:KK5:
 
Hadi hadi itiraf et koca bi kase doldurdun dimi :KK9: ya benimkide ac ac uyudu donmus sütü 2 defa isittim icmedi 3.ye isitsammi ya 120 cc dokmek istemiyorum zaten kitlik var:KK43:
sakın dökme sen döktükçe benim içim acıyor valla en olmadı mamasına kat
Cnm masalla diyim benim.oglum uykuci birazcik dogdugundan beri bi si cicegi oldugundaa uykusuz kaldik bide ilk dis cikarken 1.5 satte emmeye kalkiyidu jel aldik hemen normale dondu onun disinda 2 yada 3 kez enmeye kalkar uykuya devam ederdi simdilerde 2 kere kalkiyo
Ama kasim annelerinin bebisleri sizin bebeginiz gibiydi sanir dis slklntisindan hala gece sizin gibi kalkip aglayanlar var cnm
Jel denedinizmi.hic dencool kullanmistik biz
ben de jel kullandım ama etkisini göremedim
Cuma günü kontrole gittik 7.8 kg 66cm imiş kızım tombiş bi bebek. ( doktormuz biraz kilolu ve tatlı bi bayan. Kızıma çok tombiş bu dedi. Bende bana normal geliyo dedim. Doktor dediki sana bende normal geliyorumdur:-D) Doktor ekgıdaya başla demedi nedense sadece bikaç kaşik püre çorba filan ver dedi. Aşı oldu ve ilk kez ateşlendi 2 gün boyunca çok sıkıntılı geçti malesef

bence ek gıdaya doktor demese de sen başla ,bazı doktorlar bir ilginç ,zaten he deyince başlanmıyorki daha tam olarak alışması yemesi 2 ayını alır rahat ,o yüzden başlamazsan bu sefer çok geç olur ve bebek hiçbirşey yemez ..biz başlayalı 1 ay oldu ama daha çok az yol katettik düşün
 
bnde 5 ocak kız annesiyim .ne kadar gzl tablo masallah bebişlere .son durum ne kızlar bebeklerde diş çıktımı emekliyorlar mı ?
 
Hehe aynen cnm bizim kiiz kocaman oldu cok seviindim.kiskanmamasina anneye iki kati Zorluk

Biz bildik bu isi desene:)
Nasil ikisinin huyu suyu yemek zevkleri farklimi benim.iki cocugum.apayri

benzeyen yönleri de war ayrı tarafları da war.. tat konusunda çok farklılar :KK56:
 
vaveylaaa ben yoklama alıyorsan ben burdaayıııım yine yazamasam da okudum sizi kızlaar
vaveyla süpersin süper bayıldım yaptıklarına şanslı çocukların var iki miniğe de ne yakışır onlar şimdii yerim onları
bu arada biz ek gıda konusunda bu aralar inanılmaz sıkıntı yaşıyoruz çorbayı bir tek bardakla içiyor kızım :KK53::KK53: ama bu da yarım çay bardağı etmez, meyve birkaç kaşık, yoğurt yine birkaç kaşık, kahvaltı desen yine öyle aaaayyyyy :KK36: önceden çorba hariç daha iyi yiyordu sanırım sıcaklardan çok sıcak çoooook
bu aradaaa kızım bir haftadır abba, ba-ba kelimelerini söylüyor bana abba diyooooorr :KK35: mmmmm sesini benimle birlikte bilinçli şekilde çıkarıyor :nazar::nazar::nazar:

canım benim teşekkürler :KK17: maaşallah prensese :nazar: benim oğlum da çok net gel-gelll diyor iki gündür :KK1: ellerini açıp kapıyor bunu söylerken :nazar: baş başı öğrendi bir de :nazar: :nazar:
 
Uyumadan 1 saat önce abartmadan normal bebek ölçülerinde muhallebi verdim kaan'a.:KK53:

Kendime engel olamadım içine 3 tane bisküvi koydum:KK37::KK37:.Bakalım bu gece durum ne olacak.

ne kadar weriyorsun muhallebiyi ben 100 ml civarında weriyorum az mı acaba :44: normal bebek ölçüleri ne ki
 
Hadi hadi itiraf et koca bi kase doldurdun dimi :KK9: ya benimkide ac ac uyudu donmus sütü 2 defa isittim icmedi 3.ye isitsammi ya 120 cc dokmek istemiyorum zaten kitlik var:KK43:

Yok valla 200 ml. suyla yaptım.:KK3:

AAaaaa oda mı çok yaaaa:KK37::KK37::KK37:

canım benim teşekkürler :KK17: maaşallah prensese :nazar: benim oğlum da çok net gel-gelll diyor iki gündür :KK1: ellerini açıp kapıyor bunu söylerken :nazar: baş başı öğrendi bir de :nazar: :nazar:

Bende gel babası gel gel yapıyorum ama benimki gülüyor sadece elini kıpırdatmıyor bile.

Babasının gelmesini istemiyor herhalde.:KK52::KK52:

ne kadar weriyorsun muhallebiyi ben 100 ml civarında weriyorum az mı acaba :44: normal bebek ölçüleri ne ki

Geçen akşam abartıp 300 ml mama verdim ya bituful ondan kızdı bana.:KK1::KK1::KK1:

Dün akşam 200 ml suyla muhallebi yaptım.10 da onu yedi.gece 12 ye kadar 3-4 kere uyandı ağladı.150 ml. mama verdim ve sabah 7 ye kadar hiç uyanmadı.:nazar::nazar::nazar:
 
Genel olarak ütüyü severim ama perde ütülemeyi hiç sevmem.Ben bir tarafını ütülerken öbür tarafı kırışıyor.:KK36::KK36::KK36:


amann beya ben ütülemiyorum sıktırmadan çıkartıp asıyorum biraz kırışık oluyor o da zamanla açılıyor:KK51:
 
Merhaba oğluşumun teyzeleri umarım herkes iyidir.
İşten geldim oğlum uyuyor uyanmasını bekliyorum yine bu saate kadar birşey yememiş :KK43:(
Yaa sizinkiler emiyor mu ben zorla emziriyorum ama 500 cc içiyormu bilemiyorum yemediği gibi emmiyorda :KK43:(( hala midesini genişletemedim
 
X