2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
papatya siz baya baya muhabbet ediyosunuz kahvaltıda maşallah,
biz bu kıvamda değiliz daha,hevesle bekliyorum,
geçen gün sözcük kitabını kemiriyomuş ben içeri girince panikle halının altına tepiyodu kopardıklarını ben görmiyim kızmayayım diye,bi de ısırırken yakalanınca öpüyo kitabı öpüyomuş ısırmıyomuş güya

uzun zamandir bir ekmek makinasi istiyordum gecen hafta siparis vermistik geldi bu sabah
Ben bekarken almıştım. İlk aldığımda hevesle epey kullandım ama sonra sıkıldım sanırım. :) Şimdi buzdolabının üstünde süs duruyor. moulunexti benimki.

çok hoş ya
ben de avmlerde görüyorum bazen, şıkır şıkır giyinip geliyorlar
az topuklu ayakkabı giyiyorlar
bakımlı hatunlar, saçlar hep fönlü oluyor falan
ben üzerimden eşofmaları yeni attım, kot giydiğime seviniyorum,b ir de at kuyruğu yaptım mı
benim iş tamam
inşallah daha da toparlarım kendimi
ama nasıl olsa o sıra bize de gelecek değil mi karikatüre göre?

Son düzenleme:
bugün evden çıkıyoruz
kızım evden çıkarken mutlaka yanına bir oyuncağını alır
içeride oyalanıyordu
oğlum koştu, yeleğinin kapüşonundan yakaladı ve:
neynep hadi çabuk
dedi. hepimizin çok hoşuna gitti

bir de arabada giderken ben eşime sürekli yavaş derim
öğrenmiş bunu bızdıklar
bugün babalarına söylediler:
baba yavaş, baba yavaş
bilinçli olarak söylemiyorlar ama
çok güzel kaydediyorlar ne konuşursak

sen yine her gün işe gidiyosun daha bi iyi görünüyosundur canım,ben evde pijama eşofman her gün :)
dışarı çıkılacaksa hele bi de eşim olmıycaksa derinle yalnız olucaksam kucak istediği için hep öyle etekti elbiseydi yakası açık bişey falan yok,pantolon gömlek o kadar,düğün dernek akşam biyere gidilecekse anca kendime geliyorum eşim ilgileniyo o zaman... bir de hem anne olup hem bir o kadar şıkır şıkır hayatına devam eden anneler de var ama imrenmiyorum canım,inan hepsi bir arada olmaz,görüp bilip tanıdıklarım annelere bırakıyo çocukları gezmelerde kuaförlerde alışverişlerde, yemek yapmaya vakit ayırmak yok aç kavanozu besle,4-5 yaşında çocuğa kavanoz meyvelerden yedirdiğini gördüm niye veriyosun dedim normal meyve yemiyomuş,e normal meyveyi püre yap :) yem,yosa yemiyo deyip bırak hemen zaman harcama uyumuyosa uyumuyo deyip bırakıver kendi haline...ver eline bilg.ı tableti tel.u makyajını fönünü yap,aman çocuk tozlu ortamda alerjik büyümesin diye etrafı toparlamaya çalışma haftadan haftaya temizlikçi bekle ... o zaman süslenip püslenmeye vakit kalır,hem iyi anne olup hem de süslü püslü gezmek bence mümkün değil,bakımlı demiyorum ama fazlası için annelikten ev hanımlığından ödün vermek gerekiyo,ben çalışmadığım halde yetiştiremiyorum... reklamlarda bez 12 saat koruyo diyolar diye 12 saat poposunda bezi tutanı biliyorum koca çocuk pişik içinde ... o bile belli aralıklarla açmak istiyo zaman ayırmak istiyo,hele dışardaysan değiştirebileceğin yeri bul git falan zaman yani...

neyse canım karikatüre dönersek,eşime de gösterdim akşam,ne yani 2. de öyle olduysa 3.birisi yok mu resim eksik kalmış demesin mi,erkek bakış açısı işte :)

canım bence seninkiler bilinçli söylüyolar gibi,bizimki daha çok taklit gibi söylüyo...
valla okurken söylüyorum hep ama bi daha yazıcam,maşallah...

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.benimde çevremde var o tip annelerden. Annelik biraz fedakarlık ister.2-3 sene biraz sabredince normale dönülüyor zaten. Çalışan anneleri ayrı tutuyorum çünkü işe giderken daha özenli olunuyor.ben en çok elbise giymeyi özledim mesela.emzirdiğim için orada burada açılmadığı için elbise giremiyorum.ama biliyorum ki 2 yaşından sonra onuda girebileceğim.zaten ufak bir çocuğun varsa şıklıktan çok rahatlık arıyor insan.

Kızlaar ne hoş yaa, bebekleriniz bayağı bayağı konuşmaya falan başlamış hatta sözcük kitabını kemirmeyi bırakıp öptüğünü falan söylemiş bi arkadaş. Benim oğlum da bayağı iletişim kuruyo ama anne gel, otur, hayır anlamında 'ııh!', mama, su, gibi kelimeler. Onun dışında bu anlattığınız şeyler yok.

Merhaba arkadaşlar, dün yine migrenim tuttu. Sabah azar azar başlayan başağrısı öğleden sonra beni yatak yorgan yatırdı. Uffff… ne kötü bir şey yahu. Emzirdiğim için ilaç almıyorum ama bu sefer de çok kötü tutuyor. En sonunda bir minoset içtim uyudum. Aslında daha migren teşhisi konmadı. Doktora gitmem lazım. Ama tedavi olamayacağım için şimdilik gitmiyorum.
Bu arada ikinci bebek hala gelmedi. Bu ay dördüncü ay olacak. Allah eksikliklerini yaşatmasın. İlk çocuk hemencecik olunca yine olur sanmıştık. Ne büyük bi aptallık!!!! Şimdilik akışına bırakmış durumdayız. Gün takibi falan yapmayacağım artık. Bebek sahibi olmak isteyip de olamayanları anladım.
Bizim kız iki kelimelik cümlelere geçiyor artık. Dün hurma yedirmeye çalışıyorum. ( şu domatese benziyenler var ya ) numaracı kızım tadina bile bakmadan “ acı oluyooo, acı oluyooo” diye yemedi. Ama biliyorum sırf numara yapıyor. Tadını bildiği falan yok.
Ebah ve yenikullanıcı akıllı bızdıklarınızın yaptıkları numaralara bayıldım. Aklıma geldikçe gülümsetiyorlar beni. Işığın “bakma bakma” demesi ve derinin kitabı ısırırken yakalanınca öpmeye başlaması çok tatlı çok…

sakın sakın gün takibi yapma canım,acaba regl olucakmıyım acaba hamile miyim diye bekleme,aynı şeyi ben yaşamıştım,bu başlı başına hamile kalamamak için sebepmiş doktorum öyle söylüyodu,sonuçta tamamen hormonal bi durum, hayırlısıyla Allah gönlüne göre versin inşallah...
sorma daha tam konuşmuyo ama uyanıklık hat safhada,eşime kızdığım şeyleri yapınca babasının yanındayken beni çağırıyo heyecanla anne diye seslenip devamında bi sürü anlamsız şey söylüyo gidip kızaymışım,babası da ispiyoncu diyo kızıma...

Kızımın alnında tüyler var dökülür sanmıştım ama kaldı. .normal bişey mi bu acaba bebeklerde pek görmüyorum

Ben hamilelik döneminde n beri eşofman ve spor ayakkabı giyiyorum evdeyim belki bi şekilde bakım için zaman ayırabilirim ama içimden gelmiyor:-( yorgunluk uykusuzluk derken kendimi unuttum galiba. .kot giydigımde kendimi şık hissediyorum o derece

Kızımın alnında tüyler var dökülür sanmıştım ama kaldı. .normal bişey mi bu acaba bebeklerde pek görmüyorum

dökülüyo canım,görümcemin kızının öyleydi hatta dışarı çıkarken falan genelde saç bandı takardı aslında esmer bi bebek de sayılmaz saçı siyah bile değil ama öyleydi. tam ne zaman geçti bilmiyorum bi anda olmadı sanırım ama baya bi süre duruyodu şimdi 4 yaşında uzunca bi süredir yok siması bile değişti,dökülüyo yani...

aynen canım...

canım ben de de durumlar farklı değil inan
işe giderken durumu kotarsın diye elbise üstüne deri mont, yada ütü gerektirmeyen pantolonlar ve tek renk bluzlar, üstüne yine deri mont
altına da bir topuklu ayakkabı
daha okul açıldı açılalı fön bile çektiremedim saçıma
geçen niyetlendim, gidip çektireyim diye
ha şimdi ha şimdi derken saçlarım kurudu ve kaldım
okuldan geldim mesela bugün, öğlen yeklerini yedirdim, dışarı çıkardım, sonra çorba yaptım, duş aldırdım, tekrar yemek, oyun derken bir de oğlum geç uyumaya başladı
sırf o yüzden kaç gündür buraya da yazamadım
o kadar yoruldum ki anlatamam
kendime bakacak vaktim yok
ama isterdim her daim bakımlı ve şık olmayı
ama olamıyor, dediğin gibi çocuklardan fedakarlık etmek gerekiyor
onu da biz yapamıyoruz sanırım

bugün kayınvalidem çocukları sokağa çıkarmış, bisiklet sürmeleri için
bu arada benimkilerin plastik bisikletleri var ve fred çakmaştaş gibi sürüyorlar
oğlum da bisiklete biner binmez caddeye doğru yokuş aşağı gitmek istiyor
bugün de giderken komşumuz
buray gelmek yasak
hemen evinizin önüne diye hafif kızmış, benimkiler itirazsız evin önüne gelmişler
okuldan geldim oğlum hemen ne dedi biliyormuşuz?
anne adam kızdı
kim kızdı?
adam amca
neden kızdı oğlum
buraya gelme, olmaz , kızdı
ay artık çat pat olanı da anlatıyorlar yavrularım ya

tam akıllı bıdık,görebilsem keşke onları,bugün bi oyun grumuz var facede onlarla buluştuk bi avmde hatta burdan clue yle de,çok eğlendi derin,aynı yere geçen hafta da gitmiştik biz sadece yarım saat durmuştuk pek eğlenmemişti korkmuştu herşeyden ben götürüp bıraksam ağlıyodu,bugün kendi yaşıtlarına baka baka ben uzaktan takip etsem de her yere kendi gitti eğlendi,bugünden bi fotoğrafımızı göndereyim,sadece Derin in olduğu bi resim ama...

Eklentiler

• 10671465_10205078306260360_2759170359959974066_n.jpg
    95,1 KB · Görüntüleme: 169
Geçenlerde bi arkadaşımla evlenmeden önceki fotoğraflarımıza baktık. Bi de şimdiki halimize… ufflaya pufflaya bi hal olduk. Neymişiz ne olmuşuz!!! Sorun sadece bakım değil aslında. Artık daha çok çalışıp, daha az dinleniyoruz. Halıyle yüzümüze ve gözlerimize bile bu yorgunluk yansıyor.
Haftasonu dışarı çıkacağımız zaman eşim süsleniyor, püsleniyor öyle çıkıyor. Kızımı hazırla, çantasını hazırla derken en son ben hazırlanıyorum. Bir an önce çıkmak için artık Allah ne verdiyse giyip çıkıyorum. Saçlar klasik at kuyruğu tabi…
Bir de ciddi bir göbek problemim var hala. Kilom normale döndü ama göbeğim baki kaldı. Çok rahatsız oluyorum ama bir şey de yapmıyorum. Bekar bir arkadaşım spora gitmemi önerdi ısrarla. Ama gidemem. Zaten çalışıyorum, kızımı bırakıp bırakıp gidiyorum. Ekstradan onu yalnız bırakmaya, birilerine bırakıp gitmeye gönlüm hiç razı olmaz. Mekik aletim vardı evde. Onu çıkarıp çalışmaya başlayacağım. Ama ne kadar istikrarlı olurum onu bilmiyorum işte!!!!

cnm dedigin gibi bnde de gobek kaldi gitmiyor bir turlu arada mekik cekiyorum ama duzenlu olmayinca bi ise yaramiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…