Kızlar yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz. İnek sütüyle mi? 1 yaşına kadar tavsiye edilmiyor ya.. Ben de yoğurt vermek istiyorum ama nasıl mayalasam bilemedim..
İnek sütüyle mayalıyorum ben canım,eşim köyden getirtiyor,çocuk prof. var eşimin patronu olur,Keçi sütünden yapın yoğurdu demiş,ama kızımın doktoruda keçi sütünden yapmayın demişti kontrole gidince farklı farklı düşünceler olunca kafa karışıyor,bende normal sütten yapıyorum canım
Kizlar cok kotuyum kanamam var yalnizim esim tele bakmiyo bebegimle nasil gidicem hastaneye kafayi yicem
Hastaneedeyim suan dusuk yapmisim bitazdan kurtaja alacaklar cok uzgunum kizlar
(
Kelebek canım çok geçmiş olsun üzüldüm
Allah şifa versin canım sağlık olsun üzme kendini,inşallah hayırlısıyla yeniden olur
slm kızlar çok kötüyüm anlatamam dokunsalar ağlayacam benim oğlan 20 mart doğumlu bugün kontrole gittik baş çevremiz boyumuz iyi ama kilomuz 6000gr bu ne ya aynı gün doğanlar 7-7,5 kilo benimki hala 6 doktorumuz tam bir mama düşmanı kesinlikle anne sütü diyor ama galiba bu çocuk doymuyo sizce durum nedir ne yapmalıyım doktoru dinlemeyip mamaya başlayayım mı ayrıca öyle çok sütlü bi annede değilim ucu ucuna yetiyo belkide yetmiyo
Canım benim sütünün yetmediğini düşünüyorsan ek gıdaya geç azar azar yavaştan başla.Anne sütü yetmiyorsa mama takviyeli oluyor mecburen bendede öyle
Merhaba kızlar bıkac gündür bakamadım geçmişi okumadım daha.... Kızımın kolundaki aşı yeri şişmiş yeni gördüm sivilce gibi kırmızı kabarmış şişmiş sizlerde varmı???
Bizde olmadı ama doktoru olursa normaldir demişti
kızlar 4 ay 1 haftalığız bugun 2 saat önce aşımızı olduk.inş ateşi çıkmaz.benim kızım çok kötü oluyor.ateşi hep 36.5.37.2yi geçtimi veya 36.00 oldumu kendinden geçiyor.ne mama ne hareket.baygın gibi oluyor.o yüzden çok korkuyorum.o kadar çok yemesine rağmen 1 ayda 450 gr almış.nasıl olur anlamadım.aile hekimimiz az dedi ek gıdalara başla dedi.meyve suyu dışında ne verebilirim
geçmiş olsun canım,meyva suyu dışında yoğurda başla mutlaka ,pirinç unu verebilirsin,ben her hafta farklı birşey ekleyerek öğünlere böldüm,doktoruda yazdı zaten ona görede yapıyorum,mesela ilk br hafta mama meyva suyu,ikinci hafta yoğurda geç,sonraki hafta sebzeyi ekle pirinç unuda verebilirsin
kızlar facebookda şubat mart anneleri grubunda yusuf adlı bir bebek yoğun bakımdaymış
anneside çok kötü durumdaymış ben onlar için dua ediyorum yusuf bebek bir an önce sağlığına kavuşsun diye
sizlerde dua edermisiniz Allah kimseyi evladıyla sınamasın Amin...
Allah şifa versin yardım etsin
hangi grup acaba bende faceden ekleyim:44:
yok cnm ateşi 37.5 olursa fitil vereceğim.biz doğduğu günden beri mama veriyoruz.yani mamayla besleniyor.hatta burdada paylaşmıştım çok yiyor diye.gerçektende çok yiyor ama niye bukadar az aldı anlamadım.ek gıda listesinde sadece meyve püresi vereceğim.15-20 gündür meyve suyu veriyordum zaten.şimdi rendeledikten sonra süzmeden vereceğim.bakalım ne olcak
ben cam rendede rendeleyip öyle veriyordum tülbentle hiç süzmedim suyu çıkıyor ondada zaten süzmeye gerek kalmadı hiç yaptığımda,doktoruda süzmeye gerek yok vitamini püresinde daha çok demişti,ama çok katıda olmuyor zorlanmadı maşllh kızım
Evimdeyim cok berbat hissediyorum nasil neden oldu anlamiyorum birdeb birre hic bisey yokken oglum yanimda smdi onla avutuyorum acimi o kadar alistirmisim ki bi kardesi olacagina.. Allah kimseye gostermesin hamilelik takvimini gorunce bi daha yikildim
Canım kolay değildir tabiki Allah sabrını verir bebeğini düşün sen üzüldükçe oda hissederAllah bu bebişine sağlık versin
bunu bir evladın var onu düşün Allah yeniden anne olmayı nasip eder inşallah
kızlar yusuf bebeğin durumu hala çok ciddiymiş ve annesi çok perişan durumda
dua etmeye devam edin lütfen dualaınızda yusuf bebek ve annesinede yer verin
ve tanıdığınız herkezden dua etmesini rica edin
inşallah tez zamanda iyileşir yusuf bebek
İnşallah dualarım onlarla Allah sağlık şifa versin kimsenin başınada vermesin
Öncelikle herkese merhaba benim de 15 mart doğumlu bir kızım var. Epeydir yazdıklarınızı okuyordum ama doğru olanın üye olup katılmak olduğunu düşündüm ve burdayım.
Benim kızım iki aylık olduğundan beri parmaklarını emiyor, yeğenlerimden biri bundan çok çektiği için korktum ve emzik almayan çocuğu her modeli deneyerek emziğe alıştırdım
Sadece uykuya geçmek için alıyor Allaha şükür. Ama ilk günden beri uyurken gece acıktığında şapur şupur içine çekerek iki parmağını emer ben de bu sese uyanırım, karnı doyunca ellerini açar uyur.
Aramıza hoşgeldin
Allah bağışlasın meleğinide
kocaman bir maşallah size
canım naçizane tavsiyem
yoğurdu önce sade ver
meyveli yemeye alışırsa
ilerde sade yemekte problem yaşıyorlarmış
benimkiler de 1 haftadır günde bir öğün
küçük reçel kaseleri var ya
onunla bir kere yoğurt yiyorlar
şimdilik seviyorlar çok şükür
haftaya günde iki kereye çıkaracağım
günde bir öğün de meyve püresi yiyoruz şimdilik
elmayı, şeftaliyi ve armudu tattılar
hepsini de sevdiler
kolay gelsin sevdacım
Ben yoğurda sade başladım sade veriyorum dün bir şeftali püresi koydum az okadar.Meyvalardan elma bulamadık henüz
şeftali ve armutu verdim sevdi
Bir tanıdık var çocuk prof.o şimdiden armut vermeyin böbreklerini yorar nede olsa asidi var demiş,oyüzden şimdi şeftali ve elma vermeyi düşünüyorum sadece.muzda olabilirmiş ama 6.ayında veririm ben herhalde
Benim kızımın gündüz uykusu pek yoktur, uyur ama mütemadiyen sallarsan biraz uyur, aksi halde sallamayı bırakınca 10 dk içinde uyanır, dolayısıyla hiç bir iş yaptırmaz. İyice dalana kadar da emzik ağzında olmak zorunda. Dalana kadar 1000 defa düşürür (aslında annem gitmesin diye bilinçli yaptığını düşünüyorum çünkü tutmak istediği zaman dakikalarca tutuyor :) ) ben de 1000 defa veririm.
Bugün ilk defa o dalar dalmaz ben de banyoya daldım. :) Normalde babası varken ona bırakıp banyoya girerim. O da yoktu ama sıcaktan kan ter içinde kalınca dayanamadım. :) Artık ne kadar hızlı banyo yaptıysam, üstümü giyindim, saçımı taradım, kız ağladı
[/QUO
Bende banyoya girdiğimde nasıl çıktığımı bilememiştim banyodayken uyanmıştı