2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

geçmiş olsun bana bu belirtiler aşıdan olmaz gibi fgeldi yinede emiin değilim belki bebekler farklı reaksiyon verebilir aşıya ama...
normalde aşıdan sonra ateş çıkar bebekte ağrı olduğu için huysuzlanır ağlar davranışı değişir ama bu kadar sakinlik vve ateş düşmesi tuhaf
acaba iç ateşimi seldi bebeğinin bence hemşireye sormakla kalma bi doktora danış bu belirtiler normalmi diye

Merhabalar kizim 55 gunluk 2 numara bez kucuk gelmeye basladi su an 5.5 kilo indirimde bez uc nolu bez alicam kac aylik oluncaya kullandiniz 3 nolu bezi su an kac numaradasiniz

canım biz bir hafta önce 6850 gr idik kızım 130 günlük halan daha 3 nolu bezi kullanıyoruz zaten 4-9 kg arası 3numara, bende muhtemelen 8 kiloya kadar kullanırım

aynı şey bizdede var cnm.bütün gün o elini ağzına sokuyor ben çekiyoorum.uyumaya çalışıncada elinimutlaka emmesi gerek yoksa uyumuyor.gecede eli hep ağzında.nekadar engelleyebilinirki

Merhabalar kizim 55 gunluk 2 numara bez kucuk gelmeye basladi su an 5.5 kilo indirimde bez uc nolu bez alicam kac aylik oluncaya kullandiniz 3 nolu bezi su an kac numaradasiniz

cnm biz 4 aylık 10 günlüğüz 3 nolu bez kullanıyoruz.tahminime göre 1 ay daha kullanabiliriz.tabi bebeğin kilosunada bağlı

Öncelikle herkese merhaba benim de 15 mart doğumlu bir kızım var. Epeydir yazdıklarınızı okuyordum ama doğru olanın üye olup katılmak olduğunu düşündüm ve burdayım.
Benim kızım iki aylık olduğundan beri parmaklarını emiyor, yeğenlerimden biri bundan çok çektiği için korktum ve emzik almayan çocuğu her modeli deneyerek emziğe alıştırdım Sadece uykuya geçmek için alıyor Allaha şükür. Ama ilk günden beri uyurken gece acıktığında şapur şupur içine çekerek iki parmağını emer ben de bu sese uyanırım, karnı doyunca ellerini açar uyur.

Kelebex canım çok geçmiş olsun, her şey Allahtan rabbim sana bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Sen şuan kendine dikkat et iyi beslen, üzülmemek elde değil elbet ama kendine hakim olmaya çalış oğlun için.

Kızlar o kadar yorgunum ki ! Kızım sürekli ilgi istiyor, Kırıkkale'ye gittiğime nerdeyse pişman etti beni Orada ailelerimiz bir dakika boş bırakmadı sürekli ilgi, oyun falan derken alıştı. Şuan aynısını bizden bekliyor ve biz buna yetemiyoruz. Elleri sürekli ağzında emmeye alışacak diye korkuyorum. Genelde damağını kaşıyor ama bir iki kere sinirlenince emdiğini farkettim. Her defasında elini ağzından çekiyorum ama nafile sonuç yine aynı

bikaç gündür bakamadım kızlar şimdi geçmiş yaptım kelebex çok üzüldüm geçmiş olsun...

canım bebeğim zayıf falan değil benim kızım 22 şubat doğumlu 15 gün önce 7400 dü doktor fazla bile dedi seninki gayet normal ayına göre bence ayriyetten ben mamada veriyorum anca bu kadar almış senin sadece anne sütüyle bebeğinin kilosu çok normal bence maşallah demelisin :) mamaya başlama hiç değilse 1 ay daha dene öyle böyle 6.aya kadar devam etmeye çalış bence tabi mama vermen gerekiyorsada ver öyle aaa mamamı veriyorusun diyenlere aldırış etme gerçekten kilo almaz yada aç olduğuna emin olursan ver canım

Biz de olduk 4. ay aşılarımızı, p.tesi günü .İlk başta bir şey yoktu, gece ateşimiz 37,4 e kadar çıktı. Kızım da tüm iştahını yitirdi, hele dün neredeyse ağzına yudum koydurmadı, önceki gece de ateşten ve açlıktan neredeyse hiç uyumadı, gece boyu ağladı, sabah 7 de bir yarım saat sızdı. Sonra gün içeriside bölük pörçük bir kaç saat uyudu. Uykusuz kalınca dün gece sızdı kaldı. Saat 8 de gece uykusuna yattı. Ama hala fena halde iştahsız. Sabah 5 te biraz mama yemişti, neredeyse 7 saat olacak o zamandan beri zorla ağzına tıkarak yedirdiğim 60-70 ml mamayla duruyor. Şimdi de uyudu, uyanana kadar yine yemeyecek. Zehir veriyormuşum gibi ağzına biberon girince çığlık çığlığa bağırıyor. Zaten hiç iştahlı olmadı (mamanın üzerinde yazan yemesi gereken miktarın yarısını, bazen çeyreğini anca yerdi onun da yarısını kusardı) ama bir kaç gündür neredeyse hiç yemiyor, çok fazla su içiyor. Hele ateşlendiği gece yanmış kuzum 2 büyük biberon su içti, mama koymadı ağzına ama. Zaten sınırda kilo almışız bu ay, boyumuz da 60 cm olmuş.

Anne sütü alan bebekler az kilo alınca mama takviyesi yapılıyor, mamayla beslenen bebeğime ne takviyesi yapılacak? :44:

Yediklerini kusmasa ya da az kussa belki biraz yarayacak vücuduna ama yarısını belki daha fazlasını kusuyor. idrar tahlili, kan tahlili yaptırdık, normal çıktı. AR (anti reflü) mamalardan aldım, onu daha az çıkartıyor. Sanırım evdeki mamalar bitsin onlarla devam edeceğiz.

Hastaneedeyim suan dusuk yapmisim bitazdan kurtaja alacaklar cok uzgunum kizlar(

canım çok üzüldüm ..çok geçmiş olsun
Allah oğluna uzun ömür versin.. hakkında belkide böylesi hayırlıdır..rabbimden gelene boynumuz kıldan ince
istediğin zaman yine anne olursun ..tekrar geçmiş olsun

kızlar nasılsınız?
oğlum bugün 5.ayını doldurdu kontrole gittik.
7650 gr olmuş..bu ay 650 gr almış.
sadece annesütüyle besleniyor hala.
ek gıdaları konuşmak istedim ama kilo alımı güzel bebeğinin 6.ay konuşuruz ek gıdaları dedi.
şimdi hiç gerek yok.devam et emzirmeye dedi.
ben yavaş yavaş meyveleri ve yoğurtu tattırmaya başladım tabi :)

birde kızlar bez konusuna gelince
ben 4 buçuk aylıkken 4 numara beze geçtim.
bacaklarını sıkmaya başlamıştı çok..
çok stok yapmayın bence..7 kilodan sonra zor oluyor 3 numara.
ama ben molfix kullanıyorum bez kalıpları ne kadar farklıdır bilemem tabi :)

cnm biz 4 aylık 10 günlüğüz 3 nolu bez kullanıyoruz.tahminime göre 1 ay daha kullanabiliriz.tabi bebeğin kilosunada bağlı

3 numaralı bez 9 kiloya kadar kullanılıyor (prima- diğerlerini bilmiyorum) Elimizde 2,5 aylık daha bez var, daha geçen netten sipariş verdim. Biz bu hızla kilo almaya devam edersek 1 yaşına kadar kullanırız herhalde.

molfix'in 4 numarası 7-18 kg yazıyor bendeki pakette.
bunu kullanıyorum bende şimdi.
biraz büyük geliyor tabi ama dar gelmesinden iyidir
bacakları kırmızı iz oluyordu hep mecbur değiştirdim
büyüğe geçtim :)
değişiyor demekki :)

Son düzenleme:
yusuf bebegi merak ediyorum nasil ne durumda? bilgisi olan yazabilirmi? dungece okudum onun icin rabbjm acil sifalar nasip etsin..

Primanın 4 numarası da 7-18 kg mış. Ben pek alt sınırı baz almıyorum, üst sınırı değerlendiriyorum. Geçen çantamda 2 numaralı bez buldum, unutmuşum. Onu taktım, o bile oldu kızıma. 4 numara epey büyük gelir diye düşündüm, yine 2 aylık 3 numara siparişi verdim. Hızlı kilo alırsa bu dönemde bez boşa gidebilir tabii, aynı hızla giderse epey devam ederiz buna.

ben elimde olan 3 numara paketi bitirmek için uğraştım durdum 15 gündür.
sık değişmek zorunda kaldım bacak kısmı sıkmaya başlamıştı bariz bi şekilde.
birde birkaç kez kakası taştı hep beline doğru.hiç olmazdı.kısa kaldı bel kısmıda sanırım
derkennn 4 numaraya geçtik işte :)

Tsk ederim canlarim dr ignenin etkisinden dolayi oldugunu dusunuyor vucudumda dogum kontrol hapi gibi bisey geziyomus hamileyken oyle anlatmaya calisti bu kadar sure durmasi bile pek mumkun degil dedi oyle iste.. Simdi iyiyim oglumla ilgileniyorum insan.evladini kucagina alinca kaybettigine daha cok uzuluyomus buna da sukur hersey Allahtan

yenı gelşdık kızlar
kilo:7300 (600gr almışız)
boy:64 cm (2cm uzamısız)
kafa:41.4 cm

veee bugun itibari ile meyve,yoğurt v,devam sütüne başlıyorummmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…