2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
yenı gelşdık kızlar
kilo:7300 (600gr almışız)
boy:64 cm (2cm uzamısız)
kafa:41.4 cm

veee bugun itibari ile meyve,yoğurt v,devam sütüne başlıyorummmmm

maşallahhh cnm bebeğine
benim oğlum 4.ayda 7 kiloydu.
bugün 5.ay kontrolüne gittik 7650 olmuş.
ama bana ek gıda devam sütü filan gerek yok dedi
sana doktorunmu önerdi devam sütünü merak ettim?
çünkü bebeğinin kilosu gayet güzel bence..

yenı gelşdık kızlar

kocaman bir maşallah size
canım naçizane tavsiyem
yoğurdu önce sade ver
meyveli yemeye alışırsa
ilerde sade yemekte problem yaşıyorlarmış
benimkiler de 1 haftadır günde bir öğün
küçük reçel kaseleri var ya
onunla bir kere yoğurt yiyorlar
şimdilik seviyorlar çok şükür
haftaya günde iki kereye çıkaracağım

günde bir öğün de meyve püresi yiyoruz şimdilik
elmayı, şeftaliyi ve armudu tattılar
hepsini de sevdiler

kolay gelsin sevdacım

Canım ne güzel maşallah alışmışlar artık.
Benim kızım yoğurdu kabul etmiyor artık, önceden yiyordu, kavunu çok seviyor destekli bir şekilde eline veriyorum tüm suyunu emiyor ama püre olarak kabul etmiyor ne yazık ki Bıktırmamaya çalışıyorum ama yaklaşık 10 gün oldu pek almıyor kaşığı. Seninkiler kolay mı alıştı, özel bir şey yaptın mı alıştırmak için?

yenı gelşdık kızlar

canım bizim ölçüler aynı çıkmış :)

bizim enson kontrolde 4 ay 5 günlüktü 7370 çıkmıştı boy 64 cm baş 41 buçuk ama ben anne sütü +mama veriyorum kızım haftaya 5 aylık olucak bakalım ne değişmiş

oğlum yoğurtu sevmedi bir haftadır uğraşıyorum 2 çay kaşığı anca yiyor.
o da zorla..
ama elbet alışcak.ikişer kaşık bile olsa vermeye devam edicem.
meyvelerden şeftaliyi ve elmayı tattık şimdilik.
bu meyvelerin sularınıda çay kaşığıyla veriyorum.4-5 çay kaşığı kadar.
biraz biraz çoğaltmaya başlarım artık..

ama suyu çok keyifli içiyor.günde 2 kere veriyordum ama 3 e çıkardım
çok terliyor,vücudu çok su kaybediyor kuruyor diye düşünüyorum..
zaten hayır demiyor hiç suya.. :))

Kızlar yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz. İnek sütüyle mi? 1 yaşına kadar tavsiye edilmiyor ya.. Ben de yoğurt vermek istiyorum ama nasıl mayalasam bilemedim..

aslında biz bile 4numaraya geçsek hiç fena olmaz kızımında lastikleri çok sıkıyor kızarıyor hep ama daha elimizde hiç açılmamış 96 lı paket var o da bitsin bende ya 3+ ya da 4 numara alıcam artık

Benim kızımın gündüz uykusu pek yoktur, uyur ama mütemadiyen sallarsan biraz uyur, aksi halde sallamayı bırakınca 10 dk içinde uyanır, dolayısıyla hiç bir iş yaptırmaz. İyice dalana kadar da emzik ağzında olmak zorunda. Dalana kadar 1000 defa düşürür (aslında annem gitmesin diye bilinçli yaptığını düşünüyorum çünkü tutmak istediği zaman dakikalarca tutuyor :) ) ben de 1000 defa veririm.

Bugün ilk defa o dalar dalmaz ben de banyoya daldım. :) Normalde babası varken ona bırakıp banyoya girerim. O da yoktu ama sıcaktan kan ter içinde kalınca dayanamadım. :) Artık ne kadar hızlı banyo yaptıysam, üstümü giyindim, saçımı taradım, kız ağladı

Son düzenleme:
cnm bebeğinede geçmiş olsun.çok şükür bizimki dün akşamdan beri eski haline döndü.az yiyen bir bebek değil ve öyle kusması falanda yok hatta 5 gündür kabız.birden az yemesi çok kötü ediyor insanı.şimdi daha iyi anladım yemeyen çocuk zor çocuk diye.rabbim kimsenin çocuğunu öyle yapmasın.aklıma direk porselen bebeg geldi.onun yemiyoduya.şimdi daha iyi anladım onu

Ben mamaların üzerinde yazan miktarı yiyen bebeği merak ediyorum açıkçası :26:

Mamanın üzerinde bir öğünde 210 ml su+7 ölçek mama = 230 ml yazıyor. Benimki en iştahlı olduğunda 90-100 ml anca yiyor. Çoğunlukla 30-40..

Kesinlikle o bebeği bende merak ediyorum, gerçekten varsa maşallah ne diyeyim. Benim kızımda öyle gerçekten açsa gazı yoksa kakasını yapabilmişse ve uykusu yoksa önce olan sütü emer sonra 100 ml içer ama bunların biri bile yoksa hiç emmez. Hele son bir haftadır günde 1-2 öğünü hiç emmeden geçiyor..

cnm benim bebeğim 180-220 cc arası yiyor.6-7 ölçek yani.7.5 kiloyuz.1 ayda 45o gr almışz.nereye gidiyor bu yedikleri bilmiyorum valla.aman sağlıklı olsunlarda napalım

cnm benim bebeğim 180-220 cc arası yiyor.6-7 ölçek yani.7.5 kiloyuz.1 ayda 45o gr almışz.nereye gidiyor bu yedikleri bilmiyorum valla.aman sağlıklı olsunlarda napalım

MaşAllah
Tabii, sağlıklı olmaları hepsinden önemli

kızlar,daha önce yazıldığını hatırlıyorum ..oğlumun bezinde iki gündür pembemsi minik lekeler var,iki bezinde tek leke vardı,biraz önce de 2 leke gördüm..antibiyotik iğne kullanıyor onunla alakalı olabilir mi,yoksa başka bir rahatsızlığın belirtisi miydi,fikri olan var mı..hasta olduğu için endişeleniyorum,yarın kontrolümüz var ama dayanamadım yarına kadar

Kızlar yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz. İnek sütüyle mi? 1 yaşına kadar tavsiye edilmiyor ya.. Ben de yoğurt vermek istiyorum ama nasıl mayalasam bilemedim..
İnek sütüyle mayalıyorum ben canım,eşim köyden getirtiyor,çocuk prof. var eşimin patronu olur,Keçi sütünden yapın yoğurdu demiş,ama kızımın doktoruda keçi sütünden yapmayın demişti kontrole gidince farklı farklı düşünceler olunca kafa karışıyor,bende normal sütten yapıyorum canım
Kizlar cok kotuyum kanamam var yalnizim esim tele bakmiyo bebegimle nasil gidicem hastaneye kafayi yicem

Hastaneedeyim suan dusuk yapmisim bitazdan kurtaja alacaklar cok uzgunum kizlar(
Kelebek canım çok geçmiş olsun üzüldümAllah şifa versin canım sağlık olsun üzme kendini,inşallah hayırlısıyla yeniden olur
Canım benim sütünün yetmediğini düşünüyorsan ek gıdaya geç azar azar yavaştan başla.Anne sütü yetmiyorsa mama takviyeli oluyor mecburen bendede öyle
Merhaba kızlar bıkac gündür bakamadım geçmişi okumadım daha.... Kızımın kolundaki aşı yeri şişmiş yeni gördüm sivilce gibi kırmızı kabarmış şişmiş sizlerde varmı???
Bizde olmadı ama doktoru olursa normaldir demişti
geçmiş olsun canım,meyva suyu dışında yoğurda başla mutlaka ,pirinç unu verebilirsin,ben her hafta farklı birşey ekleyerek öğünlere böldüm,doktoruda yazdı zaten ona görede yapıyorum,mesela ilk br hafta mama meyva suyu,ikinci hafta yoğurda geç,sonraki hafta sebzeyi ekle pirinç unuda verebilirsin
Allah şifa versin yardım etsin hangi grup acaba bende faceden ekleyim:44:
ben cam rendede rendeleyip öyle veriyordum tülbentle hiç süzmedim suyu çıkıyor ondada zaten süzmeye gerek kalmadı hiç yaptığımda,doktoruda süzmeye gerek yok vitamini püresinde daha çok demişti,ama çok katıda olmuyor zorlanmadı maşllh kızım
Canım kolay değildir tabiki Allah sabrını verir bebeğini düşün sen üzüldükçe oda hissederAllah bu bebişine sağlık versin bunu bir evladın var onu düşün Allah yeniden anne olmayı nasip eder inşallah
İnşallah dualarım onlarla Allah sağlık şifa versin kimsenin başınada vermesin
Aramıza hoşgeldinAllah bağışlasın meleğinide
Ben yoğurda sade başladım sade veriyorum dün bir şeftali püresi koydum az okadar.Meyvalardan elma bulamadık henüzşeftali ve armutu verdim sevdiBir tanıdık var çocuk prof.o şimdiden armut vermeyin böbreklerini yorar nede olsa asidi var demiş,oyüzden şimdi şeftali ve elma vermeyi düşünüyorum sadece.muzda olabilirmiş ama 6.ayında veririm ben herhalde

Canım inşllh kötü birşey değildir,yarın doktoruna sorarsın bu konuda malesef bir fikrim yokAllah şifa versin bebişine

canım bizde olmadı ama yazan arkadaşlardan hatırlıyorum, susuz kaldığı için oluyordu. su verince normale dönmüştü.
ben bebeğime su vermiyorum, görürsem aklıma olsun demiştim. ordan hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…