2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ŞİFACIM HOŞBULDUM CANIM NASILSIN NE VAR NE YOK ?

hoş geldin canım benimde aklım sendeydi bişi yazmıyor ne oldu acaba diye:18::18::KK34::KK34:

HOŞBULDUM BEBEĞİM.aLLAH RAZI OLSUN DÜŞÜNÜLMEK NE GÜZEL.ÇOK ŞÜKÜR İYYİM AMA DÜN DÖNERKEN 3 SAAT KADAR UYUMUSTUM ARKA KOLTUKTA SALLAMIS HERALDE ARABA.EVE GELDİM 2-3 DK DURDUM CIKARMAYA KOŞTUM.ALLAHTAN EVE GELİNCE OLDU ARABADA FİLAN OLSA BAYA REZİL OLURDUM. ÖĞLEN DE YEMEK YEMİŞTİK HİÇÇÇ BİŞEY KALMADI İÇİMDE HEPSİ GİTTİ İLK DEFA BÖYLE YEMEK CIKARDIM COCUKKENDE SEVMEZDİM ZATEN BÖYLE KUSMAYI BURNUMA FİLAN GELİYOR PİS PİS KOKUYOR.COK ZORLANDIM.EŞİM DE PENİKLEDİ DOKTORA GİDELİM DEDİ AMA GİTMEDİM DOKTOR NAPICAK SANKİ DEMİ.NEYSE SİZİNDE MİDENİZİ BULANDIRMAYIM.GECE DE O ZORLUKLA UYUDUM SABAH HALA MİDEM BULANIYORDU ŞİMDİ DE HALA KÖTÜ Bİ HİS VAR İÇİMDE.İNŞ. BURDA BİŞEY OLMAZ.

SEN NASILSIN NE VAR NE YOK NASIL GECTİ BAYRAM ?

ayyy kızlar ben biraz cahilimde şu marketlerde satılan kavurmalar varya onlar çiğ et diyemi geçiyor yenilebilir mi yani canım kavurma çekti ya hep tuzlu hep tuzlu ,tatlıyı kendimi zorluyarak yiyorum resmen kan şekerim düşmesin diye:KK49:

bence onu tavaya koyuyorsun ısındıkça çözünüyor,sıkıştırılmış gibi duruyor....ama sadece tahmin

ayyy kızlar ben biraz cahilimde şu marketlerde satılan kavurmalar varya onlar çiğ et diyemi geçiyor yenilebilir mi yani canım kavurma çekti ya hep tuzlu hep tuzlu ,tatlıyı kendimi zorluyarak yiyorum resmen kan şekerim düşmesin diye:KK49:
aaaaa onlardan yeme gülüm ya hamile kaldı kalalı sürekli kavurma et et et yiyorum ama bildiğin bi kasaptan al neler var hrkez güvenilir değil ki mikrop kaparsın kendin güzelce kavur bence gülüm hem daha güzel olur:KK56:

maşallahım var gözüm dönmüş gibi...bakıyorum eşim yemiyor çekiyorum önünden kucağıma alıyorum yiyorum bana kalmaz diye :KK1::KK1: ne yapıcam ben böyle ya:KK53:
peki az önce sormayı unuttum kaç kilo ile hamile kaldın ve şu anki kilon kaç :KK3: yediklerin sana mı bebişe mi yarıyor :KK28: acıkan doymam zanneder misali ye tatlım eşinin önünden de al ye afiyet olsun iştah varken yemek lazım :KK56::KK34:

HOŞBULDUM BEBEĞİM.aLLAH RAZI OLSUN DÜŞÜNÜLMEK NE GÜZEL.ÇOK ŞÜKÜR İYYİM AMA DÜN DÖNERKEN 3 SAAT KADAR UYUMUSTUM ARKA KOLTUKTA SALLAMIS HERALDE ARABA.EVE GELDİM 2-3 DK DURDUM CIKARMAYA KOŞTUM.ALLAHTAN EVE GELİNCE OLDU ARABADA FİLAN OLSA BAYA REZİL OLURDUM. ÖĞLEN DE YEMEK YEMİŞTİK HİÇÇÇ BİŞEY KALMADI İÇİMDE HEPSİ GİTTİ İLK DEFA BÖYLE YEMEK CIKARDIM COCUKKENDE SEVMEZDİM ZATEN BÖYLE KUSMAYI BURNUMA FİLAN GELİYOR PİS PİS KOKUYOR.COK ZORLANDIM.EŞİM DE PENİKLEDİ DOKTORA GİDELİM DEDİ AMA GİTMEDİM DOKTOR NAPICAK SANKİ DEMİ.NEYSE SİZİNDE MİDENİZİ BULANDIRMAYIM.GECE DE O ZORLUKLA UYUDUM SABAH HALA MİDEM BULANIYORDU ŞİMDİ DE HALA KÖTÜ Bİ HİS VAR İÇİMDE.İNŞ. BURDA BİŞEY OLMAZ.

canım ben ev taşıdım işte halaaa üzerimde yorgunluk var ufak-tefek yerleşmelerde canım istedikçe yapıyommm :KK37::KK16: onun dışında genelde yatıyorum ben tatlım fazla ayakta kalamıyorum :KK37: bebişler için katlanıcaz Rabbim beterinden korusun sende ufak-tefek kırılmalar yaşamışsın k.v. ye filan halaaa kafana takma sakın boşverrrr hamişlik duygusallığından deyip takma kafaya hatırlama tekrar tekrar bebişine odaklan küçük anne :KK49::emir_bebek::nazar::KK19::KK19::KK19:

peki az önce sormayı unuttum kaç kilo ile hamile kaldın ve şu anki kilon kaç :KK3: yediklerin sana mı bebişe mi yarıyor :KK28: acıkan doymam zanneder misali ye tatlım eşinin önünden de al ye afiyet olsun iştah varken yemek lazım :KK56::KK34:

canım ben ev taşıdım işte halaaa üzerimde yorgunluk var ufak-tefek yerleşmelerde canım istedikçe yapıyommm :KK37::KK16: onun dışında genelde yatıyorum ben tatlım fazla ayakta kalamıyorum :KK37: bebişler için katlanıcaz Rabbim beterinden korusun sende ufak-tefek kırılmalar yaşamışsın k.v. ye filan halaaa kafana takma sakın boşverrrr hamişlik duygusallığından deyip takma kafaya hatırlama tekrar tekrar bebişine odaklan küçük anne :KK49::emir_bebek::nazar::KK19::KK19::KK19:

şifam valla çok mrk ettm seni msj attm kutun doluydu gtmedi msj ... ii olmanza sevndm cnmm bnmm
ev taşımıssın güle güle otur cnm yat yat dnlen yorulmşsndr şimdi dnlenme zamanı cnmmm:KK16::KK16::KK16:

aaaaa onlardan yeme gülüm ya hamile kaldı kalalı sürekli kavurma et et et yiyorum ama bildiğin bi kasaptan al neler var hrkez güvenilir değil ki mikrop kaparsın kendin güzelce kavur bence gülüm hem daha güzel olur:KK56:
bencede ya özpolatcığım kendin pişir kendin ye :KK56::KK16: en güzeli valla Ayşe haklı :13:

şu marketlerde hani açık reyonda oluyor kocaman dilimliyolar yuvarlak hani onlardan bahsediyorsan ünlü markaların oluyor onlar kurutulmuş etten yapıyorlar diye biliyorum. tam esasını bilmiyorum ama reyonlarlarda satılan kapalı paket dilimli satılanlarıda var. ebn hiç tavada eritmeden kahvaltıda yiyoruz biz onu hamile olduğum sürece hiç almadım ama canın çektiyce az bişi kestir hevesin gitsin bari. aklın kalırsa iyi olmaz.

ne olsun canım ya biz bayramda babamın mezarını , kayınvalidemi,kaynımı ziyaret ettik sonrada evden çıkmadık çarşambada zaten eşim işe başladı. çok şükür eşim yanımdaydı. iyi geçti bayramımız sıcaklar dışında.

Son düzenleme:
şifam valla çok mrk ettm seni msj attm kutun doluydu gtmedi msj ... ii olmanza sevndm cnmm bnmm
ev taşımıssın güle güle otur cnm yat yat dnlen yorulmşsndr şimdi dnlenme zamanı cnmmm:KK16::KK16::KK16:
oyy benim can arkadaşım gelmiş hoş gelmiş :KK70::KK70::KK70::KK70: aynen tatlım pc yi açtığımda özel mesaj kutum dolmuştu yeni boşalttım :KK34: çok sağol tatlım aynen şimdi dinlenme zamanı yata-yata büyüyoz bebişle işte sen nasılsın nasıl gidiyor varmı tatlı şikayetler :KK49::emir_bebek::nazar::KK19::KK19::KK19::KK19:

Kayraa canım msjımı görürsen bi bak ay kafayı yiycem kımıldamıyo sıpa hiç:KK14:

evinin yakınlarında kavurma yiyebileceğin lokanta v.s. yok sanırım ki markete talip oldun :KK3: valla ben almadım tatmadım daha önce bilmem ki çiğmidir :26::KK56: ne çekiyosa yemek lazım afiyet olsun temin etmek nasip olsun yarasın bebişlere :KK56::KK49::emir_bebek::nazar:
şifacım aynen öyle valla markete talip oldum ama zaten canım markettekini istedi yaa kocama söylimde akşama getirsin zaten öle her kavurmayı yemem sadece coşkun olucak markası:KK1::KK1::KK1:

bence onu tavaya koyuyorsun ısındıkça çözünüyor,sıkıştırılmış gibi duruyor....ama sadece tahmin
bir deniyim akşama hey allahım ya evde bir sürü yemek var kavurma die tutturmuşum:KK1::KK1::KK1:

canım ben çiğ et kokusuna gelemiyorum direk öğğğ annemi aradım söyledim bana yaparmısın die:KK1::KK1::KK1: en güzeli evde yapılan kavurma çünkü dediğin gibi hem nasıl yapıldığını biliyosun hem lezzetli offff yaaaaa:KK52:

oyy benim can arkadaşım gelmiş hoş gelmiş :KK70::KK70::KK70::KK70: aynen tatlım pc yi açtığımda özel mesaj kutum dolmuştu yeni boşalttım :KK34: çok sağol tatlım aynen şimdi dinlenme zamanı yata-yata büyüyoz bebişle işte sen nasılsın nasıl gidiyor varmı tatlı şikayetler :KK49::emir_bebek::nazar::KK19::KK19::KK19::KK19:

şifa teyzesii gttk drumza 22snde elini kolunu sallıo bebşm kıpır kıpırdı :KK16::KK16::KK16::nazar:dr güçlü bi çocuk olcak maşallah dedi :nazar::KK16: bulantılarm var şifam bazen haff bazen de herşeyi çıkarıcak kadar agır ...boyle boyle gecıo işte gunler herkes az kaldgını soyluo on iknci haftadan sonra iice azalrmş ...herşey yolnda dedi drum içime su serpildi o ii olsn da herşeye razıyım ....sadece yedgmi çıkarttgm için iştahszlk var ama ilk üç ay anneden alıomş bebek onu da sorun etmıorm artık....

onlar vakumlanmış oluyolar canım evde sen tavada çeviriyosun yine.
yapmadım ama öle olduğunu biliyorum

Kayraa canım msjımı görürsen bi bak ay kafayı yiycem kımıldamıyo sıpa hiç:KK14:

tatlım normalde o kadar net hissediymusun ki hareketlerini
en yakın sağlık ocağına git hemen kalp atışlarını dinliyolar orda meraklanma aklınada kötü şeyler getirme
dün gece çok yoruldun diye o da uyuyodur.

Ayy canım hamiş hamiş zor olmadı mı sana.Allah yardımcın olsun güle gül otur yeni evinde inş.
cok yorma kendini bosver kafana estikce yaparsın.günler torbaya girmiyor ya.

hamileliğinde etkisi vardı ama önceden de yapıyorduo zamanda üzülüyordum ama şimdi daha bi zoruma gitti.
eltimle bana davranışı farklı.ona kızım fatmam diyor bana sürekli kız diye hitap ediyor azarlar gibi konusuyor
ben bişey bilmezmişim gibi davranıyor. mesela ikimize de taze fasulye koymuş birer poşet.
bana sey diyor gidince atma bunları bi köşeye çürütme yap güzelce koy dolaba geldiğimde görücem diyor.eltime bişey demiyor.niye bana diyosun yani.bende kızdım çürürse çürür alırım pazardan dedim.inadına.hiç getirmiycektim neyse dedim getirmeyince cok mu takıcaklar.sanki ben onların üvey evladı gibiyim ama bana zaten ters konusulunca dayanamayıp bende ters konusuyorum ona da kırılıyor hemen bende can yok sanki.eltimin cocugu olmadıgı halde el üstünde tutuyorlar bana niye öyle davranıyorlar anlamadım.ve ben eltim gibi kaynana karı falan filan tarzı da hiç konusmam varsa yoksa anne baba derim ama onlara kötülük yarıyor anladım.artık hiç birini de cok sevmiyorum.yaşlılıklarına veriyordum ama alakası yok yaşla cok kırıldım zaten kurbana gitmiycem

herkese selamlar, bebislere saglikli buyumeler....
ben bugun kendimi biraz yorgun hissediyorum dun denize gitiim yordu sanirim biraz beni.
SELAMMMMM :KK24::KK24:KIZLAR GELDİM İŞİM ÇOK ÇABUK BİTTİ HEMEN SIRA BEKLEMEDEN GİRDİM RANDEVULU OLDUĞUM İÇİN..ŞÜKÜR BEBEİŞİM BÜYÜMÜŞŞ:nazar: TEKME ATIP DURUYODU :KK1:AMA BEN BİŞİY HİSSETMEDİM..MİNİĞİM YAA :emir_bebek:HAAA BU ARADAAA BEBEKK ERKEK:nazar::nazar: KIZ GİBİ HİSSEDİYODUM HEP YANILDIM:KK17: KÜÇÜK PİPİYİ GÖRDÜKK :KK9:

canim hayirli olsun pasaaaaa, ben de merak ediyorum yaaaa

12. haftaya girmiş bulunuyosun canım

canım eltimle ve kaynanamla:) görümcem olsa bi ağırlık olur yani bu kadar vıcık vıcık olmaz herşey die düşünüyorum çünkü arada eşim var,ama elti öyle değil işte ister istemez bir uyuşmazlık oluyor bizimkisi cin gibi adam çarpıyor, her lafına susuyorum çünkü cevap verdikçe farkettim ki kafasında kuruyor hee demekki sen böyle düşünüyodun die konuşuyor dedim allah ıslah etsin özlem sus dedim kendime:))çok nadir görüyorum burnumun dibinde oturuyor...olaylara karşı yaklaşımım sakin ve uzak dır zaten susarım ama yüzümle herşeyi anlatırım buda yetiyor zaten dün eşim geldi benden özür diledi seni seviyorum dedi bitti gitti :)sakin iken de çok konuştum tamam diyor çocuk gibi sonra tekrar yapıyor yoruldum artık birşeyleri ona izah etmekten bende dün söyledim sen böyle yaparak tek beni değil karnımdaki bebeğimizide etkiliyosun kendine çeki düzen ver dedim veremiyorsan da beni kendi halime bırak 6 ayım kalmış rahat bir hamilelik geçirmek istiyorum dedim sustu...kaynanamda dün yaşanandan dolayı üzüntüm geçsin die bebek battaniyesi almış kadında arada kalmış aslında arada anasınada böyle yapıyor :KK1::KK1::KK1:

ilk yazindan alinti yapmistim ama anladigim kadariyla hallolmus. bazi insanlarda ofke en buyuk duygulari oluyor. herkesin bir kac duygusu baskihndir, ofjke dugusu baskin olan insanlarin gozu bi sey gormez kizinca, ama sonradan pismanliklari herkesten buyuk olur..emini ikna edemezin cunku cok zor ama ofke kontrolu icin yardim alsa sizin isinize o kadar yarar ki.....

kızlar kızlar herkese kucak dolusu sevgiler selamlar
ben dün aksam döndüm memleketten.
bayramı yaptık 2-3 günde bayram sonrası tatili yaptık geldik.
orda hersey iyi güzeldi.
ufak tefek kaynanama ve kayınbabama kırgınlıklarım oldu
eşimin akrabalaıyla zaman gecirdik gezdik dolastık vs.
ben iyiyim bebeğimi cok merak ediyorum.
memlekette görmek için hastaneye gittim ama orda da ayrıca sinir oldum 1 saat sıra bekledim ama ultrason doktoru ayrıymıs orda ve o da tatildeymiş göremedim yani.kadın dogumcu da uzun yol bişey yapmaz bebeğe filan dedi.

sizlerde ne var ne yok cinsiyet öğrenen cok mu az gecmişe göz atayım ben öpüyorum herkesii

ayy beniim de durup durup aklima geldin. ben de mesaj atmistim, neyse iyiymissiniz burdan ogrendim.. hosgeldinnn
kaynanaya falan takilma ya, uzaktaymissin zaten, burnunun dibinde olanlar napsin

Eki Görüntüle 496774 Eki Görüntüle 496775

tünaydın kızlar dün akşam kayınvalidemde kaldım kızımı sabah orada bırakıp sabah 8de aç karnına hastaneye gittim. oturdum hemen beni çağırdılar. kilom 65.1 çıktı evde 66dıydı. hala kilo yok. bebek gayet sağlıklı kalp atışlarını görünce çok heyecanlandım hiçbirşey soramadım hepsi aklımdan uçççççççççtuuuuuuuuuuu gitttiiiiiiii folbiolum zaten vardı elevit ve santafer demir hapı başlıyoruz. bebek 11 haftalıken hatta burada sanırım yarın 12 hafta görünecek doktor 10 haftalık dedi. 2 hafta sonra gel ikili testini falan hepsini yapalım dedi. yağlı yeme dedi. bide kızlar CRL 32mm görünüyor boymuydu bu ? grmı yazıyormu bu ultrasonlarda 2. hamileliğim olduğu halde unutmuşum:KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17: benden bu kadar karnımın altına altına acayip kıramplar giriyor gaz sıkışması sanırım gece ölüyorum sandım. cemrenurda karnıma bir tekme koydu neyse muayenem bu güneydi.
evet o boyu oluyor canim. ayyy cok heyecanli oluyor dimi. ben doktorun yaninda aglamadim, disari cikar cikmaz hickira hickira agladim esimin odu kopmustu:KK1:

selamlar canlar nasılsınız :KK16: ben çok yorgunum mutfağımı temizledim saolsun kızkardeşim yanımda 10 günlüğüne o yardım etti de 3 saatte bitirdik ama temiz oldu :KK9::KK1:

PORSELEN_BEBEK ve EBAHcım hayırlı olsun bebişlerinizin cinsiyetleri belli olmuş sağlıkla doğarlar inşallah :KK16:

rose21; cinsiyet tahminin tuttu arkadaşım :))))

hayırlı olsun canım erkek değil mi benim içime doğmuştu zaten :KK19: :KK19: dur bakalım başka içimden geçenler de var onları bekliyorum :KK23: bende bir öğrenseydim yaa :KK31:

selamlar.. ruh halim çöktü resmen yaa.. dila beni mahvetti.. sabahlara kadar uyumadı agladı sürekli.. o ağladıkça kafayı yiyecek gibi oldum bende aglıyacaktım:KK19:

dün akşama kadar diloşu yürüttük.. akşam bile aldım dışarı çıktım elimden tutun yürütün diyor.. bizim burada bayır..bırak aşagıya gidecem diyor gece gece.. haşetimi çıkardı kendisininde bacakları agrıdı sabaha kadar ne o uyudu nede ben..:KK50:

aklımda bebekte sürekli, hareketlerini hissetmiyorum cumartesinden beri:44: çikolatada yedim ya ı ıhhh yok kıpırtı falan:KK50:

geçmiş olsun canım küçücük canım var hasta olunca kötü oluyor insan çabucak atlatsa keşke..bu arada bir doktora git istersen böyle düşünüp durdukça daha huzursuz olursun :KK34:

kıvırcık bizim tek problemimiz bu öfke kontrolü yok eşimin gerçi ortada öfkelenicek birşey yok sebep yokken varken daha sakin olaylara yaklaşmak yerine öfkesine hakim olamıyor deliriyor çıldırıyor hiç yoktan herkesin kalbini kırıyor bazen düşünüyorum durum böyle olduğunda artık alttan almak yerine onun yaklaştığı gibi mi yaklaşsam o zaman anlarmı diyorum ama yine susuyorum konuşsun içindeki tüm öfkesini kussun diyorum sonra hep aynı sonuç pişamnlık özür dilemek sarılmak seni seviyorum demek bitti gitti yani herşey hooop önümüzdeki maçlara bakalım der gibi yoruldum gerçekten tartışmaktan anlayış beklemekten konuşmaktan bir çok şey yordu beni kafamı bunlara yoğunlaştırmak beni yıprattı çünkü elde var kocaman bir sıfır özelliklede bu saatten sonra umrumda değil kafamda artık çocuğumla ilgili şeylere yoğunlaşmak istiyorum:KK49:

X