2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Çalışan ve de doğum iznine ayrılacak olan anneler . Bir sorum olacak ne zaman ayrılıyorsunuz izne. Bir de mesela hasta raporu falan alsak şimdi gitmemek için. Doğum iznini sıkıntıya uğratır mı acaba?

en erken 8 hafta önce, 8 hafta sonra şeklinde kullanabiliyosun. yani 32. haftandan sonra iznin başlıyor.

fakat kendini iyi hissedersen son haftalarına yakın çıkabilirsiniz ki bi sağlık problemin olmassa doktor rapor veriyor diye biliyorum...

ama 32. haftadan önce normal hasta raporu tabiki alabilirsin herhangi bir sıkıntı olmuyor. ama 32. haftadan itibaren hasta raporu değil direk doğum

rapor çıkar...

ayrıca çalışan hanımlar. doğum yaptıktan sonra süt parasını alacağız ve onun haricinde çocuk için aylık AGİ (askeri geçim indirimi)alacakmışız.

aylık 30 tl falan bağlanıyormuş. hiç yoktan iyidir.

Kızlar bizde dr dan geldik cumartesi.oğlumuz kocaman olmuş.Giderken çok gergindim annemle tartıştım cd sini aldık evde bakarken annemle eşim farketti bebekte gergindi.resmen kızmış kaşlarını çatmış pozu vardı.bundan sonra sinir yok ben oğlumu üzdüm çokta üzüldüm :KK43:( neyse artık.boyu 30 cm olmuş, 637 gr. da kilosu.yine 5 gün öndeyiz.diğer randevu 29 aralık.tetanoz aşısını vurulma dr um alerjim var de dedi.bu hafta içi hastaneye gidip şeker yüklemesi yaptırcam irtibata geçelim yüksek çıkarsa yenileriz dedi. sanırım salı günü giderim sabahta.bu arada dr da şakacı ya.eşim cinsiyet soruyo değişmedi dimi diye yok canım işte kızınız geliyo dedi şokla baktım dr a.göz kırptı bana oh dedim ya :) bi kere daha kaldıramazdım.al sana pipi babası diye yakından gösterdi. yüzü bayağı şekillenmiş, kalpte delik yok yarık dama dudak yok.kulaklar 2 tane, parmaklar tam.yarık damak dudaktan ve kalp anomalisinden çekiniyodum kan pıhtılaşmasının riski ya, bundan sonrada olmzmış olsaydı olurdu dedi.şükürlerle çıktık.kocaman olmuş ayakları ya, dudaklar babası ... bizden böyle teyzeleri ...

benim doğumumada 16 hafta var ya ne kadar azaldı şaka gibi.yarın şeker yüklemem var inş iyi çıkar.dr biraz kilo almışsın dedi toplamda 6 kilo aldım 4 kilosu 1,5 ayda oldu.hesaba vurunca 1 kilo fazlaymış iyi dedi yinede.

sude, onu karıkoca çalışan her eş mi alıyor ? 1 defalığa mahsus mu ? sgk bir defalığa mahsus o civarda bi para veriyo bebk hediyesi.birde sgk da maaşlar %30 kesilecek hesapları buna göre yapalım kızlar.

sizler nasılsınız ? oğullarınız kızlarınz nasıl ?

aa bu arada biz bebek arabasını aldık graco symbio.en çok onu tutmuştum zaten.net fiyatlarıyla aynıya gelincede aldık.1000 lira 10 taksit.sağlıkla biner inş oğlumuz.park yatağı beşiği biberonu ve bezi eksik yalnız.artık hazıırız diyebilriz.

yılda 40 gün rapor hakkın var,32. haftaya kadar kullanırsın,sonra doum izninne ayrılabiliyorsun zaten. tabi rapor vericek doktor bulman lazım.ben öğretmenim,çalışabilir raporu alıcam,35. ve 36. hafta şubat tatiline geliyor,önceki 2 haftayı da idare ederim zaten son haftalar,sınav filan olur ağır olmaz ama 37. hafta 2. döneme denk geliyor, benim şubatta okul deiştirme ihtimalim de var ,anadolu lisesine geçebilirim,idare de istemez herhalde 1 hafta için program yap değiştir. bir yolu olmalı.hamilelik dışında rahatsızlanabilirsin de mesela.o zaman ne olucak??

Ben çalışmıyorum zaten henüz.yani okulda kayıt var ama riskli olduğum için yatıyorum.aslında zaten 40 günü kullanma hakkım var demek ki. Benim iş biraz karışık onu kafamda çözmeye çalışıyorum. İş hayatında ilk senem olduğu için böyle şeyleriiii hiiiiiççç bilmiyorum. Açıklamalarınız için teşekkürler a dostlar :KK54::KK54::KK54:

çok güzel bir görünüşü var canım ama bana biraz pahalı geldi o fiyata herşey içinde park yatak yada beşik de alabilirsin ama tabi yakından daha güzzzel gözükebilir :KK34:

aynı sorun bende de var bende çok yanlız kalıyorum sinirden ağlıyorum ama o duymuyo tabi kendi kendimi üzmüş oluıyorum üzme sende tatlı canını :KK34:

benim eşim ben hamile kalmadan kahveye gitmezdi şimdi kahve çıktı başıma iyice böyle kavgalı çağırıcam öyle geliyor bu sfer de maça gidiyor yada evde maç açıyor deli edior beni anca benim gözümden yaşlar akıcak ondan sonra aklı biraz başına geliyor nedir bu erkeklerden çektiğimiz yaa:KK50::KK50:
ama biz iki canlıyız onlardan önce kendimizi düşünmemiz lazım canım yqapacak bişi yok
aynen cnìm bìzdde kahve sorunu var sbh ckiyo aksam kcta geldgi belli dgl ne ariyo ne soruyo hamileym snucta hersey olblr.ve uzulunce hc bsey yiyemysm bunuda gruyo ve umrumda dgl diyor bebegme uzuluyrum cok.dua edn bna

aynen cnìm bìzdde kahve sorunu var sbh ckiyo aksam kcta geldgi belli dgl ne ariyo ne soruyo hamileym snucta hersey olblr.ve uzulunce hc bsey yiyemysm bunuda gruyo ve umrumda dgl diyor bebegme uzuluyrum cok.dua edn bna

sıkma canını ya baba olunca inşallah anlar sende dua et canım dualar oku allahım yardım eder eşim çalışmıyor mu ?

inşallah tez zamanda neleri kaçırdığını farkeder.bebeğiniz doğunca evden çıkmak istemezse şaşırma ama :KK1:
babalık değiştirir belki de.kahveye gitmesindense evde olması daha iyidir.sende evde rahatını sağla maç sevmeyiz ama izlemesine burun kıvırmazsak daha mutlu olabilirler bu mutluluk seninde mutlu olman demek.belki arkadaşlarından eşiyle tanıştığın varsa eşli buluşmalar düzenlersin erkekler maç izlerken sende bayan bayana vakit geçirmiş olursun.eşinde evinde rahat ettiğini hisseder.kahvehanelerde her türlü şey olabiliyor oraya gitmesini engellemek gerek.sırf güzel vakit geçirip surat yapan olmadığı için gidiyorlar genelde oraya.maalesef kimi erkeğin hobisi de maç olabiliyor.kötü yönü iyiye çevirmeye bakın :KK34:

Son düzenleme:
selam kızlar pek buraya giremiyorum vaktim olmuyo
bu aralar eşim ameliyat olucak yatış hazırlıkları yapıyoruz bu gün hep hastanedeydik
yarında kendim için gidicem şeker yüklemesi yaptırıcam
inşallah iyi çıkar
geçmişi pek okuyamadım aokuduğum kadarıyla hekez iyi
bebişlerde maşşallah iyiler :nazar:
tetanoz aşısının ilkini oldum hala olsamıydım olmasamıydım kararsızım
doktoruma sormadığım için böyle düşünüyorum
aralığın 4 ünde kontrolüm var o zaman unutmazsam sorucam
ben çok komiğim doktora geçen sefer gittiğimde ne boyunu ne kilosunu hiç bişey sormadım
bebeğimi görünce aklımdaki bütün sorular uçtu gitti
inşallah bu sefer unutmam

selam kızlar pek buraya giremiyorum vaktim olmuyo
bu aralar eşim ameliyat olucak yatış hazırlıkları yapıyoruz bu gün hep hastanedeydik
yarında kendim için gidicem şeker yüklemesi yaptırıcam
inşallah iyi çıkar
geçmişi pek okuyamadım aokuduğum kadarıyla hekez iyi
bebişlerde maşşallah iyiler :nazar:
tetanoz aşısının ilkini oldum hala olsamıydım olmasamıydım kararsızım
doktoruma sormadığım için böyle düşünüyorum
aralığın 4 ünde kontrolüm var o zaman unutmazsam sorucam
ben çok komiğim doktora geçen sefer gittiğimde ne boyunu ne kilosunu hiç bişey sormadım
bebeğimi görünce aklımdaki bütün sorular uçtu gitti
inşallah bu sefer unutmam

selam cnm
eşinegeçmiş olsun ...
iyiyiz biz şükür sende iyisindir inşallah ... ben sormuştum tetonozu olmadan önce bütün hamileler yaptırıyor hiç bir zararı yok yaptır demişti

sağol
allaha şükür bebişimde bende iyiyiz
şu kum dökme olayı baya bi zor geldi bana ama şimdi iyiyim
bu aralar hastanelere fazla gidiyorum inşallah enfeksiyon kapmam
benim bazen çok akıntım oluyo sizdede oluyomu
mesela bu gün takside o kadar sarsıldımki kötü bi yoldan gidiyoduk taksiden indim ıslaklık hissettim
yolda tuvalet bulamadığım için giremedim
neyse bi yerde oturduk dinlendik bebeişim kıpırdanmaya başlayınca içim rahatladı

benim bildiğim 38.haftayı doldurunca alıyorlar sezaryenle.ama benim doktorum 40.haftayı bekliyor.yani bebeğin gelişimini tamamlaması için.erken gelişen bi bebekse erkende olabiliyor.akciğerler son haftalarda geliştiği için sezaryen isteyenlere iğne yapılıyor.solunum sıkıntısı yaşanması ihtimali kalmasın diye.yani 40 hafta gerekli gibi.ne kadar gelişsede akciğerler son haftalara kalıyor.tabi bunu ayrıntılı araştırmak lazım kararın bu yönde ise.ama neden sezaryen düşünüyosun canım bi sebebi mi var?

korkuyorum cnm =)))

kızzlar cevaplarınız için hepinize çok teşekkürler...

şöyle açıklıyım durumumu size. benim evim çok küçük, bir salonum var 7-8 kişi anca alıyor. bu yüzden küçük bi odama köşe koltuk almıştım ve oraya beşik koymaya yerim yok malesef.

odayıda bozamam çünkü evim çok minik salona misafirlerim sığmıyor...

o yüzden 4-5 ay gözümün önünde olsun diye yatak odasındaki boşluğa ölçüye göre size resmini attığım bambu sepeti alacağım. yatamayacak kadar büyüdüğünde de. o ufak odamdaki köşe koltuğa

korkulup yaptırıp onu beşiğe çevirmek gibi bir hayalimiz var. koltuğun kalan kısmı da oturmak için kullanılabilecek...

bilmiyorum ki mantıklı mı :26::26::26:

bambu yatak çok güzel ama arkadaşında dediği gibi bence park yatak al daha uygun ve 4 ay sonra katlar kaldırırsın ama bambu yatak daha sonra yer sorunu yaşarsın..koltuğu o şekilde değerlendirmeniz iyi fikir..benim yeğenim 3 yaşında hala yatak odasındaki park yatakta yatıyor odasını hazırlamışlardı ama park yataktan kopamadı =)) gerek kalmayabilir koltuğu yatak yapmana bence park yatak al cnm=)

kızlar iyi akşamlar.. bi sorum var inşallah yardımcı olabilirsiniz.
dünden beri ishalim, dün sabah baya kustum, 2 gündür doğru dürüst bişeyler de yiyemedim. acaip halsizim de..
acaba şimdi çıkıp bi acile gitsem mi? yoksa sabah normal polikliniğe mi gitsem? normal poliklinikte dahiliyeye mi gidicem? acile gitsem bana bakarlar mı?
offf bu doktorlar konusunda o kadar cahilim ki :KK43: annemi arayıp sormak da istemiyorum kadın uzakta şimdi aklı bende kalıcak:KK43:

geçmiş olsun

su kaybı ciddi bi durum
bence kadın doğumcusuda olan bi hastane varsa acildeki doktorlarda iyiyse gidebilirsin şu an
fakat yi bi hastane değilse yakınındaki
sabaha kadar bol su iç muz ye sabaha kadar dayan sabahta normal polikliniğe git
önce kadın doğuma kadın doğumcu iyiyse zaten gerekeni yapar içine sinmezse bide dahiliyeye gidersin

ayyyy ne çok özlemişim burayı ya 1 aydır girmedim valla yeni arkadaşlarda gelmiştir şimdi herkes hoşgelmişler hepinizi kocamn öpüyorum güzel hamileler kayra42 özlendin şifa sende ve ebahhh... daha çok isim var aklıma gelmiyor kusura bakmayın kızlar olurmu :KK52:

herkeze günaydın güzel anneler ve cici bebişleri

bu gün şeker yüklememiz var bakalım kaç çıkcak şekerimiz
inşallah yüksek çıkmaz zira ben tatlı yemeden yaşayamam
karnımda çok aç ayy nasıl dayanıcam bilmiyorum
neyse ortalığı toplimde bi an önce yüklemeyi yaptırim yoksa bayılcam açlıktan

çok kötüyyüüüümmm... gribin yanında bir de göz nezlesi var... 24 saat ağlar vaziyette geziyorum... ne minoset işe yaradı, ne nane limon, ne viks ne de pekmez... :KK43:(( her yanım dökülüyor...bir insan üst üste kaç defa hapşırabilir.? 12 defa hapşırdım sabah uyanır uyanmaz.:'( :'( zavallı kızım yaaa :'( :'( kaç şiddetind:KK43::KK43:e deprem yaşadı içeride acaba :'( :':-)43::KK43:

herkeseeee günaydınnnnnnnnnnnnnnnn
ben birazdan bebeklerimi görmeye gideceğimmmmmmmmmmmm
güzel haberlerle dönerim inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhh
sağlıklı, güzel ve bol huzurlu bir gün olsun hepimiz içinnnnnnnn
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

X