2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
oğlum doğduktan sonra ilk defa öğretmen olmadığıma pişman oldum :KK43: bu büyüklerin bi bildikleri varmış hakkaten :KK53: 10 yıldır özel sektörde çalışıyorum hep halimden çok memnundum, sabahlara kadar çalıştım oh oh ne güzel diye hiç şikayet etmedim... oğlum doğduktan sonra tekrar işe başlayınca gözüm saatte habire.. haftaiçi oğlumu toplasan bi saat anca görüyorumdur:KK43::KK43: öğretmen arkadaşlarım, çok imrendim size...

ay canım benim ya, hakikaten zor, ne diyeyim Allah kolaylik versin, alan degistirme gibi bir şey olamaz mi? gerçekten de bize zamanında hep bayan için en ideal meslek öğretmenliktır diye diye yetistirdiler, biz de öyle olduk ciktik. ben de mesleğin kıymetini bebekten sonra anladım.

ışte bir de branş iyi olaydi ((:-) sevimsiz25 senin branş neydi ki ?

bu arada benim branşım da edebiyat
yani ders sayısı çok olanlardanım
ama ben sabahçı olmayı düşünüyorum bu sene
ders de 7.15 de başlıyor
bakalım bu sene zor olacak gibi görünüyor

papatyacım ben de edebiyatçıyım. Branştaşları görmek güzel :)

Hep söylerim, ben öğretmen olamadım, imrenmekteyim öğretmenlere diye. Üniversitede araştırma görevlisiyim.
Bebişimden sonra sizlere daha daha çok imrenmekteyim. Düz mantık, yarım gün çalışıyorsun, yaz tatili vs vs.
[Bi de size sormalı tabii :)]

Eklemeyi unuttum.
Bir de doktora tezim var, yakama yapışmış. Sarsar da durur. Hırpalar epey.
Oğluştan önce ve sonra hamilelikti, lohusalıktı, bebişti derken iyice ipleri saldım.
Soranlara "nadasa bıraktım kendimi, daha iyi verim almak için" diyordum ama bu gidişle nadaslığı da geçip iyice çoraklaştım.
Hayırlısı Hakk'tan..

Benim de branş Türkçe. Okulum tam gün. Olabilirse yirmi saat ders isteyeceğim. Öğleden sonrayı boşaltmak için. Bir de öğretmen olan arkadaşlar bebeklerimiz 1 yaşına gelene kadar yani doğumdan sonra bir yıl nöbet tutmayabiliyoruz. Bilginize :)

Benim de branş Türkçe. Okulum tam gün. Olabilirse yirmi saat ders isteyeceğim. Öğleden sonrayı boşaltmak için. Bir de öğretmen olan arkadaşlar bebeklerimiz 1 yaşına gelene kadar yani doğumdan sonra bir yıl nöbet tutmayabiliyoruz. Bilginize :)

Bir ekleme de ben yapayım. Doğum izninin bitiminden itibaren ilk 6 ay süt izni 3 saat, 2. 6 ay 1 buçuk saat. Süt izni istenilen her saat kullanılabilir.

$IMAG0739.jpg $IMAG0840.jpg $IMAG0845.jpg $IMAG0850.jpg

Bu da benim minik prensesim ipek...

tek öğretmen olmamanin avantajı. ben bir hesap yaptım da süt izni kullanırsam kalan derslerime kim girecek? başka bir öğretmen alınabiliyor mu acaba okula sirf anne süt izni kullanacak diye ???

Bir ekleme de ben yapayım. Doğum izninin bitiminden itibaren ilk 6 ay süt izni 3 saat, 2. 6 ay 1 buçuk saat. Süt izni istenilen her saat kullanılabilir.

burdaki saat ibaresi acaba ders saati mi yoksa bildigin 3saat mi? ben süt izimi kullanacagim diye kalan derslerime başka öğretmen bulurlar mi ne dersiniz?):

burdaki saat ibaresi acaba ders saati mi yoksa bildigin 3saat mi? ben süt izimi kullanacagim diye kalan derslerime başka öğretmen bulurlar mi ne dersiniz?):

657 de yer aldığından tüm memurlara geçerli, öğretmenler için olmadığına göre 3 ders saati değil, 3 saat. :)

Muhtemel bu sene okulda 50 saat civarı kimya dersi olacak, 2 öğretmeniz. Tam gün eğitim yaptığımız için, 5 + 3 olursa 25 saat alabilirim, 4+4 yaparlarsa herhalde istemem 25 saati öğle tatiliyle beraber eve gelmeyi isterim.

657 de yer aldığından tüm memurlara geçerli, öğretmenler için olmadığına göre 3 ders saati değil, 3 saat. :)

Muhtemel bu sene okulda 50 saat civarı kimya dersi olacak, 2 öğretmeniz. uTam gün eğitim yaptığımız için, 5 + 3 olursa 25 saat alabilirim, 4+4 yaparlarsa herhalde istemem 25 saati öğle tatiliyle beraber eve gelmeyi isterim.

öyle ya ((:-) haklısın, boş bulunup sormak böyle bir şey. tahtaya yazaRkentahtanın sonu geldiğinden bir alt satıra geçtiğimde , biz de alt satıra geçecek miyiz diyen öğrencim geldi aklıma.

papatyacım ben de edebiyatçıyım. Branştaşları görmek güzel :)

Hep söylerim, ben öğretmen olamadım, imrenmekteyim öğretmenlere diye. Üniversitede araştırma görevlisiyim.
Bebişimden sonra sizlere daha daha çok imrenmekteyim. Düz mantık, yarım gün çalışıyorsun, yaz tatili vs vs.
[Bi de size sormalı tabii :)]

hangi üniversitedesin canım
ben de yüksek lisansı bitirdim
bebek işine girdim, doktoradan gözüm korktu valla
canım ben 28 şubatta doğum yaptım, doğum izninin yanında 1 aylık bir heyet raporu kullandım
yaz tatili falan derken bebeklerimin 6 ayı bitti çok şükür

tek öğretmen olmamanin avantajı. ben bir hesap yaptım da süt izni kullanırsam kalan derslerime kim girecek? başka bir öğretmen alınabiliyor mu acaba okula sirf anne süt izni kullanacak diye ???

Canım bunu bilmiyorum ama dilekçe vererek 21 saate girebiliyorsun. Ders kalırsa öğretmen alırlar herhalde. 21 saati de arada boşluk kalmayacak şekilde düzenlerlerse süt iznine gerek kalmaz.

türkçe maalesef :-) seninki?
bu arada maaşallah bebekleri ile uyuyanlara. benimki hamaksiz 10dakika ancak uyur . gündüz hiç uyuyamaz zaten. illa hamakta saklanacak ve öyle uyuyacak. aah ah emzik alsaydi böyle mi olurdu...
hah hah benimki de Türkçe :)
benimki emziğe bağımlıydı, yaklaşık 20 gün önce bıraktırdım
iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum
çünkü geceleri artık beni kullanıyor emzik olarak :KK37:
ama pişman değilim :KK53:
Emzik alsa da öyle olurdu. :) Kızım emziğiyle uyumaya çalışırken hep yanındayım. Eliyle sürekli emziğini çıkartıyor, oynuyor. Ağzına tekrar vermek zorunda kalıyorum. Anca iyice uykusu gelip hareketsiz kalınca gözleri açık olsa da çıkabiliyorum yanından.
Şimdi bir de emziği püskürterek fırlatmayı öğrendik. Oyun oynuyor kendince, öyle olunca da hemen uyuyamıyor tabii :)
bak benimki de öyleydi, uyuyana kadar yanında duruyordum
çünkü emziği eliyle çıkarıp inceliyor, onunla oynuyordu

oo bir branştaş daha
bu nöbet olayı da iyiymiş
geçen yıl benim ders saatim 30du
iki öğretmendik, ikimizin de programı tam doluydu
bu sene norm 3e çıkarılmış, ben de bundan umutluyum, bana az ders verseler bari :KK31:

Merhaba bende ingilizce öğt.okulum tam gün 3 e kadar tabii 4-5.sınıflar geç çıkabiliyor bazen ben o yüzden o sınıfları almamayı düşünüyorum öğlenden sonra kullanmak istiycem süt iznimi bu durumda biz 3 saat kullanabilicez dimi doğum izni bitimindense umarım öyledir.bu arada idareciler bizim istediğimiz zamanı ayarlamak zorundalar bununla ilgili meb yazı göndermiş öğretmen karar vericek zamanına uymayan müdürlere soruşturma açılıcak diye biraz içim rahat bakalım inş sorun çıkmaz.

Kizimin gecen carsamba yapilan 6.ay asilarindan sonra yukselip bir haftada dusmeyen atesi ve bitmek bilmeyen cildirmis gibi aglamalarindan dolayi 4defa doktora gittik ve enson sali sabah hastaneye yatti kizim. Kan ve idrar tahlilleri tekrarlandi, idrar kulturu verdik tekrar, kaka tahlili yapildi, akciger filmi cekildi, bobreklerine ultrasonla bakildi vs vs kucuk bir checkup gecirdi atesin nedeni icin ve sonuc idrarda lokosit disinda birsey cikmadi cok sukur, kultur sonucumuzu yarin alicaz. Neyse sali sabahtan carsamba aksama kadar hastanede yattik, serum verdiler, ilac verdiler ve cok sukur atesi dustude evimize geldik dun aksam. Suan hala ates dusurucu veriyoruz, yarin cikicak olan kultur sonucuna gorede tedavi olucak.

Bizim 4.ay asilarindada iki gun atesi ve yine ciglik cigliga aglama krizleri oldu ve yine yapilan tahlilde lokosit cikip, sonra tekrar tahlil yaptirdigimizda temiz cikmisti. Bugun gorustugumuz bir asi uzmani dediki bunlar bebegin asiya karsi verdigi asiri reaksiyonlar, 4.aydaki bu olaylardan sonra 6.ayda asi yapmamalari gerekirdi size. 1yasindada ayni asilarin ucuncu ve en agir dozu varmis, sakin yaptirmayin, cok daha ciddi reaksiyonlar verir bebek, birakin hastaligi gecirsin daha iyi dedi. Halk sagligi merkeziyle gorusup bunlari anlatip, asil yapilamaz diye yazi almaliymisiz. Napicamizi bilemedik, yarin doktorla konusucaz tekrar...

Merhaba bende ingilizce öğt.okulum tam gün 3 e kadar tabii 4-5.sınıflar geç çıkabiliyor bazen ben o yüzden o sınıfları almamayı düşünüyorum öğlenden sonra kullanmak istiycem süt iznimi bu durumda biz 3 saat kullanabilicez dimi doğum izni bitimindense umarım öyledir.bu arada idareciler bizim istediğimiz zamanı ayarlamak zorundalar bununla ilgili meb yazı göndermiş öğretmen karar vericek zamanına uymayan müdürlere soruşturma açılıcak diye biraz içim rahat bakalım inş sorun çıkmaz.

4. 5. sınıfların İngilizce derslerini öğleden önceye koyarlar belki.

X