2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bu arada kizimun boyu 62 kilosu5620 qr.geldi.doktor iyi dedi.ekqidaya 4 ayda baslamak istiyordum.izim vermedi.
Bide kizim 3 ay 10 gunluk.

aşıdan sonra 3 gün banyo yapılmaz normalde ama ateşi düşmüyosa yapmasında bi sakınca yoktur heralde yinede doktora danışmak lazım

Sadece bcg-verem aşısında bu durum geçerliymiş, esasen mesele banyo değil de aşı yapılan yerin ovuşturulmaması lazımmış, deri altına zerk edildiği için dağılmaması gerekliymiş. Diğer aşılarda banyo yaptırılabileceğini söyledi doktor. Bu forumda da doktorun cevabı:

aşı sonrası banyo - ANNELER FORUMU

:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:
bizim bir lokmamız olabilecek büyüklükteki muz
anne sütü ile karıştırılarak
muhallebi kıvamına getirilir
ve ikizler tarafından afiyetle yenirrr
:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Ben muz vermeye korkuyorum canim ya kabiz filan olursa diyr gerci cok vermiyoruz ama benim ek gidalarda tek korkum kabizlik :s

Kizla okumustum aranizda bu yontemi uygulayanlar vardi nasil yaptiniz daha ayrintli anlatabilir misiniz benim oglum sallamadan uyumuyo evde degil ama disarda cok zor oluyo alistirmak istiyorum artik kendi kendine uyumaya aglatmakta istemiyorum kitaptan okudum ama uygulayan birinin anlatmasi daha iyi olur

Kelebexcim çok geçmiş olsun canım, Allah benzer acıları bir daha yaşatmasın inşallah.
Ben de sütüm olsun diye denenmedik şey bırakmadım sonuç sadece doğumdan sonrada alınan kilolar oldu, kilosunda değildim yavrumu sütümle doyurabilseydim ama bu da nasip demekki.
Sütünün azalması normal çok üzüldün daha iyi oldukça sütün de artar inşallah.

Tsk ederimm canim ben 1.5 ay anne sutu verdim sonra kaynanam saolsun ortaligi bi karistirdi uzuntuden sutum azaldi yataklar sirilsiklam olurdu yatammazdim sislikten bi gunde oldu hersey insallah eski haline doner ama zorbu saatten sonra..

Ben muz vermeye korkuyorum canim ya kabiz filan olursa diyr gerci cok vermiyoruz ama benim ek gidalarda tek korkum kabizlik :s

canım ben dün verdim
bugün şimdiye kadar iki kere yaptı ikisi de
bugün de muzun miktarını artırdım
içine 3 yemek kaşığı yoğurt koydum
yutmaya alışması için de muzları püre gibi değil de
daha top top bıraktım
bayıla bayıla yediler:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
11.15 de yediler
hala toklar

canım ben dün verdim
daha top top bıraktım
11.15 de yediler
hala toklar

canım mrn benm oglanda 4 aylık oluyor bende muz verme konusunda endıselı ıdım dr sıze bırsey dedı mı.meyve pure yaptım yemıyor ıcmıyor sadece meyv efılesı aldım onn ıcıcne koyuyorum emerek sularını ıcıyor.yogurtda yemıo purp yapıo.ne yapıcam bılmem bakalım kontrole gdınce ne dıyecek dr.
kelebex canım cook gecmıs olsun hayırlısı demekten baska bısey gelmıyor elden.rabbım yavruna uzun omur versın.daha gencsın yıne olur ıns.

canım ben dün verdim
daha top top bıraktım
11.15 de yediler
hala toklar

Hayyal ettim de bi kasik ona vi kasik oburune kardes payi:)

Herkese mrblar...
Doğumdan sonra hiç yazamadım ve foruma da pek giremedim, sanırım artık geri dönüyorum :)
kızıma tek başıma baktığım için epeyce zorlandım herşeye yetişmekte, foruma pek vakit ayıramadım, ama merak ediyodum hep sizleri...
ama geçmişi okumak pek mümkün değil :) bikaç sayfa geri gidebiliyorum sadece,
4 buçuk aylık olmak üzereyiz biz de, 4.ayda doğum kilosunun 2 katı olması gerktiği yazılmış, benim kızım daha az ama doktoru çok normal iyi dedi ve anne sütüyle devam etmemi meyve sularını tatırmaya bu ay başlamamamı, bi dahaki ay başlamamı söyledi, ama ben yine de bir haftadır falan bikaç çay kaşığı tattırıyorum sırayla üzüm, havuç ve elmayı... 3470 gr doğmuştu kızım ve 4. ayda 6240 gr olmuş doktor iyi dedi ama iyi mi sizce, okuduğum bebişler daha tombiş maşallah... 4. ay aşısı sonrası banyo sorulmuş, ben de doktora sormuştum yapılabileceğini söylemişti, aşının yarınsı günü bizde de ateş oldu ilk kez, yarım fitil vermemi söylemişti doktorumuz öyle yaptım, sonra ölçtüm sık sık, düşme eğilimine geçti... ellerini sürekli ağzına sokuyo bebim kızım da ve tükürüğüyle ıslıyor heryeri, umarım bizde de dişler çıkmaz şimdiden...

Papatyacım, ikizlerini de merak ediyodum, maşallah iyiler sanırım büyümüşlerde ek gıdalara da başlamışsınız, ben muz falan ve de iri parçalı vermeye cesaret edemem daha... bizim de sütümüz çok fazla değil ama yine de şimdiye kadar anne sütüyle besledim, son 2 aydır 600grın altında kilo alımı ama doktoru normal diyo bilmiyorum... bu ay 560 gr almıştı, öncesinde de 600gr... bundan sonra kilo alımının daha da azalacağını söyledi hatta...

bundan sonra mümkün olduğunca takip ederim yine forumu, herse tekrar mrb...

merhaba kızlar bugün benim meleğim şeftalinin tadına baktı sanırım çok beğendi =) ama 5-6 dakika sonra tükürükle beraber çık bir kısmı =( olduğu kadar artık =)
kızım artık tam dönmeye başladı yüz üstü yatmak hoşuna gidiyr artık bugün dönmüş ve koltuğun altın girmiş vücudunun yarısı çok komikti hemen video ya aldım babasına izlettiririm diye =)aman kızlar yatağın koltuğun üstüne koymayın !!

Bizimkinin yeni oyunu; battaniyesinin ucunu yüzüne çekip altına giriyor sonra çekip açıyor yüzünü ona gülüyor kendi kendine :)

Burda bi arkadas bebegini azcik mizirdandiginda uyuttugunu soylemisti gercekten mizirdanmanin ilk evresinde uyuyor hemmen bn de bu cocuk hic uyumuyo diyodum megerse uykusu geldigi anda hemen uyutmami istiyomus 1.5 saatte bi uyuyo artik daha mutlu

Ek gidalarda bizde meyveleri tadiyoruz seftali armut kavun verdim sevdi suyunu vermistim artik hafiften pureye gectim dun ilk defa yogurt verdim bastan burusturdu suratini ama sonra sevdi yedi corba konusunda biraz daha beklemeyi dusunuyorum simdi sebzelere gecicem havuc filan bi yerde okumustum meyveleri pure olarak verin sebzelerin suyunu verin yaziyodu hatta biri paylasmisti o yaziyi burda meyvelerin sadece suyu kalinca sirf seker kaliyomus o yuzden puresini verin diyodu bebe biskuvisi icin bir arkadas yazmis sekerli diye bende oyle dusunuyorum cicibebenin etimekleri var marketlerde onlar daha iyi olur sanirim yogurdun icine filan hem tadini bozmaz daha ileride kahvaltiya pekmez filan veriyo dr o zaman hem biskuvi hem pekmez cok sekerli olur etimek daha iyi olur gibi geliyo

Bide weebabynin meyve emzigi diye biseyi var onu aldim cok sevdi file gibi degil delikleri buyuk sadece suyu cikmiyo hafif posada cikiyi bizimki cok cok emiyo tavsiye ederim :)

Bende 1.5 en gec 2 saatte bir uyutuyorum daha kolay uyuyo vakti gecerse huysuzlaniyo cok

Son düzenleme:
benimde saçlarım çok dökülüyo doktor emzirdiğim için normal bendede dökülme olmuştu geçti dedi geçene kadar bende kel kalmazsam iyidir

malesef ergenlerin çoğu böyle bakalım bu rahatlıla bir yere gelebiliceklermi şu lise işini bi atlatsaydık çok rahatlıcam

bende boynuna ve kulaklarınının birleşme yerlerinde kızarıklık olunca çok a sürüyorum bepantolü geçiyo hemen
aşıdan sonra 3 gün banyo yapılmaz ama hiç neden yapılmaz yapılsa ne olur bilmiyorum ateş fitile rağmende düşmezse duş aldırmak iyi olabilir ama emin değilim

canım yaptığın mamaları biberonlamı veriyosun birde kaşıkla az az oyun yaparak vermeyi dene
hani ilaçları veriyoruz ya az az mecbur içiyo bebekler sende yavaşca mamayı kaşıla ver oynat arada gıdıkla neyden hoşlanıyosa onu yap o arada ağzına mamayı ver boğazına ne kadar gitse kardır benim büyük oğlum çok iştahsızdı hep zorla yediriyodum çok sabır gerektiren bişey Allah yardımcın olsun

aynen çok zor dediğin gibide denedeim kaşıklada reddediyo haata içine bebe bisküvisi koydum bi tane onuda istemedi ve hatta pirinç unlu kaşık mamasına biraz kendi mamasından karıştırdım oonuda istemedi bilmiyorum ne yedirsem aç kalıyo saatlerce aç olduğu zaman uyumuyoda uyusa uykuda azda olsa besleyebiliyorum suyu bile reddediyo anlamıyorum bu kadar isteksizlik neden:KK43:

Allah yardımcın olsun arkadaşım.. Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah.. Kilosu dğum kilosuna oranla çok düşük değil.. 4.ayda doğum kilosunun 2 katı olması gerekiyor. Senin bebeğininde maşallah o şekilde. Sen moralini yüksek tutmaya çalış. Ve bebeğine stresli bir şekilde değil de mutlu bir şekilde yaklaş. Çünkü onlar bizi çok iyi anlıyorlar. Sağlıklıymış çok şükür.Kalbindeki rahatsızlıkta iyileşecek inşallah.ciddi kalp deliklerinde bebekler hiç kilo alamazlarmış. Seninki almış maşallah.. Her şeye olumlu bakmaya çalış.. Ve bol bol dua et.. Duamız olmasa ne ehemmiyetimiz var.. İnşallah iştahı da açılır.. Güzel haberlerini bekliyoruz..

çok saol sizdende dua bekliyorum stres işine gelince gerçektende anlıyo bunun farkındayım ama gün içinde boğazına iki damla aksın diye uğraşmaktan harap oluyorum haliylede stresli oluyorum ona yansıtmamaya çalışsamda bazen anlıyo Allah bütün zor durumda olanların yardımcısı olsun inşallah:KK43:

merhaba bizde 3 sene çok uğraştık dua ettik olmıcak dediğim anda oldu Allahım nasip etti çok sıkıntılı hamilelik geçirdim düşük tehdidi yaşadım ilk 4 ay sonra bi iki ay rahatladım derken erken doğum tehdidi başladı ve 35 haftalık 2,5 kilo doğdu kalbinde 3 tane delik var geçmesi için dua ediyorum şuan 4 aylık olmasına 10 gün kaldı yaklaşık iki aydır yeme savaşı veriyoruz beni iki ay emdi oda zorla mama takviyeli artık emmiyo zaten sütümde yok mamayıda yemiyo 5,600gr henüz çok iştahsızlaştı uykuda besleyebliyorum ancak oda 40cc 50cc bazen ve altı yedi saat acıkmıyor su bile içmek istemz oldu doktora gittim kan tahlili ultrason idrar baktılar idrarada hafif bi enfeksiyon varmış iğne başaldık reflü dediler kafayı yicem yavrum hiç bişey yemiyo içmiyo hasta olcak diye kokuyorum ek gıda dedi doktor pirinç unu verdim aptamilin onuda istemiyo bebe bisküvisi bile dededim yok bütün mamaları dededim sıcaklık ayarıyla oynadım yok artık sadece uykuda veriyorum gündüz uykusu zaten çok az huzursuz oldu iyice bu günlerde çok çaresizim onun beslenmesinden başka hiçbişey düşünmüyorum bilgisi olan varsa Allah aşkına bişeyler söylesin beni bu sıkıntıdan kurtarana ömür boyu dua edicem:KK43:

aynen çok zor dediğin gibide denedeim kaşıklada reddediyo haata içine bebe bisküvisi koydum bi tane onuda istemedi ve hatta pirinç unlu kaşık mamasına biraz kendi mamasından karıştırdım oonuda istemedi bilmiyorum ne yedirsem aç kalıyo saatlerce aç olduğu zaman uyumuyoda uyusa uykuda azda olsa besleyebiliyorum suyu bile reddediyo anlamıyorum bu kadar isteksizlik neden:KK43:

Canım yediğini kusmuyorsa, sıvı şekildeki mamayı kaşığı dilinin üzerine baskı yaparak içirmeyi denesen. Ben enfeksiyon kaptığında kızıma şurubunu öyle içirmiştim. Mecburen yutmak zorunda kalıyor, tadına alışıp sevdikçe vermek daha kolay olabilir belki. Rabbim yardımcın olsun.

Canım yediğini kusmuyorsa, sıvı şekildeki mamayı kaşığı dilinin üzerine baskı yaparak içirmeyi denesen. Ben enfeksiyon kaptığında kızıma şurubunu öyle içirmiştim. Mecburen yutmak zorunda kalıyor, tadına alışıp sevdikçe vermek daha kolay olabilir belki. Rabbim yardımcın olsun.

kaşığa ağzını açar ama ağzına mama girince midesi bulanıyo bi kaç gündür yoğurt veriyorum bi çay kaşından biraz fazlaca çok az şeker atarak onu yedi acaba mamadan mı sıkıldı diyorum ama başka ne şekilde beslenirki 4 aylık bebek anne sütü almıyor mamada yemezse nasıl beslicem

kaşığa ağzını açar ama ağzına mama girince midesi bulanıyo bi kaç gündür yoğurt veriyorum bi çay kaşından biraz fazlaca çok az şeker atarak onu yedi acaba mamadan mı sıkıldı diyorum ama başka ne şekilde beslenirki 4 aylık bebek anne sütü almıyor mamada yemezse nasıl beslicem

Canım evinde pekmez varsa şeker yerine onu kullan. internette gurme bebek diye bir site var, ben bayadır oraya bakıp fikir ediniyorum, sende incele istersen belki fikir verir sana da.

X