2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar yusuf bebeğin durumu hala çok ciddiymiş ve annesi çok perişan durumda
dua etmeye devam edin lütfen dualaınızda yusuf bebek ve annesinede yer verin
ve tanıdığınız herkezden dua etmesini rica edin
inşallah tez zamanda iyileşir yusuf bebek

meraba kızlar
fazla yazmasam da, girip yazdıklarınıza bakıyorum arada
size şunu sorcam öncelikle
4.ayın içinde aşı yaptırdınız mı
bizimki 13 mart doğumlu
sağlık ocağından aşı için çağırırlardı hep
acaba aşı yok muydu bu ay, 5e girdik çünkü

ikinci sorum da şu
bebeğim huysuzlanmaya başladı
emziğinin silikon yerini damakları arasında sıkıştırıp çekiyor
sanki diş çıkarıyor gibi
damağına baktım, elime minnacık bişey değdi
ama emin olamadım
diş çıkarırken illa ateşi çıkar mı
yani ateşini takip ediyorum ama yok bişey

4 aylık aşısı var canım sonrasıda 6 aylıkken

bebek diş çıkarırken ateşlenmek zorunda değil fakat ağrısı olur

yusuf bebegin neyi var? bugun onun icin yasin okuyacagim..rabbim tez sifalar versin hemen ayakkanip kendisine gelsun insallah..allahim su mubarek ayin yuzusuhurmetine yardim etsin....meleklerimizi korusunn

Db 55 cnm benim bebegimde de zaman zaman o capaklanma ve akma oluyor. Dr her seferinde bir damla veriyoe ikigoze de kullanmal lazim. Sonra geciyor korkmaaa hemen bisi vercek gecicek

Porselen benim bebegim de ilk 2 ay deli gibi yiyodu. Sonra 40 cc yiyip 6 saat yemese yine yemiodu. Uyuturken yediriyorum hala. Ayagina koy ayberki salla uyudugu anda emzigini cek biberonu daya oyle besliyorum ben. Biraz mizirdandinda yine emzigi veriorum biberonu cekip sonra yine dalinca yine biberonu veriyorum ve mama bitiyo. Yalniz biberonu verirken ayaginla yastiga egim vermeye calis dumduz yatarak verilmiyo biliosun

yusuf bebegin neyi var? bugun onun icin yasin okuyacagim..rabbim tez sifalar versin hemen ayakkanip kendisine gelsun insallah..allahim su mubarek ayin yuzusuhurmetine yardim etsin....meleklerimizi korusunn

bende yazılanlar kadar biliyorum ilk ateşi varmış sonrada yoğunbakıma almışlar
annesi bu gün yazmış yusufun durumu hala çok kötü demiş sürekli uyuyomuş dalağı ve karaciğeri büyüümüş
çok hızlı neefes alıp veriyomuş doktorlar burası yoğunbakım herşey olllabiliiiir diyolarmış
aanneninde durumu çok kötü allah yardımcıları oolsun

meraba kızlar
fazla yazmasam da, girip yazdıklarınıza bakıyorum arada
size şunu sorcam öncelikle
4.ayın içinde aşı yaptırdınız mı
bizimki 13 mart doğumlu
sağlık ocağından aşı için çağırırlardı hep
acaba aşı yok muydu bu ay, 5e girdik çünkü

ikinci sorum da şu
bebeğim huysuzlanmaya başladı
emziğinin silikon yerini damakları arasında sıkıştırıp çekiyor
sanki diş çıkarıyor gibi
damağına baktım, elime minnacık bişey değdi
ama emin olamadım
diş çıkarırken illa ateşi çıkar mı
yani ateşini takip ediyorum ama yok bişey

cnm aşı günü ve saati var o saat dışında yapmyrz diye karnesine not etmişlerdi.4. ay karma aşıları var 2 tane bacağına yapılıyr...sonrada 6.. ay aşısı var..bu arada 4. ayda birde rota virüsü var unutma!

kızlar yusuf bebeğin durumu hala çok ciddiymiş ve annesi çok perişan durumda
dua etmeye devam edin lütfen dualaınızda yusuf bebek ve annesinede yer verin
ve tanıdığınız herkezden dua etmesini rica edin
inşallah tez zamanda iyileşir yusuf bebek

Allah acil şifalar versin..annesine babasına bağışlasın yusufu ...umarım durumu düzelir...rabbim bu mübarek ayda inşallah şifa verir

bu topikten bir bebekmi

kızlar ara ara geçmişe bakıyorum ama yazamıyorum çok koptum...pelin artık çok yaramaz 5 dakka durmuyor...artık pc bakamıyorum...ev işinede yetişemiyorum
kızım bana "o kadar ceviz fındık yemenin sonucu bitmeyen enerji...kim dedi sana o kadar abart diye" takılıyor :KK1:
yarında aşımız var..Allah yüzüme bakarda kolay atlatırız inşallah
ben oruç tutabiliyorum...sütüm yetiyor çok şükür
sabahları dik olan memişler akşama pörsüyor :KK9:dürüp büküp sütyenin içine depiyorum bende

Dun biraz meshur tracy hogg la ilgili arastirma yaptım. Meger bilmeden o yonteme gore uyutuyomusum ama yalnızca geceleri yapiyordum asyaazra arkadasimiz gibi emzirdikten sonra yataga koyuyorum emzigini veriyorum çıkıyorum mizildandikca gelip kucagima alip sakinlestirip yine yatiriyorum bazen 2 dk falan emziriyorum yine tekrar koyuyorum bi kac kez sonra sonuçta uyumus oluyo cok sukur. ..
Gunduzleri basaramiyodum ayagimda uyutuyordum ama denedim bi kac sefer yatir kaldir methoduyla basardim .
Unutulmamasi gerekenler bebeginizin uykusunun gldigini anlamak mesela benimki en fazla 2 saat uyumadan kalabiliyor bunu surekli aglamalarindan sonra anlayabildim megr uyumak istediği için agliyormus.
Bir diger sey sabir ve her bebeğin farkli oldugu kimisi hemen kabullenirken kimisi biraz zaman alirmis ama olurmus... 4. Aydan itibaren bu egitime başlamak onemli emzik ya da bir uyku arkadasi( sizin bir esyaniz olabilir,eşarp vs)size yardimci olacaktir.

Dun biraz meshur tracy hogg la ilgili arastirma yaptım. Meger bilmeden o yonteme gore uyutuyomusum ama yalnızca geceleri yapiyordum asyaazra arkadasimiz gibi emzirdikten sonra yataga koyuyorum emzigini veriyorum çıkıyorum mizildandikca gelip kucagima alip sakinlestirip yine yatiriyorum bazen 2 dk falan emziriyorum yine tekrar koyuyorum bi kac kez sonra sonuçta uyumus oluyo cok sukur. ..
Gunduzleri basaramiyodum ayagimda uyutuyordum ama denedim bi kac sefer yatir kaldir methoduyla basardim .
Unutulmamasi gerekenler bebeginizin uykusunun gldigini anlamak mesela benimki en fazla 2 saat uyumadan kalabiliyor bunu surekli aglamalarindan sonra anlayabildim megr uyumak istediği için agliyormus.
Bir diger sey sabir ve her bebeğin farkli oldugu kimisi hemen kabullenirken kimisi biraz zaman alirmis ama olurmus... 4. Aydan itibaren bu egitime başlamak onemli emzik ya da bir uyku arkadasi( sizin bir esyaniz olabilir,eşarp vs)size yardimci olacaktir.

güzel bi metod denemek lazım benim oğlum aşıdan sonra çok huysuzlaştı tam düzeni oturttum derken başa döndük

bu uyku meselesiyle ilgili, daha doğum yapmadan önce bi yerde okumuştum, bebeklerin mutlaka 1,5-2 saatte bir uykusu gelir diye. ne kadar uyuduğu önemli değil, ister 15 dakika şekerleme yapsın, ister 1 saat uyusun..
bizim çok şükür uyku sıkıntımız yok, ne gündüz ne gece. kendi kendine uyuyo, gündüzleri salonda, geceleri yatağında. ama gündüzleri gerçekten her 1,5-2 saatte bi uyuyo. eğer herhangi bi sebepten (karnı aç, evde misafir var, ortam çok gürültülü vs) bu saati aşarsa gözlerini ovuşturarak mızırdanmaya başlıyo. bi tek o zaman kendi kendine uyuyamıyo.. ya biraz mama verip ya da oyuncaklarla oyalayıp sakinleştiriyorum, çok geçmeden de (özellikle mama içerse) şıp diye uyuyo. bunu size de tavsiye ederim, uygulayabilirseniz çok rahat edersiniz..

bu uyku meselesiyle ilgili, daha doğum yapmadan önce bi yerde okumuştum, bebeklerin mutlaka 1,5-2 saatte bir uykusu gelir diye. ne kadar uyuduğu önemli değil, ister 15 dakika şekerleme yapsın, ister 1 saat uyusun..
bizim çok şükür uyku sıkıntımız yok, ne gündüz ne gece. kendi kendine uyuyo, gündüzleri salonda, geceleri yatağında. ama gündüzleri gerçekten her 1,5-2 saatte bi uyuyo. eğer herhangi bi sebepten (karnı aç, evde misafir var, ortam çok gürültülü vs) bu saati aşarsa gözlerini ovuşturarak mızırdanmaya başlıyo. bi tek o zaman kendi kendine uyuyamıyo.. ya biraz mama verip ya da oyuncaklarla oyalayıp sakinleştiriyorum, çok geçmeden de (özellikle mama içerse) şıp diye uyuyo. bunu size de tavsiye ederim, uygulayabilirseniz çok rahat edersiniz..

aynen katılıyorum dediğin gibi kaç gündür saat tutuyorum 1 buçuk saat dayanabiliyor sonra mızıldanıyo ben de o yüzden 1 buçuk saat olunca uyuma ortamını sağlıyorum... zamanla tanıyoruz onları.

Merhaba taze anneler,

Bende 2012 mart annesiyim ve bir kızım var. Mart doğumlu olduğu için sizin gruba yazmak istedim. Kızımın küçülen kıyafetlerini, çorap, ayakkabı,... vs vermek istiyorum. Bebek kıyafetleri imece usulü elden ele geçer malum uzun süre kullanılmadığı için. Hiç bir ücret talep etmiyorum, karşı ödemeli olarak kargo yapabilirim. Yok onu da öde derseniz yapcak bişey yok :))) ihtiyacı olan, kendisine olmasına da tanıdığına lazım olan falan varsa, özelden bana ulaşır mısınız?? Giysiler bir işe yarasın...

Sevgiler ve bol uykulu günler :KK54:

kızlar aşı yine kızımı çok etkileid.ateşi fazla yükselmedi şimdiye kadar.37.3 oldu .aksine düşüyor.35.9 ve kızım dün akşam 11 den beri baygın gibi.şimdiyekadar 3 biberon 180cc mamayiyen kız toplamda zarzor sadece 100cc yedi.uyanamıyor.hareketsiz baygın.ne yapacağımı bilemiyorum.hemsireyi aradım aşıdan diyor.çok üzülüyorum.aç aç duruyor.of

merhaba enf. dan bahsetmışsın...benım kızımda bakteri üremesi olmadı ama lökosit çıkıyor ara ara yaptırdıgımız tahlillerde...bakteri üremesi daha çok belirti verir herhalde...genelde belirtiler huysuzluk mızmızlık ağlamalar kusma kilo alamama ve en önemlisi ateş...bunları doktora söyleyen herkese yapıyorlar tahlil zaten..bizde bunların çoğu yoktu az kilo aldıgı için yaptırmıştık cıktı lökosit....bu ay hiç bir sıkıntısı yok kilo alımıda 650 gr bu aya göre iyi ama genede lökosit 5-6 cıktı yani belirti az da olsa bi tahlil yaptırsa herkes iyi olur bence...

merhaba enf. dan bahsetmışsın...benım kızımda bakteri üremesi olmadı ama lökosit çıkıyor ara ara yaptırdıgımız tahlillerde...bakteri üremesi daha çok belirti verir herhalde...genelde belirtiler huysuzluk mızmızlık ağlamalar kusma kilo alamama ve en önemlisi ateş...bunları doktora söyleyen herkese yapıyorlar tahlil zaten..bizde bunların çoğu yoktu az kilo aldıgı için yaptırmıştık cıktı lökosit....bu ay hiç bir sıkıntısı yok kilo alımıda 650 gr bu aya göre iyi ama genede lökosit 5-6 cıktı yani belirti az da olsa bi tahlil yaptırsa herkes iyi olur bence...

sağol canım,
bizde ateş ve kusma yok, kilo alımı da ayda 500gr civarı, huysuzluğu ve mızıklaması var
bi de sanırım demir damlası isal yapınca karnı ağrıyor, huysuzluğu ondan sanırım
yine de en kısa zamanda doktora götürecem

Merhabalar kizim 55 gunluk 2 numara bez kucuk gelmeye basladi su an 5.5 kilo indirimde bez uc nolu bez alicam kac aylik oluncaya kullandiniz 3 nolu bezi su an kac numaradasiniz

kızlar bizde aşımızı olduk sabah şimdiye kadar iyi gibiydik biraz mızmızlanıyoruz. uyumakta zorluk çeker gibiydik ki, bi tane ayıcık var bende klasik müzik çalıyor ışıklı gece uyuması için almıştım gerek duymamıştım şimdi beşiğine taktım. kızımı beşiğine koyup onu da açıp çıkıyorum odasından işe yaradı baya tavsiye ederim gerçekten klasik müzik sakinleştiriyor mu ne:) yalnız bi sorunum var kızım elini ağzından çıkarmamaya başladı kaşınıyo diyorum dokunmuyorum çünkü deli gibi kaşıyo yalnız sorun şu ki uyurken bi bakıyorum ki iki parmağını almış cappıdu cuppudu emiyo. içine çeke çeke. bu nerden çıktı ya her fırsatta böyle çekiyorum elini tekrar sokuyo. parmakları su toplayacak tırnakları yamuk olacak diye korkuyorum.

X