2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar aramızda bebeklerinde inek sütü alerjisi olan var mı :26: bizde çok yakında alerji testi yaptıracağız :18: cevaplarınız benim için çok önemli :KK31:

sanırım bizde var daha doktora götürmedim ama büyük ihtimalle süt proteinine karşı alerjisi var

kızlar aslında içimdede kalabilir ama sizlere sitemimi bildirmek istiyorum
buraya bi süre az geldim baktım kimsecikler kalmamış sonra girebildiğim kadar girmeye çalışıyorum okuyup cevap vermeye çalışıyorum elimden geldiğince zaten son günlerde ağır grip geçirdim 1 aydır eşim işten çıktı iş bakıyo çoğunlukla evde oğlum bilgisayarın başından kalkmak istemiyo ama ben yinede elimden geldiğince girmeye çalıştım ama bakıyorumda yazdıklarıma bi cevap alamıyorum bayram mesajıma bile kimse cevap vermemiş neyse kendi kendime içlendim ve kırıldım belki şu ara kırılganımdır belki abartıyorumdur sadece düşüncelerimi yazmak istedim

sanırım bizde var daha doktora götürmedim ama büyük ihtimalle süt proteinine karşı alerjisi var
hadi yaa en iyisi testimizi yaptırıp kafada soru işareti bırakmamak inşallah temiz çıkar sonuçlar :nazar::KK19::KK16:

buraya bi süre az geldim baktım kimsecikler kalmamış sonra girebildiğim kadar girmeye çalışıyorum okuyup cevap vermeye çalışıyorum elimden geldiğince zaten son günlerde ağır grip geçirdim 1 aydır eşim işten çıktı iş bakıyo çoğunlukla evde oğlum bilgisayarın başından kalkmak istemiyo ama ben yinede elimden geldiğince girmeye çalıştım ama bakıyorumda yazdıklarıma bi cevap alamıyorum bayram mesajıma bile kimse cevap vermemiş neyse kendi kendime içlendim ve kırıldım belki şu ara kırılganımdır belki abartıyorumdur sadece düşüncelerimi yazmak istedim
canım ben ramazandan kısa süre önce ve bayrama kadar hemen hemen evde bile değildik il dışlarına gezmelere gittik hem güzeldi hem yorucuydu hem düzenimiz şaştı ki tutturabilene aşkolsun :KK37: ve gelsemde geçmişe bakınamadan yazıyorum genelde hatta dün içimden dedimki tüh geçmiş bayramlarını kutlamadım yazayım dedim ama halaaa yazacağım :KK17: kusura bakma tatlım şimdi ben senin ve ailenin geçmiş bayramını kutlasam ve yanağına öpücük kondursak kızımla geçer mi :KK54::KK19:

Son düzenleme:

canım burası zaten oldukça yavaş ilerliyo, sanırım bebişlerden, bayram tatilinden kimse fırsat bulamıyo.. ben de işe başladım, gün içinde sürekli okuyorum arada bildiğim/yardımcı olabileceğim bişey varsa cevap yazıp çıkıyorum.
bayramda zaten giremedim bile, evde internetimiz yok :KK43:
az şeyler yazılsa da yazılanları okumak bence çok keyifli :KK16:

Son düzenleme:
kızımın düzeni iyice kaçtı noldu neden oldu anlamıyorum... gece uykusu da gündüz uykusu da düzensizleşti... eskiden de çok kolay bi bebek değildi ama ilgilenildiğinde düzeni olan mutlu bi bebekti... şimdi uykusu var uyumuyo mızmızlanıyo yüzünü gözünü ovuşturuyo çiziyo... 2 saattir uğraşıyorum yeni uyudu, tabi arada ben bi ağlama krizi de geçirdim...
neden oluyodur bu... ne yapmalıyım... nasıl eski düzenimize geri döneriz... evden dışarı çıkmak istemiyorum yeter ki düzenimiz bozulmasın....

kızımın düzeni iyice kaçtı noldu neden oldu anlamıyorum... gece uykusu da gündüz uykusu da düzensizleşti... eskiden de çok kolay bi bebek değildi ama ilgilenildiğinde düzeni olan mutlu bi bebekti... şimdi uykusu var uyumuyo mızmızlanıyo yüzünü gözünü ovuşturuyo çiziyo... 2 saattir uğraşıyorum yeni uyudu, tabi arada ben bi ağlama krizi de geçirdim...
neden oluyodur bu... ne yapmalıyım... nasıl eski düzenimize geri döneriz... evden dışarı çıkmak istemiyorum yeter ki düzenimiz bozulmasın....

Benimki de ayni oyleydi bugun bezinde kan gordum dr a gittik tahlil yapti. Yarin bakicaz.

Ben dis zannediyordum.

Ben de gecmisi hic okuyamiyirum gozume ne carparsa o. Kizlara dertleri soyleyip sorular sorabiliyorum ancak.
Bebegini paylasan arkadasim bebegin cok tatli masallah.

merhaba kizlar kizimda da sut alerjisi var.sumuksu kaka ile belli oldu. Alerji testleri bir yasindan once dogru sonuc vermiyor. Ben diyet yapiyorum .kizimada neocate isimli mama kullaniyoruz.zira buyuk ihtimalle inek sutune alerjisi olanlarda keci sutu alerjisi de oluyor. Riske atip sureci uzatmak istemedigimiz icin keci sutude tuketmiyoruz. Alerji cok cok onemli bebek icin. Aslinda kaka sayesinde anladigimiz icin sansliyiz. Arkadasimin kizi vucudunun kizarmasiyla ogrendi alerjiyi. Ve sayet erken farkedilmeseymis nefes darligina kadar gidebilirmis allah korusun. Yani benden size tavsiye onemsememezlik yapmayin arkadaslar durumu. Kan testi yaniltici oluyor.
geçmiş olsun canım evet haklısın iyiki kaka yoluyla farkedebiliyoruz erken teşhisten yararlanabiliyoruz :KK31: evet bunu bende duydum 1 yaştan önce doğru sonuç çıkmayabiliyormuş testte :KK5: evet bende buradaki arkadaştan öğrendim meğer kan testi ile de bakıyorlarmış ama ben tatmin olmadım çünkü dr.umuz sağolsun bizi direk alerji detaylı teste gitmemizi önerdi :KK28: tüm bebeişler sağlıkla-keyifle ilerlesin inşallah :emir_bebek::nazar:

sadece anne sütü alıyor ama geceleri sabaha karşı çok sık uyanıyor artık gerçi doymadığını düşünmüyorum ama belki daha tok durabilir diye düşünüyorum canım. uf demiri hiç kullanmasak keşke:KK43: bu arada teşekkür ederizz:KK66:
canım bence sık uyandığında normale göre huysuzsa dişe de yordum açıkcası :26::KK34: tabi sen farkedersin ama aklımızda olmalı bebeklerimiz geceleri sık-sık uyanıp ağlama nöbetleri geçirebilirler huysuzluk yaşayacakları için diş çıkarma evresinde :emir_bebek::nazar: inşallah hepsi rahat çıkarır :emir_bebek::nazar:

Once seftali dokundu dedim. Sonra kan ilaci. O da olmadi dis cikariyor dedim. Bugun de bezinde kan gordum 2 kere. Acil dr a gittik idrar tahlili yapti. Yavrum 3 gundur kivraniyor yeni farkina vardim ne bicim anneyim ben. :KK43:

Once seftali dokundu dedim. Sonra kan ilaci. O da olmadi dis cikariyor dedim. Bugun de bezinde kan gordum 2 kere. Acil dr a gittik idrar tahlili yapti. Yavrum 3 gundur kivraniyor yeni farkina vardim ne bicim anneyim ben. :KK43:
kan ilacı bizde de bi süre kaka da afedersin minik-minik pıhtılaşmış kan gibi ama rengi kahverengi olarak 7-8 tanecik kadar oldu şükür yok artık hem kakamızda da değişiklik oluyo artık büyüyoruz :emir_bebek::nazar: ben aklıma kan ilacı getirmedim yani gelmedi bile :KK5: ki bugün yazdım ya kakada kan bu ve inek sütü alerjimiz testi yaptıralım ama kesin çıkacak diye dertlenmiştim :KK5: neyseki dahada geç olmadan anladım ki kan ilacı etkiliyooooo :KK25: hiç üzülme canım bende hemen herşeye yoramadım :KK16: inşallah sonuçlar temiz çıkar öptük sizi :KK54:

Okulunuz ikili öğretim mi yapıyor? Bizim okul Anadolu lisesi olunca ikiliden tekliye döndü. Ben süt iznimi (süt yok ya neyse :) ) öğleden sonra kullanmayı düşünüyorum.

evet canım ikili eğitim var

Benimki de ayni oyleydi bugun bezinde kan gordum dr a gittik tahlil yapti. Yarin bakicaz.

Ben dis zannediyordum.

canım çok geçmiş olsun
neden olabilirmiş peki?
inşallah önemli bir şey yoktur tatlım

kan ilacı bizde de bi süre kaka da afedersin minik-minik pıhtılaşmış kan gibi ama rengi kahverengi olarak 7-8 tanecik kadar oldu şükür yok artık hem kakamızda da değişiklik oluyo artık büyüyoruz :emir_bebek::nazar: ben aklıma kan ilacı getirmedim yani gelmedi bile :KK5: ki bugün yazdım ya kakada kan bu ve inek sütü alerjimiz testi yaptıralım ama kesin çıkacak diye dertlenmiştim :KK5: neyseki dahada geç olmadan anladım ki kan ilacı etkiliyooooo :KK25: hiç üzülme canım bende hemen herşeye yoramadım :KK16: inşallah sonuçlar temiz çıkar öptük sizi :KK54:

evet canım ikili eğitim var

canım çok geçmiş olsun
neden olabilirmiş peki?
inşallah önemli bir şey yoktur tatlım

Tesekkur ederim kizlar. Idrar yolu enfeksiyonu olabilir

hadi yaa en iyisi testimizi yaptırıp kafada soru işareti bırakmamak inşallah temiz çıkar sonuçlar :nazar::KK19::KK16:

canım ben ramazandan kısa süre önce ve bayrama kadar hemen hemen evde bile değildik il dışlarına gezmelere gittik hem güzeldi hem yorucuydu hem düzenimiz şaştı ki tutturabilene aşkolsun :KK37: ve gelsemde geçmişe bakınamadan yazıyorum genelde hatta dün içimden dedimki tüh geçmiş bayramlarını kutlamadım yazayım dedim ama halaaa yazacağım :KK17: kusura bakma tatlım şimdi ben senin ve ailenin geçmiş bayramını kutlasam ve yanağına öpücük kondursak kızımla geçer mi :KK54::KK19:

canım çok iyiysin zaten senin için demedim seni bazı bir kaç kişiyi biliyorum ayrım yapmıyosunuz sana kırgın filanda değilim yanlış anlaşılmasın sözlerim sedece biraz sitem ettim ve sitemimi dile getirmek istedim bende o minik kelebeği öpüyorum senide canım

alerji olduğunu kakayla anlamadım ben zaten benim oğlum kabız zor yapıyo kakasını kaka düzenimizi hala oluşturamadık bazen 10 günde bazen 5 günde yapıyo ve çok zorlanıyo
dün muallebi yaptım oğluma yerken yüzünün kızardığını fark ettim önce pek önemsemedim yedirmeye devam ettim yedirdikçe kızarıklık arttı hatta elini mamaya bulaştırdı gözünü kaşıdı gözünün etrafıda kıp kırmızı oldu sonra daha öncede aynı mamayı verdiğimde hafiften kızardığını hatırladım ve vermeyi kestim 10 dakika sonra bütün yediğini fışkırırcasına kustu hemen banyo yaptırdım sabaha kadar kızarıklık geçti ben acaba sütmü yoksa içindeki bi maddeyemi alerjisi olduğunu anlamadım ama aklımda hep acaba alerjisi neye diye geçiyo sürekli sabahta devam sütüyle kahvaltısını hazırladım yedirdim mamanın deydiği yerler az ama yinede kızardı hatta boynuna geldi biraz orası bile kızardı süt alerjisi olduğuna emin oldum o andan itibaren yinede doktora götürücem götürene kadarda sütlü hiç bir ürün vermicem 3 yaşına kadar gerileye biliyomuş süt alerjisi eğer gerilemezse ömür boyu kalıcı olabiliyomuş
benimde süte karşı alerjim var ben süt içince bağırsak sorunu yaşıyorum gerçi çocukluğumda sürekli süt içerdim hiç bişey olmazdı ama tuhaf bi durum bendeki

db55 alıntı yaptım ama cevap yazmayı unutmuşum inşallah kötü bişey çıkmaz kendini suçlama bende bebeğimde alerji olduğunu anlayana kadar bir kaç kez aynı şeyi yedirdim bazen hemen anlamaya biliyosun yada kötüye yormak istemediğimiz için anlamıyoruz

kan olduğuna emin misin canım? çünkü,oğlum geçen ay gözümün önünde çişini yaptı ve idrarı bildiğin demli çay rengindeydi,bezinde kırmızı lekeler oluştu..sonraki bezinde de aynı lekeler vardı..gözümle görmesem kan zannederdim..tahlil yaptırdık temiz çıktı..sadece su kaybından dedi doktor..çok terlediği için su kaybetmiş..inşallah sizin de öyledir,canını sıkma..anneliğini sorgulama lütfen,zaten kötü şeyler yaşamışsın..içini ferah tut,umarım bir şey çıkmaz

db55 alıntı yaptım ama cevap yazmayı unutmuşum inşallah kötü bişey çıkmaz kendini suçlama bende bebeğimde alerji olduğunu anlayana kadar bir kaç kez aynı şeyi yedirdim bazen hemen anlamaya biliyosun yada kötüye yormak istemediğimiz için anlamıyoruz
Sagol cnm. Ins senin bebiste de bir sey yoktur alerji falan.
kan olduğuna emin misin canım? çünkü,oğlum geçen ay gözümün önünde çişini yaptı ve idrarı bildiğin demli çay rengindeydi,bezinde kırmızı lekeler oluştu..sonraki bezinde de aynı lekeler vardı..gözümle görmesem kan zannederdim..tahlil yaptırdık temiz çıktı..sadece su kaybından dedi doktor..çok terlediği için su kaybetmiş..inşallah sizin de öyledir,canını sıkma..anneliğini sorgulama lütfen,zaten kötü şeyler yaşamışsın..içini ferah tut,umarım bir şey çıkmaz

Cnm kirmiziydi ya.

Canım saçmalama bebek bu hasta olucak düşücek ağlayacak biz anneler olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz eğer kakasa kan varsa süt alerjisi olabilir inşallah çabuk düzelir üzme lütfem kendini haber ver

Selim bütün gün ağladı :KK43:( mahfoldum sonunda bende ağladım haftada bir yapıyor bunu ya çok yoruluyorum

Ben dis zannediyordum.

Geçmiş olsun canım inşallah önemli bişey değildir bişeyi yoktur bebeğinin, inşallah bizde de yoktur...

olur mu öyle şey, nereden bilebilirsin ki, tabi ki herşeyi en kötüye yormayacağız önce...

Selim bütün gün ağladı :KK43:( mahfoldum sonunda bende ağladım haftada bir yapıyor bunu ya çok yoruluyorum

kızım da ara sıra yapıyo ben de çok yoruluyorum, bugünlerde genel olarak bi huysuzluk var üzerinde ve bugün ben de bi ağlama krizi geçirdim...

X