2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Pekmezle yoğurt birarada verilmiyor canım. Yoğurt pekmezin Demir emilimini engelliyor.. Aklında bulunsun. :)

doktorum bana yoğurdu özellikle pekmezle ver dedi küçük bi kasede yoğurda 3 çay kaşığı koy ver mutlaka dedi bende öyle yapıyorum ve maşallak kızımın en iştahla yediğide pekmezle yoğurt cnm aslında doktoruma çok güveniyorum ama sende böyle yazınca bilemedim valla...

doktorum bana yoğurdu özellikle pekmezle ver dedi küçük bi kasede yoğurda 3 çay kaşığı koy ver mutlaka dedi bende öyle yapıyorum ve maşallak kızımın en iştahla yediğide pekmezle yoğurt cnm aslında doktoruma çok güveniyorum ama sende böyle yazınca bilemedim valla...

normalde yoğurt süt ilaçların da etkisini azaltıyor diye bilirim. ama pekmez için sanmam aynı şey olsun. her dr başka söylüyor. ben de bilemedim bak şimdi:44: kendi doktorumuza sorarım

canım oturarak yedir benim kızımda yemiyodu bugünlerde değişiklik bebeklerin hoşuna gidiyo. bende otuurtarak yedirmeyi denedim iyi yedi bugün

denedım canım ya oturtarak denedım kucagımda gezınerek denedım uykuda denedım hatta yanlış olmasına ragmen tv karsısında bı 5 dakika denedım yok o bıberon agzına degdıgı an kafasını cevırıyo aglıyo...

Canim doktorun demesine gore gecici bir donemmis bazi cocuklarda3.5 aylikken baslayip 6. Ayi bitene kadar suruyormus buyume atagi deniyor sanirim bizimkide herseye agliyor fenalik geliyor bazen

insallah öyledır cıddı bısey olmasında canım ya...huysz oldu ıyıce mızmızlanıyo aglıyo istedıgı olmayınca delı gıbı aglıyor sürekli kucakta gezmek ıstıyor yattıgı an cıglıgı basıyor,ama sureklı kucakta gezdırmek ımkansız bısey..
bunların yanında bıde mamayı ıstemem basladı daha fena ac kalıyor daha huysuz oluyor :KK43:

kızlar cevaplarınız için tesekkurler bıraz daha rahatlatıyor benı çünkü kafayı yemek uzereyım strese gırdım bayaca....sütüm artık azalmaya basladı ve kızım mamayı bıraktı..ne yapcam bılemedım denedıgım metodları yazayım size,kucakta oturarak yatakta yatırarak kucakta gezınerek tv karsısında oyun yaparak dısarda her sekılde denedım almıyor bıeronu...bıberona gıcık oldu dedım mamayı kaşıkla verdım yıne cevırdı kafasını almıyor...baska metod varmı????
o bıberonda ne var anlamadım boş bıberon verıyorum agzına deger degmez yuzu burusu cevırıyo boşken bıle bıberon basını almıyor,delırecegım...bı arkadasım diş cıkarırken almayabılır dedı ama bılmıyorum...sizlerde varmı böyle bıberon düşmanlığı???
sütüm azaldı ve cok fazlada emmıyor zaten bıraz emmıp duruyor annemlerın yanına geldım burnumdan geldı sözde bıraz rahat edecektım ama dakıka durmuyor cocuk ac kaldıkca daha mızmız oluyor hep aglıyor :KK43:

kızlar hem anne sütü hem biberonla mama verenler, sizde de anne sütünü bırakma eğilimi var mı . benim kıza zorla veriyorum annesütünü biberondan dolayı kesin eskisi gibi almıyor bu gidişle bırakır diye korkuyorum. geçen ay sadce 370 gr almıştı aptamil vermeye başlasım bebek sütünü dr söyledi ve 2 haftada yarım kilo aldı iyi dedim k,lo almaya başladı ama bu seferde beni bırakacak gibi. 2 kere anne sütü 1 kere mama veriyorum. anne sütünü vermeden mamaya geçmiyorum ağlasa da uyutup öyle veriyorum ama bırakacak gibi ya. sizlerde de oluyo mu bırakmak istemiyorum kızımı memeden, acaba biberonu mu bıraksam bu sefer kilo alamayacak offfffff......

Merhaba herkese,

kimse benim başıma gelmez demesin, kısacık zamanda bile insanın başına geliyo nolur bebeklerinizi yüksek biyerde yalnız bırakmayın, bırakmanız gerektiğinde ağlasa bile ya kendi korumalı yatağında ya da yerde bırakın, dün akşam acı bi tecrübe yaşadık biz de, akşam eşim işten gelince yatağın üzerinde bıraktım kızımı mutfağa geçtim, eşim de lavabofaydı hemen dönücekti kızımın yanına, bikaç dakika için yalnız bıraktım kızımı yatağın üzerinde, iki yanında da yastıklar vardı, yatağın ortasından kenara kadar gelip komodinle yatağın arasına düşmüş, hem de o kadar dar ki o ara, sığabileceği kadar değil, yan duruyodu gittiğimde,birden nasıl içli içli avaz avaz ağlama sesi geldi koştum hemen yanına, ondan sonra onu yatakta göremeyip o arada grdüğümdeki halimi tahmin edemezsiniz, allah kimseye yaşatmasın, hemen komodini ittim o kadar dar ki çünkü itmeden tutup alamam,aldığımda bebeğim eskisi gibi olmıycak gibi başına bişey geldi gibi düşündüm çok kötü bi duygu... bişeyciği yok yavrumun, kucağıma alınca bikaç dakikaya sustu, zaten acıya çok dayanıklıdır öyle herşeye ağlamaz,aşıda bile o anlık ağlıyo bitince susuyo hemen yavrum,baktık heryerine ezik morarma falan yok sadece düştüğü yanında pembe sıyrık gibi olmuşt azcık, bekledik 2-3 saat, kusmadı, zaten çok uykusu vardı uyuttuk sonra... beklerken yineendişeliydi, hep yaptığı tepkilerini ölçtüm, ayağa bastırıp adımlar attırdım, yatırıp güldürerek tekmelenmesini çırpınmasını sağladım falan, neşesi yerine geldi iyi maşalah yavrum ama çok korkuttu... bütün bunlar bikaç dakika içinde oldu kimse sakın yüksek biyerde ne kadar büyük geniş olursa olsun yalnız bırakmasın bebeklerini...

Geçmiş olsun canım Allah korumuş

Merhaba herkese,

kimse benim başıma gelmez demesin, kısacık zamanda bile insanın başına geliyo nolur bebeklerinizi yüksek biyerde yalnız bırakmayın, bırakmanız gerektiğinde ağlasa bile ya kendi korumalı yatağında ya da yerde bırakın, dün akşam acı bi tecrübe yaşadık biz de, akşam eşim işten gelince yatağın üzerinde bıraktım kızımı mutfağa geçtim, eşim de lavabofaydı hemen dönücekti kızımın yanına, bikaç dakika için yalnız bıraktım kızımı yatağın üzerinde, iki yanında da yastıklar vardı, yatağın ortasından kenara kadar gelip komodinle yatağın arasına düşmüş, hem de o kadar dar ki o ara, sığabileceği kadar değil, yan duruyodu gittiğimde,birden nasıl içli içli avaz avaz ağlama sesi geldi koştum hemen yanına, ondan sonra onu yatakta göremeyip o arada grdüğümdeki halimi tahmin edemezsiniz, allah kimseye yaşatmasın, hemen komodini ittim o kadar dar ki çünkü itmeden tutup alamam,aldığımda bebeğim eskisi gibi olmıycak gibi başına bişey geldi gibi düşündüm çok kötü bi duygu... bişeyciği yok yavrumun, kucağıma alınca bikaç dakikaya sustu, zaten acıya çok dayanıklıdır öyle herşeye ağlamaz,aşıda bile o anlık ağlıyo bitince susuyo hemen yavrum,baktık heryerine ezik morarma falan yok sadece düştüğü yanında pembe sıyrık gibi olmuşt azcık, bekledik 2-3 saat, kusmadı, zaten çok uykusu vardı uyuttuk sonra... beklerken yineendişeliydi, hep yaptığı tepkilerini ölçtüm, ayağa bastırıp adımlar attırdım, yatırıp güldürerek tekmelenmesini çırpınmasını sağladım falan, neşesi yerine geldi iyi maşalah yavrum ama çok korkuttu... bütün bunlar bikaç dakika içinde oldu kimse sakın yüksek biyerde ne kadar büyük geniş olursa olsun yalnız bırakmasın bebeklerini...

çok geçmiş olsun canım kesinlikle haklısın burada ben de bahsetmiştim geçen gün hatta ben de oğlum nasılsa dönemiyor diye yatağın ortasına bırakmıştım artık kaç tur dönüp geldi yatağın ucuna bilmiyorum ama sadece bir kaç dakika yalnız bırakmamıza rağmen düştü ve burnu kanadı çok şükür biz de bu kadarla atlattık ama onun o ağlayışı korkusu benim yüreğimi yakmaya yetti :KK14: Allah'ım kimseye evladının acısını vermesin... prensesinle sana da tekrardan çok geçmiş olsun canım

kızlar ben gülbin gökçayın kitabını aldım okuyorum tavsiye ederim hepinize. emmeyen bebekler biberonla anne memesi arasındaki farklılığı yadırgıyolarmış anne memesi emenler biberon vermesin diyo en güzeli fincanla beslemek diyo

buarada kızlar yapanın oyuncuklarını öneririm size ben ilk kitabını ve çıngıraklarını aldım bebeğimin hem organik hem yumaşak bebeğin damağına zarar vermiyo

kızlar hem anne sütü hem biberonla mama verenler, sizde de anne sütünü bırakma eğilimi var mı . benim kıza zorla veriyorum annesütünü biberondan dolayı kesin eskisi gibi almıyor bu gidişle bırakır diye korkuyorum. geçen ay sadce 370 gr almıştı aptamil vermeye başlasım bebek sütünü dr söyledi ve 2 haftada yarım kilo aldı iyi dedim k,lo almaya başladı ama bu seferde beni bırakacak gibi. 2 kere anne sütü 1 kere mama veriyorum. anne sütünü vermeden mamaya geçmiyorum ağlasa da uyutup öyle veriyorum ama bırakacak gibi ya. sizlerde de oluyo mu bırakmak istemiyorum kızımı memeden, acaba biberonu mu bıraksam bu sefer kilo alamayacak offfffff......

ah cnm sorma kızım 4 ay 10 günlük son bir buçuk aydır aynı dertle muzdarip oldum deli oldum günde iki kez mama iile başladık ama kızım git gide memeen soğudu biberonu daha çok sevdi almamaya başladı anlatamam yaşadıklarımı emmedi emmedi emmedi millet ağzını açınca emzir diyoda emmiyoki sıpa sonra git gide sütüm azaldı sadece geceleri emmeye başladı 1 kere emiyodu artık hem kendimi hem onu o kadar yıprattım ki pes ettim ama bir buçuk ay denemediğim yöntem kalmadı sabahtan akşama kadar aç bıraktım almadı saatlerce ağladı almadı göğsümü açıp kucağımda saatlerce tuttum ki kendi gönlü olsun alsın yok onuda almadı neler neler denedim olmadı sadece gece bi defa emiyodu bende doktora söyleyince tamam o zman zorlama artık yapacak bişey yok dedi ek gidaya geç dedi doktora öyle deyince bende tamamen bıraktım bıktım çünkü her anımızın meme kavgasıyla geçmesinden ilk aylar en az 750 gr alıyodu emerken son emmediği ay sadece 400 gr almıştı şimdi tamamen biberon maması ve ek gıda ile devam ediyorum son 10 gündür yani

ben beceremedim arkadaşım inşallah sen yaparsın biberondan vazgeçirebilirsin inşallah

şimdi bile içim eziliyo yazarken dün kendimi göğüs pedindeki indirime bakarken buldum sonra dedim sütmü kaldıki sanki doya doya emziremedim sıpamı çok üzülüorum ama yeter artık yıprandık ikimzde

umarım başarırısın cnm

kızlar cevaplarınız için tesekkurler bıraz daha rahatlatıyor benı çünkü kafayı yemek uzereyım strese gırdım bayaca....sütüm artık azalmaya basladı ve kızım mamayı bıraktı..ne yapcam bılemedım denedıgım metodları yazayım size,kucakta oturarak yatakta yatırarak kucakta gezınerek tv karsısında oyun yaparak dısarda her sekılde denedım almıyor bıeronu...bıberona gıcık oldu dedım mamayı kaşıkla verdım yıne cevırdı kafasını almıyor...baska metod varmı????
o bıberonda ne var anlamadım boş bıberon verıyorum agzına deger degmez yuzu burusu cevırıyo boşken bıle bıberon basını almıyor,delırecegım...bı arkadasım diş cıkarırken almayabılır dedı ama bılmıyorum...sizlerde varmı böyle bıberon düşmanlığı???
sütüm azaldı ve cok fazlada emmıyor zaten bıraz emmıp duruyor annemlerın yanına geldım burnumdan geldı sözde bıraz rahat edecektım ama dakıka durmuyor cocuk ac kaldıkca daha mızmız oluyor hep aglıyor :KK43:

Annene gittin ya azcik rahat edicen ya ondan oluyor sana rahat yok anne diyor disler geliyorda olabilir canım takma kafana ac kaldimi elbet alicak biberonuaz kasik mamazi denesen belki onu yer biz biberon kullanmiyoruz doktor izin vermiyor beniemiyor sonra mama 45cc tam 1 saatte yiyor kavga gurultu bizde butun gun kucakta sIKiyosa alma yirtiyor kendini yanliz degilsin :)

Okadar akillilarki hemen birakirlar memeyi bizde geçen ay 420 gram alinca mecbur basladik mamaya ama kasikla yedieiyoruz cok zor oluyor ama yapcak bisey yok diger turlu doktor hemen birakur anlamazsin bile dedi sana tavsiyem kasikla ver bizde 15 gunde 400 gram almisiz

kızlar ben gülbin gökçayın kitabını aldım okuyorum tavsiye ederim hepinize. emmeyen bebekler biberonla anne memesi arasındaki farklılığı yadırgıyolarmış anne memesi emenler biberon vermesin diyo en güzeli fincanla beslemek diyo

adı ne kitabın tatlım...:44:

Mrb mart anneleri. Ben nisan annesiyim. Kizim 7 nisan dogumlu. Ara ara sizi takip ediyorum. Bizi yeni neler bekliyo onceden haberdar olmak icin. Benim kizim sadece anne sutu aliyo. Son zamanlarda bu gruptaki bazi annelerin yasadigi gibi benim kizim da memeye asiri direniyo. Doktorumuz bu aylarda bunun gayet normal oldugunu,emzirmeye devam etmemi soyledi. Bu arada son 3 haftada sadece 300 gram aldi. Mama verirsem memeyi birakacagini soyledi ve kesinlikle hic bir sey verme dedi. Sizin doktorlariniz ise ya mamaya ya da ek gidaya baslatmis. Sizce kizima eziyet mi ediyorum. Baska bir doktora daha gitmeli miyiz?

Son düzenleme:
X