2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
yok yaaaaaa ben kızıma hayatta yapmadım ay onu yemedi şunu pişireyim. he evde 2 türlü yemek olurda birini yer birini yemez zaten yedikleride neki 1 çeşit anca. peşindende koşmuyorum bir kaşık daha ye diye yediği kadar geçende görümcemdeydim kızım bu aralar çok yemek seçmeye başladı mesela et severdi bazen tutturuyor yemem diye işte ogünlerden biride o gündü. yemem dedi kayın pederim diyor yok başka bişi varmı diyo kayınvalideme falan yok dedim başka bişi çıkarma yumurtaa kıralım diyorlar sabah yedi dedim. kayın pederimde yanımda tabağa vurdum bak dedim babaannen pişirmiş bu yemeği bu yemek yenecek sen et seviyorsun dedim yemiyorsan kalk masadan onuda yapmıyor neyse babası kucağına aldı canım manım dometesin arkasında iliştirdi eti kızım anlamıyormu sanki et yediğini bana diyo anne bak yiyorum heh şöyle. kayın pederim dedi annesinden çekindi ondan yiyo. dedim mecbur yiyecek öyle şey yok başka bişi vereyim . ben kimseye taviz vermiyorum valla cemrenur şımarmasın diye sonra sanada yapıyorlar.

ya ben de öyle yetiştirmek istiyorum,arkasından koşulmasın,tepemize çıkacak,lokma lokma yemek yedirilmez belirli bir aydan sonra,kardeşimden biliyorum annem 1 yaşından sona eline salatalık turşusu veriyodu,kemirmeye başladı.Önüne örtü koyuyordu annem,o kendi çabasıyla yiyordu.şimdi onun etrafındaki örneklere baktım,hepsi elinde tabakla çocuklarının peşinde koşuyor.offf çok yanlış..

ha bi de en nefret ettiğim şeyi söylemeden geçemeyeceğim
doğar doğmaz öpeceğim onu diyor,heryerinden....Allah'ım deliriyorum,geçen gün ne olacak ki? dedi bana,ben bile böyle vaatlerde bulunmadım,çocuk mikrop kapar dedim,bişey olmaz dedi.Ben işe gittiğimde de hiç istemdiğim şeyleri yapacağına 1000000/100000000 eminim...:KK47::KK47::KK47:

kayınvalide konusu gerçekten büyük bir muamma.en anlayışlısı bile lohusa sendromuna kendisi yakalanıyor:KK9:
sizin süt vermeye çalıştığınızı unutup sözleriyle sürekli yerip hırpaladıklarını unutuyorlar.onlarınki de bi çeşit lohusalık :KK34:
o tavırların olay olmasına fırsat vermektense baştan engellemeyi deneyelim bence.ben bu sefer öyle yapıcam :KK15:
bebeğimiz için gerekli olan enerji ve morali başka şeylere harcamayalım.eğer çalışıcaksak da onlar olmasaydı bakıcıya vericektik belki bakıcılar sözle bize itaat edicekler ama icraatleri ne olucak bunu bilemeyiz:18: kayınvaldelere isteklerimizi açıkça ama başbaşa iken söyleyelim.eğer huzurumuz bozulursa olabileceklerden bahsetmekte anlaşılmamıza katkıda bulunabilir belki.ben kendi açımdan bu konuda cepte olduğu hissedilen gelin olmanın sıkıntısını çekiyorum hep :KK14: ağır lafları şakayla karışık söyleyip uzak tutanlar daha rahat yaşıyor evliliklerini.bir de eşinize sadece endişe ettiğiniz konulardan bahsetmek sizin annelerine önyargıyla baktığınızı ve huzur kaçıranın siz olduğunuzu düşündürür."Allaha şükür annen var bakıcıya bırakamazdık hem bizim istediğimiz gibi büyütücek düzenimiz de bozulmayacak hem de sevgi vereceği kesin yabancıya derdimizi anlatamayız" filan diye bildiğimiz ama üstünde durmadığımız avantajlardan bahsetmek sizinde olaya gerçekçi baktığınızı gösterir.kadınca hislerimizi erkekler anlayamayabilir ve fesat durumuna düşeriz.dikkatli olunması gereken bir dönem.o hevesle babannneler de alıngan olabiliyor.siz zaten hassas olucaksınız.Allah hepimize kolaylık versin.kimse üzülmeden geçsin bu zamanlar.iki kadının hevesinin çakışması düğünleri de doğumları da özel günleri de mahveder :18: bu krizleri yönetmek lazım.üzülmeden tabi...

arkadaşlar benim önemli bir sorunum var.doktorum 4 aylık ücretsiz izne ayrılmış,şimdi bana başka doktor hastane lazım,trabzonda var mı öneriniz,bunaldımmm artık!

17 kasım 2012 cumartesi günü saat 13:00 te Zafer plaza ykm nin üst katında Makarino'da buluşulacak. Gelecek olan annişlerin bildirmelerini rica ederim şekerler...

arkadaşlar yok mu fikri olan?

Daha önce konuşmuşmuyduk arkadaşım.? Öyleyse kusura bakma adını hatırlayamadım:26: Hamilelik beyni işte:KK34: Ben Yıldızlı Güvende Asiye Semra' dan memnun kalmıştım. Ben şuan takiplerimi İstanbul Hisar Hospital'de yapıyorum ama Trabzon için Semra Hanım iyi diyebilirim.

Ya arkadaşlar artık işten kk' ya giremeyince buraya hasret kaldım. Akşamları girmek istiyorum oda yorgunluktan hergün olmuyor. Neyse hergün giremesemde aklımdasınız. Bebişlere ve kendinize iyi bakın. Vitaminlerinizi aksatmayın, kendinizi üşütmeyin, bebişlerinize iyi bakın:KK16::KK16::KK16:

Bu arada kız erkek eşitlenmiş ya süperr:KK1:

günaydın annişler ve bebişleri.nasılsınız umarım hepiniz fazlasıyla iyisinizdir.ben dün şeker yüklemesini yaptırdım.25.haftanın içindeyim.ama hamileliğimin en kötü günüydü sanırım.üst üste şekerli suları içince midem alt üst oldu ve zor anlar yaşadım.öğlene kadar hastanede kaldım.limon bile çare olmadı o suların yaptığı etkiye.mahvoldum.bişey çıkmadı çok şükür hamilelik şekerim yokmuş bu da dün aldığım en iyi haberdi.darısı başınıza.

Günaydın kızlarr....

bugün belim ağrıyor,hatta dün akşamdan beri ağrıyor.yalnız tutulma gibi ağrı,bıçak saplanıyor sanki...

günaydınlar
aklıma cocukken oynadıgımız kaynana oyunu geldi..bilenhler vardır..ellerbelde başlanır yanda tokusturulur..

çat çat kaynana pat pat kaynana
(sonra karsılıklı kızlar sarılır, bırını aradan atarlar)
biz oğlunla yanyana sen dışarı kaynana
(elle dolma sarma ısaretı)
kaynanam gelıverse su dolmayı sarıverse
(cocuk uyutma ısaretı)
kaynanam gelıverse su cocuga bakıverse
yemeden içmeden kaynanam geberiverse:KK52::KK52::KK52:

ya daha mınıcık kızken aklımıza gırmıs kaynanalar
allah korusun allah uzun omur versın..
bende kaynana olucam
benımkısı cok karısmaz zaten uzun zamandır yoktu yazlıktaydı yenı gelıyor.
şanslılardanım aslında.burayı okuyunca bır ıkı ufak tefek olayı
gormemezlıge gelırım(şimdilik):KK52::KK52::KK52:

dun bebısımın tembel gunuydu
ama aksam baya bır dans ettı karnımda
demekkı hemen telaşlanmamk lazım
dun sabahtan oglen 3e kadar 1 tekme duymadım şahsen.

günaydın:KK16::KK16::KK16:

günaydın annişler ve bebişleri.nasılsınız umarım hepiniz fazlasıyla iyisinizdir.ben dün şeker yüklemesini yaptırdım.25.haftanın içindeyim.ama hamileliğimin en kötü günüydü sanırım.üst üste şekerli suları içince midem alt üst oldu ve zor anlar yaşadım.öğlene kadar hastanede kaldım.limon bile çare olmadı o suların yaptığı etkiye.mahvoldum.bişey çıkmadı çok şükür hamilelik şekerim yokmuş bu da dün aldığım en iyi haberdi.darısı başınıza.

geçmiş olsun cnm atlatmışsın ya hayırlısı ile :KK16::KK16: bende şeker yüklemesinden korkuyorum aç karna o suları iç kesin çıkartırım bn zor bir gün olucak benm için de hadi hayırlısı :KK50::KK50:

kızlarr ayıp ayıp ne bu kaynanaların sizden çektikleri :KK53::KK53: en iyi kaynana ölmüş kaynanadır derler :KK52: ama allah korusun nede olsa eşlerimizin anneleri onlar :KK1::KK1::KK1:

Günaydın güzel anneler...

bana günler geçmiyo sanki bu ara..HAftaya randevum var diye galiba..Bir an önce göreyim merak ediyorum nasıl olduğunu..

Kızlar bu arada yan baldırlarda çatlak oldupunu farkettim cnm çok sıkıldı.
O kadar krem sürüyorum ama engel olamıyorum demek.

Ne yapsam ki?

günaydın kızlar ve bebişleri

ben artık yataktan hiç dinlenemeden kalkıyorum resmen hep yorgunum hep yorgunum. evde durmak uyumak dinlenmek istiyorum.

anneleeeerrr-bebeleeeer günaydın
kış geldi hava soğudu....sanırım doğum zamanları da yaklaşıyor...
hayırlısı ile Ocak ayı bir gelse bir evde otursam işlerimi halletmeye başlasam küçük misafirime hazırlansam
hergün işe gelmek işkence olmaya başladı....ya kasıklarım ağrıyor,ya belim ağrıyor ya uykum geliyor....evde olnlar evin tadını çıkarın şimdi havalarda soğudu oturun evde arada uyuyun tv.seyredin....:KK31:

Kızlar günaydın:KK3:

bugun detaylı ultrasona giricem. saat 2de randevum. umarım herşey yolundadır.

X