2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım sağlık ocağı senin aşılarını takip edicek bu senin ve bebeğin için çok önemli bebeğinin hareketlerini hissetmeye başladığın an bi gidiceksin tetanoz olucaksın daha sonra gebeliğin son dönemleri yaklaştığında doğum esnasında oluşabilecek herharngi kötü birşeyi önlemek için diğer bir 3.de doğum yaptıktan sonra hem sana ve hemde bebeğine zaten bu aşı seni korucak 2.gebeliğinde yaptırmana gerek kalmıcak hemşire bu sefer bebeğin aşılarını takip edicek seni bu yüzden çağırıolar hem doktor takip edicek hemde sağlık ocağında hemşire:)))

Amin canim yaaaa cok sevindim yazini okuyunca. Darisi bana insallahhh. Bende simdi ne zaman regl olurum acaba diye dusunmeye basladim doktorlar 50 gun bile surebilir diyorlar ama senin ki gibi olur insallah hemen duzene girsinde, hemen hamile olayim tekrar.

Günaydın kuzucuklar, nasılsınız iyi misiniz, bebişiniz büyüsün diye heyecanda mısınız...

Ben de heyecanlıyım ama benım bebısım nedne bu kadar kucucuk.. ((
Ben 6+6 da gittim.. Boş gebelik ihtimali vardı yazmıştım daha önce.
Çok şükür öyle çıkmadı, kalp atışlarını gördük fakat,
doktor 5+6 dedi ve sadece 2.4 mm.
Ona göre normal ama bana göre değil.
Geç döllenme olma ihtimali de yok.
Çünkü yumurtlama dönemi nden sonra gebelık testı yapana dek ılıskı de olmadı.
Ama neden boyle kucuk.
Yoksa gıdecek mı dıye çok korkuyorum... (
Ne yapmalıyım gelısmesı ıcın.
Çinko alın dıyor bazı yerlerde.
o zaman buyurmus
yanı 6 + 6 da neden bır hafta gerı gozukuyor
hem 5+6 bıle olsa yıne de 2.4 mm kucuk degıl mı?
ne yapmalıyım sızce?
doktoruma sordum
normal dıyor baska bırsey demıyor... (19:

canım bnde 7 haftalıkken tatıle gttım ıkı hafta once doktoruma sordum hıc sakıncası yok dedı nereye gttıgımı sordu sadece denız acısından bnde antalyaya gttım tmm temız denıze gıdıosun dedı sende aynı sekılde kusdası temız bır suya gıdıosun havuza gırme bol sıvı al cok sıcakta durma dedı sadece yuzmek bu donem sen ve bebegın ıcın cok ıyı ben bol bol yuzdum allaha sukur bır aksılıkte olmadı doktoruna yıne sende sor tabı ama dedıgın gıbı bır problem yoksa rahatlıkla gıdebılırsın canım

canım çok geçmiş olsun.allah sana sağlık versin.inş birdahaki sefere sağlıkla kucağına alırsın.üzülmemeye çalış olur mu?

Tesekkur ederim canim. 3 gundur zaten agliyorum Allah im yasatmasin insallah birdaha bunlari Hayirlisi boylemis diyorsun ama kalbin kan agliyor Allah a sukur yavas yavas atiyorum ustumden ama daha kimseyle yuzyuze konusamiyorum hemencecik gozlerim akmaya basliyor

bana burdan arkadaşlar ve halam söylemişti bu yuzden cevapladım ama bana o kadar cok soru sormadılar sadece gidip kaydınızı yaptırın ki bebeğinizin doğum sonrası asıları için yada hamileliğinizde acil durumlarda yardımcı olabilelim dediler Ayse armanın yazısını bende okumuştum ama bana son adet tarihimi ne zaman evlendiğimi ve boy ve kg mi sordu sadece çevremde herkes evet normal demişti o yüzden cvpladım evet aslında güzel bi uygulamada hamile olduğunu öğrenince peşine düşme nedir bu ısrar nedir o tuhaf geldi bana içten içe uyuz oldum bak şimdi :26:

canlarım sağlık ocagından herkesı arıyorlarve buyenı bır uygulama degıl..yanı yenı kurtaj tartısmalarından sonra cıkan bır durum degıl.Devlet bebek veannenın mecbur asılarını kontrol edıyor.Ozel hastanelerde atlanabılır ancak bazı asılar resmı ası ..zorunlu..Bunu saglıkocagı yapıyor.Sen kayıt olmazsan ıkı gun sonra o asılarında eksıklık sebebı ıle allahkorusun senın yadabebegının basına bısı gelırse sorumluluk sende..O acıdan gıt hemen kayıt ol aılehekımıne gorun asılarımızı olcak 20.haftadan sonra tetanoz.bende ozel hastaneyegıdıorum.doktorum kaydol dedı asını ol deı 20.haftadan sonrabebegın ılk topuk kanı hastanede ıkıncısı saglık ocagında alınıyormus..ıcını ferahtut

inşaallah canım çok kafana takmamaya çalış ve normal hayatına devam et ben böyle yaptım çünkü daha genciz hayırlısı böyleymiş dedim sende öyle yap tabikide aklına geliyor üzülüyorsun ama üzüldüğünle kalıyorsun,gebeliğine son verildiği tarihi baz al ve normal regl döngülerin kaç gün sürüosa hesaplıyarak bekle eğer düzenli olduysan ne güzel.bak canım vakumla alındığı için daha kolay gebe kalabiliyorsun önceden kazıyarak aldıkları için geç gebe kalınıyormuş rahim kendini zor toparlıyormuş yani,hiç üzülme en kısa zamanda bu duyguyu yine tadıcaksın inşaallahhh

günaydınn kızlarr..

NURESMA arkadasm hakkında hayırlısı olsunn,rabbim yardımcın olsun insallahh..

bizde bayramdan sonra Antalyaya gidicez ama daha drumuza sormadık kendi aracımızla yavas yavas gideriz diyoruz ama bakalım zaten o tarihte 10+5 olucaz yanı yola cıkıcağımız gun umarım bi sakıncası olmaz bizde tatili 2 ay önceden aldık bakıcaz bi çaresine

Insallah canim benim su mubarek gunlerde dualarimiz kabul olur insallah. Dedigini yapacagim bakalim normalde 32 gun de bir oluyor benim reglim.
Ayrica vakumla alinmadi kendi dustu ve sonlandi gebeligim mudahale olmadi yani. Vakumuda simdi ilkdefa senden duyuyorum :26:

günaydınn kızlarr..

NURESMA arkadasm hakkında hayırlısı olsunn,rabbim yardımcın olsun insallahh..

Amin canim Allah cumlemizin yardimcisi olsun insallah.

canım doktorun normal diosa korkma...normalde bende 6+5 iken gittim yani 7.haftamı bitirmeme 2 gün vardı dr bana 6+1 günlük dedi cumartesi 4mm di bugünü baz aldığımda 6+6 günlük oluyor daha 7.haftamdayım yani bnm bile şuan kafam karıştı

doğru söylüyorsun özpolat ama sana o soruları sordular mı bilmiyorum çok kötüydü...özel hayatın gizliliği diye birşey yok.iyice durumu abartıp sıkıntınızı kiminle paylaşırsınız sorusuna annem veya ablam dediğimde neden eşinizle paylaşmıyorsunuz diye saçma soru soruldu arkasından tehtid ediliyormusunuz diyor,bebeğe nasıl bakacaksınız??neyle besleyeceksiniz (cevabı keşke pizza deseydim),hangi tarihte birleşme oldu?? v.b.saçma ve hamilelikle alakası olmayan sorular..eşiniz sigarayı ne zaman bırakacak diyor sana ne!!!!!!!!!! bırakmıcak!!!!!!!!!!!!o kadar saf gibi cevapladım keşke cevaplamasaydım bu soru ve cevapların bebeğimle benimle bizim sağlığımızla alakası yok,sağlık ocağı gitsin bakıma muhtaç ilaç doktor bulamayan insanları tespit etsin onlara yardım etsin...

hem okudum hem şaşırdım hemde sinirlendim kuzum sen nerde oturuyosun hangi sağlık ocağı bu bana son adet tarihimi boyumu kg mi sordu okadar birde ilk gebeliğim olup olmadığını esinizin kimliği ve kendi kimlik fotokopinizle musait bi zamanda kayıt yaptırın dedi bu kadar çok sinirlendim sana sordukllarına bune yaaa

canım senı bıraz dangalak biri aramış kesin manyakmıdır nedır..yuh o kadarda degıl..bebegı neylebeslıceksınız ne demek ya..hındıstan cevızı ve mango yapragı verecegım deseydın
bosver sen ona bakma gıt kaydını ol.hepsı böle işgüzar diil.Bukendınce bı anket yapmıs can sıkıntısındangecen bende gıttım herkesoturmus bıgısayrda oyun oynuyodu.

bursada oturuyorum ve bağlı olduğum sağlık ocağı bursanın göbeğinde bulunan büyük bir semtin sağlık ocağı...eğer son adet tarihimi yaşımı boyumu eşimi sorsaydım zaten bende cevaplardım ama sorulan sorular sorulurken değil kapattıktan sonra sinirimi bozdu....eşime söyledim cevap vermek istemiyorum deyip kapatsaydın diyor sonra kendime çok kızdım bu kadar özel şeyleri cevapladığım için sıkıntımı kiminle paylaştığımdan kime ne eşim demeyince tehtid aldığınız biri var mı diye soruyor!!!maddi durumumu soruyor bir bebeğe bakabilecek güçtemisinizi diyor!!neyle besleyeceksiniz diyor!!!şuan yeteri kadar sağlıklı besleniyormusunuz diyor!!!eşiniz sigarayı ne zaman bırakacak diyor!!!bebeğin ve benim aşılarımla alakası olmayan sorular....kapıma gelmedıkleri taktirde gitmicem sağlık ocağına bebek doğduğunda aşı kartıyla gittiğimde yada doktor şu aşını yaptır dediğinde bu soruları sormadan bana ve bebeğime o işlemleri bakımı yapmak zorundalar benim detayımı özelimi bilmeden!!!

tövbeeeeee tövvbeeeeeee olan olmuş artık kızma kendine dediğin gibi yaparsın olmazsa sinirlenmiycek gibi değilde kendini üzme artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…