bu arada ikili test şart mı arkadaşlar?
örneğin Allah göstermesin riskli çıktı, bu durumda anne karnındayken herhangi bir önelm alınıyor mu?
yoksa sadece baktırdıgınla mı kalıyosun
eğer öyleyse ben boş yere yaptırıp kafamı kurcalamak istemiyorum aslında
ancak birşeyler önlenebiliyorsa yaptırırm
canım ıkılı tetsı yaptırmak şart değil...
ve cıkan sonuc keısn değil yanı...diokı %20 risk gibi %0,5 risk gibi sonuc cıkıo riski gösterıyo sadece
zaten ıkılı testte kan alınıyor ve ulytrasodna ense kalınlıgı ölçülüyor ense kalınlıgı normalden kalın cıkarsa
bu down sendromlu oldugu anlamıan gelıo fakat bazı ultrasonalr veya tecrubesız drlar yanlış ölçüm yapabiliyorlar
ve yanlış sonuc cıkartabılıyorlar...eğer sonuc yanlış değisle cidden ense kalınlıgı varsa bu sefer amnıyosentez yapıyoalr yanı
bebegın kesesınden sıvı alıyoalr...bu sıvıyı degerlendırıp pek çok rahatsızlıgı bulabılıyorlar bı tedavısı var mı dersen yok
yanı hadı down lı cıktı Allah koruusnn cümlemızı yapıcak bişey yok...ya bebegı aldırıcaksın ya kabul ediceksın...
fakat ıkılı tets su acıdan önemli eger kı bebegıne bişey olursa diğer olacak bebekelrın ıcın bi önlem almanı sağalr
o kadar yanı bi tanesı downlu doğdu dıyelım diğerleri için önlem alma şansın var diye bılıyorum...bı arkadasım var lsıeden
hamıleyken bebegıne downlu dedıler kız yıkıldı kaç dr gitti son gıttıgı dr yanlış ölçmüşler bişeyi yok dedi
bebek doğdu ve sağsalim hiçbişeyi yok ne down ne baska bısey yanı....ben ıkıncı bebegımde yaptırmıstım
bu seferde eger randevu alabılırsem yaptırmayı dusunuyorum...eğer kapsamlı bıyerde yaptırısan doppler ve ıkıncı düzey ultrason
ile de ınceleyip bi anomli olup olmadıgını rahatca söleyebılıo drlar kafanı karıstırmak ıstemıosan hıc yaptırma
ilk doktorum bana eger bebekte bısı varsa aldırırm dıosan yaptır kızım demıstı ben de aldırmam demıstım ve yaptırmamıstım
fakat ıkılı tets zamanına kdr kaybettım zaten ıkıncıde de doktorum ısrar ettı yaptırdım hıcbıseyde cıkmamsıtı