Geçenlerde bi arkadaşımla evlenmeden önceki fotoğraflarımıza baktık. Bi de şimdiki halimize… ufflaya pufflaya bi hal olduk. Neymişiz ne olmuşuz!!! Sorun sadece bakım değil aslında. Artık daha çok çalışıp, daha az dinleniyoruz. Halıyle yüzümüze ve gözlerimize bile bu yorgunluk yansıyor.
Haftasonu dışarı çıkacağımız zaman eşim süsleniyor, püsleniyor öyle çıkıyor. Kızımı hazırla, çantasını hazırla derken en son ben hazırlanıyorum. Bir an önce çıkmak için artık Allah ne verdiyse giyip çıkıyorum. Saçlar klasik at kuyruğu tabi…
Bir de ciddi bir göbek problemim var hala. Kilom normale döndü ama göbeğim baki kaldı. Çok rahatsız oluyorum ama bir şey de yapmıyorum. Bekar bir arkadaşım spora gitmemi önerdi ısrarla. Ama gidemem. Zaten çalışıyorum, kızımı bırakıp bırakıp gidiyorum. Ekstradan onu yalnız bırakmaya, birilerine bırakıp gitmeye gönlüm hiç razı olmaz. Mekik aletim vardı evde. Onu çıkarıp çalışmaya başlayacağım. Ama ne kadar istikrarlı olurum onu bilmiyorum işte!!!!
Dogum sonrası bakim falan konusulmus ozellikle yenikullanici bazi sozlerine katiliyorum hani ben de eren yanimda olmadan sacimi kestirmeye bile gitmedim hep annem ya da kv yanimda olur. Ya da ne biliyim esimle basbasa hic disari cikmadim kiyamadik. Yemesine icmesine dikkat ederim kimi zaman kendi yemegimizi yapamam ona yaparim. Ama disari cikicagimizda da kasmam kendimi acaba ne yicek diye biz ne yersek tadar en azindan. Yemese de evde yer. Hayatim boyince hic kilolu olmadım dogum sonrasi hemen verdim elhamdulillah sutume skinti olmadi hala emziriyorum .disari cikarken hafif de olsa makyaj olmadan cikmam kirlenmemis olsa da iki gun ustuste ayni seyi giymem. Herseyin rengi uyumludur. Ertesi gun kiyafetimi eren yattiktan sonra ayarlarimm erenin cantasini da ayarlarim hatta esiminkini de. Bakimsizken cook mutsuz oluyorum. Genlerimden diye dusunuyorum babannem bu yasinda.hala sabah kalkar kalkmaz rujunu surer sacini kabartirben 5-6 yaslarindayken cebimde ruj tasirdim. Evimin temizligini de kendim yaparim hatta simetri takintim var cok duzenlidir hersey. Eren uyuduktan sonra yaparim isimi. Onun sevgisinden oyunundan calmam. Sadece arada yarim saat komsunun kiziyla oynamak ister bensiz oraya gider.misafirden misafire kadin alirim o da yarim gun. Kimseyi elestirmek icin degil de ben de boyle bir tipim iste diye yazmak istedim
Tekrar tesekkurler canim mahcup ediyosun:))sezeryanda göbek kalır derler,normal doğum yaptım ama o göbek hala bende de var ki hamilelik öncesinde hiç de göbekli bi yapım yoktu... zayıf değilim ama çok kilolu da değilim ama şu göbek yüzünden pek çok şeyi yakıştıramıyorum ben de,bi gitse ama gitmesi için bi çabam da yok ki...
canım sen makyaj yapmasan nolucak,maşallah yani,daha önce de yazdım burda...
takipçiyim :) hep erenle gezmelerdesin ...
aslında tarif ettiğimi anlamışsınızdır hepiniz, hani çocuk sanki anneannenin babaannenin çocuğu gibi olur, anne abla gibidir hayat eskisi gibi devam eder genç kız gibi maşallah... en güzeli en takdire şayanı tabi çocularımızı ihmal etmeden kendimize de vakit ayırabilmek bakımlı olabilmek...
benim sıkıntım biraz yalnız olmak sanırım,annem de kayınvalidem de yakınlar ama biz vakit ayırıp onlara gideriz pek uğramazlar onlar diğer torunlarına bakıyolar :) torunlar yokken de onlar kendilerine vakit ayırıyolar :) eşim sadece pazar günü izinli,çıkış saatleri de geç olur çoğu zaman,eve geldiğinde de ev işlerine çok yardımcı olur sağolsun,dışarı zaten genelde ihtiyaç alışveriş için genelde akşam çıkılır,derin de geç uyuyan bi bebek,12ye kadar onunla vakit geçer hep,yani çok bi vakit kalmıyo bana,doğumdan beri kuaföre sayılı gitmişimdir,eşim bakmak zorunda,kimse kuaföre gidicektir bi işi vardır bi uğrayalım 2-3 saat demiyo yani,biz sızlanmadıkça hayat güllük gülistanlık sanıyo herkes,bi de biz vakit ayıramayıp biraz arayı açtık mı sitemler bize :) baya doluymuşum ben de :)
be de bu durumdan memnun değilim,ki eskiden çalışıyodum,saçım kıvırcık gibidir ya düzleştiriciyle fön çeker ya köpükle jöleyle kıvırcık yapardım hep uzundu,saçımın doğal halini pek bilmezlerdi,klasik giyinir hep topuklu giyer hep makyaj yapardım,hamilelikle tanıştım babetlerle hala ayağımdan çıkaramıyorum :) doğumdan sonra başedemeyip kısa kestirdim ben de,saç köpüğünü unuttum derin elliyo saçlarımı kimyasal diye,e fön çekmeye de vakit olmayınca doğal haline bi toka fırlayıveriyorum dışarıya,bi de böyle çıkmaya alışınca artık ben de yadırgamıyorum sanırım :)
kızım biraz daha büyüsün ana kız süslenicez...
Tekrar tesekkurler canim mahcup ediyosun:))
Seni cok iyi anliyorum inan benim esim 7 24 calisiyo tek bir gunu yok. Ozel ders veriyor tatiller haftasonlari en cok calistigi zaman. Annem calisiyo ve uzak oturuyo kv zaten bir torununa bakmis 10 yasina getirmis simdi ben baktirmak istemem ama Allah var simdi bende ozel ders vermeye basladim haftada 1. O gun bakar seve seve. Formasyona gidiyorum annem ya da kv bakiyo ama dedigim gibi benim isim oldugu icin gezeyim tozayim diye degil. 1 kere olsun siz bana gelin cocuga bakin da ben ev işi falan yapiyim da demedim. cagirsam gelirler de ben hep mahcup hissediyorum kendimi halbuki torunlari. Her isimi kendim halletmeye bayiliyorum ama cok da yipraniyorum. Bir de Annem gecen gun demesin mi senin dogumunda 10 gun yaninda kaldim diye dedim milletin annesi 40 i cikana kadar kaliyo bende dolmusumm baya :) neyse.canlari saolsun.
bu arada senin derin oncesi fotolarina bakmistim ben zaten cok guzelsin.ama orda ayriyeten vakit ayirabildigin bir bakim olayi varmis gercekten. Aman her sey donemsel. Dedigin gibi kizinla suslenebilecegin zamanlarin gelmesi yakin Allahin izniyle :)
Bence cocuk buyuttukleri zamanlari unuyuyorlaraynen canım eşim de ben de kırılıyoruz bozluluyoruz aslında bu duruma ama kendi işimizi kendimiz görüyoruz biz de,minnetsiz davranıyoruz biraz, ama insanın ihtiyacı olduğu anlar da oluyo,bi düğün oluyo annemler de gidecek kayınvalidemler de,biz de gidicez diyoruz şaşırıyolar hani çocuk var gidemeyiz diye,bi gelelim o gün hani bi kuaföre gidicek misin nasıl gider diyen yok konu kapanıyo,eşime diyorum erken gel derine bak azıcık bi kuaföre gideyim çıkamıyo erken mecbur kendi kendime düzleştiriciyle fön çekmeye çalışıp kendi makyajımla gidiyorum geciksek de,tabi bu giyeceğim şeyi de etkiliyo,kuaföre giderim diye o gün için aldığım bişeyi kendi fönüm ve maiyemeyip daha basit birum evden,eşim soruyo hani yeni aldığımız elbiseyi giyicektin boşuna mı aldık diye erkek anlamaz tabi böyle şeylerden izah ediyorum o elbise kuaför fönü toplaması ister bu saçla falan giyilmez diye... arabada gidene kadar derin üzerimde tepinince kendimi avutuyorum diyorum eşime o elbise benim neyime çocuklu kadınım ben iyi ki bunu giymişim bak çocuk tepiniyo üstümde diye... çok önemli değil belki ama insan biraz yalnız bırakılmış hissediyo kendini...
bizimkiler de ilk 20 gün falan dönüşümlü geldiler mevlüt oldu,derin zor bi bebekti hep yanında birini isteyen kucak isteyen gazlı kusması çok,hep ağızlarında mevlüt olsun iyi gelicek düzene giricek çocuk lafı,mevlüt oldu büyüdü sandılar artık :) değişen bişey yok tabi ilk 4ay çok zor bi bebekti derin... annem arar sorar dediğimi anlattığımı düzelicek diye geçiştirir duymazdan gelirdi kayınvalidem ara alışkın tel.sesine desem de çocuk uyanır o yüzden aramıyorum der aramazdı :) annem haftada bir uğrardı ama o gelicekdiye ben daha bi telaşa girerdim etrafı topla misafir gelicek modunda... hele şimdi derini genç kız oldu sanıyolar heralde hepten arayan soran yok...
onlara gore bizim zamanin cocuk bakmasi cok kolay. Kendilerini unutmuslar annem anneannemle yakin oturuyordu baya yardimciydi dogal olarak hatta anneme soruyorum anne memeyi nasil biraktircam diye ben sizi 2 gece anneannenize birakmistim unutun memeyi diye dedi ben sok:) ben bunu asla yapamam sanirim. Kayinvalide kendi kayinvalidesiyle altli ustlu oturuyormus esime ve gorumceme bakmis baya. Tamam o zamanlarda hazir bez yokmus makineler yokmus falan ama biz de okul okuyup caliscaz derken hic alisik olmadigimiz bir hayati yasiyoruz anne olduk yani. Gerci haklarini yemiyim annem de kv de de herkese emine cok guzel cocuk buyutuyo kendi basina diyolar beni avutuyorlar sanirim :) bakalim biz ilerde nasil olucaz nasipse...aynen canım eşim de ben de kırılıyoruz bozluluyoruz aslında bu duruma ama kendi işimizi kendimiz görüyoruz biz de,minnetsiz davranıyoruz biraz, ama insanın ihtiyacı olduğu anlar da oluyo,bi düğün oluyo annemler de gidecek kayınvalidemler de,biz de gidicez diyoruz şaşırıyolar hani çocuk var gidemeyiz diye,bi gelelim o gün hani bi kuaföre gidicek misin nasıl gider diyen yok konu kapanıyo,eşime diyorum erken gel derine bak azıcık bi kuaföre gideyim çıkamıyo erken mecbur kendi kendime düzleştiriciyle fön çekmeye çalışıp kendi makyajımla gidiyorum geciksek de,tabi bu giyeceğim şeyi de etkiliyo,kuaföre giderim diye o gün için aldığım bişeyi kendi fönüm ve makyajımla giyemeyip daha basit bişey giyiyorum evden,eşim soruyo hani yeni aldığımız elbiseyi giyicektin boşuna mı aldık diye erkek anlamaz tabi böyle şeylerden izah ediyorum o elbise kuaför fönü toplaması ister bu saçla falan giyilmez diye... arabada gidene kadar derin üzerimde tepinince kendimi avutuyorum diyorum eşime o elbise benim neyime çocuklu kadınım ben iyi ki bunu giymişim bak çocuk tepiniyo üstümde diye... çok önemli değil belki ama insan biraz yalnız bırakılmış hissediyo kendini...
bizimkiler de ilk 20 gün falan dönüşümlü geldiler mevlüt oldu,derin zor bi bebekti hep yanında birini isteyen kucak isteyen gazlı kusması çok,hep ağızlarında mevlüt olsun iyi gelicek düzene giricek çocuk lafı,mevlüt oldu büyüdü sandılar artık :) değişen bişey yok tabi ilk 4ay çok zor bi bebekti derin... annem arar sorar dediğimi anlattığımı düzelicek diye geçiştirir duymazdan gelirdi kayınvalidem ara alışkın tel.sesine desem de çocuk uyanır o yüzden aramıyorum der aramazdı :) annem haftada bir uğrardı ama o gelicekdiye ben daha bi telaşa girerdim etrafı topla misafir gelicek modunda... hele şimdi derini genç kız oldu sanıyolar heralde hepten arayan soran yok...
tam akıllı bıdık,görebilsem keşke onları,bugün bi oyun grumuz var facede onlarla buluştuk bi avmde hatta burdan clue yle de,çok eğlendi derin,aynı yere geçen hafta da gitmiştik biz sadece yarım saat durmuştuk pek eğlenmemişti korkmuştu herşeyden ben götürüp bıraksam ağlıyodu,bugün kendi yaşıtlarına baka baka ben uzaktan takip etsem de her yere kendi gitti eğlendi,bugünden bi fotoğrafımızı göndereyim,sadece Derin in olduğu bi resim ama...
Benim annem benim elim ayagim resmen..yakin oturuyoruz hergun gelir been isimi yaparim isikla oynar...isik anneanne delisi....ama annem olmazsa benim isim varsa isik alisti kuafore..bir keresinde ayni gun icinde boya,fon,manikur pedikur ks biyik icin gittim isik ve ben bu kadar surede yalnizdik....zavallim bir oraya bir buraya kosturdu durdu.....
tam akıllı bıdık,görebilsem keşke onları,bugün bi oyun grumuz var facede onlarla buluştuk bi avmde hatta burdan clue yle de,çok eğlendi derin,aynı yere geçen hafta da gitmiştik biz sadece yarım saat durmuştuk pek eğlenmemişti korkmuştu herşeyden ben götürüp bıraksam ağlıyodu,bugün kendi yaşıtlarına baka baka ben uzaktan takip etsem de her yere kendi gitti eğlendi,bugünden bi fotoğrafımızı göndereyim,sadece Derin in olduğu bi resim ama...
Bence cocuk buyuttukleri zamanlari unuyuyorlar
onlara gore bizim zamanin cocuk bakmasi cok kolay. Kendilerini unutmuslar annem anneannemle yakin oturuyordu baya yardimciydi dogal olarak hatta anneme soruyorum anne memeyi nasil biraktircam diye ben sizi 2 gece anneannenize birakmistim unutun memeyi diye dedi ben sok:) ben bunu asla yapamam sanirim. Kayinvalide kendi kayinvalidesiyle altli ustlu oturuyormus esime ve gorumceme bakmis baya. Tamam o zamanlarda hazir bez yokmus makineler yokmus falan ama biz de okul okuyup caliscaz derken hic alisik olmadigimiz bir hayati yasiyoruz anne olduk yani. Gerci haklarini yemiyim annem de kv de de herkese emine cok guzel cocuk buyutuyo kendi basina diyolar beni avutuyorlar sanirim :) bakalim biz ilerde nasil olucaz nasipse...
Benim annem benim elim ayagim resmen..yakin oturuyoruz hergun gelir been isimi yaparim isikla oynar...isik anneanne delisi....ama annem olmazsa benim isim varsa isik alisti kuafore..bir keresinde ayni gun icinde boya,fon,manikur pedikur ks biyik icin gittim isik ve ben bu kadar surede yalnizdik....zavallim bir oraya bir buraya kosturdu durdu.....
senin de resimlerini bekliyoruz o zaman arkadaşım
maşallah yavruma, çok güzel
ay ben çocuklarıma tek başıma bakamadığım için , bir de bebekler zahmetli ve tüp bebek olunca herkes benim yardımıma koştu sağ olsunlar
kayınvalidem 20 aydır çocuklarıma bakıyor
annem de diğer kardeşlerimin bebeklerine bakıyor, benim çocuklarıma bakamadı ama başka konularda nefesini hep ensemde hissetmişimdir
yaz dönemini kayınvalidemlerde geçirdik evleri müstakil diye
evim 4 aydır kapalıydı, kendi annem kadın almış bir tane ben eve gitmeden
tüm evi temizlemiş ve temizletmiş, misler gibi, Allah razı olsun
birikmiş ütümü görünce gelir ütümü yapar, güzel yemek yapınca evime bir kap mutlaka bırakır
kayınvalidemin de yaptıkları anlatılmaz , hakkı ödenmez zaten
sanırım ben bu konuda çok şanslı bir gruptayım
Bizde cok eglendik canim. Buglem cilgin gibi kosturup durdu zaten, ben pesinden kosucam diye ondan cok yorulmusum. Sizden ayrildiktan sonra avmden cikar cikmaz uyudu arabada, evede uyuyarak cikardim, bir saat de evde uyudu:) aksamustu uyuyunca eyvah bu gece kacta uyur kimbilir dedim ama 11e kadar dayanabildi:) onlar icin cok iyi oluyor boyle etkinlikler, enerjilerini atiyorlar...
ben oyun grubundaki diğer çocuklarla olan bi resim eklemedim demek istemiştim canım haberleri izinleri yok diye,o gün kendimi de çekmedim tabi,ama göndereyim kızımla bi resmimizi,biz de sizi bekliyoruz ama...[/QUOTE]
canım derini ilk kez gülerken görüyoruz sanırım
kızın sana benziyor arkadaşım
maşallah maşallah
bugün yıkadığım bulaşıkları derinle birlikte yerleştirdik,oturdu masanın üzerine,tek tek eline alyo annee al annee al,yemek yapıyodum mutfakta işim var mecbur alıyorum elinden kaldırıyorum,sonra bi tane daha bi tane daha derken bitirtti hepsini,sonra çok hoşuma gitti,hepsini verirken annee al.. masa boşalınca masadan attı kendini ama düşmek gibi değil çocuk gibi atladı eli ayağıyla dengeledi,sonra gülüp tekrar masaya çıkmaya çalışıyo,alıp çıkarttım mutfaktan,sonraları baktım yine aynısını yapıyo ayaklarını aşağı sarkıtıp oturuyo ordan kaydırıp kendini iniyo,fena alıştı napıcam bilmiyorum mutfak büyük değil dolaplara falan da çarpabilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?