2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bebegini kaybeden anneler olmus, cok uzuldum. :KK43: Ins yakin zamanda tekrar hamile kalirlar.
Bebegini hisseden anneler varmis benim gibi. Ben de bebegi hissediyorum icim rahatliyor o zaman.
Dr eylulde cagirdi testleri o zaman yaptiracagiz.
Bulantilara gelince onceki gibi degil ama hala var :KK47:

hoşgeldin.....nasıl hissediyorsun peki??ne yapıyor nasıl birşey??ben niye hissetmiyorum ki :44:

hala eşim ve ben karar veremedik dün akşam yine konusu açıldı öylece birbirimize baktık o az duyulur sesle ne yapalım dedi bende kısık sesle bilmiyorum dedim konu açıldığı gibi kapandı yine....:KK31::KK31:

EBAH kaçırmı olabılırım yazdıklarını onceden..ıkılı test yaptırmama sebebın neki canım?:44:nasıl dayanacaksın bu meraka.ya mudahale edılmesı gereken bır durum varsa onceden bılınse bırsey yapabılırdık deseler:KK14:.ne bılım.o zaman kötü olmazmısın..bence dr ların bıldıgı bırsey varkı bunca ınsan yaptırıyor.yaptır bence.bırsey yokkı ultrasona bakıo sende o bakarken bebısı ızlıosun cok zevklı.sonraben cd bıle aldım :KK31:
:KK76::KK54:

Merhaba Mart anneleri
Nasip olursa bende mart annesi olacağım.Hamileliğimin 11. haftasındayım.
Çoğu kişinin aksine bende bulantıdan eser yok...:21:
Veee iştahımda gayet açık.:KK14:Şu ana kadar 1 kilo almışım ama göbeğim çıkmaya başladı:18:
13. haftada ikili test ve diğer kan testlerini yaptıracağım.Tabii cinsiyetini de öğrenirsek süper olur:KK16:
Bence bulantısı olanlar ve iştahı kapalı olanlar hiç üzülmesin.Ya bide benim gibi olsaydınız..En azından hamileliğin ilk aylarında kilo almamış olursunuz.
Bebeğini kaybedenler içinde çokk üzüldüm....En kısa sürede tekrar hamile kalmanız dileğiyle...:KK54:

EBAH kaçırmı olabılırım yazdıklarını onceden..ıkılı test yaptırmama sebebın neki canım?:44:nasıl dayanacaksın bu meraka.ya mudahale edılmesı gereken bır durum varsa onceden bılınse bırsey yapabılırdık deseler:KK14:.ne bılım.o zaman kötü olmazmısın..bence dr ların bıldıgı bırsey varkı bunca ınsan yaptırıyor.yaptır bence.bırsey yokkı ultrasona bakıo sende o bakarken bebısı ızlıosun cok zevklı.sonraben cd bıle aldım :KK31:
:KK76::KK54:

çok kararsızım sorun var derse aldıracak mıyım yoksa sorunu bile bile 9 ayı tamamlayacak mıyım?aldırmayacaksam bilmeme gerek varmı acaba??c.tesi gününe 2 gün kaldı ne yapıcaz bilmiyoruz :44: anne karnında sorunlu olan bebeğe de müdahale edemiyorlar offf

çok kararsızım sorun var derse aldıracak mıyım yoksa sorunu bile bile 9 ayı tamamlayacak mıyım?aldırmayacaksam bilmeme gerek varmı acaba??c.tesi gününe 2 gün kaldı ne yapıcaz bilmiyoruz :44: anne karnında sorunlu olan bebeğe de müdahale edemiyorlar offf
endişelenmekte hepimiz haklıyız ama bu ölçümü farklı çıkartan doktorlar var kimisine göre riskli çıkan test sonucu kimisine göre normal çıkıyor ben nette bakınırken bu ikili testler için kk farklı bi anne topluluğunda yazmış bir kaç kişi test riskli çıktı başka doktora yaptırdık normal çıktı diye tabi ki bilime teknolojiye hepimiz güveniyoruz ama ne biliyim sadece bu testi baz alarak hareket etmemek gerekir diye düşünüyorum. mesela benim kuzenim hamileyken bebeğinin başının olağandan büyük olduğunu yani bebeğin özürlü olduğunu öleceğini doğsa bile çok yaşamayacağını söylemiş bi doktor ve hemen almalıyız demiş. kuzenim kabul etmedi bebeğimiz doğdu kafası gayet normal :KK52: hatta fazla zeki şimdi ilkokul üçüncü sınıfa geçti ve IQ testine girecek ona göre okul değiştirecek :KK9:

merhaba arkadaşlar, ben de dün gittim doktora. memleketimde tatildeyim şuan. 2 li test zamanı da geliyor,üniversite hastanelerinin cihazları daha güvenilir diye oradan aldım randevuyu. yapmadılar ama ikili testi,laboratuvarda malzeme kalmadı dediler nasıl oluyorsa... ben de özel bir hastaneye gittim rastgele. 12 haftalık dedi tam olarak ,ense kalınlığı normalmiş bebeğimin, ikili test istedim, doktor yapmayacaktı ben istemesem. doğana kadar aklımda kalcağına ,yaptırsamıydım acaba bir sıkıntı var mıdır diye endişeleneceğime yaptırdım geçti. inşallah sonucu da güzel çıkacak. 5.5 cm olmuş ufaklığım, cinsiyeti daha belli değilmiş, kıpır kıpır hareket ediyordu. güzel bir duygu......

bende merak ediyorum bebişimi en son 7. haftada görmüştüm kıpırdıyomudur benim meleğimde hiç hissettirmiyo ki kendini annem beni merak eder demiyoki:KK43: acaba ne kadar olmuştur yarın bidaha gitcem inşallah doktor vardır:18:
benim de bundan önceki kontrolüm 7. haftadaydı, hiç bir şey belli değildi o zaman, 1 santimcikti sadece, insan şaşırıyor , hayret ediyor, 5 haftada herşeyi oluşmuş bebeğimin, gözlerini bile gösterdi doktor.

ikili test yaptıran arkadaşlar bebişinizin ense ölçüsünü hatırlıyor musunuz?

11+4 haftada benim 0,7 mm idi..

hoşgeldin.....nasıl hissediyorsun peki??ne yapıyor nasıl birşey??ben niye hissetmiyorum ki :44:

Hosbulduk. Bebegim balik gibi bir arkadasin da dedigi gibi. Oyle bir hareket hissediyorum. Her zaman hissedemiyorum ben de tabi o ne zaman isterse o zaman hissediyorum. Insan bir hareket bekliyor. Cok stresli kotu gunler gecirdim. Bunlarin bebege zarari olmasindan endiseliyim ve bir hareket bile mutlu ediyor beni. Ins sen de hissedersin. Genelde yatarken hissediyorum.

Merhabalar
Bugun ikili testimizi yaptirdik. Sipa iyimis, kan testinin sonuclari icin PZT gunu arayacak doktorum.
Haftaya folik asiti birakip magnezyum ve demire baslayacagim.
Once erkege benziyor dedi, sonra iki defa kiz dedi. En son "yok soylemeyecegim beklentiye girmeyin" dedi. Merak edersem 2 hafta sonra cinsiyet ogrenmeye gidecegim.

Tansiyon yine yuksek, dozu arttirdi.

Benden bugun haberler boyle.

selam kizlar, isten anca basimi kaldirip gelebildim..
kayiplari olan arkadaslar var yine, cok ust uste geldi bu ara. Allah hepsine sabir versin ve en kisa zamnda
zamnda tekrar bu duyguyu tattirsin.

ikili test yaptiran arkadaslarda insallah guzel sonuclar alirlar. benim de haftaya.bi sey sorucam sadece ense kalinligimi olculdu/
burun kemigi olcumu de yapilmiyomuydu??

kayiplari olan arkadaslar var yine, cok ust uste geldi bu ara. Allah hepsine sabir versin ve en kisa zamnda

ikili test yaptiran arkadaslarda insallah guzel sonuclar alirlar. benim de haftaya.bi sey sorucam sadece ense kalinligimi olculdu/

benim doktor burun kemiği ölçümü yapmadı sanırım,sadece ense kalınlığını söyledi bana da....

burun kemigini olcuyorlar mi bilmiyorum sadece var mi yok mu diye bakiyorlar sanirim.

Sabah geldim baktım aslında. Ama bebeklerini kaybeden arkadaşlar olduğunu görünce moralim bozuldu ses etmeden gittim.
Çok üzüldüm...

Kusmalarım durdu, ama hala mide bulantılarım var. Artık bişeyler yemeye başladım verdiğim 5 kilonun 1 ini geri almışım.
Bazen yerken çok zorlanıyorum mide bulantısından...

Sizde nasıl bu süreç hala devam ediyor mu kızlar.

Birdahaki kontrolümüzde eylül 15 de o zaman 13 haftalık olacağız cinsiyeti belli olur mu acaba, ne diyorsunuz

merhaba arkadaşlar.

kayıpları olan arkadaşların iletilerini okudukça gözyaşlarımı tutamadım. Rabbim hepsine sabırlar ihsan etsin. çok zor bir durum içerisindeler. Ancak Rabbim her şeyin en iyisini bilir. hepinize geçmiş olsun.

Arkadaşlar son dönemlere girdim midem düzelecek derken son iki gündür en başında istifra etmediğim kadar ettim yahu. sizce normal mi? arabamızın kokusuna bile tahammül edemiyorum. bindiğim anda başlıyorum istifraya. 12.haftaya yaklaşıldığında azalır diye biliyordum. hiçbir kokuya tahammül edemiyorum güzel olsa da çirkin olsa da... Sizin de son dönemlerinde artanınız var mı?

ikili testi yaptıran arkadaşları da okudukça heyecanlandım. bizimki de 7 eylülde yapılacak. bakalım hayırlısı. bu haftasonu artık konya'ya döneceğiz. şimdiden o kadar yolu arabayla nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara.

benden haberler bunlar. hepinize sağlıklı günler diliyorum.

benim doktorum 2 lii testle ilgili hiç birşey söylemedi. yapalım yapmayalım hiç lafı geçmedi bu zamana kadar

ben de 7 haftalıkken gitmiştim kendi doktoruma, bayramdan sonra gel dedi sadece ,ikili testten bahsetmedi hiç. ama yaptırma tarftarı olmadığını biliyorum, bazı arkadaşlarım doktorla konuşup yaptırmaktan vazgeçti, kesinlikle yaptırıcam diyenler bile... ben zaten kendi doktoruma gidemedim memlekette olduğumdan, bu da taraftar değildi sanırım, çünkü ense kalınlığı normal, kalp atışları iyi dedi sadece ,ikili testten bahsetmedi. ben söyledim yaptırmak istediğimi, öyle yolladı laboratuvara. yaptırmak istiyorsan söylersin doktoruna. 11-14 haftalar arası yapılıyor.

benim doktor burun kemiği ölçümü yapmadı sanırım,sadece ense kalınlığını söyledi bana da....

burun kemigini olcuyorlar mi bilmiyorum sadece var mi yok mu diye bakiyorlar sanirim.

ben de tam bilmiyorum iste. Ben 2 gun once kontrole gittigimde burun kemigi olusmus demisti ama ayri bir olcumu de var mi acaba dedim
gerci olusup olusmamasi sanirim onemli olan. Down sendromlu cocuklarda olusmuyormus yani cok gec olusuyormus

X