Kızlar günaydın...
Kusmalarım durdu çok şükür kendimi iyi hissedyorum bulantılarım var ama olacak o kadar.
İçimde bir his var bebeğimin cinsiyeti sanki erkek...
içimden erkek geçiyo ama canım kız istiyo benimdeKızlar günaydın...
Kusmalarım durdu çok şükür kendimi iyi hissedyorum bulantılarım var ama olacak o kadar.
gunaydinn, sanirim hepimizde ayni his varzaten cogunluk erkek olacak belli oldu...
ben yuzunu gorememistim ilginc olarak, sanirim hic hayal edemedigim icin. ama tam isirmallikti demistim ya parmak uclarinda yurumeye calisiyodu. allahim ya zamn cabuk gecsin saglikla alalim kucaklarimiza. bunu yzarken de kotu oluyorum kayip yasayan arkadaslar icinama hayat ya elimizden bi sey gelmiyo......
Kızlar günaydın...
günaydın
hadi hayırlısı bakalım paşalar topiği olacak galiba burası benimde erkek gibi hissediyorum ama içimden geçen başka
slm kızlar. çok defa burdan bebeğimin bi türlü gelişmediğini, oluşmadığını, keseden başka bişey grünmediğini yazmıştım.korktuğum başıma geldi ve dün kürtaj oldum. kese iyice değişmişti, bulut şeklini almıştı. 10. hafta geçmiş ama hala bebek yoktu. doktorlar alınması gerektiğini söyledi ve alındı. herkes çok üzüldü. ama yapacak bşey yok. allahın takdiri...belki 3-4 ay sonra yine katılırım aranıza. amaişin kötüsü miyomumbüyümüş ve 3 cm olmuş. doktor bunu aldır ve 2 sene korun diyor. o zaman yaşım 35 olaca. ben de o kadar beklemek istemiyorum açıkçası. ne yapacağımı da bilmiyorum..
Allah gönlümüüze göre versin kızlar çok sevimli oluyor. Ama benim gönlüm erkekten yana
ya o kadar içme canım kola hiç içme mümkünse çayı da yemeklerden en az 2 saat sonra içmelisin ki yediğin yemeğin vitamini mineralini emilmesini engellemesinkızlar çay kola felan iyi deyilya günlük ne kadar tüketiyosunuz mesela ben şuan çay içiyorum günlük 6 bardak çay 2-3 bardak da kola içiyorum sizzz ???????
kızlar çay kola felan iyi deyilya günlük ne kadar tüketiyosunuz mesela ben şuan çay içiyorum günlük 6 bardak çay 2-3 bardak da kola içiyorum sizzz ???????
ımmııııırabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah
ya o kadar içme canım kola hiç içme mümkünse çayı da yemeklerden en az 2 saat sonra içmelisin ki yediğin yemeğin vitamini mineralini emilmesini engellemesin
evettt haklısın çayı kaldırayım bari gözümün önünden kola yerinede ayrana geçsem olcak ama canım çekiyo iiştecanim kendin bilirsin ama bana kalirsa cok fazal tuketiyosun. caydaki tein maddesi bebegin beyin gelisimini olumsuz etkiliyor, zaten gazli icecekler hem senin hem de bebis icin zararli kola da kafein ve katki maddesi cok.
ben kesinlikle icmiyorum, ki cayi cok severdim kahvalltida dahi icmiyorum. hic icmemezlik yapamasan bile azalt bence 6 bardak cok fazla, kola da en az 1 bardak ic bari canim, tabi sen bilirsin yine de ..
kızlar çay kola felan iyi deyilya günlük ne kadar tüketiyosunuz mesela ben şuan çay içiyorum günlük 6 bardak çay 2-3 bardak da kola içiyorum sizzz ???????
saolasın arkadaşım bu kadar kötü olduğunu bilmiyodum yaaaben kolanın ve çayın zararlı olduğunu hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım canım zaten çayıda hiç sevmem sadece sabah kalvaltısında alırdım onun yerine su ve ayran, taze sıkılmış meyve suları içiyorum...
...kahve ile kolalı içeceklerin içindeki kafein maddesi ve çaydaki tein maddesi plasentayı geçerek çocuğun kan dolaşımına girerler
...gebelikte yüksek oranda kafein tüketiminin erken doğum ve düşük doğum ağırklı bebeğin doğum riskini arttırdığı göstermiştir
...bu annelerin bebeklerin doğum sonrası uyanık kalma süreleri daha uzun olup solunum dakika sayıları da fazladır
...demir emilimini engellyebilirler.hamilelikde özellikle çay demiri tutarak demir eksikliğini arttırmaktadır
...idrar söktürücü etkileriyle sıvı kaybına ve bununla birlikte kalsiyum kaybına yol açar
...sinirlilik , huzursuzluk yapıp zaten psikolojik dalgalanmanları olan gebeyi dahada huzursuz ederler
...kalp atım hızını artırarark göğüste sıkıntı hissine yol açarlar
...kolalı içeceklerde benzeri etkileri yaparak annenin beslenme kalitesini düşürür,annede ve çocukda huzursuzluk yapar
...mide asidini arttırarak reflü gibi yanma şikayetlerinin oluşmasını tetikler
...özellikle diyet kolalı içeceklerden içerdikleri yüksek oranda tatlandırıcıdan dolayı içilmemelidir..
slm kızlar. çok defa burdan bebeğimin bi türlü gelişmediğini, oluşmadığını, keseden başka bişey grünmediğini yazmıştım.korktuğum başıma geldi ve dün kürtaj oldum. kese iyice değişmişti, bulut şeklini almıştı. 10. hafta geçmiş ama hala bebek yoktu. doktorlar alınması gerektiğini söyledi ve alındı. herkes çok üzüldü. ama yapacak bşey yok. allahın takdiri...belki 3-4 ay sonra yine katılırım aranıza. amaişin kötüsü miyomumbüyümüş ve 3 cm olmuş. doktor bunu aldır ve 2 sene korun diyor. o zaman yaşım 35 olaca. ben de o kadar beklemek istemiyorum açıkçası. ne yapacağımı da bilmiyorum..
saolasın arkadaşım bu kadar kötü olduğunu bilmiyodum yaaa3 aydır bebişime işkence ettim o zaman ama tüketmicem artık gerçekten tüketmicem
çok dedim ama kolasız yapamıyomuş senin yazdığını yazimde okutayım bi belki bu kadar zararını görürse üzülürde almaz:44:rica ederim sadece bu kadar çok tüketmen beni üzdü bebeğinede sanada yazık, biz evimize kola almıyoruz eşime söledim canım çeker dedim o da anlayış gösterdi, sizde öyle yapın almayın eve kola üstelik % 0.1 oranında da olsa alkol var içinde(coca cola da)diğerlerini bilmiyorum
yok canim ya bulnasin bos ver. benim bulanmiyodu korkmaya baslamistim 2 gundur bulaniyo ve hem kotuyum hem seviniyorum:)))merhaba arkadaslar nasilsiniz..benum gecen hafta bulantilarim azalmisti 2gundur gece yarisina kadarkusuyorum...yine hic birsry yiyemiyorum((aslinda bulantilardan sikayetci degilim ama azalmisken tekrar baslayinca ters bisey mi var diye dusunmeye basladim.... (( arkadaslar birde gobisler topiginde arkadaslarin gobislerini gordum kocamsn olmus.benim henuz hic yok normalmi acaba???