2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlarr hepinizee selamm..bebişimi gördüm bugün..kıyamam ilk kez uyurken denk geldi:KK5:yanlız biraz üzüldüm bugün 1 hafta geriden geliyormuş bebişimm :KK14::KK14:bugün yapıcaktı 3 lü testi yapmadı 1 hafta sonra dedi çünkü 1 hafta geride dedii:KK14:morelim alt üst oldu yoo üzülmene gerek yok dedi ama nasıl üzülmemm.magnezyum idrar tahlili tekrar karaciğer tahlili filan yaptırdı hepsi normal karaciğer yine yüksekk:KK43:onuda muhahakkak baktırman lazım dedii..off rabbime şükür iyi beebişimde neden geriledi şimdi? allahım yardım etsinn en son 11.4 cm di şimdi 10.9 çıktı? neden acaba:26:küçülme ihtimali nasıl olurrr..erkeğimin bibiside iyice belirginleşmişş:KK5:

kızlarr hepinizee selamm..bebişimi gördüm bugün..kıyamam ilk kez uyurken denk geldi:KK5:yanlız biraz üzüldüm bugün 1 hafta geriden geliyormuş bebişimm :KK14::KK14:bugün yapıcaktı 3 lü testi yapmadı 1 hafta sonra dedi çünkü 1 hafta geride dedii:KK14:morelim alt üst oldu yoo üzülmene gerek yok dedi ama nasıl üzülmemm.magnezyum idrar tahlili tekrar karaciğer tahlili filan yaptırdı hepsi normal karaciğer yine yüksekk:KK43:onuda muhahakkak baktırman lazım dedii..off rabbime şükür iyi beebişimde neden geriledi şimdi? allahım yardım etsinn en son 11.4 cm di şimdi 10.9 çıktı? neden acaba:26:küçülme ihtimali nasıl olurrr..erkeğimin bibiside iyice belirginleşmişş:KK5:

yok canim hic boyu kisalir mi cocugun, olacak sey degil, kesin doktorun yanlis olcmustur, sonra bu olcumler her gittigimizde degisecek, hep ayni gitmiyo yani, bak su linke bi bak Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 15.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe burda ultrason degerleri ile ilgili cok guzel bilgiler var, eger iki haftadan fazla geride ya da ilerde olmadigi surece sorun yokmus, benim de bazi olcumlerim gunumden 3 gun ilerde bazilari 3 gun geride, sonucta bular milimetrik hesaplar, sen hic uzme kendini, beslenmene ve vitaminine devam et, oolusun saglikla buyuyor Allah'in izniyle:KK49:

yok canim hic boyu kisalir mi cocugun, olacak sey degil, kesin doktorun yanlis olcmustur, sonra bu olcumler her gittigimizde degisecek, hep ayni gitmiyo yani, bak su linke bi bak Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 15.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe burda ultrason degerleri ile ilgili cok guzel bilgiler var, eger iki haftadan fazla geride ya da ilerde olmadigi surece sorun yokmus, benim de bazi olcumlerim gunumden 3 gun ilerde bazilari 3 gun geride, sonucta bular milimetrik hesaplar, sen hic uzme kendini, beslenmene ve vitaminine devam et, oolusun saglikla buyuyor Allah'in izniyle:KK49:

banada durum tuhaf geldi boyun kısalması nebileyim saçma geldii..1 haftadır yumurtayı kesmiştim:KK5: bayat gibi gelmeye başladı tadı miğdemi bulandırdığı için.. ondan mı oldu kii...:44: offf ben 20 cm beklerken...:KK50:

banada durum tuhaf geldi boyun kısalması nebileyim saçma geldii..1 haftadır yumurtayı kesmiştim:KK5: bayat gibi gelmeye başladı tadı miğdemi bulandırdığı için.. ondan mı oldu kii...:44: offf ben 20 cm beklerken...:KK50:

yok yok doktorun ya bu olcumde ya da bir oncekinde hata yapmis, sen takma hic, bak bir hafta sonra goruceksin bebisini saglikla ve bize de guzel haberleri yazicaksin insallah, bol bol dua et, Rabbim hepimizin bebegine sagliklar ver, amin.

Iyı aksamlar guzel anneler.bugun bıraz buruk ıcım.yıllardr cocuk sahbı olmak ıstyn bı arkadsm en sonunda tedavıyle hamıle kaldı.ama ikızlerın kalbı durmus.o kadar üzgundu kı.elınd avuncundakı herseyı verdıler. Tedavı hem maddı hem manevı sarstı onları.cok sanşlı oldugmuzu unutmadan hamd edelm rabbımıze.bol bol dua ıle bebıslermzı saglıkla dunyaya getrmek nasıp olsun hepımze

bulunmadi herasles :KK43:(( dusuk tehlikesi yasadigim dan dolayi sadece pit pitlarina odaklanmistim yawrumun duyunca mest oldum herseyi unuttum :))) sorsaydim soylermiydi acaba? onuda bilmiyorum :44: sen ogrenebildinmi bebisinin cinsiyetini? ogrenebilenler cok sansli hic hayal kuramiyorum :))

maralgozlu Allah yardımcısı olsun arkadasının gercekten cok zor bır durumdur tahmın edıyorum duygularını arkadasının:KK43:((Bende 4. tup bebek denememde 2. hamılelıgımı yasıyorum.Ilk gebelıgımı bende kaybetmıstım ve kurtaj olmustum.Allah saglıkla tamamına erdırsın İnşallah hamileliklerimizi.O yüzden hiçbir şeyi kafaya takmamaya çalışın arkadaşlar.

Azra çok geçmiş olsun canım.Bana da herhangı tahmınde bulunmadı.Bızımkı ensesını bıle gostermedı kı zaten:))Bırak orayı göstersin:emir_bebek:

yok yok doktorun ya bu olcumde ya da bir oncekinde hata yapmis, sen takma hic, bak bir hafta sonra goruceksin bebisini saglikla ve bize de guzel haberleri yazicaksin insallah, bol bol dua et, Rabbim hepimizin bebegine sagliklar ver, amin.

inşallahhh...valla sevinemedimm bugün:KK5: bunada şükür inşallahhh deiğin gibi olur canımm rabbime emanetiz inşalahh..başım ağrımaya başladı hemde zonkluyorr ben çıkıyorum kızlar hepiniz öpüldünüzz ve minişlerniz:emir_bebek::KK54:

kızlar ya bişi sorucam,nette okuduğumda bebeklerin anne sesini duyma haftası olarak 16.hafta yazıyodu,bu standar 15+0 ile 15+6 haftasıdır dimi..ben 15+2 deyim..hayır öyleyse bebişimle düzgün düzgün konuşayım..agucuk gugucuk deyip duruyorum :KK9: 2 hafta sadece anne sesini duyuyomuş,düşüncesi bile heyecanlı :KK9:

kızlar ya bişi sorucam,nette okuduğumda bebeklerin anne sesini duyma haftası olarak 16.hafta yazıyodu,bu standar 15+0 ile 15+6 haftasıdır dimi..ben 15+2 deyim..hayır öyleyse bebişimle düzgün düzgün konuşayım..agucuk gugucuk deyip duruyorum :KK9: 2 hafta sadece anne sesini duyuyomuş,düşüncesi bile heyecanlı :KK9:

canım o haftalarda bebek rahimdeki sesleri algılarmış.. 25 haftadan itibaren anne sesini ayırt edermiş.. :KK34:

canım o haftalarda bebek rahimdeki sesleri algılarmış.. 25 haftadan itibaren anne sesini ayırt edermiş.. :KK34:

hadi ya 16-18 anne 18 den sonra etraftaki ince sesleri 21 den sonrada babaları duyuyomuş diye okumuştum.tühh bee heveslenmiştim..

Canım hiçççç kafana takma.. İlk olarak bebişin boyu kısalmaz. baş popo ölçümünde sıkıntı olmuştur dr la alakalı bir durumdur o. İkinci olarakda bir hafta bugün geriden gelir bir kaç gün sonra aynı güne gelmiş olur. Malum bebişlerin hızla büyüme evresine girdik. Ama beslenmelerimiz daha tam oturmadı.. Sende biliyosun. İlaçları bile düzgün kullanamıyoruz. Bu sağlık olmadığı anlamınada gelmez. 40. haftaya kadar kaç kez değişicek o usg ler bak gör.. Çok da şahit oldum ben.. Sen kafanı hiç bulandırma. Beslenme biras ösen göster sonrasını ALLAH a bırak.. Emin ol hrşey güsel olucak... :))) Dua edelim ve sabırlı olalım inşallah. :)

inşallahhh...valla sevinemedimm bugün:KK5: bunada şükür inşallahhh deiğin gibi olur canımm rabbime emanetiz inşalahh..başım ağrımaya başladı hemde zonkluyorr ben çıkıyorum kızlar hepiniz öpüldünüzz ve minişlerniz:emir_bebek::KK54:

Anne Karnındaki Bebek Ne Zaman Duymaya Başlar?

Beş haftadan sonra bir bebeğin iç ve orta kulak bağlantıları tamamlanmış olsa da ilk ses dalgalarının beyine ulaşması için daha zaman vardır. Ana rahminde "amnion" denilen sıvı içerisinde ağırlıksızca duran fetus bu sıvının dalgalar şeklinde ileteceği sesi dış kulak yolundan beynine iletip onu "duymak" için 17. haftayı bekleyecektir. 17 haftalık olan fetus titreşimlerle ana rahmine iletilen sesin yine rahim içerisindeki sıvıda yaptıkları titreşimleri kulak ve iç kulakta hissedecek ve duymaya başlayacaktır. Bebekler bu dönemde ani çarpma gibi seslere sıçrayarak tepki gösterebilmektedir.

İlk Duyduğu Sesler Nelerdir?

Öncelikle annenin bağırsak sesleri ve kalp seslerini duyar daha sonra annesi konuşurken titreşen ses tellerinin oluşturduğu vibrasyonun akciğerler ve karın yoluyla dağılıp kendine gelmesi ile annesinin sesi ile tanışır. Bir süre sonra dış dünya ile tek ilişkisi olan bu duyma fonksiyonunun önemini kavrayacak ve bu duyduğu sesin kendi yaşamının bağımlı olduğu kişinin kendini var edenin sesi olduğunu hissedecektir. Bu an itibariyle anne kalp atışlarının sesi ve anne sesini duyduğu sürece kendi yaşamına dair bir tehdit olmadığına inanacak ve huzur duyacaktır.

19-20. haftalar civarında dışarıdaki sesler bebeğinizin kulaklarına bir miktar filtre edildikten sonra ulaşmaya başlayacak ve "ikinci ses" denilen sizin de duymadığınız ancak başkaları ile konuşurken duyulan sesinizi de duymaya başlayacaktır. Sizin sesiniz yanında yaşadığınız evdeki sokaktaki yüksek sesleri de duyacaktır. Babalara gelince onlar seslerini duyurmak için 20-21 hafta civarını beklemek zorunda kalacaklardır. Bu haftalar itibariyle dış dünyayla tek iletişim yolu olan duyma duyusunun bütün gücünden faydalanacak ve sizinle dünyayla iletişimini sürekli kılmaya çalışacaktır. 24. haftadan sonra ise etraftaki diğer bütün sesleri de duyar.

Zaman içinde bebek sesleri duymaya başladıktan sonra artık annesinin sesini ayırt etmeye başlar güven hissi verir. Aralarındaki bağ doğumdan önce kurulmaya başlar.

selam canlarım.çok merak etmişsiniz gerek topikten gerek özelden...kusura bakmayın.apar topar yurt dışına çıktım hafta sonu döndüm temizlik okulk vs..oğlumda çok hasta oldu haklada hasta.bende bulantı bitti şimdi yanma ve baş ağrıları hortladı.kilo kaybım devam ediyor serum takviyesi alıyorum.

ÖZPOLATCIĞIM sağol gülüm..beraber görelim nice yılları sevdiklerimizle.unutmamış olmana şaşırdım.eksik olma canım benim.cinsiyetler öğrenilmeye başlamış maşallah yavrulara...okul ve oğlum beni çok yoruyor ama hayırlısı bakalım..

kıslarrr bayıldım. benim yavrum sesimi mi duyacak 2 hafta sonra:) ben daha konuşmuyorum yavrumla ama gönül bağı kuruyorum onunla.
ya benden daha ileride olan ve bebeğinin hareketlerini hisseden anne adayları. biraz bize de anlatın nasıl bi şey bu hareketler. biz nasıl anlayacağız. :))))) çok mutluyum sabaha nazaran artık baş ağrım yok ve rahat uyuyabileceğim çok şükür. bi güzel haber vereyim bi de size. arkadaşım doğum yapmış az önce. normal doğum için gitti ama sezaryen olmak zorunda kalmış. hala hastanede ve 3 saat kalmış doğumhanede. biraz tedirgindim. eşim eşini aradı. çok şükür iyiymiş bebek de anne de baba da:)) öpüldünüz k k nın gelmiş geçmiş en güzel mart anneleri:))

:)))) az kaldı bir kaç hafta sonra iletişim kurabileceğiz baby lerle :) Biz onları hissederken onlarda bizi anlamaya başlayacak.. Ve zaman böyle geçicek güselce inşallah.... Arkadaşın içinde hayırlı olsun inşallah. ALLAH sağlıkla büyütmesini nasip etsin.. Darısı bizlere inş..
Bende şimdi gidip sütümü içeyim bebişimi besliyim :)
Süt saati hadi bakalım kıslar :)

kıslarrr bayıldım. benim yavrum sesimi mi duyacak 2 hafta sonra:) ben daha konuşmuyorum yavrumla ama gönül bağı kuruyorum onunla.
ya benden daha ileride olan ve bebeğinin hareketlerini hisseden anne adayları. biraz bize de anlatın nasıl bi şey bu hareketler. biz nasıl anlayacağız. :))))) çok mutluyum sabaha nazaran artık baş ağrım yok ve rahat uyuyabileceğim çok şükür. bi güzel haber vereyim bi de size. arkadaşım doğum yapmış az önce. normal doğum için gitti ama sezaryen olmak zorunda kalmış. hala hastanede ve 3 saat kalmış doğumhanede. biraz tedirgindim. eşim eşini aradı. çok şükür iyiymiş bebek de anne de baba da:)) öpüldünüz k k nın gelmiş geçmiş en güzel mart anneleri:))

canım düşünceni kötüye çevirme inş bişicik yoktur ölçümler farklılık göstermiştir..

yesinler sizin pipişinizi :KK9::nazar:

hayır öyleyse bebişimle düzgün düzgün konuşayım..agucuk gugucuk deyip duruyorum :KK9::KK9::KK9:

nasıl güldüm :)

iyi geceler herkese ,kizlar ALLAHima cok sükürler olsun ben bugun eskiye bakarak okadar iyiydimki bulantim vardi ama eskiye bakarak cok ama cok azaldi ,gözümün önü acildi,yemek yaptim ,temizlik yaptim ,arada bir kasik batmalari vardi ama onuda rahim büyüdügü icindir diye yorumluyorum ,bugünleri hic gelmeyecek zannediyordum ,ALLAHim zorda olan her kuluna yardim etsin insALLAH darisi diger bulanti ceken annelere insALLAH ,umarim bizde artik böyle bulantisiz devam ederiz minigimle..

oyle tabi canim, elleri ayaklari duzgun olsun da insallah, ingilterede de kesinlikle soylememislerdi, ben iki kizimi da erkek diye beklemistim:KK9:berbatimdir tahmin konusunda, bunda da ikiz kizlar dogurdugumu gormustum ruyamda, bi tanecik oolis cikti:KK1:

ozayuscum seninde iki kizin var heralde canim benimde, bunada yüzde 85 oglan desede ben 16ci haftada emin olucam sanirim. artik hayirlisi olsun hepimize

selam canlarım.çok merak etmişsiniz gerek topikten gerek özelden...kusura bakmayın.apar topar yurt dışına çıktım hafta sonu döndüm temizlik okulk vs..oğlumda çok hasta oldu haklada hasta.bende bulantı bitti şimdi yanma ve baş ağrıları hortladı.kilo kaybım devam ediyor serum takviyesi alıyorum.

ÖZPOLATCIĞIM sağol gülüm..beraber görelim nice yılları sevdiklerimizle.unutmamış olmana şaşırdım.eksik olma canım benim.cinsiyetler öğrenilmeye başlamış maşallah yavrulara...okul ve oğlum beni çok yoruyor ama hayırlısı bakalım..

şükür canım benim valla ne oldu bizim hatuna neden girmiyor diye merak ettik seni ,yurt dışına çıktığını duyduk sonra rahatladık korktuk yani,geçmiş olsun canım nesi var oğlunun?serum takviyesi alıyosun demek biraz daha iyisindir inşaallahhh:nazar:

unutmam canım:KK9: tarihleri ve isimleri hafızıma kaydederim tekrar ;nice sağlıklı güzel yaşlara canım :KK9:cinsiyetide öğrenseydim keşke ama 1 ay sonra ya kaldı herşeyin hayırlısı olsun umarım senin içinde güzel bir eğitim yılı olur:KK34:

slm kıslarrr ben mart annesimi nisan annesimi olcam karar veremedim yardım edermisiniz:KK49: :KK49: :KK49: sat 26 haziran hafta 12 haftamız bugün başladı:emir_bebek: :KK9: :KK9: :KK9:

şükür canım benim valla ne oldu bizim hatuna neden girmiyor diye merak ettik seni ,yurt dışına çıktığını duyduk sonra rahatladık korktuk yani,geçmiş olsun canım nesi var oğlunun?serum takviyesi alıyosun demek biraz daha iyisindir inşaallahhh:nazar:

unutmam canım:KK9: tarihleri ve isimleri hafızıma kaydederim tekrar ;nice sağlıklı güzel yaşlara canım :KK9:cinsiyetide öğrenseydim keşke ama 1 ay sonra ya kaldı herşeyin hayırlısı olsun umarım senin içinde güzel bir eğitim yılı olur:KK34:

canımsın kız sen benim...olsun gülüm hayırlısı rabbimden..en iyisini o bilir.elbet yürek birisi için daha fazla çarpar ama hayırlısı..banada konyada göremedi kız olsun dedi,atinada erkek dedi ,tüm sülale kız istiyor ben kuzum tek kalmasın diye erkek istiyorum,komşular eşim arkadaşlar erkek diyor annem ve bir teyze kız diyor.çok karışık yani.bende bi erkek diyorum bir kız.ama en önemlisi hayırlısı...daha iyiceyim baş ağrılarım dışında.bulantım gündüz bitti gece başladı ama şükür.oğlum hava değişiminden sanırım baya kötü.öksürük terleme vs.amin kuzum eksik olma allah razı olsun.severim seni bilirsin:KK16::KK16::KK16::KK16::KK54:

X